Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bazen oyun oynuyorum çok sık oynamam ama 1920x1080 de ATI 7690MXT ucu ucuna yetiyor. Performansı daha az olan (ki baya fark var) kart almazdım. Nvidia daha iyi olsada kartın performansı kötü. Bence daha üst model birşey almalısın. Ekrankartı önemli çünkü. Oyun oynamıyorsan zaten bukadar özelliğe hiç gerek yok ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 11 Temmuz 2012; 2:46:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905_Emre

Arkadaşlar, daha önce burada 6C00ET modelini aldığımı yazmıştım, daha sonrasında sorun çıktı iade vs... HP'ye diğer bir laptopumu götürmüştüm ve tamirden geri aldım, orada bu ekran kartı donması sorunu ile ilgili sorduğumda, kasaların yenileneceğini söylemişti. Yakın zamanda DV7-7110 modelini alacağım. Ekran kartı NVIDIA. AMD'den memnun olmayıp almayanlar için iyi bir tercih olabilir. İşlemcisi de bir üst model bu cihazın. Ayrıca Max. ram desteği 8 GB'tan 16 GB'a çıkmış. Başka bir farkı yok. Bilgilendirmek istedim.

İnternette birçok sitede ekran kartının AMD olduğunu ve çözünürlüğün 1600x900 (HP'nin sitesinde 1920x1080 olarak belirtilmiş) olduğunu yazıyor. İtibar etmeyin. Söylediğim modelin kodu B7R56EA. Ve tek kodla tek çeşit bilgisayar olacağını düşünüyorum. Piyasaya yayılmış bir ürün değil henüz bu yüzden birkaç yerde yanlış yazılan bilgi birçok firma tarafından aynen alınmış diye düşünüyorum. Yarın tekrar açıp HP ile bunu konuşacağım. Bilgilendirmesini de yaparım.

sayfa 6 daki önerimi deneseydin 12.3 catalys yi kursaydın sorun kalmazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Temmuz 2012; 3:31:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Arkadaşlar, daha önce burada 6C00ET modelini aldığımı yazmıştım, daha sonrasında sorun çıktı iade vs... HP'ye diğer bir laptopumu götürmüştüm ve tamirden geri aldım, orada bu ekran kartı donması sorunu ile ilgili sorduğumda, kasaların yenileneceğini söylemişti. Yakın zamanda DV7-7110 modelini alacağım. Ekran kartı NVIDIA. AMD'den memnun olmayıp almayanlar için iyi bir tercih olabilir. İşlemcisi de bir üst model bu cihazın. Ayrıca Max. ram desteği 8 GB'tan 16 GB'a çıkmış. Başka bir farkı yok. Bilgilendirmek istedim.

İnternette birçok sitede ekran kartının AMD olduğunu ve çözünürlüğün 1600x900 (HP'nin sitesinde 1920x1080 olarak belirtilmiş) olduğunu yazıyor. İtibar etmeyin. Söylediğim modelin kodu B7R56EA. Ve tek kodla tek çeşit bilgisayar olacağını düşünüyorum. Piyasaya yayılmış bir ürün değil henüz bu yüzden birkaç yerde yanlış yazılan bilgi birçok firma tarafından aynen alınmış diye düşünüyorum. Yarın tekrar açıp HP ile bunu konuşacağım. Bilgilendirmesini de yaparım.

Deneyecektim fakat ürünün açılmış olduğunu farkettim. Benim yaşadığım sorundan geri getirilmiş. Sorun hallolacaktı belki ama, bir kez de olsa açılmış ürünü kullanmak istemedim bu yüzden iade ettim ürünü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Precious

Ben bazen oyun oynuyorum çok sık oynamam ama 1920x1080 de ATI 7690MXT ucu ucuna yetiyor. Performansı daha az olan (ki baya fark var) kart almazdım. Nvidia daha iyi olsada kartın performansı kötü. Bence daha üst model birşey almalısın. Ekrankartı önemli çünkü. Oyun oynamıyorsan zaten bukadar özelliğe hiç gerek yok ;)

Teşekkür ederim ilgin için. Bu model yeni çıktı ve bir yenisinin çıkmasına da zaman var sanırım. Şu an kullandığım bilgisayarda ( HDX9250ET )pek bir işlem yapamıyorum bikaç sorun var bilgisayarda. Tamire de HP 1600 gibi bir fiyat verdiği için 4 yıllık bir bilgisayarı tamir ettirmektense yenisini almayı düşündüm. Full HD performansı konusunda bir şey diyemeyeceğim, ama benim için çok sorun yaratacağını düşünmüyorum biraz ayar kısmanın en kötü ihtimalle. Şu anki ekran kartım 8800M GTS, genel bir sıralama yapılmış ve bu şimdiki ekran kartım 80, 630M 82. gözüküyor. Tabii ki daha iyisi olması iyi olurdu fakat bu özelliklerin bir araya geldiği bilgisayar az oluyor. HP'den de memnunum 4 yıldır sorun çıkarmadı. Ekranının 17 inch olması da ayrı bir faktör tabii, piyasada 17 inch dedimmi laptopların sayısı bir elin parmakları kadar kalıyor.

Bu yüzden 7110'u alıyorum haydi hayırlısı :)

• 17 inç fazla seçenek yok zaten :D ekran kartı en önemli parça benim için çünkü isterse 5GHz 8 çekirdekli olsun ekran kartı düşük olunca hiçbirşey ifade etmiyor. Ama senin alma amacın 17' se ve oyun oynamayacaksan tabi doğru tercih olur. Almaya karar verdiysen hayırlı olsun. Sadece performansın 6c00et den kötü olacağını belirtmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 11 Temmuz 2012; 12:32:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

17 inç fazla seçenek yok zaten :D ekran kartı en önemli parça benim için çünkü isterse 5GHz 8 çekirdekli olsun ekran kartı düşük olunca hiçbirşey ifade etmiyor. Ama senin alma amacın 17' se ve oyun oynamayacaksan tabi doğru tercih olur. Almaya karar verdiysen hayırlı olsun. Sadece performansın 6c00et den kötü olacağını belirtmek istedim.

Oyun oynasam da çok yüklenecek oyunlar oynamıyorum, oynasam da hafif bir ayar kısarak sorunsuz oynayacağımı düşünüyorum. Bilgisayar henüz piyasaya yayılmış değil, HP'nin önerdiği iş ortağından alacağım yarın. Bu arada, 1600x900 diye belirtilen çözünürlük doğal çözünürlük olarak geçiyor, maksimum çözünürlük ekran kartıyla alakalı ve 1920x1080 şeklinde bilgi aldım.

Almaya karar verdim, teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Deneyecektim fakat ürünün açılmış olduğunu farkettim. Benim yaşadığım sorundan geri getirilmiş. Sorun hallolacaktı belki ama, bir kez de olsa açılmış ürünü kullanmak istemedim bu yüzden iade ettim ürünü :)

anladım sende haklısın açıldıysa insan rahatsız olur

ben böyle saçma sorun çıkaracağını bilsem almazdım güncellersin düzelir sürücü ama bu salak kart sürücü beyenmiyor allahtan 12.3 uyduda sinir olmaktan kurtuldum

bu arada çözünürlük ayarı bende hep alttaki şekilde
     HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Temmuz 2012; 16:54:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım sende haklısın açıldıysa insan rahatsız olur

ben böyle saçma sorun çıkaracağını bilsem almazdım güncellersin düzelir sürücü ama bu salak kart sürücü beyenmiyor allahtan 12.3 uyduda sinir olmaktan kurtuldum

bu arada çözünürlük ayarı bende hep alttaki şekilde
     HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

Teşekkürler. Ben de aldığımda bu şekilde kullanmıştım, 2 saat de olsa :)

Yarın hayırlısıyla gidip alacağım 7110'u. HP'nin iş ortaklarından Gürel Bilgisayar. Bugün aradım konuştum, hemen getirttiler bilgisayarı. İsterseniz Mailorder ile ( ulaşımı bizzat kendileri yapıyor ), isterseniz kendiniz gidip ödeme yaparak alabiliyorsunuz Mecidiyeköy'de yerleri. Daha piyasada büyük yerlerde yokken burada vardı. Fiyatı da şu an var olan birkaç yere oranla iyi, alacak arkadaşlar için öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetineremre -- 11 Temmuz 2012; 17:10:51 >

• hayırlısı olsun iyi günlerde sorunsuz kullan fiyat baya vardır 3000 tl falandır heralde
  • quote:

hayırlısı olsun iyi günlerde sorunsuz kullan fiyat baya vardır 3000 tl falandır heralde

1345$ + KDV fiyatı. 2890'a geliyor şu an 1.80 dolardan :)
  • quote:

Yarın hayırlısıyla gidip alacağım 7110'u. HP'nin iş ortaklarından Gürel Bilgisayar. Bugün aradım konuştum, hemen getirttiler bilgisayarı. İsterseniz Mailorder ile ( ulaşımı bizzat kendileri yapıyor ), isterseniz kendiniz gidip ödeme yaparak alabiliyorsunuz Mecidiyeköy'de yerleri. Daha piyasada büyük yerlerde yokken burada vardı. Fiyatı da şu an var olan birkaç yere oranla iyi, alacak arkadaşlar için öneririm.

Hayırlı olsun, sorun yaşarsan burda elimizden geldiğince yardım ederiz izlenimlerini de paylaşırsan güzel olur.

• quote:

quote:

Hayırlı olsun, sorun yaşarsan burda elimizden geldiğince yardım ederiz izlenimlerini de paylaşırsan güzel olur.

Tabii ki, paylaşacağım. Bu arada, diğer özellikleri kısmen daha düşük olan birkaç bilgisayarın Battlefield3 testlerini izledim internetten, Ultra özelliklerde oynamış, yalnız Full HD değildi, kasma gibi bir problem görünmüyor. Sorun olmayacak sanırım pek :) Bu arada, sizin 6C00ET'lerde, multitouch özelliği var mı? Ve rengi nedir, alırken bu konuda biraz karışıklık olmuştu da.

• quote:

Tabii ki, paylaşacağım. Bu arada, diğer özellikleri kısmen daha düşük olan birkaç bilgisayarın Battlefield3 testlerini izledim internetten, Ultra özelliklerde oynamış, yalnız Full HD değildi, kasma gibi bir problem görünmüyor. Sorun olmayacak sanırım pek :) Bu arada, sizin 6C00ET'lerde, multitouch özelliği var mı? Ve rengi nedir, alırken bu konuda biraz karışıklık olmuştu da.

quote:

2 kart arasındaki ekran kartı modelleri

1-Radeon HD 7690M XT
    FirePro M5950
    Radeon HD 6770M
    GeForce GT 635M
    GeForce GT 555M
    Radeon HD 5670
    Mobility Radeon HD 5850
    Radeon HD 6850M
    Quadro 2000M
    GeForce 9800M GT
    GeForce 8800M GTX
    Quadro FX 3600M
    GeForce GT 445M
    GeForce GTS 360M
    GeForce GT 240
    Radeon HD 6755G2 *
    Radeon HD 7690M
    Radeon HD 6750M
    GeForce GT 640M LE *
    Quadro K1000M *
    GeForce GT 550M
    GeForce GTS 260M
    GeForce GTS 160M
    GeForce 9800M GTS
    GeForce GT 430
    Radeon HD 6830M
    Mobility Radeon HD 5830
    Radeon HD 6760G2 *
    Radeon HD 6740G2 *
    Radeon HD 6730M *
    GeForce 9800M GS
    Mobility Radeon HD 4830
    Mobility Radeon HD 5770
    Radeon HD 6570M
    Radeon HD 7660G + HD 7670M Dual Graphics *
    Radeon HD 7640G + HD 7670M Dual Graphics *
    Radeon HD 7670M
    FirePro M2000
    GeForce GTS 150M *
    Quadro 1000M
    GeForce 8800M GTS
    Mobility Radeon HD 5750 *
    Radeon HD 6720G2 *
    44-GeForce GT 630M *

Senin aldığın PC nin ekranı 1920x1080 olacağınadan çözünürlüğü düşürürsen zaten herşey bulanık görünür 1920x1080 oynaman lazım. Çözünürlüğü düşürmektense oyunu ultra değil low oynarsan ekran çok daha net olur. Performans teslerini şöyle yazmışlar (madem Battlefield 3 dedin)

GT 630M Tıkla
    Battlefield 3
    low: 39 fps
    med: 22 fps
    high: 16 fps

7690M XT Tıkla
    Battlefield 3
    low: 49 fps
    med: 34 fps
    high: 28 fps
    ultra: 10 fps

Yani bu oyunda her modda yaklaşık 10 fps fark atmış, buda performansta 1 saniyede 10 kare daha üstün demek. Ultra oynayan yok sen nereden ultra oynadıklarını gördün yanlış olmasın. O katta sadece low da oyynanabilir. Oyun oynamayacağını söylediğinden bunun pek önemi yoktur ama ben yine de detaylı bilgi vereyim dedim

Diğer sorun multitouch dediğin pc üzerindeki farenin çoklu dokunmayı desteklediği ise evet bizdeki fare çoklu dokunmayı destekliyor. Çünkü zoom yapmak için bu özellik mutlaka olması lazım.

Renk derken ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 11 Temmuz 2012; 21:11:13 >

• quote:

quote:

quote:

2 kart arasındaki ekran kartı modelleri

1-Radeon HD 7690M XT
    FirePro M5950
    Radeon HD 6770M
    GeForce GT 635M
    GeForce GT 555M
    Radeon HD 5670
    Mobility Radeon HD 5850
    Radeon HD 6850M
    Quadro 2000M
    GeForce 9800M GT
    GeForce 8800M GTX
    Quadro FX 3600M
    GeForce GT 445M
    GeForce GTS 360M
    GeForce GT 240
    Radeon HD 6755G2 *
    Radeon HD 7690M
    Radeon HD 6750M
    GeForce GT 640M LE *
    Quadro K1000M *
    GeForce GT 550M
    GeForce GTS 260M
    GeForce GTS 160M
    GeForce 9800M GTS
    GeForce GT 430
    Radeon HD 6830M
    Mobility Radeon HD 5830
    Radeon HD 6760G2 *
    Radeon HD 6740G2 *
    Radeon HD 6730M *
    GeForce 9800M GS
    Mobility Radeon HD 4830
    Mobility Radeon HD 5770
    Radeon HD 6570M
    Radeon HD 7660G + HD 7670M Dual Graphics *
    Radeon HD 7640G + HD 7670M Dual Graphics *
    Radeon HD 7670M
    FirePro M2000
    GeForce GTS 150M *
    Quadro 1000M
    GeForce 8800M GTS
    Mobility Radeon HD 5750 *
    Radeon HD 6720G2 *
    44-GeForce GT 630M *

Senin aldığın PC nin ekranı 1920x1080 olacağınadan çözünürlüğü düşürürsen zaten herşey bulanık görünür 1920x1080 oynaman lazım. Çözünürlüğü düşürmektense oyunu ultra değil low oynarsan ekran çok daha net olur. Performans teslerini şöyle yazmışlar (madem Battlefield 3 dedin)

GT 630M Tıkla
    Battlefield 3
    low: 39 fps
    med: 22 fps
    high: 16 fps

7690M XT Tıkla
    Battlefield 3
    low: 49 fps
    med: 34 fps
    high: 28 fps
    ultra: 10 fps

Yani bu oyunda her modda yaklaşık 10 fps fark atmış, buda performansta 1 saniyede 10 kare daha üstün demek. Ultra oynayan yok sen nereden ultra oynadıklarını gördün yanlış olmasın. O katta sadece low da oyynanabilir. Oyun oynamayacağını söylediğinden bunun pek önemi yoktur ama ben yine de detaylı bilgi vereyim dedim

Diğer sorun multitouch dediğin pc üzerindeki farenin çoklu dokunmayı desteklediği ise evet bizdeki fare çoklu dokunmayı destekliyor. Çünkü zoom yapmak için bu özellik mutlaka olması lazım.

Renk derken ?

Youtube'da video vardı da, oradan söylüyorum Ultra'yı. Oyun oynamayacağım değil de, çok fazla zorlamayacağım demek daha doğru olur. Renk derken kasa rengi, metalik mi siyah mı diye sordum. Aynı modelin farklı renk seçenekleri var mıydı diye merak ettim o yüzden.

Ama 10 fps fark önemli bir fark. Teşekkürler.

• quote:

Youtube'da video vardı da, oradan söylüyorum Ultra'yı. Oyun oynamayacağım değil de, çok fazla zorlamayacağım demek daha doğru olur. Renk derken kasa rengi, metalik mi siyah mı diye sordum. Aynı modelin farklı renk seçenekleri var mıydı diye merak ettim o yüzden.

youtube görüntülerini önemsene pek

Siyahını bilmiyorum ama bende gri olanından var, buradaki bazı arkadaşlarda kahverengi olanından var, siyahıda olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 11 Temmuz 2012; 21:20:56 >
  • quote:

quote:

Siyahını bilmiyorum ama bende gri olanından var, buradaki bazı arkadaşlarda kahverengi olanından var, siyahıda olabilir

Benim aldığım da siyahtı. Zaten tanıtım videosunda choose your color diye çıkıyor sanırım farklı seçenekler var.

Ayrıca HP'nin yurtdışı sitesinde istediğiniz özelliği yükseltip alçaltabiliyorsunuz ekleme çıkarma yapabiliyorsunuz güzel olmuş keşke bizde de böyle bir sistem olsaydı dedim ama zor tabii :)

• quote:

quote:

quote:

Benim aldığım da siyahtı. Zaten tanıtım videosunda choose your color diye çıkıyor sanırım farklı seçenekler var.

Ayrıca HP'nin yurtdışı sitesinde istediğiniz özelliği yükseltip alçaltabiliyorsunuz ekleme çıkarma yapabiliyorsunuz güzel olmuş keşke bizde de böyle bir sistem olsaydı dedim ama zor tabii :)

Keşke olsa ama nerede o günler... ben değiştirecek olsam 7690 yerine 6990 gibi birşey takardım belki bir şekilde değişir. Ekran kartı dışındakileri zaten 5 yıl rahat götürür

• quote:

quote:

quote:

quote:

Keşke olsa ama nerede o günler... ben değiştirecek olsam 7690 yerine 6990 gibi birşey takardım belki bir şekilde değişir. Ekran kartı dışındakileri zaten 5 yıl rahat götürür

Tabii götürür. 2008 Haziran'da almıştım bilgisayarı. 2.5 GHz Dual Core işlemci 2x2 4 GB Ram 1 GB GeForce 8800M GTS ekran kartı bugüne getirdi gayet de iyi çalışıyordu iflas edene kadar :) Şimdi oyun ve yogun multitasking dışında yine işimi görüyor :)

• quote:

Tabii götürür. 2008 Haziran'da almıştım bilgisayarı. 2.5 GHz Dual Core işlemci 2x2 4 GB Ram 1 GB GeForce 8800M GTS ekran kartı bugüne getirdi gayet de iyi çalışıyordu iflas edene kadar :) Şimdi oyun ve yogun multitasking dışında yine işimi görüyor :)

Aslında senin bilgisayarında baya iyiymiş. Sadece Ekran kartını yükseltebilsen hâlâ canavar gibi olurdu
  • quote:

quote:

Aslında senin bilgisayarında baya iyiymiş. Sadece Ekran kartını yükseltebilsen hâlâ canavar gibi olurdu

Ekran 20 inch ve bilgisayar 7 kilo kadar. Taşımaya pek elverişli olmadığı için de istiyorum biraz yeni almak, HP tamir için 1600 isteyince, ben de yenisini alayım dedim :)

Ama aldığım zaman tam canavardı hakkını vermek lazım :)

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.