Şimdi Ara

HP PAVILION 14-al107nt Ana Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
7
Favori
25.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyankizu -- 29 Nisan 2017; 17:49:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi akşamlar bende bu cihazdan var merak ettiğim birşey var ssd m2sata ise kasanın içinde 1 tb sata diskimi takacağım yuva varmıdır içini açan varsa resmını atarsa sevınırım
  • hocam merhaba

sva panel ne demek? tn panelden farklı mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, 6 aydır bu modeli çok mutlu mesut şekilde etrafa gülücükler saçarak kullanıyordum taa ki son iki haftaya kadar önce son gelen güncellemelerden sonra wi-fi sürücüsündeki sorundan ötürü kopmalar yaşadım.baktım hiçbir yerde sorun gözükmüyor herhalde bios'tandır dedim bios'u güncelledim.bu seferde bios'tan kaynaklanan aşırı ısınma ve mavi ekran "dpc watchdog violation" hatasını görmeye başladım.Wi-fi kopma sorunu da bluetooth'u kapatınca düzeldi.Baktım durumlar çok kötü bir önceki bios sürümüme geri döndüm.Tam her şey düzelmiş gibi görünürken youtube'tayken 3 kere üst üste sistem kilitlenerek mavi ekran "dpc watchdog violation" hatası aldım.bununn eski-yeni sürücü çakışmalarından olabileceğini öğrendim ve açtım aygıt yöneticisini tek tek aygıtları güncellemeye başladım, daha sonra ekran kartı sürücülerim güncellenmedi nvidia driver'ım falan gitti onu düzelttim fakat şuanda da işlemciler kısmında iki çekirdekte ünlem ve güncelleme hatası gözüküyor bu windows defender dahil sistemde hata olarak gözüküyor.Ekran kartımda nvidia tamam ama intel hd graphichs'te sıkıntı oldu sanırım şuan parlaklık ayarım dahi çalışmıyor.Bunu nasıl çözebilirim sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemregkpnar

Herkese merhaba, 6 aydır bu modeli çok mutlu mesut şekilde etrafa gülücükler saçarak kullanıyordum taa ki son iki haftaya kadar önce son gelen güncellemelerden sonra wi-fi sürücüsündeki sorundan ötürü kopmalar yaşadım.baktım hiçbir yerde sorun gözükmüyor herhalde bios'tandır dedim bios'u güncelledim.bu seferde bios'tan kaynaklanan aşırı ısınma ve mavi ekran "dpc watchdog violation" hatasını görmeye başladım.Wi-fi kopma sorunu da bluetooth'u kapatınca düzeldi.Baktım durumlar çok kötü bir önceki bios sürümüme geri döndüm.Tam her şey düzelmiş gibi görünürken youtube'tayken 3 kere üst üste sistem kilitlenerek mavi ekran "dpc watchdog violation" hatası aldım.bununn eski-yeni sürücü çakışmalarından olabileceğini öğrendim ve açtım aygıt yöneticisini tek tek aygıtları güncellemeye başladım, daha sonra ekran kartı sürücülerim güncellenmedi nvidia driver'ım falan gitti onu düzelttim fakat şuanda da işlemciler kısmında iki çekirdekte ünlem ve güncelleme hatası gözüküyor bu windows defender dahil sistemde hata olarak gözüküyor.Ekran kartımda nvidia tamam ama intel hd graphichs'te sıkıntı oldu sanırım şuan parlaklık ayarım dahi çalışmıyor.Bunu nasıl çözebilirim sizce?

Bire bir aynı sorunları yaşadım ama Bluetooth kapalı olduğundan sürekli Wi-Fi sorunu denk gelmedi. Mavi ekran hatası bende de oldu aynı hata kodu ile. Destekle iletişime geçip anlatmıştım böyle böyle diye. Sıfırlama yaptırdılar cihazı ve düzeldi. Sıfırdan kurup güncelledim sistemi sırayla ve şuan sorun yok daha. Overwatch oynarken sıcaklık 80 üstü olduktan bir saat sonra oyun takılıyor beş saniye boyunca ama sanırım bu sıcaklıktan kaynaklı. Önceden takılma yoktu oyunda da. Yazılımsal olarak batırdılar birşeyleri. Düzeltirler umarım en kısa zamanda.

• Merhabalar baya uzun zaman oldu foruma girmeyeli :) Konuyu görünce benimde bir kaç sormak istediklerim vardı kullanan arkadaşlara cevaplandırırsanız çok sevinirim. Bende ürünü 29.07.2017 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan aldım. 1 haftadır ürünü kullanıyorum. Ürün çok hoşuma gitti ben lenovo ideapad 510 modeli için karar vermiştim fakat sonrasında bunda karar kıldım. Benim önceki bilgisayarımda HP G62 modeliydi ve artık ısınmalarından bıktığım için yeni bilgisayar almaya karar verdim. Fakat bu bilgisayarda da ısınmalar görünce açıkcası biraz tedirginim. Herhangi bir donma kasılma fln yaşamadım aksine hızından çok memnunum. Boşta sıcaklık olarak max gördüğü değerler 40-45. Ama yükte işler değişiyor. Öyle çok oyun oynayan birisi değilim bir oynadığım LoL var onda da değerleri kontrol ettiğimde anakartın ve işlemcinin 75-80 arasında değerlere çıktığına tanık oldum ve bilgisayarın altına dokunduğumda hissettiğim sıcaklık gerçekten bilgisayarın ömrü konusunda tedirgin ediyor. Bilgisayarın altında da soğutucu var fakat tabi çok etkili bir soğutucu değil. Isınma öncelikle altına dokunulduğunda ve klavyenin üzerinden çok bariz belli. CINEBENCH, 3DMARK vs gibi benchmark testlerini yaptığım sırada da bu değerleri kontrol ettim işlemci ve anakart 80i gördü. Şu an ki havanın sıcaklık değerlerini göz önüne alınca diyorum biz insan olarak eriyoruz bilgisayarın böyle olması da normal ama uzun lafın kısası kullanan arkadaşlara sorum;
    1- bu ısınma konusunda siz neler yaptınız veya yapıyorsunuz?
    2- aldığı ilk haftalarda/ayda servise ısınma probleminden dolayı yollayan var mı?
    3- 1 haftalık bilgisayarın böyle ısınması normal mi?

Görsel olarakta;
    HP PAVILION 14-al107nt Ana KonuHP PAVILION 14-al107nt Ana KonuHP PAVILION 14-al107nt Ana Konu

Ayarı en yükseğe aldım. dk 1, 3 ve 14 te çektim görüntüleri. bunların ışığında yardımcı olabilecek arkadaş olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaysaygin -- 8 Temmuz 2017; 4:33:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnmr

Grand Theft Auto V Testi;

HP PAVILION 14-al107nt Ana Konu

Tüm ayarlar yüksekte bir kaç ayar sadece kısık.(Gölgeler keskin ayarlı fotoğrafta yumuşak yazıyor) Performansından memnunum gayet cihazın. En yüksek sıcaklık ekran kartının 65-67C oluyor saatler geçince. Ayrıca ram tüketimi de 6GB civarlarında oluyor zaman geçtikten sonra. 1080P TV'ye yansıttığımda ise 1920x1080p seçeneği çıkmıyor oyunda. Cihaz kaynaklı sanırım bu ve normal. Ama eski oyunlarda 1920x1080P seçeneği çıkıyor.

Cihazı almayı düşünen ve oyun performansını merak edenler için paylaştım bu mesajı.

Not:Bilerek telefondan çektim fotoğrafları ve amacım oyunun netliğini değil cihaz ile birlikte performansını göstermekti.

2.Not:Eğer Tek ekrana yansıtırsanız 3-4C lik sıcaklık düşüşü oluyor cihazda. Yani LCD TV'ye yansıtıldığında ısı düşüşü oluyor.

Mesela sizin değerlere bakınca benim sıcaklık değerlerim bir hayli fazla

• berkaysaygin kullanıcısına yanıt
    Yaz olduğu içindir hocam. Kışın 67 Dereceyi geçmez ama yazın 83'ü görüyor ve 80 sabitliyor.

• Anladım normal diyorsunuz yani. Ne biliyim eski bilgisayar 8 9 sene abartısız gitti yani taş gibiydi bu da 1 haftalıkken böyle olunca :) Bi de güncellemeler açık mı sizde windows uptade, nvidia vs.. Ben bilgisayarda gereksiz bulduğum için ve yavaşlatabileceğinden dolayı kapattım sizlerin ki nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaysaygin -- 8 Temmuz 2017; 12:46:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaysaygin

Anladım normal diyorsunuz yani. Ne biliyim eski bilgisayar 8 9 sene abartısız gitti yani taş gibiydi bu da 1 haftalıkken böyle olunca :) Bi de güncellemeler açık mı sizde windows uptade, nvidia vs.. Ben bilgisayarda gereksiz bulduğum için ve yavaşlatabileceğinden dolayı kapattım sizlerin ki nasıl?

Hocam soğutucum 10 derece fark ettiriyor kışın 77'den 67'ye getiriyor. Yazın soğutucu bir işe yaramıyor bende sıcaklık 80 oluyor hep. Yada soğutucu eskidi ondan böyle oluyor bilmiyorum. Güncellemelerin hepsi açık bende ve en günceli. Tavsiyem güncellemeleri açın yapsın hocam. Cihaz zaten garantili ve tek yazılım sürümlerinde kalmayın katkısı çok oluyor W10'da güncellemelerde. Birde HP güncelleme merkezindeki güncellemeleri de yapın tavsiyem.(Bios,bileşenler falan)

Ben Bios kilidini kaldıracaktım kendim özelleştirme yapmak için ama yapmadım garantisi doldu mu yapacağım. O zaman kapatırım güncellemeleri. Şuan ki performansı çok iyi derecede bende. Güncellemeler hantallık yaptırmıyor hiçbir zaman.

• Anladım o zaman açayım güncellemeleri nasıl olsa dediğiniz gibi orjinal windows. Valla soğutucu bende de çok işe yaramıyor ama psikolojik olarak bende altında tutuyorum ışte:) TX ergo duo soğutucu kullanıyorum fotolara bakınca sizinki de aynı soğutucu gibi geldi onu mu kullanıyorsunuz sizde?

• berkaysaygin kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben frisby kullanıyorum. Bende psikolojik olarak altında tutuyorum galiba.

• Anladım sizde aynısınız yani :) Teşekkür ederim yorumlarınız için. Olumsuz bir durum oluştuğunda tekrar buraya bilgilendirme yaparım.
  • Merhabalar
    Bende temmuz 2017 de vatan bilgisayar gece indiriminden aldım. hp support ile güncellemeyi önerirmisiniz, burdan indirilen güncellemelerin sorun olabileceği yazılmış (ses driverlerı için). Konu ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?
    Edit: Hp support assistance ile indirdim bir sıkıntı olmadı ama 200mb dosyayı yaklaşık 3 saatte indirdi (hp support assistance üzerinden).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnuynk -- 31 Temmuz 2017; 3:23:58 >
  • Isınma durumlarınız nasıl acaba? Sadece internet kullanımında klavyenin sağ üstü kısmı ısınıyor. Oyunlarda yanar heralde.
  • cnuynk C kullanıcısına yanıt
    Masaüstünde takılırken ısınmıyor. Eğer yükleme yaparsam PC'ye o zaman SSD bölümü ısınıyor hafif. Oyunlarda da 80C geçmiyor. Kışında 67'den yukarı görmedim. Tabi soğutucu da var altta. Oyun oynarken koyuyorum soğutucuyu.

• Ben alalı henüz 15 gün olmadı. Aklımdaki, bir oyun yükleyip ısınma durumuna göre cayma hakkımı kullanarak ürünü geri verebilirim diye düşünüyordum. Şimdi talos principle yüklüyorum dediğiniz gibi olur inşallah ısınma, çünkü aynı model bile olsa bilgisayardan bilgisayara değişebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnuynk

Ben alalı henüz 15 gün olmadı. Aklımdaki, bir oyun yükleyip ısınma durumuna göre cayma hakkımı kullanarak ürünü geri verebilirim diye düşünüyordum. Şimdi talos principle yüklüyorum dediğiniz gibi olur inşallah ısınma, çünkü aynı model bile olsa bilgisayardan bilgisayara değişebiliyor.

Soğutucu kullanırsanız dediğim gibi olur merak etmeyin. Isınması gayet normal bu havalarda cihazın. Kışın çok daha rahat oluyor makine oyunlarda bile az ısınıyor. GTA V oyununda neredeyse full'e yakın ayarlarda 67C oynuyordum ben. Korkmayın bence. Cihaz gayet güzel F/P ürünü.

Bu arada altta fan yerleri var orayı açıkta tut boğma ısınmaz o zaman masaüstünde iken de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 6 Ağustos 2017; 9:14:3 >
  • Merhaba arkadaşlar,

HP 14-AL102NT modeli önerir misiniz?

https://www.teknosa.com/urunler/125033457/hp-14-al102nt-x9y75ea-i7-7500u8-gb256-gb-ssdnvidia

Sizin kullandığınız AL107NT modelinin i7 versiyonuna benziyor. Batarya süresi nasıl olur? Sizin aldığınız sonuçlar nasıl? Oyun oynamayacağım.

Yoksa daha ince ve hafif olan hp envy 13 mü almalıyım? Onunda bataryası çok iyi gitmiyor diyorlar. Bu linkteki laptop'ı alsam beni min 5-6 yıl götürür mü?

• İyi günler.

Bilgisayarı alalı 6 ay oldu ve genel itibariyle memnunum.2 tane sorunum var sadece. İlk olarak video izlerken bir anda mavi ekran verebiliyor. Tekrardan hata alırsam hata ismini de eklicem buraya.

Bir de internet tabanlı oyunlarda kasıyor alet. Diep.io, agar.io gibi oyunlarda bu kasma oluyor. İnternet sitesinde bir sorun mu var diye 5 yıllık laptopumdan kontrol ediyorum, onda kasma olmuyor.

Bütün güncelleştirmeleri yapılmış durumda. Bu sorunları sadece ben mi yaşıyorum, bir çözümü var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.