Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Quiet00

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=144925438
    Hocam menteşe değil alt kapaktaki tırnak, çentik neyse işte onlardan birisi kapağı kapatırken kırıldı. Bir de benim cihaz aldığım gibi servise gitmişti. Benim cihazın hoparlörleri patlak gibiydi. Tiz sesler patlak, titrek şekilde çıkıyordu. Dedim acaba onlar mı yaptı? Yoksa ben mi çok zorladım? Oysaki o kadar kibar ve narin davrandım ki. Ve yine ayrıca 2. m2 ssd yuvasının üzerindeki metal plakanın termal pedinin üzerindeki jelatini de açmış olduklarını gördüm. Onlar mı açtı bilmiyorum. Bu cihazdan önce Omen 17 eski kasa cihaz almıştım i7 10750h+rtx2060 ve ışık sızması yüzünden iade etmiştim. (Şu an elimdeki cihazda da var ancak daha az) Ancak çok sağlam ve kaliteli duruyordu. Bu kasa çok narin geldi. Ayrıca eski kasada keyboard ghosting de yoktu sanırım. Bazen keşke diyorum ama yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatxp635 -- 21 Şubat 2021; 15:43:15 >

• Laptopu 16 Gb dan 32 Gb'a çıkardım. Ram 3200 dü ben 2666 taktım zaten 2666 destekliyormuş. Amazon da uyguna buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 22 Şubat 2021; 13:42:55 >
  • SSD eklerken burada ve internette herkes termal pedin jelatinini kaldırmak gerektiğini yazmıştı. Bugün SSD eklerken açtığımda pedin üzerinde jelatin yoktu, hatta bakır kısmın üzerinde parmak izi vardı. Benden kaynaklı olabileceğini düşündüm ama denediğimde benim parmağım iz bırakmadı. Oysa ürün elime mühürlü kutuda ulaşmıştı. Bilgisayar taze plastik kokuyordu ve mühürlü poşet içindeydi. SSD soğutucusu sebebiyle kullanılmış ürün gibi geldi bana ama, bunu anlamam için başka bir yol var mıdır? Sizce ne yapmalıyım? Ürün sorunsuz ancak on bin liranın üzerinde para verip böyle bir şeyle karşılaşmak can sıkıcı açıkçası.

• Báistídhubh kullanıcısına yanıt

hocam resmini çekti iseniz hp ye yazın. Tr deki ler başınızdan salarsa diye global e de yazın

En iyi ihtimal fabrika da üretim sırasında oluşmuş olabilir diye düşünüyorum.

Eğer kullanılmış ise ssd kullanım süresi bakarsanız anlıyabilirsiniz diye düşünüyorum

• Hp omen 15 ryzen 5800h+ rtx3070 li modeli bekliyorum.

https://www.gigantti.fi/product/gaming/pelikannettavat/268419/hp-omen-15-en1842no-15-6-pelikannettava-musta

1599 euro vergi dahil güzel fiyat ama çogu yerde ya yok yada 3-4 haftada ancak teslim görünüyor

hiçbir yerde review de yok. Gelsede görsek HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H 

• OMEN Laptop - 15-ek0002nt, Intel Core i7-10750H, 16 GB RAM, 1 TB SSD, GeForce RTX 2070 Max Q, 15.6 inç FHD IPS 144Hz FreeDOS, 3A694EA

• Tr de fiyatlar uçuk. Ama dalgalı kur yüzünden sabit fiyat kimse veremiyor yukarıda %24 vergi ekli hali 1599 euro olan rtx3070 modeli var. Bekliyebilen beklesin derim HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H 

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

OMEN Laptop - 15-ek0002nt, Intel Core i7-10750H, 16 GB RAM, 1 TB SSD, GeForce RTX 2070 Max Q, 15.6 inç FHD IPS 144Hz FreeDOS, 3A694EA

https://www.amazon.com.tr/OMEN-Laptop-15-ek0002nt-i7-10750H-GeForce/dp/B08G8VYPK5

Bunu 12 ye sattı amazon. Dolar da 7.5 falandı. Düşmesi lazım artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOSMERCAN

Daha önce paylaşılmıştı, hatta ilk mesajda da var ama ben daha yeni denedim undervolt olayını ThrottleStop ile.

https://www.yourtechbro.com/complete-undervolting-guide-for-cpu-and-gpu/

Bu konularla alakalı en ufak fikri olmayan arkadaş bile rahatlıkla yapabilir diye düşünüyorum. İngilizce olarak da çeviri bile yeterli olur.

-140'ta laptop kapandı (i7-10750h), -130'a çektim kapanmadı ama testte error almamak lazımmış, 13 error yazdı, -120'ye çektim errorlar da kayboldu. 3 dakika içinde undervolt'undan ThrottleStop ayarlarına kadar hallolmuş oldu.

Hocam merhaba. MSI GL65 kullanıyorum 10750H'lı. Aslında bunun için undervolt konusu oluştursak, belki birilerinin işine de yarar.

Ben de undervolta başladım, zaten cihazı yeni aldım ayarlayıp keyfime bakayım diyorum. Normalde 95 derecelere çıkıyor turbo ile zaten sizin de öyledir muhtemelen.

Sıcaklıkları, deneyimlerinizi detaylı atabilir misiniz? 2 hafta olmuş yaklaşık belki başka şeyler fark etmişsinizdir.

Ben turbo ile stok halde 120M'de 10.314, 960M'de 83.827 aldım.

Daha sonra undervolt ile bana ideal gelenleri ve sonuçları yazıyorum:

Turbo ratio limits: 38 (3,8 GHz'de çalışıyor işlemci)

CPU core ofset voltage: -173

IccMax: 192 (Bir videoda maks. yapın diyen vardı. Gördüğüm kadarıyla biraz arttırmak iyi olur. Aslında ne işe yarıyor bilmiyorum.)

CPU cache offset voltage: -108 (115'lerde hata aldım)

Intel GPU offset voltage'da boş kalmasın -25 verdim.

Bu şekilde, 960M'de 88-89.000 arası bir sonuç aldım.

Maksimum 42,5W güç çekiyor işlemcim.

40 derece iken başlattım, maksimum 78 dereceye çıktı 960M'de.

Fan sesim de bu şekilde rahatsız etmiyor, gayet kabul edilebilir.

Cinebench R20 çalıştırdım bu şekilde. Undervolt ile 2955 puan 76-77 derece arası ve az fan sesi, stok halde ise 3320 puan 88-90 derede arası ve ciddi derecede fazla fan sesi. Yaklaşık %12 fark var sanırım. GTA 5 benchmarkında test ettim, pek fark yok FPS olarak, hatta yalan olmasın ama patlama kısmında vs. daha çok FPS aldım gibi. Fan sesi de oyunda çok fark etmedi, ama sıcaklıklar 77 dereceye düştü.

• Son bir kaç gündür cyberpunk 2077 oynarken işlemci darboğaz yaşıyorum ekran kartı kullanımı %50-60 lara düşüyor, tüm güncellemeri yaptım sorun ne çözemedim, özellikle performans moduna aldığımda tümden %10-15 lere düşüyor gpu kullanımı, balance moduna geri almak zorunda kalıyorum, i5 rtx 2060 lı modelde, sebebini çözemedim bir türlü.

• aralıkta aldığım cihaz 8 aylık kullanılmış pil yazıyor normal midir arkadaşlar?

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H
  • Merhaba, İ5 GTX2060' lı bir modele sahibim, daha önce forumda belirtmiştim keyboard ghosting sorunu yaşamaktaydım müşteri hizmetlerinden canlı olarak aldığım hiçbir destek işe yaramadı ve cihazı servise istediler, bazı yabancı forumlarda okuduğuma göre 3 kez cihaz değişimi yapılmış ve sorunu devam eden kişiler varmış. Bu şikayetten dert yananların sayısı oldukça fazla.. Bilmiyorum ne olacak, canım sıkıldı hiç yere

• Klavye ile ilğili bir problemdir. Hp klavye yi değiştirmediği sürece sanırım sorun yaşıyanlar olacaktır. Servis ile isterseniz şansınızı deneyin belki klavyeyi değiştirirler ve düzelir. Yada harici klavye ile kullanın. Umarım 2021 serisinde bu tür problem yoktur

• Quiet00 kullanıcısına yanıt

pili full boşaltıp sonra tekrar dolum işlemi yaptınız mı hocam?

• Beckonn B kullanıcısına yanıt

windows 10 güncellemesi yaptınız mı o sırada? bilemiyorum belki update den sonra olmuştur.. En son windows 10 güncellemesi siyah ekrana düşürtüyor sürekli ben ve arkadaşlarım yaşıyoruz devamlı.

• En son ki Windows güncellemesi sonrası oldu sanırım, dediğiniz gibi

• Evet son update den sonra sorun yasiyor olabilirsiniz. Daha once kasma olmadi ise baska aciklamasi yok. Update yi kaldırıp deniyebilirsiniz sonucu

• Hocam ilginiz için çook teşekkür ederim, aslında tam olarak 2 ay önce başladı bu sorun. WASD Tuşlarını 10 15 saniye basılı tuttuktan sonra R tuşu çalışmamaya başladı, bir ara düzeldi ama bu kez de X tuşunda takılmalar başladı. R Tuşu bir ara tekrar düzeldi fakat sonunda tahammülüm kalmadı, destek istedim. Pro sürüm Windows kullandığım için yapabileceğini, home kurmamı istediler kurdum ve R tuşu tamamen gitti. Çalışmıyor, bugün bios'a girip oradan test etmemi söylediler ama ben kontrol etmeden işe yaramadığını söyleyip paketledim. Ayrıca o siyah ekran sorununu ben de yaşıyorum, sadece bende olduğunu düşünüyordum..

• evet ilk aldığımda 3-4 defa yapmıştım
  • WolverineJx W kullanıcısına yanıt
    siyah ekran sorunu nedir hocam?
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.