|
HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (93. sayfa)
-
-
merhaba,
sizde bu cihaz var mı ? bu şekilde mi çözdünüz ?
-
Evet bende i5 olan var bu şekilde fan çalışmıyor gündelik işlerde. Oyun vs açarsanız ısınınca çalışmaya başlıyor. -
teşekkürler ben i7 olanını almayı düşünüyordum oyun için değil iş için.. fan sesi haricinde gözünüze çarpan bir olumsuzluk var mı ?
-
Bende iş için aldım autocad vs kullanıyorum. Oyun hiç oynamam. Oynayamam daha doğrusu. Önceki bilgisayarım i7 HP idi. İ5 i bütçeden dolayı aldım. Tek olumsuz tarafı benim için numpad olmaması oda klavye ile çözülebiliyor. Çok şık bilgisayar ve kaba değil. Biraz narin kasaya sahip. Ben iade dahil 9970 e getirdim. -
asus rog serisi ve omen 15 arasında gidip geliyorum. oyun konusunda hiç ilgim ve zamanım yok. çok da anlamıyorum açıkcası ;
izlediğim videoalarda omen 15 genel olarak hep fan sesinden bahsedilmiş,
performans olarak ikisi arasında çok fark olacağını sanmıyorum.
Omen 15 bence daha şık bir cihaz.
-
Ben şimdiye kadar aldığım HP lerde sorun yaşamadım ama asuslarda yaşadım açıkçası. Ama karar sizin asustan daha kibar olduğu kesin. -
size katılıyorum. cihaz daha şık.
ben şu anda Dell kullanıyorum. Eski bir Latitude i7 U serisi ama base hızı yüksek. tek sorunu 2 çekirdek ve ram yükselmiyor. Bu sebeble yeni cihaz arıyorum. Cihaz ultra sessiz. Açıkcası gaming laptop almaya çekiniyorum.
Dediğim gibi normal kullanımda bile fan sesi var denince korktum :)
-
Hocam onu ben de denemiştim ama öyle de ısınıyordu. yani öyle aşırı bir ısınma değildi ama bence yıllarca kullanınca farkeder diye düşünüyorum. ya da denerken hep kucağımdaydı belki de o yüzden ısınmıştı bilemiyorum. ama o mod bana çok kullanışlı gelmemişti maalesef.
-
Kucakta olunca mecbur ısınıyor hava delikleri kapalı oluyor çünkü. Zaten mecbur ısınacak ama oyunda falan ısınıyor. Onun harici oyun oynamadığım için çok sekme açınca orta derece de çalışıyor fan. Oyun oynayanlarda ciddi ses olabilir bence. -
sekmeden kastınız internet sekmesi mi ?
ben de 20 sayfa bazen açık oluyor, 1 de program çalışıyor ( kendi eski bilgisayarımda ) ısınma fan devreye girmiyor.
acaba gaming laptop bana göre değil mi bilemedim
-
4 yildir kullandigim dell xps15 hakki rahmetine kavustu. Bir suredir laptop arayisindayim. Bu model dikkatimi cekti. Son gelismelerden cok haberdar degilim ancak bircok kullanicinin amd islemciyi bekleyin goruslerini goruyorum.
Piyasada amd islemcili hp omen henuz goremedim. Diger yandan amazon ingiltere ryzen 4800 lu modeli buldum. Buradan siparis verirsek global garanti kapsaminda hp turkiye servis veriyormu?
https://www.amazon.co.uk/dp/B0877LGCS6/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabc_0KGGC7JYF3ZBA0VTGJGV
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Berty4 yildir kullandigim dell xps15 hakki rahmetine kavustu. Bir suredir laptop arayisindayim. Bu model dikkatimi cekti. Son gelismelerden cok haberdar degilim ancak bircok kullanicinin amd islemciyi bekleyin goruslerini goruyorum.
Piyasada amd islemcili hp omen henuz goremedim. Diger yandan amazon ingiltere ryzen 4800 lu modeli buldum. Buradan siparis verirsek global garanti kapsaminda hp turkiye servis veriyormu?
https://www.amazon.co.uk/dp/B0877LGCS6/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabc_0KGGC7JYF3ZBA0VTGJGV
HP global garanti vermez...
Bu arada ben elimdeki tertemiz "HP Omen 15 - 2020 - i7-10750H - RTX2070 MQ - 32 GB. RAM" cihazımı satıyorum. İlgilenen olursa mesaj atsın.
-
Arkadaşlar performans modu ve balanced mod var. Birde hybrid mod ve discrete mod var. Normalde balanced ve hybrid mod seçiliydi. Ben performans modu ve discrete moda aldım. Gün içinde oyunda oynuyorum normalde kullanıyorum. Şarj tüketimine ve performansa etkileri nelerdir acaba? Değiştirmek için baştan başlatmak gerekiyor. Bilgisi olan var mı? Hangilerini tavsiye edersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şarja takmadan kullanacaksanız hybrid,balanced,bide bios'tan "fan always on" seçeneğini kapatmak,parlaklığı kısmak felan lazım bilindik şeyler yoksa su gibi akıyor batarya -
Arkadaşlar bende de i5 2060 lı model var. M2 ssd takarken arka kapağın çentiklerinden biri kırıldı çok bir sorun olur mu? Bir de cidden çok narin ve kalitesiz gibi geldi arka kapağı bana. Çok da zorlamamama rağmen küçük bir parça elimde kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatxp635 -- 21 Şubat 2021; 15:1:20 > -
hocam çentikler baya sağlam aslında sizin kasanın gelişinde bir sıkıntı olabilir buraya atmışlardı yamuk üretim hatası çentikler vardı -
yamuk üretim hatası çektikler olabiliyor mu? Hocam ne zaman atılmıştı mesajlar? Tam tarih hatırlıyor musunuz? Tarihe göre bulmaya çalışayım. -
ekim-kasım arası -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X