|
HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (85. sayfa)
-
-
tamamdır hocam, iyi akşamlar. Çok sağolun.
-
Yok mu arkadaşlar bu sorunu yaşayan -
@Mkcobain Siz termal macun değişimi yapmıştınız sanırım, hangi ürünü kullanmıştınız ve kaç derece farketmişti? Uygun bir zamanda "Thermal Grizzly Kryonaut" uygulamayı düşünüyorum da...
Ayrıca thermal pad'leri ne yaptınız, heatsink'i çıkartırken onlar yırtılmış olabilir, kalınlıklarını (0.5mm, 1mm, 1.5mm, 2mm, yada farklı farklı mı) hatırlıyor musunuz, onları da değiştirmek gerekebilir açmışken... Hepsini 2mm ile de değiştirebilirim aslında...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 27 Aralık 2020; 23:11:21 > -
-
Teşekkürler hocam -
25w olayı bende de vardı sanırım yazılımsal bir durum ileride düzeltilir belki, sizin yaptığınız şekilde TS programından disable and lock tpl yaparak düzelttim. Diğer olaya gelecek olursak ekran kartında yaşadığınız durum pek bununla alakalı değil. Belki yeni farketmişsinizdir ama cihazın temel çalışma ayarı bu şekilde yani bizdeki vbıos ekran kartını 80w olacak şekilde ayarlıyor ama performans modu açıkken bir süre 100w olarak çalışabiliyor fakat bunu sürekli hâle getirmek mümkün değil yani bu tamamen sistemin elinde o yaptığınız disable and lock tpl ayarı ile alakalı değil. Ben vbıos değişikliği ile 115w olacak şekilde bir süre kullandım ekran kartını ama cihazda i5 işlemci olması 115w ekran kartına yetişmekte sıkıntı yaratıyor darboğaza giriyor sistem ve ekran kartı kullanımınız dalgalanıyor ama ona rağmen FPS de biraz artış oluyor yine de ben daha sonra orijinal vbıos a döndüm 80w ile sistem daha stabil çalışıyor bazen kendisi 100e çekiyor o geçişlerin sebebini hâlâ çözemedik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn03 -- 27 Aralık 2020; 17:22:4 >
-
Ben nedense bu sdk paketini kuramuyorum daha önce eski sürümde de aynısı olmuştu şimdi Aralık versiyonu yayınlanmış ama indirip yüklemeyi başlattığımda yükleme barı hiçbir şekilde dolmuyor 30dk da beklesem boş duruyor kapatıyorum yüklemeyi sistem yeniden başlatılacak diyor ama bir değişiklik olmuyor xtu sürümlerinde falan yani hâlâ eski sdkda kalıyor sistem ne yapmak lazım bunun için? Şuan bir sıkıntı yok ama kafama takıldı yüklenmiyor olması ts aktif değildi denediğimde. -
Ben de artık yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama video falan izlediğimde aynı özelliklere sahip adamın böyle bir sorunu gözükmüyor o yüzden acaba sorun bende mi var diye bi korktum açıkcası. Bir de hocam ben de az önce 115w lık bios flashladım başta korktum ama sorunsuz çalıştı msi gl65 biosu. Açıkcası bence şu an daha stabil oldu. Cold war oynuyorum multiplayer. Eskiden 80w gpu ve power limit lock lanmış i5ten daha stabil geldi. Tek sorun ekran kartı fazla güç tükettiğinden pilden güç yedi fakat onu da işlemciye undervolt ve limitlemelerle hem 4.2 ghz de hem de 105-115w arasında gidip gelen gpu ile hallettim. Bir şey aklıma takılıyor sadece sizce 115w lık bios zarar verir mi uzun vadede. Yani ekran kartı max 68 gördü bu haliyle ve fan max modda değil. Teşekkürler -
Ekran kartının Nvidia tasarımı zaten 115w yani o konuda herhangi bir sıkıntı yok ve sıcaklık konusunda da bizim cihazın gpu soğutması müthiş başarılı merak etmeyin sıcaklık değeriniz de gayet iyi. Msı vbıos sorunsuz flashlandıysa ekran kartınız hybrid modda demektir, orijinal vbıosda ekran kartı discrete moddayken daha iyi performans veriyor aklınızda olsun buna ek olarak msı vbıos discrete modunu desteklemiyor aman geçeyim demeyin kurtarılıyor ama sıkıntıya girmeye gerek yok. Konuda paylaşılan başka bir HP cihazına ait vbıos mevcut o da 115w ve discrete modu da destekliyor ama msı vbıos ile pek performans farkları yok şuankinde de kalabilirsiniz bilginiz olsun diye söylemiş olayım. Ben apex legends ve cyberpunk 2077de 115w vbıos ile çok dengesiz kullanımlar görünce kullanmak istemedim ama şuan sizin oyunlarınızda sıkıntı çıkmıyorsa devam edin bir zararı olmaz merak etmeyin. Batarya azalma durumu orijinal vbıos 100w çalışırken de oluyordu bu 80w çalışma durumunu tek bağdaştırabildiğim konu da batarya azalması, bataryada düşüş yaşanınca sistem 80w a çekiyor olabilir güç değerini bundan başka bir tahminim yok şuan için. Aklıma zarar konusunda gelen tek şey oyunda batarya azalmasına sebep olması ama batarya da ömürlük bir şey değil elbet performansı düşecek orası sizin tercihinize kalmış. Ben 115w gpu ve limitle 45w CPU kullanırken bile yaşamıştım bataryada azalmayı ama sizde sıkıntı yoksa devam edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn03 -- 27 Aralık 2020; 17:58:21 >
-
Ben de batarya ile bağlantılı diye düşünmüştüm bir ara. Artık 1-2 wh bile düşse acaba mı diyordum. Keşke 230w adaptör koysalarmış ama yine de cihaz fiyatına oranla çok kaliteli. Toz da tutmuyor içi garip yani. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Harici modda çalışan bios elinizde varsa yollama şansınız var mı acaba? -
Rica ederim, evet keşke 230w olsaydı ama dediğiniz gibi fiyatına göre bakınca cihaz gerçekten iyi ben de memnunum. O vbıos bilgisayarımda duruyordu diye hatırlıyorum birazdan geçince bakayım linkini atarım konuya. -
Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim hocam. -
rica ederim ne demek, size de iyi akşamlar :)
https://dosya.co/trklg750k2ea/hp115.rom.html
hp 115w vbıos da burada bakabilirsiniz.
-
Çok teşekkürler tekrardan. -
Merhaba bahsettiğiniz ekran kartı watt değerlerini değiştirmeyle alakalı bildiğiniz bir rehber var mıdır ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mhmt_schmsMerhaba bahsettiğiniz ekran kartı watt değerlerini değiştirmeyle alakalı bildiğiniz bir rehber var mıdır ?
Ekran kartı watt değerini değiştirme diye bir şey söz konusu değil. Yapılan işlem ekran kartına yeni bir BIOS yazılması, Internet'te bir çok rehber mevcut...
-
Pasam ben once coolermastet termal macunla degistirdim. Hicbir farki olmadi, zaten hp bayagi kaliteli bir macun kullanmis ve cok guzel ince bir sekilde cekmisler macunu. Macunla degistirmeni tavsiye etmem.
Sonra thermal grizzly conductonaut sivi metal uyguladim. CPU sicakligi guzel dustu ve fan sesi cok azaldi. Hani dusuk fanla calismasina ragmen cpu soguk kaliyor. Uv siz bile termal throttle olmuyor artik.
Termal padler bende yirtilmadi. Aynilarini kullaniyorum 2 farkli kalinlik var. Hangileri bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım teşekkürler... Kryonaut değerleri Conductonaut’tan daha iyi ama testlerde, bilemedim şimdi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 28 Aralık 2020; 19:36:16 > -
Merhaba forumdaş, bu sıvı metal uygulama zor mu, videolara baktım da hep dikkatli olunmasından filan bahsetmişler macuna göre cpu ve gpu üzerine yayma işlemi sıkıntılı mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X