Şimdi Ara

HP PAVILION 14-al107nt Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
7
Favori
25.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işin aslı bilgisayardan çok memnunum, cihaz neredeyse sıfır ayarında... hatta o kadar temizki kasasını, klavyesinimi değiştirdiler acaba diye düşündüm. :)

Harddisk Sandisk olup Sandisk'in kendi yazılımı ile %97 sağlam gözüküyor harddisk. HP'nin yazılımı %100 sağlam diyor.

Bilgisayarda hiç oyun oynamıyorum.
    %80 ders çalışıyor
    %20 nette geziyorum.

Sanırım sesimi çıkartmayıp kullanmaya devam etsem iyi olacak :)

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Epidoras E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim güle güle kullanın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ekranın menteşelerinden sizde ses geliyor mu? Zaman zaman ekranı indirme ve kaldırma esnasında menteşelerden ufak da olsa tak-tuk sesi geliyor. Normal olduğunu düşündüm, cihazı satın aldığımdan beri var. Bir arkadaşın uyarısı neticesinde acaba dedim.
  • mtnei kullanıcısına yanıt
    Siz hangi modemi kullanıyorsunuz?
  • Mai Martı kullanıcısına yanıt
    Tenda V300. VDSL+2 41-42Mbit hocam.

Wifi sorunu yaşıyorsanız Bios Güncellemesi yapılması gerek eski biosda kopmalar yapıyor Wifi yazılımı.

Modem tam hız veriyor bu arada 4 metreye yakın. Memnunum.

Menteşe'yi ortalama hızda indirirken çıt sesi geliyorsa normal o. Yanlardan açılma yok ve menteşenin sağ boşluğuna dokununca hafif boşluk hissi oluşuyor ama bence o çok oyun oynamamdan yada orada üretimsel boşluk var. Çok oyun oynadım ben ondanda olabilir.

BIOS güncellemesini şimdi yaptım. 20 küsürlerde kalmış benimkisi, 45 çıkmış, hallettim.

Wifi hala aynı, değişmedi.

Bunun yanında ben önceden güncellemeleri HP Support üzerinden yapıyordum.

Uzun bir süredir Hp Support üzerinden güncellemeleri kontrol etmeye tıkladığımda denetleme esnasındaki süreçlerden bir tanesi tamamlanmıyor. "Sistem analiz ediliyor" ibaresinin karşısında yeşil tik işareti çıkmıyor.

Epeydir de HP Support üzerinden bana güncelleme gelmiyor. Bugün kendim aygıt yöneticisi üzerinden sürücüleri kontrol ettim ve birkaç tane çıktı, güncelledim kendim manuel olarak.

HP Support ekranında nasıl bir görüntü aldığımı resimlere ekledim.

Siz güncelleştirmeleri nasıl yapıyorsunuz genellikle?

• Şurada yazılanları uyguladım, çözüldü sorun wifi bağlamında:

https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Wireless-and-Networking/WiFi-issues-on-HP-Pavilion-14-al009ur/td-p/5987184

40 megabit alıyorum şu anda.

Windows'un geçenlerde yaptığı güncelleme sonrası güç ayarları değişmişti.

O güncelleme pil ayarlarına yenilikler getirdi laptopta. Daha önceden yaptığım ayarlar sıfırlandığı için başa dönmüş olay.

Tasarruf modunda wifi adaptörünün maksimum güçte çalışması gerekiyor. Aksi takdirde kopma yavaşlama vs oluyor.

Yalnız bunun ötesinde evde kullandığım internet 100 megabit. Fakat modemim eski tip HG253s. 2.4 ghz lik versiyon. 5 ghz lik HG255s'i istetsem, bir de harici wifi adaptör alsam 5 ghzlik 100 megabit veya ona yakın değer alabilir miyim merak ediyorum bu laptop'ta. Sanırım kimse daha 5 ghzlik harici adaptçr denemedi bu cihazda.

• Mai Martı kullanıcısına yanıt
    HP Support bende de aynı bir aralar düzeltmişlerdi sonra tekrar oldu. HP kaynaklı bir sorunmuş desteğe sordum.

Sitedeki yazılım bölümünden tarihlerini kontrol ederek güncelliyorum ben.

Ben Wifi güç ayarını format sonrası hep maksimum perfomans yapıyordum bu ayarı zaten yapıyormuşum hep sorun olmuyormuş.

Bence harici adaptörle alırsın 100mbit. Youtube da illa deneyen video atan vardır.
  • Arkadaşlar bu bilgisayarı ikinci el olarak alacağım. 4 aylık bir bilgisayar. Ancak oyun odaklı alacağım LOL ve CS GO da en yüksek ayarlarda sorunsuz oynatır mı ? Ve uzun süreli kullanıma el verişli midir ? Genelde hafta sonları sabahlarım ve aralıksız oynarım. Isınıp kapanma vb. sorunlar yaşar mıyım ?
  • En yüksek ayarlarda CS:GO'da 80-100, LOL'de 120 FPS veriyor. Oyun odaklı tavsiye etmem çünkü ekranı 720P ve kasası küçük ısınma yapıyor. Çok iyi bir soğutucu kullanırsan ve ekran sorun değilse verim alırsın kesinlikle o ayrı. Performans olarak çok iyi SSD ile oyunlarda çok farkediyor.
    Hocam açıkcası 2. el alacağım var alacağım kişi en son 2200 olur diyor. Ekranın küçük olması bir bakıma aslında benim için iyi olabilir çünkü çantaya bilgisayarı koyup bisikletle sessiz sakin bir yere gidip arada lol felan oynamak istiyorum telefon wifi sinden bağlanarak 50 60 ping oluyor en fazla. Bu sebeple taşınabilirlik konusunda rahat ederim. Ancak bilemiyorum kararsızımda 2200 fazla geliyor biryandan da. SSD si eski teknoloji ve Wifi si de öyle deniyor bağlantı hızı yavaş vb. denilmiş. O yüzden bilgisayarı almaktan vazgeçtim gibi. Belki ilerleyen zamanlarda 3500 lira civarında adam akıllı her işimi görecek bir bilgisayar alırım.
  • Bence kesinlikle oyun bilgsayarı değil. Çabuk ısınıyor ve fan çok çabuk ses çıkarmaya başlıyor. SSD eski teknoloji mi bilmem ama normal şartlar altında çok hızlı. Açılış, kapanış vs vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben sıfırını 2339'a aldım alacağın arkadaş uçmuş galiba. İlk çıktığı zaman en yüksek 2500 idi cihaz. Çok pahalı. SSD gayet iyi aslında ama vazgeçmeniz iyi olmuş bence.

Bende baktım zaten fiyatı o aralarda ama işte adam diyo ben 5 kere ya açtım ya açmadım çok temiz diyo. Ben çoktan vazgeçtim zaten
  • Wifi sorunu bağlamında ufak bir şey daha söyleyeyim.

2.4 ghz frekansındaki performansı dolayısıyla çok da iyi anılmayan ve 5 ghz destekleyen HG255s modemi istettim ve geldi.

Modemle birlikte problem yaşamaya yeniden başladım. 100 megabit internette 10 megabit hız almak gibi.

Kablosuz sürücülerini daha önceden güncellemiştim, ama hiç kaldırıp güncelleme yapmamıştım.

Sürücüleri tamamen kaldırıp tekrar yüklediğimde sorun çözüldü.

Sürücüleri kaldırıp yeniden başlattım ve HP'nin sitesinden ağ sürücülerinden "Intel Wireless LAN Sürücüleri (Windows 10)" ve "Realtek RTL8723BE/RTL8188EE 802.11b/g/n Kablosuz LAN Sürücüleri" başlıklı olanları indirip kurdum.

Sadece "Realtek RTL8723BE/RTL8188EE 802.11b/g/n Kablosuz LAN Sürücüleri" başlıklı olanı kurduğumda sorun çözülmemişti. Aygıt yöneticisinde benim kaldırabildiğim sürücü Realtek olandı. Windows 10 için olan sürücü aygıt yöneticisinden görülmüyor. Onu zaten kaldırmamıştım. Ama yeri neresi bilmiyorum.

Şu an wifi hızım olması gerektiği gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mai Martı -- 29 Mayıs 2018; 17:28:22 >

• Merhaba dostlar,
    Ben de bir süredir batarya süresinden memnun değildim ama bu ara şarj almamaya başladı, max %65-70 civarına geliyor ve daha yukarı gitmiyor. Windows güncellemesinden sonra oldu, sonra batarya sürücülerini kaldırıp geri yükledim, Bios güncelledim fayda etmedi. Battery check çalıştırdığımda hata buldu, desteği arayın diye. Ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama internetteki driver ve bios önerileri sonuç vermedi. Servise vermeden, 1 ay laptopsuz kalmadan yapılabilcek bir şey var mıdır? bilen yaşayan varsa çok makbule geçer.

Sorumun yanında ben de wifi konusuna yorumlarımı paylaşayım: Wifi'a ben de taktım. Aliexpress'ten usb modem alacaktım ama beğendiğim ürünlerin yorum kısımlarında hep 60-70mbit'i geçmediğini yazanlar çoğunlukta olduğundan paramı çöpe atmak istemedim. 100-200mbit gören biri varsa ürün önerisine açığım. Şimdililk kablo ile 100mbit bağlanıyorum. Yılların emektar LG G3'ü bile 197 mbit'i görüyor. Buradan da bu kadar güzel bir bilgisayar yapıp içine taş devrinden modem koyan kazma tasarımcının da gözlerinden öpüyorum.

• Ben 60-70 alsam öpüp başıma koyarım.
  • HP Destek'le görüştüm ve HP Support Assistant üzerinden battery check yaptığımda aldığım hata kodunu belirttiğimde garanti kapsamında değişeceği söylendi. Siz de batarya kontrolünde "başarısı" uyarısı alıyorsanız 2 yıl dolmadan değiştirin derim.
  • clasisss C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, windows güncellemesi sonrası ben de pil ile ilgili sorun yaşıyorum.Benim de seviye %60-70'lere kadar geliyor sonra duruyor. Battery Check'te 9AGAL3-000000-MFPX6K-COC903 hatası aldım.Sizin aldığınız hata ile aynu mı? ben de mi sevise göndermeliyim :( yazılımsal ama bios güncellemesi vs. seçenekleri denemedim. 1,5 yıldır kullanıyorum tam bir performans makinesiydi. Sağa sola överken nazar değdi galiba :(

• Ekran görüntülerini paylaşıyorum. Farklı bir kod var bende. Hatta Cell4 hiç şarj olmuyor. Bu arada bana bir şey denettiler ve 65-70'lerde takılan pil 79'a kadar çıktı ama tabiki Cell4 hala patates. Laptopu şarjdan çektim, laptopu kapama tuşuna bastım ve 15 saniye basılı tuttum(kapandıktan sonra dahi). Sonra restart ettim. Sanırım Cold reset gibi bir şey. Deneyin, belki faydasını görürsünüz.

Bu arada aslında olay yeni güncelleme değil bizim bataryaların patatese bağlaması. Apple'ın fiyaskosundan sonra Windows da görünürlüğü artırmak adına bence bu yola gitti.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.