Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Orijinalden alıntı: 1905_Emre

Beyler bu bilgisayar için bir soğutucu önerebilir misiniz? Biraz da olsa soğutabilirse kâr kârdır diyorum. Ama eni 42 cm olduğu için biraz az ürün bulunuyor :)

Ben soğutucu kullanmıyorum ama arkadaşlar ilk sayfalarda birkaç model öneride bulunmuş onlara bakabilirsin

Yani çok bir katkısı olur mu? 5-10 derece düşüş söz konusu olur mu soğutucu ile? Zalman'ın bir modeli var mesela, ortasında 22cm'lik bir fanı var.

• NC3000 Modeli, bir kısım hiç fark etmedi diyor, bir kısım bayağı düşürdü diyor. Sanırım cihazın altındaki havalandırma boşluklarıyla alakalı. Bizimkinde pek yok, çok fazla etkilemeyebilir diyorum ben ama :)
  • quote:

quote:

quote:

Beyler bu bilgisayar için bir soğutucu önerebilir misiniz? Biraz da olsa soğutabilirse kâr kârdır diyorum. Ama eni 42 cm olduğu için biraz az ürün bulunuyor :)

Ben soğutucu kullanmıyorum ama arkadaşlar ilk sayfalarda birkaç model öneride bulunmuş onlara bakabilirsin

Yani çok bir katkısı olur mu? 5-10 derece düşüş söz konusu olur mu soğutucu ile? Zalman'ın bir modeli var mesela, ortasında 22cm'lik bir fanı var.

Elbet bir faydası olurda 5-10 derece düşürürmü bilmem kullananlara sormak lazım ayrıca o kadar para verilirmi onuda bilmem

• Bizim vantilatör iş görür o zaman hahah
  • quote:

Bizim vantilatör iş görür o zaman hahah

Parçalarını uçurmasın vantilatör sürekli çalışıyorsa arkandan estirebilirsin, ön taraftan gelmemeli.
  • quote:

quote:

Bizim vantilatör iş görür o zaman hahah

Parçalarını uçurmasın vantilatör sürekli çalışıyorsa arkandan estirebilirsin, ön taraftan gelmemeli.

Yanımda ama laptopa pek gelmiyor zaten
  • Kesinlikle İntel'de oynama kararı aldım. 12-13 dereceye varan fark oluyor NVIDIA ile. Ve kasma olmuyor hiç.
  • Arkadaşlar bu onarım diski ne işe yarıyor? 288 MB'lik bir veri yazdırdı CD'ye sadece. Recovery için 5 DVD istiyor, yapıyorum şu an her ihtimale karşı dursun bir yerde. Ama Windows 7 Sistem Onarım Diski ne iş görür?
  • quote:

Arkadaşlar bu onarım diski ne işe yarıyor? 288 MB'lik bir veri yazdırdı CD'ye sadece. Recovery için 5 DVD istiyor, yapıyorum şu an her ihtimale karşı dursun bir yerde. Ama Windows 7 Sistem Onarım Diski ne iş görür?

Windows onarım diskinde boot ekranı ve sistemin temeli için gerekli. Onu Windows hiç açılmazsa kullanabilirsin, sistem geri yükle yapmadan kurtarmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Temmuz 2012; 15:18:57 >
  • Teşekkür ettim.
  • Soğutucu için çok fazla seçenek yok çünkü laptopun eni 42 santim. En genişleri 40 santime kadar çıkıyor piyasada. Zalman NC 3000 iyi fakat kenarları plastik ve işlemci de bilgisayarın sol arkasında olmalı. Yani işlemci plastiğe denk gelecek. Bu yüzden Xigmatek marka olanı alacağım. (http://www.xigmatek.com/product.php?productid=21 )

Soracağım şu, işlemcinin tam altına fan denk gelmiyor ( biraz kaydırıp ortaya yaklaştırabilirim tabii ) yine de işlemci sıcaklığını yarattığı hava akımıyla düşürebilir mi? Bu arada hava akım debisi en yüksek olanlardan biri bu. ( 61 CFM )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetineremre -- 13 Temmuz 2012; 23:29:22 >
  • quote:

Soğutucu için çok fazla seçenek yok çünkü laptopun eni 42 santim. En genişleri 40 santime kadar çıkıyor piyasada. Zalman NC 3000 iyi fakat kenarları plastik ve işlemci de bilgisayarın sol arkasında olmalı. Yani işlemci plastiğe denk gelecek. Bu yüzden Xigmatek marka olanı alacağım. (http://www.xigmatek.com/product.php?productid=21 )

Soracağım şu, işlemcinin tam altına fan denk gelmiyor ( biraz kaydırıp ortaya yaklaştırabilirim tabii ) yine de işlemci sıcaklığını yarattığı hava akımıyla düşürebilir mi? Bu arada hava akım debisi en yüksek olanlardan biri bu. ( 61 CFM )

Bende işlemcinin altı hariç heryerde delik var zaten :) işlemcinin altına gelmesine gerek yok. Altına baktığında delikli yerlerin bir kısmına gelse yeter.

• quote:

quote:

Soğutucu için çok fazla seçenek yok çünkü laptopun eni 42 santim. En genişleri 40 santime kadar çıkıyor piyasada. Zalman NC 3000 iyi fakat kenarları plastik ve işlemci de bilgisayarın sol arkasında olmalı. Yani işlemci plastiğe denk gelecek. Bu yüzden Xigmatek marka olanı alacağım. (http://www.xigmatek.com/product.php?productid=21 )

Bende işlemcinin altı hariç heryerde delik var zaten :) işlemcinin altına gelmesine gerek yok. Altına baktığında delikli yerlerin bir kısmına gelse yeter.

Tam ortada bir kısım delik, bir de işlemcinin altında, başka yok zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

yaz bakalım catalys sapıtmıyorsa bizde 7690xt yapak görüntüyü

Güncellemeden Sonra Ekran kartının 6700M Series Olarak Görünmesinin Çözümü

- Windowstuşu+R yapın ve çalıştıra şunu C:\Windows\inf\oem51.inf yapıştırıp enter tuşuna basın.
    - Çıkan dosyada ctrl+f yapıp AMD6740.1 = kelmesini aratın
    - Bulunan sonuçta orada satır AMD6740.1 = "AMD Radeon HD 6700 Series" yazmalı.
    - Sadece tırnak içerisinde olan "AMD Radeon HD 6700 Series" yazısını "Radeon (TM) HD 7690M XT" olarak değiştirin ve kaydedip çıkın, başka bir yeri kesinlikle değiştirmeyin.
    - Bilgisayarı yeniden başlattığınızda artık ekran kartınız bilgisayarın her yerinde 7690M XT olarak görünecek. Hiçbiryerde sorun yok, aynen olması gerektiği gibi

Resimde ben ATI olarak değiştirmiştim resimdeki ondan öyle sonradan düzelttim Yukarıdaki gibi sadece Radeon yazarsınız, orjinalinde yukarıdaki yazı gibi çünkü.
     HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

Not: Biryerden alıntı değildir

dediğini yapıyorum fakat dosya adı yanlış diyor, ellede yazdım

soğtucu olarak bunu almayı düşünüyorumhttp://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-(3-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=46879#allImages ve zaten işlemcide fan var delik soğutucuya denk gelmesi şart değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Temmuz 2012; 2:31:43 >

• Beyler DV7 'ye 2. hdd yi takacağım. aslında üzerindeki diski söküp ssd taktım diğer disk yuvasına da çıkan diski takacağım bunun kablosu kasası falan nerden bulabiliriz dv7 kullananlar bu işlemi nasıl yaptılar ? bilgi verebilirimisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

dediğini yapıyorum fakat dosya adı yanlış diyor, ellede yazdım

mito1172 eğer inf dosyasını bulmadıysan sen 12.3 kullandığından adı değişik olabilir. Öğremek için aygıt yöneticiden ATI kartı bul çift tıkla sekmelerden ayrıntılara gel ve resimdeki kısmı bul oradaki inf dosyası sende farklıysa onu bulup içinden ATI Radeon 6700 Series yazısını aratıp aynı AMD6740.1 = "AMD Radeon HD 6700 Series" yazısına benzemeli bulduğun... satırda tırnak içindeki yazıyı değiştirebilirsin AMD6740.1 olarak bulmayabilirde sürücüye göre değişiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Temmuz 2012; 11:44:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turk_mixed

Beyler DV7 'ye 2. hdd yi takacağım. aslında üzerindeki diski söküp ssd taktım diğer disk yuvasına da çıkan diski takacağım bunun kablosu kasası falan nerden bulabiliriz dv7 kullananlar bu işlemi nasıl yaptılar ? bilgi verebilirimisiniz

Herhangi Sata 3 kablosunun olması gerekiyor. Kablo takmak için soket yokmu ? Söktüğün HDD nin kablosunu taktıysan kablo sata 2 kablosu olabilir, SSD ye sata 2 takmış olabilirsin buna dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Temmuz 2012; 12:02:14 >
  • arkadaşlar merhabalar..Benim bilgisayarımda donuyor ve hep kapatma düğmesinden kapatıp açmak zorunda kalıyorum ve bazende sistemi geri yükle diyor ve çoğu kez öyle yapmak zorunda kalıyorum ve bu hiç hoşuma gitmiyor..6.sayfadaki çöüzümü uyguladım amd nin 12.3 up2.unfil.exe yi yükledim ve karşıma şu hata raporu geldi..Bide şu sorum olacak diyoruki windows bu programı çalıştırmaya uygun değil yada sistem bu programı çalıştırmıyo diyor mesela intelin sürücüsünü yüklerken böyle dedi..ben şu amd nin fotosunu atıyım bi bakarmısınız şimdiden teşekkür ederim..iyi günler..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turk_mixed

Beyler DV7 'ye 2. hdd yi takacağım. aslında üzerindeki diski söküp ssd taktım diğer disk yuvasına da çıkan diski takacağım bunun kablosu kasası falan nerden bulabiliriz dv7 kullananlar bu işlemi nasıl yaptılar ? bilgi verebilirimisiniz

Herhangi Sata 3 kablosunun olması gerekiyor. Kablo takmak için soket yokmu ? Söktüğün HDD nin kablosunu taktıysan kablo sata 2 kablosu olabilir, SSD ye sata 2 takmış olabilirsin buna dikkat et.

şöyleki üzerindeki diski çıkarıp ssd diski taktım bu aşamada problem yok ama diğer diski takmak için connector gibi bi kablo lazım bunun bir de diski takıp vidalayacağımız kasadan bunları nereden bulabiliriz sıkıntım bu.

resimdeki kablodan gerekiyor başka şekilde takma yöntemi yok

birde şu videoya bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

http://www.youtube.com/watch?v=cLP8kjeLW-Q

• quote:

Orijinalden alıntı: Gazi Ünlü

arkadaşlar merhabalar..Benim bilgisayarımda donuyor ve hep kapatma düğmesinden kapatıp açmak zorunda kalıyorum ve bazende sistemi geri yükle diyor ve çoğu kez öyle yapmak zorunda kalıyorum ve bu hiç hoşuma gitmiyor..6.sayfadaki çöüzümü uyguladım amd nin 12.3 up2.unfil.exe yi yükledim ve karşıma şu hata raporu geldi..Bide şu sorum olacak diyoruki windows bu programı çalıştırmaya uygun değil yada sistem bu programı çalıştırmıyo diyor mesela intelin sürücüsünü yüklerken böyle dedi..ben şu amd nin fotosunu atıyım bi bakarmısınız şimdiden teşekkür ederim..iyi günler..

Bilgisayarının tam modeli nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.