Şimdi Ara

hp nx6125 - parmakizi okuyucu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün ben de dizüstü bilgisayar kullanıcıları arasına katıldım. Birkaç haftadır araştırıyorum. Karar vermemde bu forumdaki mesajların çok faydası oldu. Öncelikle foruma ve forum ahalisine çok teşekkür ediyorum.

Başlıkta da gördüğünüz gibi HP NX6125 bilgisayarını aldım. Herşey tam istediğim gibi. Tek problemim var o da parmakizi okuyucunun çalışmaması. Sistem bilgilerinde "Unknown finger print sensor" olarak görünüyor. Sürücülerini yüklediğimde düzeleceğini düşünüyorum. Fakat bir türlü sürücülerini bulamıyor. Donanım yöneticisinde de bu isimde birşey bulamadım. HP NX6125 veya benzeri parmak izi okuyucusu bulunan HP dizüstü bilgisayar kullanan arkadaşlar bu problemi çözmemde yardımcı olabilir mi? Konu hakkında bilgisi olabilecek tüm arkadaşların önerilerine açığım.

Teşekkürler...

• öncelikle hayırlı olsun
    aşşağıdaki linkte tüm sürücülerin listesi var bir bak umarım bulursun.

http://h18007.www1.hp.com/support/files/hpcpqnk/us/locate/63_6170.html
  • Teşekkürler bjkmag, Aslında birkaç saattir bahsettiğin linkler arasında dolaşıyorum. Direkt fingerprint ile alakalı bir link bulamadım. Sanırım buradaki sürücü gruplarının birisinin içerisinde bulunuyor ama hangisi anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetoz99 -- 24 Aralık 2005 23:05:43 >
  • evet bende baktım baktım bulamadım o yüzden tüm listenin linkini verdim kesin bunların arasında artık denemen lazım bunları.
  • driver dvd sinde yuleme yaparken butun hepsini işaretle o zaman tanır yada dvd koy sürücülerini tarattır cd den o zamn kendi bulur biraz uzun suruyor ama olur merak etme....
    ben daha jelatinini bile açıp denemedim
  • artık umudum bu bilgisayardan kullanan arkadaşlardan gelecek destek olacak. bu problemden dolayı bilgisayarı aldığım yere geri vermek istemiyorum. birkaç saattir başındayım. artık aramızda duygusal bir bağ oluştu
  • bscol arkadaşım sana zahmet bir parmakizi tanıtmayı denesen. ya da donanım bilgilerinde parmakizi ile ilgili birşeyler görüyor musun? bende bu arada bütün sürücüleri yeniden kurmayı deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetoz99 -- 24 Aralık 2005 23:15:15 >
  • bütün sürücüleri tekrar kurmam işe yaramadı. hp makinalarda parmakizi tanıtmayı başaran var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetoz99 -- 25 Aralık 2005 0:00:35 >
  • aygıt yöneticisinde yanında sarı ünlem işareti olan varmı.
  • benimki şuan tanıtılmış fakat aygıt yöneticisine bakınca herhangi bir finger sensör falan yazmıyor haberin olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bscol -- 25 Aralık 2005 12:18:44 >
  • söylediğin gibi donanım yöneticisinde böyle bir aygıt yok. ama bugün tekrar denedim ve parmakizi kaydetmeyi başardım. sorun benim parmağımı parmakizi algılayıcının üzerine koyma şeklindeymiş. yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • hallettiğine sevindim de o şey tam olarak ne işe yarıyor, başkalarının kullanmasını engelleyebiliyor musun?

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetoz99

söylediğin gibi donanım yöneticisinde böyle bir aygıt yok. ama bugün tekrar denedim ve parmakizi kaydetmeyi başardım. sorun benim parmağımı parmakizi algılayıcının üzerine koyma şeklindeymiş. yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • evet. şifreni birisi öğrenebilir ama parmakizin için çok daha fazla çalışması gerek. bunu başarabilirler mi onu da bilmiyorum. girişleri yalnız fingerprint yöntemi ile yapılması için ayarlarsan tanıttığın parmak izleri dışında kimse sisteme giremez. parmakizi okuyucuları bunun için güvenliğin önemli olduğu ofis için tasarlanmış dizüstü bilgisayarlarda standart olarak geliyor. hp compaq, sony bx ve ibm thinkpad modellerinin bir çoğunda mevcut.
  • arkadaşlar bende tanıtamıyorum parmak izimi bendede aynı diz üstü bilgisayardan ar ancak her seferinde tanıtamıyorum bu parmağımızı okuyucuya tutma şekli ayrımı olacak nasıl olacak okutabilmek için ne yapmak lazım?
  • bilgisayara login olurken mi sorun yaşıyorsun yoksa ilk olarak parmakizini bilgisayara tanıtırken mi? benim problemim bilgisayara ilk tanıtırken bana "parmakizi okuyucu doğru çalışmıyor. okuyucunun takılı olduğundan emin olun yada sürücülerini kontrol edin yazıyordu." sonra bir kaç deneme sonra parmağımı okuyucunun üzerinde yanlış gezdirdiğimi öğrendim.

bilgisayara ilk tanıtımı yaparken senden parmağını koymanı istediğinde parmağını okuyucu üzerine değdirip aşağı doğru parmağını çekmeden çok hız olmamak şartıyla sürükle. sanki tozunu siliyormuş gibi :) çok yavaş çekersen (ki ben öyle yaptığımdan problem yaşıyordum) okuyamayacak hata verecektir. daha sonra 3 saniye bekle ve işlemi tekrarla. bunu yaparken yukarıdaki progres barın ilerlediğini göreceksin. %100 olana kadar işlemi bu şekilde tekrarla. bu şekilde sorun yaşayamadan tanıtacağını düşünüyorum.

bilgisayara giriş yaparken de parmağını aynı şekilde değdirip sürüklersen problem olmaz. açılışta parmakizi için girişi ayarladıysan parmakizini okutman isteyen bir bilgi mesajı da görüntülenecektir.

kolay gelsin.

• Peki bu parmakizi okuyucusu ile ilgili bir problem çıkarsa sistemi açmanın başka bir yolu var mı ? yoksa bütün bilgilere BYE demek zorunda mı kalacaksınız ?
  • bence bir resetleme işlemi vardır ama bunu teknik servisin yapabileceğini sanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.