Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki bu bios sürümü güncelmi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • P0yrazz kullanıcısına yanıt
    evet.
  • Ne gibi artısı var yeni biosun

• quote:

Orijinalden alıntı: KOSMERCAN

Tamam aynı sürüm.

Command Center'da Network Booster'da üstte bir şeyi indirin yazıyordu, onu tıklayıp kurdum. Şuan açıldı o ekran ama laptopta internet yok gibi gösteriyor. Onu çözersem eklerim.

Öncelik veriyor sizin isteğinize göre ağ kullanımında.
    O sanırım sadece kablolu ağda işe yarıyor, denemedim ama WiFi görmüyor.

• HP OMEN 3A693EA Core i5

1 haftalık bigisayar. açıldı kurulumu yapıldı geri kutusunda duruyor.

0 ürün neyse buda odur fatura evraklar eksiksiz.

almak isteyen dm yolu ile yazabilir.

yanında monster rgb mauspad hediye edilecek ( 250 tl değerinde ) buda 0 kullanılmadı

Pusat RGB Gaming Mousepad V2 Wireless Charging
  • Omen command center da coaching bölümüne bağlanamıyorum sürekli farklı dillerde giriş sekmesi açılıyor. Nasıl çözerim bu sorunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beckonn

Omen command center da coaching bölümüne bağlanamıyorum sürekli farklı dillerde giriş sekmesi açılıyor. Nasıl çözerim bu sorunu?
    Bende direk bağlandı da bu arkadaş ne işe yarar?
  • Hp Omen 15-ek0001nt modeline sahibim, güncel windows sürümü yüklü ve F.05 bios güncellemesi yapılmış durumda. Ancak cihaz elime ulaştığından bu yana sistem uygulamasının sürekli olarak %25 cpu kullanmasından dolayı sıkıntı yaşıyorum.
    Bu durum format sonrasında hiçbir sürücü kurmadığım halde, bilgisayarı yeniden başlat komutuyla tekrar başlattığımda veya bir süre oyun oynadıktan sonra ortaya çıkıyor. Geçici çözüm yöntemi ise bilgisayarı uykuya alıp tekrar uyandırmak.

Bu sorunun "interrupt storm" veya "GPE.L6F storm" diye geçtiğini ve Windows için tek çözümünün bios güncellemesi beklemek olduğunu öğrendim. Linux için ise çözümü mevcut.

Hp forum konusu:https://h30434.www3.hp.com/t5/Gaming-Notebooks/High-CPU-Usage-System-ACPI-sys-GPE-L6F-Storm-Omen-15-17/td-p/7169255

Linux çözümü:
    gist
    Temporary fix for ACPI (GPE iinterrupts) failure , disable GPE6f interrupts, probably motherboard faulty ACPI implementation (reflash/update BIOS) [[!!You should take action!!]]. Install this in /usr/lib/systemd/system and run systemctl enable disable_gpe6F
    https://gist.github.com/StefanoBelli/0aab46b858a797c4eedb90e8799dffa2

Sizden ricam, cihazınızda böyle bir sorun olup olmadığını kontrol edip dönüş sağlayabilir misiniz? Eğer benim cihaza özgü bir durumsa servisle iletişime geçip çözüm veya iade talebinde bulunmayı düşünüyorum.
    Teşekürler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viserion7 -- 11 Eylül 2020; 12:29:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hicks kullanıcısına yanıt
    Anlık performans filan mı gösteriyor acaba, bir türlü açamadım ben

• Madem format attınız bu linkten modifiye edilmiş Windows kurmayı dener misiniz? Yıllardır modifiye Windows kullanıyorum ve bu tip problemler rafa kalkmış durumda. SUPERLITE öneririm. Windows Defender'a dahi gerek yok bence. Lakin isterseniz SUPERLITE + Defender sürümünü de kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonolog -- 11 Eylül 2020; 13:40:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Beckonn

Anlık performans filan mı gösteriyor acaba, bir türlü açamadım ben
    Oyun içi performans verilerini kaydediyor sanırım, tuş tıklama hızı, oyun işleyişi vs. gibi. Tamamen gereksiz...
    Fanların rpm ini, işlemcinin maksimum frekansını filan görebiliyor muyuz

• Arkadaşlar oyunlarda cpu sıcaklığı kaçlarda geziyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eawen

Arkadaşlar oyunlarda cpu sıcaklığı kaçlarda geziyor?
    Hangi model için soruyorsunuz?
    I7 10750H

• Bu hybrid mode ile discrete modu arasındaki fark nedir. Mesela oyun falan oynarken bunları değiştirmeli miyiz ? Benim laptop şuan hybrid'de, oyunlarda discrete moda falan geçmeli miyim ?
  • Eawen kullanıcısına yanıt
    Alt tarafı açık (stand) kullanıyorum. Max fan'da undervolt'suz turbo açıkken 90'lara çıkıyor. Max 3.7GHz'e çıkacak şekilde ayarlayınca 80'lerde. Direkt turboyu kapatınca 70. Bu dediğim Forza Horizon 4 için geçerli. Albion online gibi oyunlarda Turbo açıkken 60 civarı hep.

Oyun için stand çok işe yarıyor, kesinlikle tavsiye ederim.
  • victor zsasz kullanıcısına yanıt
    Sanırım Hybrid'deyken günlük veya basit işlerde Intel Graphics'i kullanıyor, oyuna vs geçtiğinizde 2060'a geçiş yapıyor. Discrete sürekli 2060'ı çalıştırıyor. Boşa yormamak ve güç tüketimi adına Hybrid daha mantıklı gibi.

Kendi geçiyor Nvidia'ya lakin bazı oyun veya programlarda sıkıntı çıkabiliyor (Warband'de sorun yaşamıştı arkadaş) o zaman discrete'e alınıp denenebilir veya direkt Nvidia denetim masasından o uygulamanın exe'sinde öncelik ekran kartına verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 12 Eylül 2020; 13:26:28 >
  • KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Throttlestop un normal değerleri 45 e 107 miydi

• P0yrazz kullanıcısına yanıt
    i7 10750H için 70-107

Değiştirdikten sonra restart gerekebilir. TS tamamen sıfırlamak için programla aynı klasördeki throttlestop.ini dosyasını silin ya da adını değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 13 Eylül 2020; 0:29:14 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.