Şimdi Ara

HP PAVILION 15-P251NT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bir oyun tutkunuyum babam bilgisayarcıdır ve bende nereden baksan 3-4 yaşından bu yana bilgisayar oyunları oynuyorum ve artık profesyonelliğe adım atıyorum.
    Kısa bir süre önce 2000TL ye HP PAVILION 15-P251NT Aldım özelliklerini şöyle yazayım.

Ekran kartı

Amd Radeon R7 M260
    Amd Radeon(TM) R6 Graphics

İşlemci

AMD A10-7300 Radeon R6, 10 Compute Cores 4C+6G

Ram
    1x8

Üniversite'de oyun keyfime devam edebilmek için bu bilgisayarı aldım ve arkadaşlar ben sürekli oyunlarla ilgilendiğim için pek fazla yazılımsal ve donanımsal bilgi edinemedim bu yüzden size bazı sorularım var.

1-Genel olarak sistemim nasıl sizce?
    2-Bu fiyata bundan daha iyi performans alabileceğim ve memnun kalabileceğim bir pc alabilirmiydim ve hangi pc?
    3-Ekran kartı,işlemci veya ram'e upgrade yapabilirmiyim

Bu sorular dışında ek fikirlerinizi yazıp beni dahada aydınlatabilirsiniz.
    Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

• Oyun için öyle extrem bir sistem değil..
  • hachiko kullanıcısına yanıt
    Sorularım hakkıda düşüncelerinizi yazarmısınız sistemimin extrem olmadığını biliyordum zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaninal

Sorularım hakkıda düşüncelerinizi yazarmısınız sistemimin extrem olmadığını biliyordum zaten.

Tabiki..

1- Ofis internet uygulamaları için gayet yeterli orta düzey oyun oynatabilecek kapasitede bir sistem..
    2- Fiyat normal bazı firmaların vatan media markt gibi güne özel kampanyaları ile uygun cihaz bulabilirsiniz..
    3- Bu cihaz için ram takviyesi yapabilirsiniz disk değişimi yapabilirsiniz başka bir değişiklik yapamazsınız işlemci ekran kartı değişmez..
  • Çok teşekkür ederim.Tam siz bunu yazarken bende anakart modelimi öğrenip nekadar ram destekleyeceğini çözmeye çalışıyordum bu konu hakkında bi bilginiz varmı peki şuan konuda yazdığım gibi 8 gb ram var.
  • Hewlett-Packard Model 2263 müş CPU-Z adlı programdan baktım.
  • quote:

Çok teşekkür ederim.Tam siz bunu yazarken bende anakart modelimi öğrenip nekadar ram destekleyeceğini çözmeye çalışıyordum bu konu hakkında bi bilginiz varmı peki şuan konuda yazdığım gibi 8 gb ram var.

8 daha takabilirsini yazdığınıza göre tek modül 8 gb var büyük ihtimal boş bir slot daha var oraya 8 daha takabilirsiniz..
  • ya da şöyle göstereyim
     HP PAVILION 15-P251NT
  • quote:

ya da şöyle göstereyim
     HP PAVILION 15-P251NT

Yazdım ama bir daha yazayım şu an uygun olan 8 gb ram daha eklemenizdir ayrıca diskini de ssd disk ile değiştirir iseniz çok daha hızlanır sisteminiz..

• Hmmm sizi anladım fakat kafamı karıştıran iki soru var.

1-Gerçekten 8gb daha rami desteklediğine eminmisiniz.Yani sadece 1 slot boş olduğu için 8 gb daha koyabilirsiniz dediniz bazı bilgisayarların özelliklerine baktığımda misal 8GB(12)gb yükseltilebilir yazıyor.

2-Bu ssd olayını herzaman merak etmişimdir şimdi soracağım soru en önmelisi şimdi oyunda diyelimki 55 fps alıyorum ssd ve ram upgradesi fpsimi yani performansımı yükseltirmi ? çünkü düşünürsek biz oyunumuzun daha performanslı olması için grafiksel şeyleri performansa çekiyoruz değilmi ram ve ssd bilgisayar hızını arttırıyor diye biliyorum yani bu oyun performansına gerçekten etki edermi

bunu yazarken bir diğer soru daha kafamı karıştırdı 3-ssd yi misal gidip satın alıp vatan bilgisayarda taktırabilirmiyim?

Beni yanlış anlamayın sizin bilgilerinizden şüphelendiğim için değil benim bilgisizliğim yüzünden aydınlanmak istiyorum şimdiden teşekkürler.

• quote:

Hmmm sizi anladım fakat kafamı karıştıran iki soru var.

1-Gerçekten 8gb daha rami desteklediğine eminmisiniz.Yani sadece 1 slot boş olduğu için 8 gb daha koyabilirsiniz dediniz bazı bilgisayarların özelliklerine baktığımda misal 8GB(12)gb yükseltilebilir yazıyor.

2-Bu ssd olayını herzaman merak etmişimdir şimdi soracağım soru en önmelisi şimdi oyunda diyelimki 55 fps alıyorum ssd ve ram upgradesi fpsimi yani performansımı yükseltirmi ? çünkü düşünürsek biz oyunumuzun daha performanslı olması için grafiksel şeyleri performansa çekiyoruz değilmi ram ve ssd bilgisayar hızını arttırıyor diye biliyorum yani bu oyun performansına gerçekten etki edermi

bunu yazarken bir diğer soru daha kafamı karıştırdı 3-ssd yi misal gidip satın alıp vatan bilgisayarda taktırabilirmiyim?

Beni yanlış anlamayın sizin bilgilerinizden şüphelendiğim için değil benim bilgisizliğim yüzünden aydınlanmak istiyorum şimdiden teşekkürler.

1- 16 gb desteği var gözüküyorhttp://www.mrmemory.co.uk/memory-ram-upgrades/hp/pavilion-notebook/15-p251nt

2- Ssd disk alınca fps yükselmez oyunun açılış kapanış yüklenme süreleri düşer..Misal oyuna 15 saniye de giriyor ise bu süre 10 saniyeye kadar düşer tabiki misal verdim anlamanız açısından oyundaki anlık takılmalar minimuma iner..

3- ssd diski alıp takabilirsiniz iki vida kapağında 4 vida diskte sökeceksiniz çıkarıp takacaksınız çok bir zoru yoktur..

• çok teşekkür ederim !
  • Birşey değil...
  • arkadaşlar galiba benim bilgisayar da bundan..
    arkadaşlar kullanan var ise bir yardım eli uzatın.
    alet çok ısınıyor basit şeylerde mesela pes 2016 ya giriyorum arkadaşınki nvidialı 1366x768 yüksek grafikte onda takılma yokken bende 1280x720 orta grafikte pc zorlanıyor
    yazılımdan mı kaynaklanıyor yoksa ekran kartının kapasitesi mi bu anlamadım arkadaşlar amd ekran kartlı belki ama amd işlemcili bilgisayarı ASLA almayın !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.