|
HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (87. sayfa)
-
-
Gaming hub daki undervolting intelligence modu gerçekten fayda ediyorumu yoksa gene işimiz throttlestop a mi kaldı.
Birde 15-ek0000nt modelinin ekran kartının kac w olduğunu bilen varmi? 2020 modellerine bir update gelmiş galiba 90 ile 115 w arası doğrumu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zodd -- 2 Ocak 2021; 21:23:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: zoddGaming hub daki undervolting intelligence modu gerçekten fayda ediyorumu yoksa gene işimiz throttlestop a mi kaldı.
Birde 15-ek0000nt modelinin ekran kartının kac w olduğunu bilen varmi? 2020 modellerine bir update gelmiş galiba 90 ile 115 w arası doğrumu?
TS ile daha fazla UV yapılabiliyor, ayrıca limit seçenekleri de var. Evet, refreshed versiyon RTX2060 var...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 5 Ocak 2021; 22:14:53 > -
Herkese merhabalar. Rtx2070 max q i7 işlemcili konfigürasyona sahibim. Bios update yaptıktan sonra fan daha fazla çalışmaya başladı. Aynı sorunu yaşayan var mı? Csgo oynuyorum ve eskisinden daha fazla fan sesi var. Bios ayarlarından fan always on ayarını kapattım, acaba bununla bir ilgisi var mı? Teşekkürler -
Evet son BIOS ile fan sesi biraz arttı... -
Dün geçti elime laptop baya problem yaşadım.
Freedos olduğu için geldiğinde laptop a windows 10 pro kurdum.
sonrada fark ettimki wirless + ses + görüntü ve bir çok driver yüklü değildi.
Neyseki evde wirless adaptor vardı onu taktim driverları yükledim omen hub vs.
sonra oyun yükledim warzone fln omen hub yükledim. Graphic switcher dan discrete seçtim altındaki ufak yazıya aldanarak..
sonra başladi problemler restart attı görüntü gelmiyor resme laptop monitore internette araştırdım fln hmdi dan tv ye bağladım zar zor bios a girdim orada hybrid e geri aldım da öyle düzeldi..
Ama free dos işi beni baya yordu açıkcası.
Şuan her şey gayet iyi gibi oyunlardaki fps ler i5 versiyona göre çok iyi. Bottleneck yok dereceler 85-91 arası degisiyor undervolt yaptım -0.015 gibi bir değer gayet yolunda gibi gözüküyor.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Keşke güncelleme yapmasaydım, keyboard ghosting olayı da düzelmedi bende hala.
Edit:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpyildirimm -- 6 Ocak 2021; 21:55:11 > -
BestBuy'dan elime ulaşan bir Ryzen modeli ile aranızdayım 😬
Sistem 4800H, Gtx 1660Ti, 512SSD, 8GB Ram. Biraz pahalıya mal oldu, TL cinsinden 11.450 gibi bir fiyat. Rtx bir kart olsaydı pahalı gelmezdi. Neyse. Oyun nadiren oynayabiliyorum ama onda da oynamak istiyorum sorunsuzca. Bu kart bana yeter diye düşündüm.
Windows 10 Home ile geldi makine, bazı geçmiş freedos tecrübelerim zaman kaybına neden olmuştu bunu da alırken faktör olarak düşündüm.
Makineyi beğendim, genel olarak kaliteli buldum. şimdilik bu fiyata başka ne alınabilirdi acaba diye düşünmüyorum. Ram upgrade'i yapacağım fırsatı bulunca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weatherman -- 9 Ocak 2021; 12:35:7 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: weatherman
BestBuy'dan elime ulaşan bir Ryzen modeli ile aranızdayım 😬
Sistem 4800H, Gtx 1660Ti, 512SSD, 8GB Ram. Biraz pahalıya mal oldu, TL cinsinden 11.450 gibi bir fiyat. Rtx bir kart olsaydı pahalı gelmezdi. Neyse. Oyun nadiren oynayabiliyorum ama onda da oynamak istiyorum sorunsuzca. Bu kart bana yeter diye düşündüm.
Windows 10 Home ile geldi makine, bazı geçmiş freedos tecrübelerim zaman kaybına neden olmuştu bunu da alırken faktör olarak düşündüm.
Makineyi beğendim, genel olarak kaliteli buldum. şimdilik bu fiyata başka ne alınabilirdi acaba diye düşünmüyorum. Ram upgrade'i yapacağım fırsatı bulunca.Güle güle kullanın, bu konfigürasyona sahip tek kişisiniz bu başlıkta.
-
Teşekkür ederim hepimiz iyi günlerde kullanalım (ve isteyene daha iyisi:). O konfig tez zamanda 16 Ram olsa iyi olur, geride kaldık:)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: HicksTS ile daha fazla UV yapılabiliyor, ayrıca limit seçenekleri de var. Evet, refreshed versiyon RTX2060 var...
Alıntıları GösterHocam Omen Gaming Hub'da yer alan undervolt menüsünden akıllı modda otomatik undervolt yapmıştım bir süre önce. 0,06 V düşürmüştü otomatikte.
Bugün manuel müdahale ile biraz daha düşürdüm. İlk önce -0,08V yaptım, sorun olmadı, -0,1V yaptım sorun olmadı. -0,125V yaptığımda bilgisayar donup kendiliğinden reset attı. 2-3 kere denedim aynı durum oluştu. Hatta bir keresinde yeniden başlama aşamasında "windows düzgün yüklenmemiş görünüyor" hatasını verdi. Yeniden başlata tıklayınca sorunsuz açıldı.
-0,1V ile test yaptım sonuç aşağıdaki şekilde. Testi birden fazla defa yaptım, bir miktar değişiklik gösteriyor. -0,1V ile ilk yaptığım testte ortalama CPU sıcaklığı -13 dereceydi, ikincide -12 derece.
Sen ne miktarda undervolt kullanıyorsun? -0,1V yeterli mi? Gaming Hub'da -0,995V değerine kadar undervolt mevcut. Bu miktar yeterli gelmediği için mi farklı bir program kullanıyorsun?
-
quote:
Orijinalden alıntı: _magnetar_Hocam Omen Gaming Hub'da yer alan undervolt menüsünden akıllı modda otomatik undervolt yapmıştım bir süre önce. 0,06 V düşürmüştü otomatikte.
Bugün manuel müdahale ile biraz daha düşürdüm. İlk önce -0,08V yaptım, sorun olmadı, -0,1V yaptım sorun olmadı. -0,125V yaptığımda bilgisayar donup kendiliğinden reset attı. 2-3 kere denedim aynı durum oluştu. Hatta bir keresinde yeniden başlama aşamasında "windows düzgün yüklenmemiş görünüyor" hatasını verdi. Yeniden başlata tıklayınca sorunsuz açıldı.
-0,1V ile test yaptım sonuç aşağıdaki şekilde. Testi birden fazla defa yaptım, bir miktar değişiklik gösteriyor. -0,1V ile ilk yaptığım testte ortalama CPU sıcaklığı -13 dereceydi, ikincide -12 derece.
Sen ne miktarda undervolt kullanıyorsun? -0,1V yeterli mi? Gaming Hub'da -0,995V değerine kadar undervolt mevcut. Bu miktar yeterli gelmediği için mi farklı bir program kullanıyorsun?
Alıntıları GösterEvet, ThrottleStop ile CPU -0.200 mV. ve Cache -0.090 mV. olarak kullanıyorum, hatta bu da yetmiyor, Power Limit ve Turbo Ratio Limit koyuyorum. Şu an kullandığım ThrottleStop ayarları aşağıdaki gibi:
-
Bilgilendirme için teşekkürler.
-0,1V ile kullanırken oyun oynadım bir el. Oyunun ortasında (oyun başladıktan yaklaşık 30 dk sonra) pc kendiliğinden kapandı ve açıldığında undervoltu kapatmıştı. O yüzden eskisi gibi akıllı moda aldım (-0,06V).
-0,2V baya iyi değer. Benimki yarısında stabil çalışmadı. Ya HP'nin programı iyi optimize edemiyor ya da bendeki çipin undervolt limitleri düşük.
-
quote:
Orijinalden alıntı: _magnetar_Bilgilendirme için teşekkürler.
-0,1V ile kullanırken oyun oynadım bir el. Oyunun ortasında (oyun başladıktan yaklaşık 30 dk sonra) pc kendiliğinden kapandı ve açıldığında undervoltu kapatmıştı. O yüzden eskisi gibi akıllı moda aldım (-0,06V).
-0,2V baya iyi değer. Benimki yarısında stabil çalışmadı. Ya HP'nin programı iyi optimize edemiyor ya da bendeki çipin undervolt limitleri düşük.
Aslında tam olarak öyle değil, Power Limit ve Turbo Ratio Limit kullandığım için o kadar düşürebiliyorum voltajı, bunları yapmadan direk voltajı düşürsem çalışmaz. Bunların hepsini beraber düşünün çok güçlü ama çok ısınan bir işlemciyi performansını kaybetmeden daha serin çalıştırmak amaç. Beim yaptığım ayarlarla performansı neredeyse aynı kalıyor ama 10-12 derece daha serin çalışıyor. Bunun sebebi de Thermal Throttling'e girmiyor olması, performans farkını kapatan bu aslında...
Thermal Grizzly Conductonaut (Sıvı Metal) siparişi verdim, onu bekliyorum, gelince CPU ve GPU'ya üzerindeki termal macunun yerine bunu kullanacağım, bakalım 10 derece civarı fark edecek gibi görünüyor, dolayısı ile bu işlemlerin hiç birine gerek kalmayabilir...
-
Evet anlıyorum.
Sıvı metal çok fark ettirir muhtemelen ama uygulama aşamasının tehlikeli olduğu söyleniyor. Keşke firmalar sıvı metal kullansa fabrika çıkışı olarak. Cihazların ısındığı belli.
Zaten GPUdan yana hiç problem yok, baya serin. Mesele CPU. Bir uygula bakalım ilerde belki ben de denerim.
-
Bu sıvı metal performansa nasıl etki ediyor çok merak ediyorum, kullanınca deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Ayrıca bu sıvı metal laptop taşıma sırasında (yan, dik pozisyon vb) akması sonucu çevre bileşenlere bulaşır mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BeckonnBu sıvı metal performansa nasıl etki ediyor çok merak ediyorum, kullanınca deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Ayrıca bu sıvı metal laptop taşıma sırasında (yan, dik pozisyon vb) akması sonucu çevre bileşenlere bulaşır mı?
@Mkcobain uygulamıştı, daha detaylı cevap verebilir...
-
Bios güncellemesinden sonra klavyede bazı sorunlar yaşıyorum, mesela '' r '' tuşu bazen çalışmıyor bugün sıfırladım o düzeldi şimdi de '' x '' tuşu ara sıra basmıyor aynı sorunu yaşayan var mı acaba ve ne yapmam gerekiyor servise mi göndermeliyim yardımcı olabilecek var mı?
-
benim r tuşu birkaç aydır çalışmıyor x tuşu da bi kaç gündür teklemeye başladı bu hafta servise yollayacağım. baya bi şey denedim ama hiç tamamen düzelmedi. en ise yarayan şey caps lock açık bi şekilde 30 saniye boyunca klavyede random atarken arada r ye basmakti o sonra bi sure çalışıyordur r artık o da ise yaramıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X