Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Báistídhubh

Var hocam. Fan sesi değil, coil whine. Arıza belirtmiyor.

Alıntıları Göster

Bütün modellerde mi var yoksa bize mi kısmet oldu ?

HDD takmak istiyorum 1 tb .Arka kapağı söküp takması falan kolay mı ? Servis garanti bozulmaz dedi.

• koçari K kullanıcısına yanıt
    HDD takamazsınız çünkü uygun yuva yok sadece M2 SSD destekliyor cihaz kapağı bir kart ile köşeden kaydırarak açarsınız pek zor değil ve evet garanti dışı kalmaz eğer zarar vermezseniz. Coil Whine ürüne modele özel olmaz çoğu bilgisayar parçasında görülür. Özellikle ekran kartlarında yaygın oluyor laptopta da görülebilir yani bu şansa bağlı ama hiçbir soruna yol açmaz kafanıza takılmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkn03

HDD takamazsınız çünkü uygun yuva yok sadece M2 SSD destekliyor cihaz kapağı bir kart ile köşeden kaydırarak açarsınız pek zor değil ve evet garanti dışı kalmaz eğer zarar vermezseniz. Coil Whine ürüne modele özel olmaz çoğu bilgisayar parçasında görülür. Özellikle ekran kartlarında yaygın oluyor laptopta da görülebilir yani bu şansa bağlı ama hiçbir soruna yol açmaz kafanıza takılmasın.

Alırken hiç dikkat medim hdd takılıp takılmadığına , nasılsa hepsi genişletilebiliyor dedim . 

Uygun fiyatlı bir m2 ssd öneriniz var mı peki ?

512 gb veya 1 tb

sandisk vardı 500 gb 500 lira
  • İyi günler herkese benim bir problemim var i5 li modeli kullanıyorum.Laptop kendi kendine reset atıyor mavi ekran vermeden.Throttlestop programıyla daha önce cpu cachede yavaş yavaş deneme yaparak ayar çekerken de böyle yapmıştı(Problemi buna benzetiyorum) sonra en uygun cpu cache ayarının altına göre ayarlamıştım.Sonra pilde çalışırken de böyle aynı şekilde reset atmaya başlayınca her şeyi sıfırladım throttlestopta ama yine de yapmaya devam etti.Bu akşam sarjdaykende yine bu problemi yaptı.Bu arada bu arada gaming hubta balance ve discrete seçenekleri aktif ne yapcağımı bulamadım.Bu işlerden anlayan biri varsa yardım ederse çok sevinirim.Yoksa format çekeceğim tekrardan.Bu sıkıntıyı hiç performans modunda yapmadı bu dikkatimi çekti bi.Dizi izlediğim için bu aralar pilin uzun gitmesi için balance moduna aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kisyari

İyi günler herkese benim bir problemim var i5 li modeli kullanıyorum.Laptop kendi kendine reset atıyor mavi ekran vermeden.Throttlestop programıyla daha önce cpu cachede yavaş yavaş deneme yaparak ayar çekerken de böyle yapmıştı(Problemi buna benzetiyorum) sonra en uygun cpu cache ayarının altına göre ayarlamıştım.Sonra pilde çalışırken de böyle aynı şekilde reset atmaya başlayınca her şeyi sıfırladım throttlestopta ama yine de yapmaya devam etti.Bu akşam sarjdaykende yine bu problemi yaptı.Bu arada bu arada gaming hubta balance ve discrete seçenekleri aktif ne yapcağımı bulamadım.Bu işlerden anlayan biri varsa yardım ederse çok sevinirim.Yoksa format çekeceğim tekrardan.Bu sıkıntıyı hiç performans modunda yapmadı bu dikkatimi çekti bi.Dizi izlediğim için bu aralar pilin uzun gitmesi için balance moduna aldım.

• beyler bataryaların ömrü bitince napıyoruz servis aracılığıyla mı satıyorlar

windows un kendi güç profilinden yüksek performansı seçince bu reset olayı bitti sanırsam.Bir daha yaparsa bu linktekileri teker teker denicem mecbur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quiet00

beyler bataryaların ömrü bitince napıyoruz servis aracılığıyla mı satıyorlar

teknik servisi arayıp sorabilirsin.

• Arkadaşlar Netflix uygulamasında sık sık minimal lag gibi takılmalar oluyor bir şeyler izlerken. Bir çözümde bulamadım. Bunu yaşayan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Báistídhubh

Var hocam. Fan sesi değil, coil whine. Arıza belirtmiyor.

Alıntıları Göster

• Akcura kullanıcısına yanıt

ThrottleStop açık mı? Turbo kapatmadan ben de çoğu şeyde bu oluyor.

• Fişteyken batarya azalması olayını HP Destek'e soran oldu mu aramızdan? Yoksa ben bi sorayım merak ettim ne gibi bir cevap veriyorlar. Beniö testlerime göre gerçekten 24 saat+ oynamak lazım ki batarya %10'lara düşsün ama yine de yeteri kadar güç verememesi kafada soru işareti bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 5 Şubat 2021; 12:58:59 >
  • KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Bende batarya azalması olunca ekran kartı gücü azalıyor yani 100w yerine 80w çalışıp batarya düşüşünü engellemiş oluyor. Adaptör 200w olduğu için yazılım güncelleme ile falan düzelecek bir şey değil tek yolu 230w bi adaptöre geçmek. Zaten HP ürünü buna göre çıkarmış gibi duruyor, ekran kartı 80-100w geçiç ayarlı normalde Nvidia 115w olarak üretiyor ama vbıos ile ayarlanmış sanmıyorum pek bir şey yapacaklarını.(i5+rtx2060 modeli kullanıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn03 -- 5 Şubat 2021; 16:59:16 >
  • srkn03 S kullanıcısına yanıt

İlginç yani sizde başta biraz azalıp sonra sabitleniyor?

Geçtiğimiz yaz 2060'lı laptop alınacağı zaman ilk bakıldığı şey hangi modeli olduğuydu. Yani en yükseklerinden birini kullanıyoruz ama bataryadan dolayı engelleniyor gibi bir şey.

• Bütün güncellemeleri falan yaptım gibi. Doğru yaptığımı düşünüyorum ama oyunlarda birden fps drop oluyo. Ya da düşük fps oluyor. Grafik kartı falan güncel. Değerlerde normal ama yine düşük fps ve fps drop oluyo. Grafikleri kısmama rağmen düşük fpsler veriyo. Sebebi nedir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galiba problem gpu kullanımı. %60 70 lerde hiç % 90 üstüne çıkmıyor. Sanırım gpuyu tam kullanmıyor. Nasıl çözebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.