Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bi araştırayım dedim şehir efsanesi mi diye çüblü hep söylenir ama spesifik bi neden söylenmez pek. Başta bir şey bulamadım genel olarak programlama için ikisi de iyi deniyor hatta bazı yerlerde çok çekirdekten dolayı ryzen bile önerilmiş. Ama Intel muhabbetinin temel sebebi Intel'in sanallaştırma teknolojisi daha iyiymiş. Mobilde mesela android simülasyonunda boot edilmesi 2 kat daha uzun sürüyormuş. Başka bir sebep bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman piyasaya çıkacak ryzen modelleri
  • Nietzscheisdead kullanıcısına yanıt
    Belli değil hocam Hp tarih vermemiş distribütörlerine.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiçbir şey belli değil. Bu şey yaptığımın yerinde hiçbir şey belli değil. Bekliyoruz. :) Bu arada Reddit'te r/GamingLaptops bayağı iyi. Her gün birileri laptop alıyor fikir sahibi oluyorsunuz. Ne zamandır yazıcam unutuyorum orada vakit geçiriyorum artık genelde. Ama modeller konfigürasyonlar çok değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 2 Ağustos 2020; 20:5:23 >
  • Ryzenlar çıksa bile 2060 lı modeller 10 k dan aşağıya olmaz bence zaten laptopta işlemci yıllarca yeter i5 10 serisi ve ekran kartı ile de n11 çek ve hp iade ile 9k ya 2060 lı laptop bulunmaz başka. Bu sebepler n11 deki model her türlü ideal gibi

• Bright like a Diamond kullanıcısına yanıt
    Hp iade kampanyası devam ediyor mu?

• Beckonn B kullanıcısına yanıt
    devam ediyor diye biliyorum
  • Esneklik sıkıntılarıyla alakalı güzel bir video olmuş. Çantaya koymaya kadar incelemiş adam.

Benim bütün bu incelemelerden anladığım kadarıyla cam olmadığı için öyle aşırı ağırlık koymadıkça kırılmaz, sorun yaratmaz. Tek dikkat edilmesi gereken konu videoda gösteriyor, tutarken kaldırırken vs ön kısımdan tutmak lazım veya arkadan olacaksa da sadece alt taraftan tutmak gerek. Tabii en iyi sonucu birkaç aylık tecrübeden sonra alırız ama şimdilik görünen bu gibi. Bence sorun değil kısaca.

• KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam hem bu video hem dave in videosu bu konuda rahatlattı beni epey. Düzgün kullanımda sorun olacağını sanmıyorum. İu an kusuru yok gibi duruyor cihazın. Isınma meselesi de araştırdığım kadarıyla i7 modelinde(i5 de daha az ısınır diye umuyorum) turbo modda 90 civarlarına geliyormuş.
    Undervolt olmuyormuş fakat throttlestop ile turbo boost denen şeyi kapatırsak 70 derece civarlarında takılıyormuş ki bu çok iyi.

Performans kaybı da sanırım apex legends gibi bir işlemci oyununda 130fps den 110 fps e düşmüş yani gpu odaklı büyük oyunlarda ( RDR2/ Metro exodus/ Watch Dogs 2 gibi) çok bir fark olacağını sanmıyorum. Bu konuda da rahatladık diyebilirim.

Son olarak da ryzen7+2060 modeli Hindistan'da 1 ay sonra geleceği onaylanmış. Türkiye'de ne zaman gelir bilemem ama ben intelde kalırım ne olacağı belli olmuyoeir fiyat olarak da en iyi ihtimal aynı fiyata gelir diye düşünüyorum. Acelesi olan ve bütçe ayırabilenler için şu an diğer alternatiflere göre çok f/p bir ürün alacaklar kaçırmasın derim.

• TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Şuan ryzen 4000 serisi o kadar abartıldı ki size anlatamam sanki intel çöp , o yüzden benım kafam rahat yarın laptop elime ulaşır büyük bi ihtimal , bakarız bakalım

• P0yrazz kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ryzenin başarısı büyük intel de inceltemedi bir türlü işlemciyi o yönden kötü fakat hala oyun/excell ve birkaç alanda daha önde. Siz şanslısınız yakınsınız sanırım İstanbul'a(ya da oradasınız) benim 6'sında gelir iyi ihtimal. Hayırlı olsun tekrardan umarım sıkıntısız kullanırız uzun süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordOfTheGames -- 3 Ağustos 2020; 21:0:10 >
    Malesef adanadayım ben bayramdan önce sipariş vermiştim. Tahminim yarın dağıtıma çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: P0yrazz

Şuan ryzen 4000 serisi o kadar abartıldı ki size anlatamam sanki intel çöp , o yüzden benım kafam rahat yarın laptop elime ulaşır büyük bi ihtimal , bakarız bakalım
    ryzen 4000 serisi hiç de abartılmıyor çünkü işlemciler gayet iyi ve intel çöp olmasa da gayet kötü. Acelesi olmayan ryzen 4000 olan hp omenleri beklesin ısınma olsun performans olsun inanılmaz iyi. ryzen 7 4800h kullanan omen 15, i7 10850h dan daha iyi performans veriyor ve daha az ısınıyor.
  • Ben de abartıldığını düşünenlerden değilim güzel gözüküyor 4000 serisi şimdi kabul etmek lazım. Ama çok konfigürasyon yok üst modellerde. Varsa da ülkemize gelmiyor. TUF var bir tek o da her yerde çok ısınıyor diye geçerken şahsen içim rahat alamam. Omen'in Ryzen modeli iyi fiyattan gelse çok satar ama ne zaman gelecek? 1 ay sonra Hindistan demiş hocam Eylül'e kim öle kim kala. Kaç liradan girecek? Yerinde durmayan dövizden dolayı biraz üst fiyattan mı verecekler? Hiçbir şey belli değil. Ben rahat bir insan değilim o kadar o belirsizlik geriyor beni. Bunun önüne geçmek için dolar-euro olarak tutmak lazım parayı. Sonuçta ona göre fiyat geliyor bize de.

Bir sorun çıkmazsa bu hafta i7'li modeli alacağım muhtemelen Omen'in ama günlük fiyatı kontrol ediyorum resmen. Çalışan işi gücü olan biri olsam neyse derim lakin çoğu üni öğrencisi gibi ben de ailenin parasıyla alacağım için biran önce artmadan alayım istiyorum. Ülke ülke değil ki anksiyete cenneti.

Neyse bir hafta on güne kalmaz en az 3-4 inceleme olur buralarda biraz şenleniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 3 Ağustos 2020; 23:21:47 >

• Az önce redditte şunu gördüm. Yorumlarda da şaşırmış millet Hindistan HP'sinin açıklamasından sonra böyle yazmasına. Intel büyük paralar yediriyor gibi geldi ama hayırlısı.

Ryzen abartılmıyor elbette güzel de her başarının cezası vardır işte doğru düzgün bir laptop çıkarmadılar adamlara. Ryzen 1660ti olan model de zaten i5/2060 dan pahalıya geliyordu sanırım satmak istemiyorlar pek. Ryzen bekleyenler 2 kere düşünsün bence. Ya da başka markalardan umut verici bir haber gelir mi bilmiyorum lenovo kaldı tek umudum.

Hem 1ay sonra gelecek hemde şuanki i5/2060 lı versiyondan pahalı mı olacakmış şimdi ryzen modelleri, amd bu işlemcileri intel den ucuza verirken nasıl pahalı oluyor aklım almıyor açıkcası

• Beckonn B kullanıcısına yanıt
    Hocam intel bilek gücüyle kazanamayınca çirkinliklere başlıyor her zaman olduğu gibi. Daha önce nice oyun/programda yapımcıları rüşvete doyurup kendi lehine optimizasyonlu çıkarttılar. Gönül ister ki cezalandıralım ama biz de bu ekonomide zar zor alıyoruz bilgisayar o yüzden mecbur kafamızın rahat edeceğini alıp geçiyoruz. Pahalı olup olmamasından ziyade öyle ryzen+rtx gibi bir model hiç gelmeyebilir ülkemize. Ben omeni aldım benim için defter 5 yıl kapandı fakat takip etmete devam edeceğim ama yılın sonunu bulacak gibi adamakıllı bir ryzen gelmesi o da iyi ihtimal.

• quote:

Orijinalden alıntı: KOSMERCAN

Ben de abartıldığını düşünenlerden değilim güzel gözüküyor 4000 serisi şimdi kabul etmek lazım. Ama çok konfigürasyon yok üst modellerde. Varsa da ülkemize gelmiyor. TUF var bir tek o da her yerde çok ısınıyor diye geçerken şahsen içim rahat alamam. Omen'in Ryzen modeli iyi fiyattan gelse çok satar ama ne zaman gelecek? 1 ay sonra Hindistan demiş hocam Eylül'e kim öle kim kala. Kaç liradan girecek? Yerinde durmayan dövizden dolayı biraz üst fiyattan mı verecekler? Hiçbir şey belli değil. Ben rahat bir insan değilim o kadar o belirsizlik geriyor beni. Bunun önüne geçmek için dolar-euro olarak tutmak lazım parayı. Sonuçta ona göre fiyat geliyor bize de.

Bir sorun çıkmazsa bu hafta i7'li modeli alacağım muhtemelen Omen'in ama günlük fiyatı kontrol ediyorum resmen. Çalışan işi gücü olan biri olsam neyse derim lakin çoğu üni öğrencisi gibi ben de ailenin parasıyla alacağım için biran önce artmadan alayım istiyorum. Ülke ülke değil ki anksiyete cenneti.

Neyse bir hafta on güne kalmaz en az 3-4 inceleme olur buralarda biraz şenleniriz.
    Haklısın hocam maalesef ne ne zaman olacak hiç belli olmuyor ülkemizde beklemek her zaman belirsizlik demek. Benim pek acelem yok hali hazırda bilgisayarım var o yüzden ben beklemede kalıyorum bir de bu kadar beklenirken olmuşken ryzen olsun istiyorum işlemciye yük binen uygulamalar kullanıyorum pek oyun oynamayacağım. Eğer oyun ağırlıklı kullanacak olsaydım şuanki i5 Li omeni alırdım.

• HP'yi arayıp bilgi alan var mı? Sizin i5'li modeli getirten satıcıda iade işleri de sıkıntılı sanırım mal düzgünse iade almıyoruz kafasındalar. i7'li satıcıda bu kafadaysa. Not da düşünce oraya 'özellikler değişiklik gösterebilir' gibisinden şüpheye düştüm ekranından bile. Yarın öğlen aramayı düşünüyorum ama HP garantili bile olsa sanki haberleri yok gibime geliyor bu laptoplardan. Yani aynı marka model her şeyi aynı ama ekran kısmı boş.

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

Yarın bi arayıp sorayım. Hiç içim elvermiyor ne olduğu belirsiz satıcılardan almaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 4 Ağustos 2020; 21:36:45 >

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Hocam en iyisini yapıyorsunuz. Hele bir de oyun değilse ilk amaç kesinlikle bekleyin. Dövizde tutmakta fayda var. Her şey netleşir incelemeler de artar. Belli olmaz bakarsınız Legion serisi daha hoşunuza gider.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.