Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Orijinalden alıntı: 1905_Emre

Bir de on board ekran kartı bunda Intel HD Graphics 4000. 3000'den daha iyi performans gösteriyor notebookcheck'teki testlere göre. Ha oyun oynayan pek olmaz, ama yine de belirtmek istedim.

Niye ekran kartı çok kötü değil aslında intelin. mesela NFS, GTA Vice, Counter gibi oyunlar gayet güzel oynanıyor Senden öğrenmek istediğim şey şu aygıt yöneticiden IDT High Definetion ses sürücünün sürümüne bakarmısın ? bire ses olarak bir farkı varmı ?

04.01.2012 tarihli, 6.10.6381.0 Sürümü. Ses olarak fark var mı dedin ama diğer bilgisayarın sesine bakmamıştım. Bunda son ses açtığımda gerçekten ev inliyor. Öyle diyeyim.

• Ses yüksekliğinden değilde beats ta biraz sorun var gibi hissettim (programlardan kaynaklanan) o yüzden sordum. Bizim 6.10.6345.0 ve güncellemediler :(
  • quote:

Ses yüksekliğinden değilde beats ta biraz sorun var gibi hissettim (programlardan kaynaklanan) o yüzden sordum. Bizim 6.10.6345.0 ve güncellemediler :(

Ben de NVIDIA'dan güncelleme indirdim, bu bilgisayarda uygun aygıt yok gibi bir şeyler dedi. Aygıt yöneticisinden güncelleme arattığımda da en yeni diyor :) halbuki sürüm farklı internetteki daha yeni.
  • quote:

quote:

Ses yüksekliğinden değilde beats ta biraz sorun var gibi hissettim (programlardan kaynaklanan) o yüzden sordum. Bizim 6.10.6345.0 ve güncellemediler :(

Ben de NVIDIA'dan güncelleme indirdim, bu bilgisayarda uygun aygıt yok gibi bir şeyler dedi. Aygıt yöneticisinden güncelleme arattığımda da en yeni diyor :) halbuki sürüm farklı internetteki daha yeni.

O hatayı yapma sakın. nvidia da aynı bizim gibi 2 sürücü bir arada. Kendi sitesinde ATI deki gibi sürücü olmayabilir. Senin model tam olarak ney ? ben hp destekten senin IDT sürücüsünü indirecektim ama bulamadım

• quote:

quote:

quote:

O hatayı yapma sakın. nvidia da aynı bizim gibi 2 sürücü bir arada. Kendi sitesinde ATI deki gibi sürücü olmayabilir. Senin model tam olarak ney ? ben hp destekten senin IDT sürücüsünü indirecektim ama bulamadım

Model tam olarak GeForce GT 630M ( 2GB ). İnternetten de 630M diye aradım ama :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Model tam olarak GeForce GT 630M ( 2GB ). İnternetten de 630M diye aradım ama :)

O değil hani HP nin kendi modeli, HP destekten indirmek içinhttp://www8.hp.com/tr/tr/support-drivers.html

• Ha anladım tamam :) Dediğim gibi NVIDIA öyle gösteriyor tabii de, HP'de yok bir şey şu an :)
  • quote:

Ha anladım tamam :) Dediğim gibi NVIDIA öyle gösteriyor tabii de, HP'de yok bir şey şu an :)

Herhalde Yeni model olduğu için daha sürücüleri vermemişler.

Beats ta söyle bir problem var
    Kulaklık takılı olduğunda problem yok fakat bilgisayarın üzerindeki hoparlörden müzik dinlerken beats açık olduğunda ses aşırı tiz çıkıyor. Beats ı kapatınca bu sorun yok. Tizleri yüksek müzik dinlerken işitme kaybı olur. Ses çok çıkıyor ama ince olarak... sendede bu şekildemi ?

Bu bilgiayarda beats var derken seste ucuz bir şekilde tizleri yükselterek kaliteli gibi gösterilmeye çalışılmış, kandırıldığımızı düşünüyorum :D
  • quote:

quote:

Ha anladım tamam :) Dediğim gibi NVIDIA öyle gösteriyor tabii de, HP'de yok bir şey şu an :)

Kulaklık takılı olduğunda problem yok fakat bilgisayarın üzerindeki hoparlörden müzik dinlerken beats açık olduğunda ses aşırı tiz çıkıyor. Beats ı kapatınca bu sorun yok. Tizleri yüksek müzik dinlerken işitme kaybı olur. Ses çok çıkıyor ama ince olarak... sendede bu şekildemi ?

Bu bilgiayarda beats var derken seste ucuz bir şekilde tizleri yükselterek kaliteli gibi gösterilmeye çalışılmış, kandırıldığımızı düşünüyorum :D

Bende öyle bir sorun yok gibi geldi pek, hani ses kulağıma güzel geliyor, belki söylediğin kadar olmasa da biraz tiz fazla olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Bende öyle bir sorun yok gibi geldi pek, hani ses kulağıma güzel geliyor, belki söylediğin kadar olmasa da biraz tiz fazla olabilir.

Belkide benim beklentim daha fazladır ben çok kurcaladığım için birşeyler bulurum böyle :D bundan önce kullandığım ses kartında çok daha iyi ses çıkışı alıyordum beats tan soğudum kulaklık düşünüyordum ama vazgeçtim birde o sesi inceltip bass eklerse sesin b/ku çıkar

Ha birde şunu söyleyeyim beats ı açıp kapattığımızda bir çip falan devreye girmiyor.
    Beatsı açtığımızda windows sesteki bass +4 tiz +4 oluyor beatsı kapatınca bass -12 tiz +4 oluyor sizde sesin kısıldığını düşünüyorsunuz... işte kandırma kısmı burası işte :D beats olmasada siz o bass ı +4 yapabilirsiniz zaten bunun dışında birde tiz sesleri ayrıyetten tekrar yükseltiyor ki bunuda ekolayzırdan yapabilirsiniz... Beats ın sol kısmındaki ses özellikleri de zaten 3. parti free uygulamalarda olan wow efetleri :D.

Hani youtube gibi tv reklamı gibi yerlerde fn+b yapııp sesin çok iyi kaliteye getirildiği gösteren reklamlar varya o yüzden tepkiliyim yoksa üzerindeki hoparlörler güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Temmuz 2012; 18:50:43 >

• Beats efekti ekliyor kısacası seçenek, özel bir şey yaptığı yok dediğin gibi :)
  • quote:

Beats efekti ekliyor kısacası seçenek, özel bir şey yaptığı yok dediğin gibi :)

Öyle demek istemedim, alında beats efekti diye birşeyin olmadığını söyledim ki sesin bas, tiz değerleriyle oynanarak kalitesi arttırılamaz

• Yaklaşık 45 dakika oynadıktan sonra açtım programı, üzerine yarım saat kadar daha oynadım. Sıcaklık değerleri bunlar. Nasıldır sizce?

Edit: 45 dk demekle iş mi biter? Akla bak bendeki :) COD MW3 Full HD Extra ayarlarda oynadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetineremre -- 12 Temmuz 2012; 20:52:13 >

• Aydınlatmasını koyacağım demiştim. Buyrun.
  • Merhaba arkadaşlar, bu konuda bahsi geçen bilgisayarı almak istiyorum fakat bir kaç sorum var ve bunları da hali hazırda bu ürünü kullananlardan daha iyi kime sorabilirim ki diye düşündüm.

İlk olarak, internetten araştırdığım kadarıyla bu ürün bazı sitelerde hd 7690 M bazılarında hd 7690m XT ekran kartına sahip görünüyor, acaba doğrusu hangisi, ddr3 mü yoksa gddr5 mi üstünde ki ekran kartı?
    İkinci olarak yine internetteki bazı yorumlarda bu ekran kartına sahip bilgisayarlarda ani donmalar, mavi ekran hataları ve ekran kartına ait driver bulamama gibi sorunları olan insanların yazıklarını okudum, bir de anladığım kadarıyla güç gerektirmeyen işlerde başka ekran kartına geçiyormuş ve onu fixleyemiyormuşuz.
    Son olarakta bu makine ile oyun oynayan arkadaşlarımız en yüksek ayarlarda bir kaç 2012 oyununda en azından kaç fps aldıklarını yazabilirler ise sevinirim, sağolun şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: casaclasico

Merhaba arkadaşlar, bu konuda bahsi geçen bilgisayarı almak istiyorum fakat bir kaç sorum var ve bunları da hali hazırda bu ürünü kullananlardan daha iyi kime sorabilirim ki diye düşündüm.

İlk olarak, internetten araştırdığım kadarıyla bu ürün bazı sitelerde hd 7690 M bazılarında hd 7690m XT ekran kartına sahip görünüyor, acaba doğrusu hangisi, ddr3 mü yoksa gddr5 mi üstünde ki ekran kartı?
    İkinci olarak yine internetteki bazı yorumlarda bu ekran kartına sahip bilgisayarlarda ani donmalar, mavi ekran hataları ve ekran kartına ait driver bulamama gibi sorunları olan insanların yazıklarını okudum, bir de anladığım kadarıyla güç gerektirmeyen işlerde başka ekran kartına geçiyormuş ve onu fixleyemiyormuşuz.
    Son olarakta bu makine ile oyun oynayan arkadaşlarımız en yüksek ayarlarda bir kaç 2012 oyununda en azından kaç fps aldıklarını yazabilirler ise sevinirim, sağolun şimdiden.

Ben bildiğim kadarıyla açıklayayım. Ekran kartı konusunda bilgi veremeyeceğim, benim aldığım modelde NVIDIA GeForce GT 630M ve Intel HD Graphics 4000 ekran kartı var. ( DV7-7110 ) Ve NVIDIA'da fixed modu yok. Kendi ayarlıyor. ATI ekran kartlı bilgisayarlarda donma gibi sorunlar oluyor. Güncelleme ile halleden arkadaşlar var, fakat benim görüşüm, gelişi hatalı olan bir bilgisayara sıcak bakmıyorum, aldım ve geri götürdüm malı ben. ATI ekran kartında, BIOS'tan fixed moda geçirip, istediğiniz gibi değiştirbilirsiniz hangisini kullanmak isterseniz. NVIDIA'da programlar için ayrı ayrı atanabiliyor hangi kartın kullanılacağı.

Oyun için de, FPS olarak bilgi veremeyeceğim şu an, fakat COD MW3'ü Full HD ve Extra ayarlarda rahat oynadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: casaclasico

Merhaba arkadaşlar, bu konuda bahsi geçen bilgisayarı almak istiyorum fakat bir kaç sorum var ve bunları da hali hazırda bu ürünü kullananlardan daha iyi kime sorabilirim ki diye düşündüm.

-Ekran kartı HD 7690M XT 2GB GDD5 128 Bit ( 2 GB yetmeyip paylaşıma geçerse DDR3 6GB olur)
    -Ekrankartı donması driverdan kaynaklanıyor başına böyle birşey gelirse 6. sayfadaki sürücüyü yükleyebilirsin. Yada üzerinde direkt atinin 12.7Beta sürücüsünü yükleyebilirsin, sorun çözülüyor. İster ati yi ister inteli kulanırsın niyetin olursa bu konuyu baştan sona kardar oku birçok sorunun cevabı var.
    - 7690MXT kartının performans tesiti internette var ancak oradakinden birkaç fps daha iyi.

quote:

Yaklaşık 45 dakika oynadıktan sonra açtım programı, üzerine yarım saat kadar daha oynadım. Sıcaklık değerleri bunlar. Nasıldır sizce?

Edit: 45 dk demekle iş mi biter? Akla bak bendeki :) COD MW3 Full HD Extra ayarlarda oynadım.

45dk. oynadığında bu program arkada çalışıyordu ve anlık olarak değerini öğrendiysen bu havalarda harikaymış sıcaklığı. Ama oyundan çıkıp ölçtüysen doğru sonuç olmaz birşey diyemem çünkü çıkar çıkmaz soğuyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Temmuz 2012; 22:03:49 >

• Maksimum sıcaklığı en sağda yazıyor. Çıktığım anda soğudu zaten minimumlar onu gösteriyor aşağı yukarı hepsinde.

İlk 45 dakika yüklü değildi. Aklıma geldi indirip kurdum, açıp yarım saat boyunca oyun oynadım açık haldeyken.

Coolsense açıktı bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetineremre -- 12 Temmuz 2012; 22:08:13 >
  • quote:

Maksimum sıcaklığı en sağda yazıyor. Çıktığım anda soğudu zaten minimumlar onu gösteriyor aşağı yukarı hepsinde.

Evet o halde normal sıcaklığı. Ivy İşlemcinin daha fazla ısındığı yazıyordu forumlarda, demek soğutması güzel

Coolsense programını bu havalarda kapatma zaten. Birde Güç yönetimi HP önerilende olmalı yüksek performansta daha çok ısınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Temmuz 2012; 22:12:46 >
  • quote:

quote:

Maksimum sıcaklığı en sağda yazıyor. Çıktığım anda soğudu zaten minimumlar onu gösteriyor aşağı yukarı hepsinde.

Evet o halde normal sıcaklığı. Ivy İşlemcinin daha fazla ısındığı yazıyordu forumlarda, demek soğutması güzel

Coolsense programını bu havalarda kapatma zaten. Birde Güç yönetimi HP önerilende olmalı yüksek performansta daha çok ısınır.

Öyle zaten kapatmıyorum ve HP önerilende şu an.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.