|
HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (96. sayfa)
-
-
Fanları temizleyip termal macunu da kryonaut ile değiştirdikten sonra bende durum şöyle:
Üstteki değerler GPU; alttaki değerler ise CPU'ya ait.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viserion7 -- 13 Mart 2021; 16:48:48 > -
Gene bir açığı kapatmak için işlemcinin gücü mü kısıldı anlamadım ki, ben en çok cyberpunk da yaşıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar bende hp omen 15ek0000nt modelinden var. i5 Rtx2060 lı sistem. Lol Valorant gibi hafif oyunları oynayınca hiçbir sıkıntı olmuyor fakat pes 21 oynadığımda cpu kullanımı 100 e yakın oluyor arada 100e de çıkıyor ve darboğaz oluyor. Oyun içinde takılmalar oluyor. Arka planda hiçbir uygulama açık değil başlangıçta da her şeyi devre dışı bıraktım bunların dışında bana çözüm konusunda yardımcı olabilecek veya bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? Bir de 90 dereceleri gördüğüm için turbo boostu kapatmıştım. Şuan max 70 oluyor cpu fakat kullanımı çok fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhank99 -- 24 Mart 2021; 3:49:40 > -
Arkadaşlar alalı 2 ay oldu ufak tefek sorunlar vardı ama şimdi pek bir problem yok. CPU ve GPU sıcaklığı hep 80 derecenin altında. Forza, pes, AC odeyssy ve origins gibi yüksek grafikli oyunlar oynuyorum. Genelde hepsi yüksek ayarlarda pek problem olmuyor. Tek sorun bazen fps drop olayı oluyor. Oda her zaman değil bazen oluyo bazen olmuyor. Başka hiçbir sorun yok bende. Undervolt vb hiçbir şey yapmadım.
Şimdi bir şey sorucam bende sıcaklık vb değerler güzel hiçbir sorun yok ama gpu kullanımı aklıma takıldı. Bende gpu kullanımı hiç 90 vb değerler olmuyor. Yüksek grafikli oyunlarda da aynı problem var. Hep 50-60 seviyelerinde. Sizde de aynı mı yoksa ben de mi sorun var? Oyunlarda fps droplar meydana geliyor sebebi bu olabilir mi acaba?
VSync açık veya FPS 60'a sabitlenmiş olabilir mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
önemli bir sorum olacak bende i7 li 2060 lı model var. ve binlik UPS güç kaynağı var. bu ups ile laptopu tam şarj edebilir miyim
-
2021 amd model incelemeleri çıkmaya başlamış.
-
Konuda çok yanıt olduğu için aradığımı bulamadım bende i5 rtx2060lı model var cpu sıcaklığı gta5, jedi fallen order gibi oyunlarda performans modunda, fan max ve laptop soğutucu üstünde CPU 84-90 derece arası değişiyor bu durum normal mi cyberpunk oynamayı düşünüyorum ama cpu sıcaklığından dolayı kararsızım 85-90 civarlarında kullanmak sorun oluşturur mu?
-
Normal hocam. Bende de aynı model var. Balanced modda 90'ları çok rahat görüyorum. Stand üzerinde kullanıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhaba sevgili arkadaşlar
bendeki cihaz hp omen 15 2020 rtx2070 olanı
cihazda şöyle bir sorun var yaşayan oldu mu danışmak istiyorum.
cihazı %100 sarj ediyorum. bir süre sonra sarj %99 olmadan direkt %94 e düşüyor. bu sebeple servise gönderdim. cihazın şarj aletinde de temassızlık vardı.
servis hem pili hemde sarj aletini değiştirdi.
ancak pilin %100 den %94 e düşmesi değişmedi. hatta şuan yazarken de aynı şey oldu :)
görüşlerinizi bekliyorum. saygılar
-
22 Mar 2021 tarihli BIOS güncellemesi gelmiş.
-
Artık bu canavarı kullanmıyorum ama merak ettim ne gibi geliştirmeler var yeni BIOS’da? Hiç ümidim yok ama HP forumlarından talep ettiğimiz fan ayarları ve XMP desteği gelmiş mi mesela? -
BIOS ayarlarında değişen bir bölüm göremedim ve fan curve ayarı da henüz yok. Ama cihaz yük altında değilken fanlar daha sessiz çalışıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: viserion7BIOS ayarlarında değişen bir bölüm göremedim ve fan curve ayarı da henüz yok. Ama cihaz yük altında değilken fanlar daha sessiz çalışıyor.
Teşekkürler, readme dosyasında da detay vermemiş:
ENHANCEMENTS:
- Provides improved system stability.
Yük altında değilken fan hızının optimize edilmesi de konuştuğumuz konulardan biriydi, umarım ileride daha da iyi duruma gelir.
-
Arkadaşlar son bios güncellemesini HP'nin sitesinden indirip güncelledim fakat aygıt yöneticisinde bios özelliklerde üretici yazılım sürümü: F090000, üretici yazılım tarihi: 2.11.2020 olarak görünüyor normal mi bu? Güncelleme yaparken herhangi bir sorun yaşamadım, temiz bir şekilde gerçekleşti güncelleme.
-
Arkadaşalar ya bu sorunu olan var mı? Oyunlarda GPU kullanımı 100 de 50-60 civarı. Yüksek grafikli oyunlar hepsi. Fps drop veya fps düşüklüğü bundan mı kaynaklanıyor acaba? Dikey senkronizasyon açıyorum aynı kapıyorum yine aynı. Başka laptopların testlerine bakıyorum aynı muadilde hem fps daha yüksek hemde GPU kullanımları 100 de 90 civarında. Çözümü veya nedenini bilen var mı?
Son güncellemeden sonra aynı sorunu ben de yaşıyorum özellikle cyberpunk da ,dlss açmazsam gpu kullanımı %95-98 , dlss açarsam %50 lere kadar düşüyor
1080p çözünürlükte dlss, cpu bottleneck yaşatabiliyor. tested youtube kanalının videolarında görebilirsiniz.
örnek video:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viserion7 -- 9 Nisan 2021; 13:31:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X