Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @TheLordOfTheGames Al hocam daha incelemeyi bitirmedim ama aklıma geldi atayım dedim :
    Matthew Monizyoutube
    HP OMEN 15 Review - The Truth!
    https://www.youtube.com/watch?v=9htOmm8bh6k&feature=youtu.be&t=43

İçin rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 30 Temmuz 2020; 16:37:4 >

• İncelemeyi özetleyecek olursak:

- Ondaki model TR'deki i7'li modele bayağı yakın, ekranı farklı anladığım kadarıyla, 300hz. Bir de SSD'si 512 GB. Performans, ısınma, kasa vs farklılık göstereceğini çok düşünmüyorum bu yüzden.

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

- Üst ve alt tarafı plastik, klavyenin olduğu kısım metalmiş.

- Ekranının yumuşak olduğunu ve bayağı esneyebildiğini fakat çantada yanında kitaplarla vs taşırken o şekilde bir kırılma olacağını düşünmediğini belirtmiş.

- Klavye ile ekran arasındaki boşluğun olumsuz yanı olarak toz girebileceğini söylüyor. Fakat diğer yandan soğutma anlamında havayı dışarı atabileceği için olumlu diyor.

- Ekran ile klavye arasındaki boşluklu yapı hoparlör değil, hava alması içinmiş. Hoparlör alt kısımda yer alıyor, videodan daha iyi görünüyor.

- Ekranın görüntü kalitesine modelden modele değiştini ama kendisinde olan 300hz'lik modelin bayağı güzel olduğunu söylüyor. (SGRB %100 - ADOBE RGB %78 - P3 %78 - NITS 278)

- Multi-core Benchmarklarında birçok modeli geçtiğini söylüyor:

- Birçok oyunu 1080p'de rahat oynayabilmiş:

- Gelelim ısınma olaylarına, performans modunda maalesef 97-98 dereceleri görmüş. Ama Balance modda 80'nin üstüne asla çıkmıyor diyor.

- Fan gürültüsüyle ilgili testlerde hepsinde tam yükte olmak üzere, performans modunda 60db, balance modda 52-53db, balance modda boştayken 43-44 desibelleri görüyormuş. En sessiz laptop değil tabii ama çok da değil demeye getirmiş gibi.

- Batarya süresinde 2 saat gibi bi süre görmüş normal işler yaparken ama sonrasında gelen güncellemeyle balance modda 3 saati gördüğünü belirtiyor.

Genel olarak beğenmiş. Performansı çok iyi diyor. Sıkıntısız laptop yok diye belirtiyor zaten o da. Bence esnekliği sorun değil ama çok kafaya takacaklar başka laptoplara bakabilir vs. Isınıyor ama balance modda gayet iyi diye de belirtmiş.

Yani undervolt veya balance moda aldığımızda sorun yaşamayız gibi. Kişiden kişiye de değişir tabii ama anladığım kadarıyla ısınmayan bir alet yok. Balance modda ne kadar performans kaybediyor bu da önemli tabii. Çeviride hatalar olmuş olabilir uyarın görürseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 30 Temmuz 2020; 21:3:29 >

• KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Hocam eline sağlık videoyu izlemeden senin yaaını okudum direkt. Performans modu sıcaklığı biraz üzse de dediğin gibi undervolt+cooling pad ile düzelmeyecek şey değil. Fps değerleri de epey hoşuma gitti açıkçası sanırım 115w yeni model olduğu doğrulanmış oldu. Şimdi de videoyu izleyim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla bu sıcaklık değerleri çok değişiyor. Bazı cihazlarda sanırım problem var. Bir incelemecinin bilgisayarı 108 dereceyi görmüştü oyunda. Bazı cihazlarda iyi kalite kontrolü yapılmadığı için sıkıntı olabilir.

Bunun haricinde aradaki boşluk bence sorun yaratacak kadar değil. Reddit'teki üstüne atlayan adamın gösterdiği bilgisayar HP değil diye yazmış Dave2D. Muhtemelen fake.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevindi42 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam bazılarının da ekranı az parlak oluyormuş. Umarım bizimkiler sıkıntısız gelir. Bir de 10300h 10750h a göre biraz daha az ısınır diye umuyorum. Aynen dave in açıklamasını gördüm ben de. Ekran meselesi konusunda endişem kalmadı artık sağ olsun dave açıklık getirdi. Sıcaklık da dediğim gibi çok fps farketmezse balanced, ederse cooling pad+undervolt ile turboda takılırız.

Undervolt nedir hocam

• P0yrazz kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemci çok ısınıyorsa gücünü kısıtlıyoruz mesela %90a. Daha az watt çekiyor daha az ısınıyor. Öyle farkedilir bir performans düşüşü de olmuyor genelde.

• DELL G515-6S80W165C Ryzen 7 4800H 16GB 512SSD RX5600M 15,6 144Hz 10.102,06 TL yerine 9.799,99 TL
    urun.n11.com
    DELL G515-6S80W165C Ryzen 7 4800H 16GB 512SSD RX5600M 15,6 144Hz Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-g515-6s80w165c-ryzen-7-4800h-16gb-512ssd-rx5600m-156-144hz-P441753892

Şöyle bir model girdi arkadaşlar. 5600m şu an kötü durumda 2060la yarışamıyor. Fakat ryzen 4800h da fena değil. Forum ahalisinin yorumları nedir iptal edip buna geçilir mi? Büyük ihtimal hp de kalırım dlss/rtx den dolayı ama yine de opsiyon olsun ryzencilere.

Edit: Biraz videolara baktım da yabancılar malzeme kalitesini yermiş. Intelin rüşvet verdiğini Amd-build laptopların hep kötü çıktığını söylemiş. Yine araştırırsınız da temkinli olun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordOfTheGames -- 30 Temmuz 2020; 23:35:38 >

Rtx daha mantıklı bence şu durumda

10. Nesil ışlemciler undervolt yapılamıyor plundervolt yüzünden bilginiz olsun.

• Alıp yaptım diyen biri vardı acaba o ne yaptı tam olarak? Windows'tan mı düşürdü maksimum kullanımı.

TUF serisi neyse Dell de aynı şekilde. Soğutma hep sıkıntılı gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 31 Temmuz 2020; 1:4:21 >
    Aynen ben de bunu hatırlayıp söylemiştim. Bir araştırmak lazım bilemiyorum açıkçası.

Aynen hocam Intel rüşvetle kazanmaya çalılıyor sanırım bu sefer. Doğru düzgün bir ryzen göremedik daha.

• technopat sosyal
    Monster Abra A7 i5 10300H undervolt yapma - Technopat Sosyal
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/monster-abra-a7-i5-10300h-undervolt-yapma.1006539/page-2

Şurada konu sahibi yapılabiliyor demiş aynı şekilde yabacı bir forumda da gördüm yapanı ama @sevindi42 hocamın dediği gibi bir söylenti de var her konuda diyen olmuş. Büyük ihtimal bizim modelde yapılır diyebilirim forumdan alan arkadaşın da dediğine dayanarak.

WolverineJx W kullanıcısına yanıt
    Konudan anladığım kadarıyla yapılıyor ama çok değil. Aslında bu tür şeylerde markaların kendi yazılımını kullanmak en iyisi. Muhtemelen sık yapacağımız bir işte yüksek dereceleri görmeden böyle işlere girişmeyeceğiz.

Hiç olmadı i5'le aynı fiyata i7'li Monster aldık bile. Şaka bir yana laptop gözüme o kadar güzel geliyor ki diğer modeller ne durumda, hangi fiyattan TR'ye girecek vs bakasım bile gelmiyor.

@WolverineJx Hocam sen voltaj vs değil de Windows üzerinden işlemci maksimum kullanımını %90'a çektin sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 31 Temmuz 2020; 11:53:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLordOfTheGames

DELL G515-6S80W165C Ryzen 7 4800H 16GB 512SSD RX5600M 15,6 144Hz 10.102,06 TL yerine 9.799,99 TL
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-g515-6s80w165c-ryzen-7-4800h-16gb-512ssd-rx5600m-156-144hz-P441753892

Şöyle bir model girdi arkadaşlar. 5600m şu an kötü durumda 2060la yarışamıyor. Fakat ryzen 4800h da fena değil. Forum ahalisinin yorumları nedir iptal edip buna geçilir mi? Büyük ihtimal hp de kalırım dlss/rtx den dolayı ama yine de opsiyon olsun ryzencilere.

Edit: Biraz videolara baktım da yabancılar malzeme kalitesini yermiş. Intelin rüşvet verdiğini Amd-build laptopların hep kötü çıktığını söylemiş. Yine araştırırsınız da temkinli olun derim.
    Hocam rtx desteği iyi bir seçenek ancak kullanım amacınıza göre iyi bir seçenek olabilir bu model de

Hocam monster önerilmiyor internette hemen hemen her yerde kötü yorum vardı benim arkadaşlarımda sorun olmadığı için pek aldırmıyordum ama son alan bir arkadaşım 2 gün sonra anakart arızasından iade etti ve ekşide "monster rezaletler silsilesi" diye bir başlık okuduğumdan beri monster yarı fiyatı da olsa almam.
    Hp omen her yerde övülüyordu iyi soğutma yapmış diye dave in turbo açıklaması birwz üzdü ama sanırım çoğunluk ryzen kullandığı için onlarda pek ısınmıyordu. Ama avantajımız var laptopun alt kısmı çok fazla açık yapılmış. Cooling pad normalden daha iyi sonuçlar verir büyük ihtimal. Undervolt da sorunsuz yaparsak %90a 80° altı takılır gibi geliyor.

@caballo hocam doğrudur tabii herkesin amacı farklı ama intelin çirkinlikleri yüzünden insan amd tarafı laptop güvenip de alamıyor. Mesela biliyorsunuzdur belki Matlab adlı program kısa zaman önceye kadar intelde sorunsuz çalışırken çok daha iyi amd işlemcilerde sorunlar oluyordu(her ne kadar redditte çözümler üretilse de her kullanıcı ulaşamıyordu o bilgiye). Kısa zaman önce gelen güncellemeyle çözdüler sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordOfTheGames -- 31 Temmuz 2020; 13:4:56 >

• Yok Monster'ı öylesine dedim ya hiç bulaşmak istemiyorum. Ben de aynı şekilde programlama veya Unity gibi araçlar için de kullanacağım için AMD'den uzak durmaya çalışıyorum. Yoksa soğutmasından performansına kadar çok hoş duruyorlar. Bu sene Intel sanırım cidden para yediriyor, doğru düzgün çok seçenek yok Ryzen'lı ama seneye herhalde bayağı çeşit görürüz gibi.
    https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/i1373m/has_anyone_been_able_to_undervolt_the_new_omen_15/

Kafalar karışık. İçim şişti yine başka modellere de bakmaya başladım. Muhtemelen çok sorun yaratmayacak şeyler ama çok paralar verince insan her şeyine bakıyor haliyle. Lanet olsun bizi böyle az seçeneklere sıkıştıran sisteme de dövize de. Yeni inceleme veya ürün de yok biraz uzaklaşsam iyi olacak. Canlı döviz grafiğini izleyeyim biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 31 Temmuz 2020; 13:16:22 >

Bakalım hocam biostan yapabilirsek yaparız. Termal macun yenilemesi de açıkçası 10k lık makineye yapar mıyım alır almaz bilmiyorum. En azından garanti bir bitsin.

Hocam dövize filan artık diyecek bir şeyimiz kalmadı zaten biz konuşmaktan yorulduk o yükselmekten yorulmadı.

• Genel olarak İşlemciler düzeltilmeli veya nasıl olacaksa artık. Youtubede bile sıcaklık artan fan hızı artan işlemcilerle nereye kadar. Şuan bütün hepsi böyle. Tarayıcda ısınmamalı bi cihaz.

Unity de ryzen neden sorun bende pc müh düşünüyorum sıkıntı olurmu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.