Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gazi Ünlü

arkadaşlar bu sefer şöyle yaptım..Tüm AMD bileşenlerini kaldırdım bilgisyardan 12.7 yi kaldırdım tüm herşeyi kaldırdım..Sonra 12.3 ü kurdum yine olmadı sonra mitonun dediği bu HP Recovery menüsünden yukarıdaki tarif ettiği gibi onu kurdum öylede olmadı..Hiç 12.6 yı denememiştim şimdi onu indirip onu kuracam..Bu arada yanlış şeyi indirmiş olmayım bu 12.6 263 mb değilmi 6.sayfada galiba catalys güncellenmiş linki ermişsiniz oraki en başında 12.6 var ordan indiroyrum karşıdan yükleme linki var..Doğru değilmi. ?? ...bide şu problemimi diyim 12.3 ü kurduktan sonra sağ tıklayıp grafik özelliklerine tıklıyorum ama AMD sürücüsü çalışamıyor uyarısı veriyor ona tamam diyorum sol üsttede catalys centerin uygun olabilceği bir program yükleyin diyo şimdilik sorun bunlar..Bana öyle geliyoki laptopda hiç bir sorun yok ama ya ben bişi yanlış yapıorum yada başka bişi bende anlamadım arkadaşlar..

Herşeyi kaldırdıktan sonra 12.3 kurma direk recoverydeki amd ekran sürücüsünü kur sonra onun üstune kur 12.3ü

• quote:

Orijinalden alıntı: ottorehagel

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

Yan taraftaki fan işime yarıyor çok. Zalman da altta zaten. FANI Öneririm bimeks 20 tl gibi birşey

Kaç derece kadar soğuttu işlemciyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gazi Ünlü

arkadaşlar bu sefer şöyle yaptım..Tüm AMD bileşenlerini kaldırdım bilgisyardan 12.7 yi kaldırdım tüm herşeyi kaldırdım..Sonra 12.3 ü kurdum yine olmadı sonra mitonun dediği bu HP Recovery menüsünden yukarıdaki tarif ettiği gibi onu kurdum öylede olmadı..Hiç 12.6 yı denememiştim şimdi onu indirip onu kuracam..Bu arada yanlış şeyi indirmiş olmayım bu 12.6 263 mb değilmi 6.sayfada galiba catalys güncellenmiş linki ermişsiniz oraki en başında 12.6 var ordan indiroyrum karşıdan yükleme linki var..Doğru değilmi. ?? ...bide şu problemimi diyim 12.3 ü kurduktan sonra sağ tıklayıp grafik özelliklerine tıklıyorum ama AMD sürücüsü çalışamıyor uyarısı veriyor ona tamam diyorum sol üsttede catalys centerin uygun olabilceği bir program yükleyin diyo şimdilik sorun bunlar..Bana öyle geliyoki laptopda hiç bir sorun yok ama ya ben bişi yanlış yapıorum yada başka bişi bende anlamadım arkadaşlar..

Kardeşim şimdi sen şu şekilde yap mutlaka olacak (uygulamadan önce mutlaka hepsini oku sonra yap) Bilgisayarına sıfırdan yükleyeceğiz, dahada olmazsa recovery yapmaktan başka çaren yok.

- HP nin sitesine girip orjinal ATI dosyasını indir yada Buraya Tıkla (ne olur ne olmaz belki reco dosyanda bozuldu bunu bilemeyiz o yüzden indir) Ama Yükleme
    - Güç yönetimine girip güç düğmesine basınca pc normal olarak kapanacak sekilde ayarla (o kısım normalde beklemeye al şeklinde) yani pwer tuşuna basınca windowstan kapat demiş gibi pc ye zarar vermeden kapansın. Tüm güç yönetimleri için ayarla birde test et çalıştığını.
    - Aygıt yöneticiye gir ve oradan intel ekran kartını bul, üzerine sağ tuş tıklayarak kaldır a tıkla orada bir onay kutucu gelecek ve birde bu aygıtın sürücü yazılımını sil diye bir kutu çıkacak onu da işeretle ve tamam de bunu yapınca bilgisayarın kapanmadığı halde bilgisayarının ekranı kapanacak hiçbirşey göremeyeceksin. Bu adımda power düğmesine birdefa bas çek ve bilgisayarın kapanmasını bekle. 2-3 dakikadan fazla sürerse artık basılıtutarak kapatırsın.
    - Bilgisayarı yeniden aç çözünürlüğü 800*800 gibi açılacak yani yazıları büyük göreceksin... aygıt yazılımı yükleniyor gibi birşey çıkarsa iptal et.
    C:
    C:/Program Files
    C:/Program Dosyaları (x86) içerisinde ne kadar AMD klasörü varsa sil

- İlk adımda söylediğim HP den indirdiğin sürücüyü yükle bitince yeniden başlattığında ekran 1920x1080 olarak açılması lazım. Bundan sonra istersen 12.3 Hybrid istersen 12.7 Beta yükle orası sana kalmış.

12.3 Hybrid yükleyeceksen yükleme esnasında yükselt seçeneği ve yüklenecek sürücüleri seçerken HP fix e benzer bir kutucuk olacak bunları işaretlemeyi unutma sakın.

12.7 yi yükleyeceksen eğer dosyaya ilk tıkladığında sana yükleme yolunu gösterecek ProgramFiles/ AMD teknoloji gibi sen oradaki teknoloji kısmını silersin sadece AMD içerisine yüklesin ekran 1-2 defa gidip gelir ve yeniden başlatmadan 12.7 olur

12.3 hybrid yada 12.7 den sadece birini yükle yoksa karman çorban olur yine bilgisayarın. Hiç bir adımı atlama yada fazladan birşey yapma yoksa buradaki diğer kullanıcılar gibi onu yükledim kapandı bunu yükledim kapandı dersin. 12.7 için 12.6 yükle diye birşey demiyorum adamlara yükleyip söylemiyorlar 12.6 görünüyor diyor sonra da kızınca

Birde şunu ekleyeyim 12.3 ile 12.3 hybrid arasında çok büyük fark var hybrid sürücüler intel ekrankartını da içerir ve boyutu 300 küsür MB olur. HP den indirdiğinde Hybrid ama 12.7 hybrid değildir intel ekran kartını etkilemeden sadece AMD yi günceller o yüzden boyutu daha küçüktür, Sorunsuz olarak intel çalışmaya devam eder

Sen Sürücüleri Program Ekle/Kaldırdan kaldırıp birde system care gibi programlarla temizle istediğin kadar dosyaları ka-lı-yor aynı şey IDT de başıma gelmişti böylece bunu tecrübe edinmiş oldum bu yüzden buradaki dediğimi yapmanı istiyorum. Bazı arkadaşlar bunu anlayamamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 15 Temmuz 2012; 15:50:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1905_Emre

quote:

Yan taraftaki fan işime yarıyor çok. Zalman da altta zaten. FANI Öneririm bimeks 20 tl gibi birşey

oyunlarda 75 dereceyi geçmedi daha o fan calışırken

• quote:

quote:

quote:

oyunlarda 75 dereceyi geçmedi daha o fan calışırken

Fandan önce ne kadardı? Bir de hangi ekran kartıyla oynuyorsunuz? ATI sanırım.

• quote:

fan derken arkadaki vantilatörden bahsediyorsun sanırım? güzelmiş bu sıcaklarda almak lazım keşke daha önce görseydim alırdım ama cuma kısmetse tatile gidiyorum bayram sonu döneceğim ordada işe yarardı bu senin vantilatör neyse link varsa ver bakalımm kaç günde gelir siparişi versek.

zalman güzel duruyor ama altta gerçi ben oyun kurmam ve genelde intel karttayım 45 46 c de ısım zalman bana yeterli ama şuan 142 tl peşin sen iyi almışsın yinede sağolasın bilgi için.

Precious kardeşim tamam ben anlamıyorum bu işten ve yanlış görüyorum sürümleri resim önceki sayfalarda var 12.7 kurduğum zaman paylaşmıştım kusura bakma tekrar arayamayacağım bu arada burda 9 arkadaşa verdim 12.3 hiçbiri fps düşüşünden grafik kasmasından bahsetmedi neyse herkesde aynı olmuyor demek bende 12.3 sorunsuz oldu ama 12.6 veya 7 olmadı 12.3 nasıl kurduysam onlarıda öyle kurdum 12.3 sorunsuz oldu diğerleri bende olmadı diyorum sadece yani kimseye neden 12.7 öneriyorsun demiyorum umarım anlaşılmıştır sözüm artık zaten artık 12.3 ü kimseeye önermem karışmıyorum yani artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 15 Temmuz 2012; 21:15:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

fan derken arkadaki vantilatörden bahsediyorsun sanırım? güzelmiş bu sıcaklarda almak lazım keşke daha önce görseydim alırdım ama cuma kısmetse tatile gidiyorum bayram sonu döneceğim ordada işe yarardı bu senin vantilatör neyse link varsa ver bakalımm kaç günde gelir siparişi versek.

zalman güzel duruyor ama altta gerçi ben oyun kurmam ve genelde intel karttayım 45 46 c de ısım zalman bana yeterli ama şuan 142 tl peşin sen iyi almışsın yinede sağolasın bilgi için.

Precious kardeşim tamam ben anlamıyorum bu işten ve yanlış görüyorum sürümleri resim önceki sayfalarda var 12.7 kurduğum zaman paylaşmıştım kusura bakma tekrar arayamayacağım bu arada burda 9 arkadaşa verdim 12.3 hiçbiri fps düşüşünden grafik kasmasından bahsetmedi neyse herkesde aynı olmuyor demek bende 12.3 sorunsuz oldu ama 12.6 veya 7 olmadı 12.3 nasıl kurduysam onlarıda öyle kurdum 12.3 sorunsuz oldu diğerleri bende olmadı diyorum sadece yani kimseye neden 12.7 öneriyorsun demiyorum umarım anlaşılmıştır sözüm artık zaten artık 12.3 ü kimseeye önermem karışmıyorum yani artık

http://www.bimeks.com.tr/urun/123554/skytech-st-819-6-usb-fan.aspx ati kartla oynuyorum. usb ile çalışıyor hem beni soğutuyor hem cihazı eğer yan taraftan koyarsak işlemcinin orası hariç cihazın geri kalan kısmı buz gibi oluyor ama resimdeki gibi koyarsam da işlemcinin bulunduğu bölgedeki sıcaklığı hissedilr derecede düşürüyor

• Ayrıca hayatımda bu zalman kadar dandik bir soğutucu da görmedim. isteyen olursa satayım hemen. Ama dediğim gibi bir gram işe yaradığı yok .Sadece leptop için iyi bir stant görevi yapıyor benim için. 140 MİLYON civarı olması gerek bana sorarsanız iki tane o fandan alırım 40 liaraya mis gibi soğır cihaz.
  • quote:

Birbirimizi anlamadığımız için birbirimizi kırıyoruz farkındamısın ?
    Hala benim yazdıklamı anlamamışsın savunuyorsun ama yinede kırdıysam Özür Diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 15 Temmuz 2012; 21:31:15 >

• quote:

Ayrıca hayatımda bu zalman kadar dandik bir soğutucu da görmedim. isteyen olursa satayım hemen. Ama dediğim gibi bir gram işe yaradığı yok .Sadece leptop için iyi bir stant görevi yapıyor benim için. 140 MİLYON civarı olması gerek bana sorarsanız iki tane o fandan alırım 40 liaraya mis gibi soğır cihaz.

sağolasın bende elektirikli sandım buna benzeri bendede var evet güzel soğutuyor resim kuyarım sanırım bi küçüğü bunun
    evet zalman stant için güzel olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Birbirimizi anlamadığımız için birbirimizi kırıyoruz farkındamısın ?
    Hala benim yazdıklamı anlamamışsın savunuyorsun ama yinede kırdıysam Özür Diliyorum.

yok kardeşim kırılmadım ama 12.6 12.7 hertürlü denedim olmuyor yani ilk aldığım hataya artarak geri döndü yani bende nedense olmadı kayıt defteri dahil herşeyi temizleyip kurdum yok yok olmuyor ama 12.3 kuruyorum sorunsuz kurulup tıkır tıkır çalışıyor neyse boşver bende 12.3 kalsın yeter bu bana yeterki donma takılma ve o salak hata olmasın

• quote:

Ayrıca hayatımda bu zalman kadar dandik bir soğutucu da görmedim. isteyen olursa satayım hemen. Ama dediğim gibi bir gram işe yaradığı yok .Sadece leptop için iyi bir stant görevi yapıyor benim için. 140 MİLYON civarı olması gerek bana sorarsanız iki tane o fandan alırım 40 liaraya mis gibi soğır cihaz.

75 dereceyi geçmiyor demiştiniz, daha önceleri kaçtı işlemci sıcaklığı? Ne kadar düşüş sağladı 10 derece civarı?
  • 82 84 civarını görmüştüm. Ama oturup da test yapmadım.
  • quote:

82 84 civarını görmüştüm. Ama oturup da test yapmadım.

Teşekkür ederim, önce bir vantilatörle deneyeyim ben şu NVIDIA'yı, sonrasında fan alırım :D
  • Bizim 7690m xt nin geri çekileceğini duydum. Güncel grafik kartı driveri yok hala değil mi?
  • Arkadaşlar bende şöyle bir problem var, bilgisayar masaüstü geldikten 2-3 dakika sonra hazır hale geliyor, masaüstü açıldığı an bir şey açsam, chrome vs. açılmıyor, bir süre bir işlem yapılmıyor pek, sonrasında gayet hızlı zaten, ama bu da canımı sıkıyor, sebebi ne olabilir? Başlangıçta pek program açılmıyor. Trendmicro antivirüs, beats, bluetooth, nvidia, coolsense açık aşağıdaki kısayollarda. Güncellemeler dolayısıyla yapıyor olabilir mi?
  • quote:

Arkadaşlar bende şöyle bir problem var, bilgisayar masaüstü geldikten 2-3 dakika sonra hazır hale geliyor, masaüstü açıldığı an bir şey açsam, chrome vs. açılmıyor, bir süre bir işlem yapılmıyor pek, sonrasında gayet hızlı zaten, ama bu da canımı sıkıyor, sebebi ne olabilir? Başlangıçta pek program açılmıyor. Trendmicro antivirüs, beats, bluetooth, nvidia, coolsense açık aşağıdaki kısayollarda. Güncellemeler dolayısıyla yapıyor olabilir mi?

başlat çalıştır ms_config yaz gelen ekran da başlatma falan var hizmetler vs oradan işine yaramayanlari kapat intelle alakalı olanlar kalsın. Orda bulunan her işlem bilgisayarın 1 2 saniye geç açılması ve kendine gelmesini engeller.
  • 12.3 den başlayarak bir sürü driver çıkmış bu kart için hepsinde de bazen performans artmış bazen azalmış. Adam gibi beta olmayan bir driver çıksa da indirsek performans şu an iyi pc de ama insanın yinede aklı kalıyor.
  • Merhaba arkadaşlar, kısa bir aradan sonra yine buralardayım

leshcat in 20 Temmuz 2012 de çıkardığı ATI ve Intel tümleşik ekran kartı güncellemesi

Karşıdan yüklemek için -> Catalyst 12.x Jun12 UnifL (Rel/UP1) Hybrid (254 MB)

- Catalyst Uygulama Profilleri : 12.x Jun12
    - ATI Grafik sürücü : 06/12/2012, 9.000.0.0000
    - Temel Intel HD Grafik : 8.15.10.2559
    - Güncellenen Intel HD Grafik : 15.28.0.64.2792
    - ATI HDMI sürücüsü : 7.12.0.7707
    - YaD’s UnifL Cleaner : 2.1.6.0

Kaynak Sayfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Temmuz 2012; 22:56:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Precious

Merhaba arkadaşlar, kısa bir aradan sonra yine buralardayım

leshcat in 20 Temmuz 2012 de çıkardığı ATI ve Intel tümleşik ekran kartı güncellemesi

Karşıdan yüklemek için -> Catalyst 12.x Jun12 UnifL (Rel/UP1) Hybrid (254 MB)

- Catalyst Uygulama Profilleri : 12.x Jun12
    - ATI Grafik sürücü : 06/12/2012, 9.000.0.0000
    - Temel Intel HD Grafik : 8.15.10.2559
    - Güncellenen Intel HD Grafik : 15.28.0.64.2792
    - ATI HDMI sürücüsü : 7.12.0.7707
    - YaD’s UnifL Cleaner : 2.1.6.0

Kaynak Sayfa

Hocam bunu nasıl kuralaım direk üstüne mi yoksa kaldırıp mı kuracağız

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.