Şimdi Ara

HP Pavilion DM1 1010st/et inceleme / Kullanıcılar Kulübü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.450
Cevap
29
Favori
457.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işlemci celeron solo ve SU4100 kıyaslanamaz bile,pil süreside çok düşük,indirimli haliyle 1400 tl olduğunu düşünürsek alınası bir netbook değil bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamer_10

@hedelek

3G sürücüsünü,wirelles asistanı ve connection managerı kaldırıp aşağıda verdiğim son güncel sürücüleri sırasıyla kurup bi denermisiniz.Daha önce HP mini 110c modelinde kurulum sıralamasının çok önemi vardı,belki dm1 de bu şekildedir.3g yi bende kullanıyorum fakat kopma vs yaşamadım

1- Gobi2000 driver
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp45501-46000/sp45978.exe

2-wirelles asistan
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp45001-45500/sp45222.exe

3- connection manager
    ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp46501-47000/sp46730.exe

Tavsiye için teşekkür ederim, az önce verdiğiniz sırayla tekrar denedim ama malesef çözüm olmadı.

Ben şu anda Vodafone hattı kullanıyorum, dün gece Turkcell hattımı taktım ve 2 saaten fazla süre de bağlı kalmasına rağmen hiç kopma problemi olmadı. Belki de Vodafone sim kartımda problem vardır diyerek bugün sim kartı 64k 3G sim kart ile değiştirme planım var, baktığım ilk Vodafone shop'ta bulamadım fakat gün içinde aramaya devam edeceğim ve değiştirip tekrar deneyeceğim.

Bu arada multitouch ve çok daha fazla özellik için ben Acer'in sürücüsünü yükledim, şimdi çok daha sorunsuz kullanıyorum. İsterseniz siz de aşağıdaki linkten "TouchPad ALPS Touchpad Driver 7.x5.2002.130" sürücüsünü indirebilirsiniz, 32 ve 64 bit destekliyor.

http://www.getdriver.com/notebook/256/acer-aspire-4736-windows-7-drivers-32-bit.html

Bir de youtube'a girmek için nereye DNS yazılacağını bulamadım, HP Connection Manager'da profil ayarlarında böyle bir seçenek var ama ya elle ip ve dns gireceksiniz ya da ikisini de otomatik ayarlayacaksınız. nedense otomatik ip ve elle DNS girmeye izin vermiyor. Windows'ta 3G adaptör ayarlarından giriyorum fakat o da çalışmıyor. Sizler 3G bağlantıda nasıl DNS giriyorsunuz?

Son olarak bu modelde pcmcia girişi bulunmuyor.

• cevabın için teşekkür ederim.
  • 32k vodafone simkart ile bağlanıyorum,kopma sorunu yaşamadım

3G bağlantıda dns değiştirmeyi denemedim fakat youtube jacker yada makat porgramlarıyla sanırım bunu çözebilirsiniz
  • quote:

32k vodafone simkart ile bağlanıyorum,kopma sorunu yaşamadım

3G bağlantıda dns değiştirmeyi denemedim fakat youtube jacker yada makat porgramlarıyla sanırım bunu çözebilirsiniz

Anlıyorum ama belki benim sim kartta okuma problemi vardır diye bu ihtimali elemek istiyorum, madem değiştiriyorum o zaman 64k sim kart alayım dedim çünkü denediğim Turkcell sim kart da 64k idi.
  • Ben de sonunda dayanamayarak 13" macbookum olmasına rağmen gittim aldım telciden, şu anda kurulum yapıyor bakalım, boy farkı oldukça var mac ile ama gene de sanırım istediğim kadar küçük olmadı, pille daha bi ağırlaştı sanki, 1-2 gün kullanacağım alışamazsan isteyen arkadaş olursa satarım buradan
  • Selam;
    Grafik kartı sürücüsünü güncelleyip HDMI bağlantı deneyen varmı?
    Makinayı aldığım gün tv ye bağladım sorunsuz çalışmıştı. Ertesi gün yeni grafik sürücülerini yükledim. Dün akşam başka bir evde HDMI bağlantı denediğimde tvnin ekran renkleri sadece pembe ve beyazdan oluştuğunu gördüm. Denemediğim seçenek kalmadı ama düzeltemedim. Sonra driverları eskisine döndürdüm ve çalıştı. Aynı sorunu yaşayan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavcu

Selam;
    Grafik kartı sürücüsünü güncelleyip HDMI bağlantı deneyen varmı?
    Makinayı aldığım gün tv ye bağladım sorunsuz çalışmıştı. Ertesi gün yeni grafik sürücülerini yükledim. Dün akşam başka bir evde HDMI bağlantı denediğimde tvnin ekran renkleri sadece pembe ve beyazdan oluştuğunu gördüm. Denemediğim seçenek kalmadı ama düzeltemedim. Sonra driverları eskisine döndürdüm ve çalıştı. Aynı sorunu yaşayan varmı?

daha önce aşağıdaki bilgiyi vermiştim,denediniz mi ?

quote:

kendi ekranında sorun yok lcd tv ye bağlayınca var bu sorun değilm mi ? HDMI ile bağlayınca bende de olmuştu güncellemeden sonra,ekran simsiyah olmuştu,gamma ayarı değiştiğinden oluyor,ayarlara gir,renk geliştirme bölümünde varsayalın ayarlara tıkla sonra kaydet

not : harici ekran bağlı iken ve üstte harici ekran seçili iken ayarları varsayılana döndüreceksiniz

• Tesekkürler. Görmemiştim.
  • Arkadaşlar bu pil ömrünü nasıl saat olarak görebiliriz, yüzde istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tas7035

Arkadaşlar bu pil ömrünü nasıl saat olarak görebiliriz, yüzde istemiyorum.

win 7 masa üstü araçlarıyla görebilirsiniz,araç çubuğunda sadece yüzde olarak gösteriyor

http://gallery.live.com/liveItemDetail.aspx?li=38ad04cf-2c94-43bb-9899-51814beaadbf

ya da

http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/BatteryBar.shtml

• quote:

Orijinalden alıntı: tas7035
    Ben de sonunda dayanamayarak 13" macbookum olmasına rağmen gittim aldım telciden, şu anda kurulum yapıyor bakalım, boy farkı oldukça var mac ile ama gene de sanırım istediğim kadar küçük olmadı, pille daha bi ağırlaştı sanki, 1-2 gün kullanacağım alışamazsan isteyen arkadaş olursa satarım buradan

Bende de 13'' macbook asus 1000h netbook ve hp nin deskto 9150 modeli var ama nedense bu makinayi almamak icin kendimi zor tutuyorum. Bilgisayarda resim muzik internet video iphone senkronizasyonu disinda pek birsey yapmiyorum ama 1150 tl ye buldum makinayi deger mi sizce. Hdmi olmasi beni cok cezbediyor ama macbook varken diger bilgisayarlarimin yuzune bakmiyorum. Aynisi bu makine de de olur mu sizce 1 2 haftaya gecer mi hevesim.

Bir de bu aleti hdmi dan 42'' lcd ye baglamayi dusunuyorum deneyen var mi goruntu kalitesi nasil.

• @hendelek :

Ben turkcell den hp pavilion dm1 aldım. aldığımdan beri hp conneciton manager ıle 1 kez sms gonderebıldım. sureklı hata verıyordur. Baglanırken baya bı beklıyordum ve sınyal gucunu gosteremıyordu . bugün tim e gittim durumu anlattım.

Meger bızdekı DM1 lere kurulum sırasında connection manager ın 3.0 ı (eskı versıyon) yuklu oldugundan bu sorun varmıs. hp sitesinden 3.1 ı yuklediler suan tum sorunlarım duzeldi.

Birde http://connectify.me/ bu programı yukeyerek 3g mi evdeki tum laptoplarımda ve Htc TD2 de kullanabılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Serdar

@hendelek :

Ben turkcell den hp pavilion dm1 aldım. aldığımdan beri hp conneciton manager ıle 1 kez sms gonderebıldım. sureklı hata verıyordur. Baglanırken baya bı beklıyordum ve sınyal gucunu gosteremıyordu . bugün tim e gittim durumu anlattım.

Meger bızdekı DM1 lere kurulum sırasında connection manager ın 3.0 ı (eskı versıyon) yuklu oldugundan bu sorun varmıs. hp sitesinden 3.1 ı yuklediler suan tum sorunlarım duzeldi.

Birde http://connectify.me/ bu programı yukeyerek 3g mi evdeki tum laptoplarımda ve Htc TD2 de kullanabılıyorum

O sorun bendede vardı teşekkürler

• Yeni sim kartla da denedim, malesef sorun devam ediyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, ancak HP connection Manager 3.1'de de aynı sorun devam ediyor.

Ne yapacağımı şaşırdım, şimdi servise göndersem takacaklar Turkcell sim kartı "arıza bulunamadı" diye geri gönderecekler. zaten çok da dikkatli incelemiyorlar, çok ciddi bir şey yoksa aynen geri gönderiyorlar.

Sürekli bağlantı kopması son derece rahatsız edici bir olay, şebekeden olabilir mi acaba? aslında en az 3 çizgi çekiyor Vodafone bazı yerlerde de full çekiyor aslında ama bilemiyorum ne yapsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedelek

Yeni sim kartla da denedim, malesef sorun devam ediyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, ancak HP connection Manager 3.1'de de aynı sorun devam ediyor.

Ne yapacağımı şaşırdım, şimdi servise göndersem takacaklar Turkcell sim kartı "arıza bulunamadı" diye geri gönderecekler. zaten çok da dikkatli incelemiyorlar, çok ciddi bir şey yoksa aynen geri gönderiyorlar.

Sürekli bağlantı kopması son derece rahatsız edici bir olay, şebekeden olabilir mi acaba? aslında en az 3 çizgi çekiyor Vodafone bazı yerlerde de full çekiyor aslında ama bilemiyorum ne yapsam.

Ben sürekli 5,6 saat boyunca bağlı kaldığım zamanlar oldu hatta şehirler arası yolda dahil herhangi bir kopma olmadı hiçbir şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ((UĞUR))

quote:

Orijinalden alıntı: ieconquerer

Bende de 13'' macbook asus 1000h netbook ve hp nin deskto 9150 modeli var ama nedense bu makinayi almamak icin kendimi zor tutuyorum. Bilgisayarda resim muzik internet video iphone senkronizasyonu disinda pek birsey yapmiyorum ama 1150 tl ye buldum makinayi deger mi sizce. Hdmi olmasi beni cok cezbediyor ama macbook varken diger bilgisayarlarimin yuzune bakmiyorum. Aynisi bu makine de de olur mu sizce 1 2 haftaya gecer mi hevesim.

Bir de bu aleti hdmi dan 42'' lcd ye baglamayi dusunuyorum deneyen var mi goruntu kalitesi nasil.

Mutlaka almalısın emin ol macbook kullanmayacaksın

42" lcd me bağladım 1920/1080 çözünülürlüğe ayarladım ve BS player pro ile 1080p bluray film izledim tek kelime ile verdiğim her kuruşa değdi

Cihazin maximum cozunurlugu 1366x768 degil mi? 1920 nasil izlediniz? Bu cihazin acilma hizi falan nasil?

• Cihazın doğal ekran çözünürlüğü o ama ekran kartının hdmi girişini kullanarak 1080p yani 1920*1080 filmleri izleyebilirsiniz LCD & Plazma ya da Led Tv'de..
  • Bu cihazi dm3 veya dv2 ile kiyaslayan var mi?boyutlari bir kenara birakirsak hangi makine fiyat performans olarak daha iyidir?

Bu bilgisayar netbook degilde notebook olarak degerlendirilip alinir mi? Dm3 veya toshiba u500 dusunen biri icin ne gibi eksikleri dezavantalari vardir bu isten anlayan arkadaslar yardimci olabilir mi?
  • Bu cihazi asus eee pc 1201N ile kiyaslayan oldu mu? Bildigim kadariyla atom cift cekirdekli islemci var asusta. Henuz tr ye gelmedi daha ama karsilastirma ve yorumlarinizi alabilir miyim? 2 cihazin birbirlerine gore ustunlukleri nelerdir?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.