Şimdi Ara

HP Pavilion 15-AB053NT AMD A10-8700P notebook hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
8.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cagribeytv

emin misiniz 16 gb ram desteklediğine ürün bilgisinde max 8gb ram yazıyor

Merhaba,

Aşağıdaki linkte cihazın servis dökümanı mevcut ve orada maksimum 16 GB yazmakta. Yalnız dediğim gibi RAM'i değiştirmek sıkıntılı biraz. Zira ram slotuna ulaşmak için DVD-rom dahil tüm alt kapakla beraber yaklaşık 20 tane vida çıkarmak lazım. Tabi bu da bence garantiyi bozacaktır.

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04643087

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/467728/d983597b-61b8-4c91-9038-08dfad1d8171.png

Açıkçası bu cihazı alıp almamak konusunda çok kararsızım. Eğer alırsam bugün içinde sipariş vereceğim. Aldıktan sonra da izlenimlerimi buraya tekrar yazarım.

Açıkçası AMD APU işlemcileri çok araştırdım ama gerçekten düzgün bir inceleme bulamadım. Herkes farklı şeyler söylüyor. Kimisi çok düşük performanslı diyor. Kimisi i3'ten iyi hatta i5'e kafa tutar diyor. Kimisi de i3 bile daha iyi diyor. Ama tabi bunlar en nihayetinde APU, i3,i5 gibi işlemcilerle karşılaştırmak ne kadar doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gtanyer -- 8 Ekim 2015; 12:01:01 >

• 4 senedir amd apu hp pavilion sistem kullanıyorum.Ben alırken fiyat performans ve tipi etkili olmuştu aynı segmentteki rakiplerine göre i5li lenovo z500 güzeldi ama fiyatı neredeyse iki katıydı.Bu sebeple aldığıma pişman olmadım ama arada deli ettiği oldu.Ama onlarda kullanıcı hatası diyebilirim.Toza tüye dikkat etmeden kullanıyorum ısınıyordu mesela 50 lira verdim temizlettim.İlk günkü gibi oldu.Amd yeni serileri merak ettiğim için aradım bu konuyu buldum.(Aslında şu zamana gelinceye kadar 4 senede laptopu değiştirim diyordum ama performans olarak fazla gidemedi yeni nesil işlemciler.O yazdığın işleri ben 4 senelik Amd A6-3400m laptopla çok rahat yapıyorum Bu gidişle Amd Zen mimarisini bekleyeceğim).
    Akıllardaki bazı genel soruları cevaplandırmak istedim.

1.Hp'ler ısınır mı?

Evet diğer laptoplar gibi ısınır.Aldığında ilk üç ay civarında hatta 6 ay ısınmayla ilgili bir problem yaşayacağını zannetmiyorum.Neden ısınmayla ilgili problem olduğunu merak ediyorsan Pavilion serisi Hp'nin alt seviye grubu bu yüzden soğutucuları tozdan tüyden çabuk etkileniyor sürekli temizlendiği takdirde ısınma problemini ortadan kaldırabilirsin.(Aşırı derecede ısınma problemi olursa garantiye gönderebilirsin Hp'nin servisi iyidir bir kere ücret almadan temizleyebilirler.).İkinci bir tavsiyem sağ alttaki pil göstergesine tıklayıp oyun oynamadıkça çok lazım olmadıkça hp tarafından önerilen pil modu ile kullanman.

2.Amd'ler ısınır mı?
    Eskiden kalan bir hurafe.Sen gidip 15 wattlık işlemciyle 35 wattlık işlemciyi karşılaştırırsan tabiki ısınma farkı olacaktır.Burda asıl problem yine üretici firmaya düşer.Maliyeti düşürmek için aynı kasaya celeron,i5u i7u ile i5 i7 m serisi işlemciler koymuşsa o kasadan uzak durmak gerekir aslında.Şimdi aynı pavilion ile i5 ile i7nin 35 wattlık versiyonlarında ısınma problemi yaşamak normaldir Apudan kaynaklı değil bu ısınma.

3.Pavilion ve diğer alternatifleri arasında nasıl fark vardır?
    Aslında yukarda açıklamak istediğim şey kısaca şu Pavilion Hp'nin ucuz serisinin adıdır.Vw'e gidip Polo almak gibi bir şeydir.Golf ile aynı motoru olabilir ama sen motor sesini duyarsın yol tutuşu iyi değildir vb...Rakip firmada sen Asus iyidir diyebilirsin ama hangi serisi sen gidip yine Hyundai i20'yi alırsan bu sefer farklı sorunlar yaşarsın.Hp Envy bir üst serisidir.Sonra Spectre geliyor.Probook iş kullanımı içindir.

Son olarak senin kullanımında Celeron bir işlemci 4gb ram seni rahatça götürebilir.(Ekran 720p çünkü)Apu çok daha iyi bir seçim olmuş gpu olarak 4k h265leri rahatça oynatırsın.Ne zaman lazım olur hdmi ile 4k bir tvye monitöre görüntü aktarırsın belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

4 senedir amd apu hp pavilion sistem kullanıyorum.Ben alırken fiyat performans ve tipi etkili olmuştu aynı segmentteki rakiplerine göre i5li lenovo z500 güzeldi ama fiyatı neredeyse iki katıydı.Bu sebeple aldığıma pişman olmadım ama arada deli ettiği oldu.Ama onlarda kullanıcı hatası diyebilirim.Toza tüye dikkat etmeden kullanıyorum ısınıyordu mesela 50 lira verdim temizlettim.İlk günkü gibi oldu.Amd yeni serileri merak ettiğim için aradım bu konuyu buldum.(Aslında şu zamana gelinceye kadar 4 senede laptopu değiştirim diyordum ama performans olarak fazla gidemedi yeni nesil işlemciler.O yazdığın işleri ben 4 senelik Amd A6-3400m laptopla çok rahat yapıyorum Bu gidişle Amd Zen mimarisini bekleyeceğim).
    Akıllardaki bazı genel soruları cevaplandırmak istedim.

1.Hp'ler ısınır mı?

Evet diğer laptoplar gibi ısınır.Aldığında ilk üç ay civarında hatta 6 ay ısınmayla ilgili bir problem yaşayacağını zannetmiyorum.Neden ısınmayla ilgili problem olduğunu merak ediyorsan Pavilion serisi Hp'nin alt seviye grubu bu yüzden soğutucuları tozdan tüyden çabuk etkileniyor sürekli temizlendiği takdirde ısınma problemini ortadan kaldırabilirsin.(Aşırı derecede ısınma problemi olursa garantiye gönderebilirsin Hp'nin servisi iyidir bir kere ücret almadan temizleyebilirler.).İkinci bir tavsiyem sağ alttaki pil göstergesine tıklayıp oyun oynamadıkça çok lazım olmadıkça hp tarafından önerilen pil modu ile kullanman.

2.Amd'ler ısınır mı?
    Eskiden kalan bir hurafe.Sen gidip 15 wattlık işlemciyle 35 wattlık işlemciyi karşılaştırırsan tabiki ısınma farkı olacaktır.Burda asıl problem yine üretici firmaya düşer.Maliyeti düşürmek için aynı kasaya celeron,i5u i7u ile i5 i7 m serisi işlemciler koymuşsa o kasadan uzak durmak gerekir aslında.Şimdi aynı pavilion ile i5 ile i7nin 35 wattlık versiyonlarında ısınma problemi yaşamak normaldir Apudan kaynaklı değil bu ısınma.

3.Pavilion ve diğer alternatifleri arasında nasıl fark vardır?
    Aslında yukarda açıklamak istediğim şey kısaca şu Pavilion Hp'nin ucuz serisinin adıdır.Vw'e gidip Polo almak gibi bir şeydir.Golf ile aynı motoru olabilir ama sen motor sesini duyarsın yol tutuşu iyi değildir vb...Rakip firmada sen Asus iyidir diyebilirsin ama hangi serisi sen gidip yine Hyundai i20'yi alırsan bu sefer farklı sorunlar yaşarsın.Hp Envy bir üst serisidir.Sonra Spectre geliyor.Probook iş kullanımı içindir.

Son olarak senin kullanımında Celeron bir işlemci 4gb ram seni rahatça götürebilir.(Ekran 720p çünkü)Apu çok daha iyi bir seçim olmuş gpu olarak 4k h265leri rahatça oynatırsın.Ne zaman lazım olur hdmi ile 4k bir tvye monitöre görüntü aktarırsın belki.

Hocam merhaba,

Öncelikle yazı için teşekkür ederim. Cihazı aldım, iki gündür kullanıyorum. Şu ana kadar herhangi bir problem yaşatmadı :)
    Cihaza 8.1 yüklemiştim. Akşamına Windows 10 güncellemesi geldi. Normal 1080p filmler son derece akıcı, hatta youtube'dan 1440p videolar dahi çok akıcı bir şekilde izleniyor.

Isınma sorunu var mı yok mu ileride göreceğiz, dediğiniz gibi temizlik olayı önemli. Önceki Samsung cihazımın içini senede bir temizliyordum performansı inanılmaz değişiyordu.
    Şu ana kadar pil konusunda da açıkçası neredeyse 6 saati gördüm :)

Açıkçası bu fiyata i3 almaktansa bu APU'yu tercih ettim. Bence i3'ten daha iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gtanyer -- 14 Ekim 2015; 12:04:34 >

• hp 15 serisinde ısınma problemi yok. ben a8 işlemci kullandım gayet memnundum dota 2 yi low ayarlarda oynatıyor 30 fps ile. bu a10 işlemci ve r7 var baya iş görür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, bilgisayarın 2 ekran kartı var a10 8700p ile birlikte gelen r6 series ve r7 m360 ben r6 seriesin performansını merak ediyorum, güncel oyunlardan birini yüklerseniz(mesela gta 5) r6 seriesin nasıl bir performans verdiğini ve 1-2 saat süren oyundan sonra bilgisayarın ısınma durumunu söyler misiniz?
  • Dahili R6'dan performans alabilmek için belleklerin çift kanal bağlanması gerekir. Cihazda 1x4GB bellek olduğundan R6 gpu 64bit çalışıyor. R7 M360 da 64 bit. Bellek 2x4GB olursa R6 128Bit olacak ki %30 performans artışı beklenebilir. Elbette bu durum Dual graphics ve DX12 ile gelecek olan MultiAdapter'a da yarayacak. Hatta MultiAdapter sisteminde gpu'lar birbirlerinin belleklerine de erişebildiklerinden toplam 4GB-192bit değerini elde etmek mümkün olabilir.

Daha detaylı bir hesapla 2xDDR3 1600 = 25,6GB/s bant genişliği sunar. 64bit DDR3 1000Mhz Vram 16,0GB/s bant genişliği sunar. Toplam 41,6GB/s bant genişliğini iki GPU paylaşabilir.

Esasen 2000 liranın altındaki AMD apulu dizüstü bilgisayarlara harici ekran kartı yerine çift kanal ram koysalar daha kullanışlı olabilirdi. Oyunlara girerken hangi GPU'nun kullanıldığını kontrol etmek zorunda kalmazdık.
  • Merhaba arkadailar 10 gündür bende bu laptopu kullanıyorum performansından gayet memnunum fiyatıda oldukça makul ama kullanan arkadaşlara sormak istedigim bir sorum var laptopu kucagımda kullandıgım zaman fan tarafından küçük çıtırdı gibi sesler geliyor düz zemine koyunca ses kesiliyor aynı durumu yaşıyan başka arkadaş varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: redtnt

Merhaba arkadailar 10 gündür bende bu laptopu kullanıyorum performansından gayet memnunum fiyatıda oldukça makul ama kullanan arkadaşlara sormak istedigim bir sorum var laptopu kucagımda kullandıgım zaman fan tarafından küçük çıtırdı gibi sesler geliyor düz zemine koyunca ses kesiliyor aynı durumu yaşıyan başka arkadaş varmı

Hocam, benim cihazda fan kısmından öyle bir ses gelmiyor. Belki ısınmadan dolayı genleşen plastik veya soğutucudan geliyor olabilir.

Sadece cihazın kapağını kapattığım zaman uyku moduna geçince periyodik aralıklarla sanırım HDD'den bir ses geliyor.
  • ürünü alalı 2 hafta oldu windows 10 pro kurdum sürücülerin hepsini kurmama rağmen güç ayarlarını yapmama rağmen cs go da bile inanılmaz donuyor bilmediğim bir ayarmı var yoksa aldığım leptop sorunlumu nerden anlaya bilirim
  • bu ürün hb da kaç paraya satıldı. hızlıal da 1500 tl. fredoos 4gb ram ve amd işlemci için bu para verilirmi.
  • apex2004 A kullanıcısına yanıt
    oyun bilgisayarı değil düşük ayarlarda da kasıyorsa güç seçeneklerinden yüksek performansa falan getirin yada oyun hangi ekran kartında çalışıyor ona bakın
  • Ne yaptıysam 2. ekran kartını calıştıramadım Amd system monitörle kontrol ediyorum hiç bir şekilde calışmadı güç ayarlarınıda yaptım olmadı en son amd dual graphics kapattım yine olmadı başka bir yolu varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: science40

bu ürün hb da kaç paraya satıldı. hızlıal da 1500 tl. fredoos 4gb ram ve amd işlemci için bu para verilirmi.

Aynen. ben de hızlıaldan almak istiyorum ama kararsız kaldım.
  • 3 gün içerisinde 8 Gblik modelini almayi düşünüyorum notebookun herşey okey ama 3 sorum var
    1.klavyenin ledsiz oldugundan emin misiniz led tuşu yok yani tuş kombosu vardir onu yapinca açılır.

2.Rahatsız edici derecede ısınma yapıyor mu gta v oynadinizmi hiç ?

3.1 apu ekran kartı birde harici r7 m360 var bunlar beraber birlikte ayni anda çalişabiliyor dimi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,
    1. Klavye ışığı için normalde f5 tuşunda işlev olması lazım. Ancak herhangi bir hareket yok. Açıkçası her kombo tuşu da denedim :))

2. CS:GO oynadım ancak herhangi ısınma problemi yaşamadım.

3. Evet gerekli yazılımları (amd'nin sürücüleri) yükledikten sonra ayarlardan her iki ekran kartının çalışmasını ayarlayabiliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende bu üründe takıldım kalldımhttp://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-15-laptop-amd-a10-32ghz-156-hd-8gb1tb25gb-P86167075?icid=990007_prudsys_productdetail_crosssell insanlar HP ve AMD konusunda beni korkutuyor. Yoğun şekilde Autocad ve PES serisini kullanıcam. ama çıkabildiğim maximum fiyatda 1700 tl civarı.
  • stokda yok hepsıburadada 1250tl ydı sanırım kaçırdık guzel pc yi.
  • bu laptop u kullanan arkadaşlar nasıl memnun mudur? oyun konusunda bilgi verebilir misiniz ?
  • Bu dizüstü AMD A10 işlemci ve GPU sundan dolayı OYUN ve HD filmlerde intel i7den daha üstündür. Windows programlarında ise intel i5 gibidir.

Ürünün fiyatını bazı sitelerde kampanyalı 1300TL ye kadar düşürmüşlerdi. Şimdi aynı özelliklerde bakıyorum 2500TL.. Almayanlar bin pişmandır.. Arkadaşa almıştık çok memnun, son üst seviye oyunları full ayarlarda çalıştırıyor daha ne olsun..

Dediğim gibi amacınız OYUN ve FİLM ise AMD A10 tek çözüm..
  • Arkadaşlar ürünü alan biri olarak konuşmak istiyorum ÜRÜNÜN EKRAN KARTI SORUNLUDUR ALMAYINIZ ekran kartı vermesi gereken performansı vermiyor ve içindeki ekran kartıda r8 m365dx dir bilişim okuyan birisiyim bunu yüzünüze vurmak gibi olmasın hepinizden çok bilgiye sahipim + ısınma sorunu olan bir notebookdur almayin aldirmayin iade ettim sorun cıkartmadilar saten n11deki yorumlarada bakarsaniz görürsünüz hata alanlar yazmiş

http://www.notebookcheck.com/AMD-Radeon-R8-M365DX.147711.0.html
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.