Şimdi Ara

HP PAVILION DV6-1386ET VY655EA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
8.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ben daha 4 gün önce bimeksten aldım dv6-1386'yı. 1668TL verdim. Çok araştırmıştım alırken ekran kartı ve işlemcisi iyi olsun diye. Araştırmama değmiş cidden biligsayar süper! Daha önce HP kullandıgım için ısınma problemi ne demek iyi bilirim ancak bunda o problem pek yok. 6saat aralıksız need for speed shift oynadım(yüksek grafik özelliklerinde) klavyede hiç sıcaklık hissetmedim yada ne biliyim touchpad cok az ısındı ama biligsayarın altı gayet sıcaktı. Benim için bilgisayarın ısınmaması cok önemlidir ama bu performansı gorunce o ufak ısınmaları göz ardı ettim. Fan sesini henüz dikkatimi çekmedi (sessiz herhalde :) ) Bilgisayarın bir çok artısı var:
    Numerik klavyesi var (Bu özellikle muhasebe işi yapacak olan arkaşın teyzesi için çok önemlidir tahminimce. Ben bile sadece istatistik ödevlerimde elli tane rakam yaziyorum numerik klavye olmadan çok zor)
    Çift kulaklık girişi var
    Windows 7 vistadan hızlı XP'den yavaş ama şiddetle tavsiye edilir gayet güzel yenilikleri var
    Ekran kartı ve işlemcisi hakkında pek bir şey söylemeye gerek yok herhalde
    Kendi webcam'i ve dahili mikrofonu var
    Parmak izi okuyucusu cok hoş
    vs vs vs ...
    Bu paraya bu özellikte ancak Asus Casper Acer falan bulabilirsiniz. HP'nin kalitesi tartışılmaz
    Ufak bir not: Ekranın arkasındaki ışıklı HP logosu çok karizma

Sorusu olan arkadaşlar çekinmeden sorsun en kısa zamanda cevaplarım
    Saygılar.

• HP PAVILION DV6-1386ET VY655EA
    Selamın aleykum arkadaşlar bende bir aydır bu laptobu kullanmaktayım.
    Bende laptopumdan genel olarak memnumum ancak oyunlara girdiğimde sıcaklık programından baktığımda (hardwaremonitor) 80°C kadar çıktığını gördüm.
    Bu sıcaklık oyundayken normalmidir maksimum kritik seviye kaç derecedir???
    Bilgi verirseniz sevinirim...
  • bende dün teknosa.com dan bu bilgisayarın siparişini verdim. ram ini artırmayı düşünüyorum yeni ram olarak ne önerirsiniz
  • istanbul bilişimde ucuz ordan almanı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk_92

istanbul bilişimde ucuz ordan almanı tavsiye ederim

yahu ne diosn ordan alınır mı.bikere stoklarında warmı olsa bile alınmaz.hiçbir şeklde ordan aldığın notebook u hp servisine weremezsn.garanti dışı.anca gider istanbul bilişimle muhattap olursn.onlar kendileri tamir etmeye çalışırlar.sakın istanbl bilişime bulaşmayın.gidin vatan bimeks gibi garantisi olan yerlerden alın
  • bu bilgisayara creative 4.1 hoparlör bağlanabilirmi?
  • arkadaşlar hortlatmak gibi oluyor ama, bu makina şimdi teknosa'da 1700 küsür tl. makinayı kullananlar memnun mu? bu kasalardaki müzmin ısınma problemi bu makinada var mı? ayrıca işlemci P serisi, i serisi varken P serisi alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

arkadaşlar hortlatmak gibi oluyor ama, bu makina şimdi teknosa'da 1700 küsür tl. makinayı kullananlar memnun mu? bu kasalardaki müzmin ısınma problemi bu makinada var mı? ayrıca işlemci P serisi, i serisi varken P serisi alınır mı?

ulan bende başlığı görünce hayırdır dedim halen daha stokta kaldımı bu kasalardan

@ Crosshair
    çok uzun bi yazı yazdım sana cevap olarak ama sonradan dank etti 1700 tl olduğunu okuyunca yazımın pek bi önemi kalmadı.1700 etmez şu anda 1250-1300 olsaydı hadi neyse diycektim ama zannetmiyorum bulabileceğini bu modeller yok artık.yazıyıda o kdar yazdım madem paylaşayım boşa gitmesin:))

ben imzamdaki makinayı alalı 1 ay olucak.çok fazla kullanamadım kendi işgüzarlığım yüzünden servise gönderdim hdd değişecek sanırım..hatta hdd nin sorunlu olmasına rağmen iade edebilirdim ama etmedim çok beğendiğimden dolayı oda ayrı bi olay
    ama bikaç günlük kullanımda edindiğim izlenime göre ısınma sorunu var gibi gelmedi bana.oyunlrda ısınıyorsa bilemem denemedim.
    i serisi varken p serisi niye alınmasınki?yani herkes i işlemci alacak hurraaa geriye kalan tüm i işlemcisi olmayan laptoplar çöpemi olucak
    ben alırken çok araştırdım aralarındaki performans farklarını değerlendirdim ama i3 lerle falan bi performans uçurumu yok görünüyor.hatta bazı sitelerde p8800 i3 330m 350m den üst sıralarda bile yer alıyor.ayrıca hangisnin en iyi olduğundan ziyade aralarında %kaçlık bi fark onada bakmak gerek.
    i serileriler hyper threading özelliğinden dolayı bazı uygulamalarda daha atik olabilir ama diğer işlemcilerde armut toplamıyor.
    yani şimdi performans manyağı olmuş arkadaşlar damlar "ya aman öyle şeymi olur aman i5 al i7 al aman 5650 al" cart curt bi dünya kelime yaparlar bakma sen çoğu forumdan okududuklarından sonra atıp tutuyor.
    zaten günlük kullanımda (internet,msn vb.) işlemciler arasındaki performans farkını hissedemezsin bile.çoklu uygulamalarda yada ağır programlarda falan işlemci farkı kendini gösterir.
    benim forumdan çok sevdiğim bi arkadşım acer 5740g aldı i5 430mli 4gbramli işte 500 hdd falan çoçuk şimdi işlemciyi %100 kullanmıyor.halbuki alırken çok konuşmuştuk i3 azmı gelir illa i5 olsn falan şimdi diyoruzki biz ne manyakmışız.meğersem i3 de hayli hayli yetermiş..işlemciyi %60-70 lerde kullanıyordu sanırım hem bu şekilde ısınmayı falanda düşürüyordu.yani bize ne kadar performans lazım bunu iyi analiz etmemiz lazım en üst konfigürasyonu alalım diye üstümüzü başımızı parçalamımızın bi alemi yok..
    şimdi ben forumdaki o çok atıp tutanlar kadar anlamıyormuyumda gidip p8800 lü bi makina alıyorum? alakası yok.. ha ben neden aldığımıda söyleyim;
    benim için görsellik hep 1.plandadır o nedenle özellkle bu kasaya karşı ileri bi beğenim olduğu için+benim için yeterli performans+diğer kullanımı zevke dönüştüren ayrıntılarından dolayı seçimim bu yönde oldu.
    genel itibari ile benim gözümde donanım olarak da p8800+4gbddr3 ram+500gbhdd+1gb 4650+win7home pre 64bit kombinasyonu piyasada ağırlıklı olarak satılan i işlemcili 3gb ramli 320gb hddli win7 basic kombinasyonlarına göre daha mantıklı bi seçimdi.tabi bu herkesin önceliğine göre değişebilir..adam alır diyelim 1 gb ram ekler hddyi 500 e çıkarır win7 ultimate yükler vs. vs. bi dünya ek masraf yapar uğraşır öyle kullanır oda onun sorunu:)
    bir diğer ayrıntı ben mesela(örnek olarak veriyorum) yeni dv6 serisi bi bilgisayarla benim makinayı yan yana koydum karşılaştırdım;
    -ses olark yeni dv6 serisinden daha iyi ses veriyor gibime geldi.belkide hoparlörlerin yukarı baktığı içindir.
    -eski kasada 2 kulaklık girişi gibi ufacık bi ayrıntı var ki benim için önemli sayılır.çünkü iki kişi oturup film izlerken takıp kulaklıklarınızı son ses film izleyebilirsiniz.yeni kasalarda 1 giriş var.
    -eski kasalarda numerik tuş takımı var buda benim için önemli saydığım bi ayrıntı idi.
    -görünüm olarak kişiden kişiye göre değişebilir ama siyah eski kasalar daha şık duruyor bence
    -eski kasaların iç dizaynı daha ergonomik gibi geldi bana.mesela touch pad yeni seriye kıyasla bence daha kullanışlı,dokunmatik ses düğmesi vb. ayrı bi güzellik.

özetle dizayn olarak yeni kasaların ışıklı klavyeden başka bi espirisi yok.diğer tüm yönlerden eski kasa bana göre daha şık,daha kullanışlı,daha başarılı.bunu niye yeni dv6 lar üzerinden açıkladığımıda söyleyim muhtemelen yeni dv6 serisindne bilgisayarlarıda düşünüyorsan aradaki farkları yazayım dedim.yani i serisi işlemcisi olmaları herşey tamam anlamına gelmiyor.bilgisayar bütündür senin için önemli olan tüm ayrıntılarını toplayıp değerlendirmek lazım.
    bu yazdıklarımı sana fikir olsun diye bu kadar yazdım tamamen şahsi fikirlerimdir.ama gel görki o makina iyi güzelde 1700 tl hayatta verilmez şu anda.ederi en fazla 1300 tl falandır.bulursan o fiyata düşünebilirsin bende 1300 e almıştım kendi makinamı.

her zaman söylüyorum birşeyin en iyisini almak zorunda değiliz,önemli olan bize neyin ne kadarının yeteceği ve bizi mutlu edeceğidir.işte bu bizim için en iyisidir

• @GeCCCe güzel döktürmüssün yazdiklarinin hepsine katiliyorum. yeni kasaların cidden ısıklı klavye dısında hicbir artisi yok.
    soruyu soran arkadasa gelince 1700 liraya ucuzmus valla bizim burdaki teknosalarda 2100 civarında satiyorlar o makineleri ama degermi dersen kesinlikle degmez. biraz daha eklerim envy falan alirim. yada 1700 verip yeni kasalardan alcan..
  • teşekkürler, hiç cevap geleceğini düşünmeden yazmıştım =) bunları dikkate alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

@GeCCCe güzel döktürmüssün yazdiklarinin hepsine katiliyorum. yeni kasaların cidden ısıklı klavye dısında hicbir artisi yok.
    soruyu soran arkadasa gelince 1700 liraya ucuzmus valla bizim burdaki teknosalarda 2100 civarında satiyorlar o makineleri ama degermi dersen kesinlikle degmez. biraz daha eklerim envy falan alirim. yada 1700 verip yeni kasalardan alcan..

gerçekler bunlar üstadım:)) bu arada servis için gelip aldı ups laptopu hadi bakalım vatana millete hayırlı olsun

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

teşekkürler, hiç cevap geleceğini düşünmeden yazmıştım =) bunları dikkate alırım.

rica ederim.

• @GeCCCe

Dostum başta bu ne uzun yazı deyip okumıyacaktım ama bi bakıyım dedim bu kadar mı güzel izah edilir ya :)
    Kesinlikle sana katılıyorum çoğumuz performans manyağı olmuşuz ben mesela yaklaşık 2 ay önce exper NR81B model laptopu aldım özelliklerine dayanamayıp ama gel görki o özellikler hiç bir işime yaramıyordu yurtta günlük internet kullanımı fln bu işlerimi geçen sene aldığım t6600 işlemcili samsungumla bile rahatlıkla yapabiliyordum. Ya onu geçtim experin kasa dizaynına bir türlü alışamadım kardeşime verdiğim samsungu özler oldum, exper laptopu yaklaşık 2-3 gün önce forumdan bir arkadaşa sattım hayrını görsün işine yarar umarım, şu anda gene laptop araştırıyorum ama bu sefer kesinlikle özelliklere bu kadar kapılıp laptop almıycam. Artık dizayna çok önem veriyorum özellikle HP nin yeni kasalarına hayran kaldım ben numerik klavye çok işime yarayan bir ayrıntı değil, bakalım şu anda kafamda HP DV6 3100 modeli var ama diğer taraftan vatanda %20 indirimli Sony'nin bir modeli ile i7 li Lenovo var Hepsini bi yakından inceliycem almadan önce dizaynı en çok hoşuma gideni alıcam. Bu arada senin varmı içlerinden bi tavsiyen ve HP nin yeni serisinde bi ısınma problemi varmıdır?

• yeni dv6 kasalarının kullanıcılarının yaptıgı yorumları zamanla inceleyip degerlendirdigimde onlarında isindigi kanaatine vardim. kimileri eski kasalara göre daha az ısınıyor derken kimileri daha cok ısnıyor diyor ama bence bu ısınmayı problem olarak görmemek lazım. cünkü insanı rahatsiz edici bir sıcaklık degil. yaz aylarında biraz sıkıntı yaratabilir onuda pc yi masada kullanarak bi derece hissetmekten kurtulabilirsin
  • Ben genelde PC yi masada kullanırım zaten o konuda sıkıntı olmaz ama tuş takımının bulunduğu kısım önemli bazı laptoplarda W A S D tuşlarının bulunduğu kısım eli terleticek kadar ısınıyor, bu yeni DV 6 larda da acaba varmı öyle bi durum PES fln oynarken ısınırmı o bölge onu merak ediyorum aslında.
  • wasd kısmında sıcaklık normal. anca power tusunun oralar sıcak. yalniz yeni kasalar alüminyum kaplama ve sıcaklık acısından bir dezavantaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManJaQ_Blade

@GeCCCe

Dostum başta bu ne uzun yazı deyip okumıyacaktım ama bi bakıyım dedim bu kadar mı güzel izah edilir ya :)
    Kesinlikle sana katılıyorum çoğumuz performans manyağı olmuşuz ben mesela yaklaşık 2 ay önce exper NR81B model laptopu aldım özelliklerine dayanamayıp ama gel görki o özellikler hiç bir işime yaramıyordu yurtta günlük internet kullanımı fln bu işlerimi geçen sene aldığım t6600 işlemcili samsungumla bile rahatlıkla yapabiliyordum. Ya onu geçtim experin kasa dizaynına bir türlü alışamadım kardeşime verdiğim samsungu özler oldum, exper laptopu yaklaşık 2-3 gün önce forumdan bir arkadaşa sattım hayrını görsün işine yarar umarım, şu anda gene laptop araştırıyorum ama bu sefer kesinlikle özelliklere bu kadar kapılıp laptop almıycam. Artık dizayna çok önem veriyorum özellikle HP nin yeni kasalarına hayran kaldım ben numerik klavye çok işime yarayan bir ayrıntı değil, bakalım şu anda kafamda HP DV6 3100 modeli var ama diğer taraftan vatanda %20 indirimli Sony'nin bir modeli ile i7 li Lenovo var Hepsini bi yakından inceliycem almadan önce dizaynı en çok hoşuma gideni alıcam. Bu arada senin varmı içlerinden bi tavsiyen ve HP nin yeni serisinde bi ısınma problemi varmıdır?

dostum açıkçası ben sana bişey söyleyimmi bu forumda yazılıp çizilenlere bakıp çok fazla takılma bişeylere..neden dersen bazı şeyler vardır ki görecelidir yani kişiden kişiye göre değişir.mesela bu ısınma olayı benim zaman zaman çok güldüğüm konulardan birisi oluyor.
    geçtiğimiz aylarda foruma elamanın biri konu açmış " lütfen yardım edin laptopum ısınıyor" tarzında .ulan dedim bi bakayım hangi modelmiş ne kadar ısınmış flan bi baktım koyduğu ss lere 50-55 derece sıcaklık görünüyor.şimdi dövermisin sövermisin? muhtemelen hayatında kullandığı ilk laptopu ve hani 100 üzerinden 50-55 rakamsal olarak çok olduğu için ona göre sanırım sıcaklığın 15-20 lerde olması lazım
    şimdi durum böyle olunca kullanıcı yorumlarınada güvenemiyorsun hali ile..zaten forumun kullanıcı yaşı düşmüş 13-14 lere güzel kardeşlerimiz rütbe hevesine bildiğinede yazıyor bilmediğinede:)) benim bu konuda tavsiyem;diyelim aklı başında bu işten anladığını düşündüğün bi kullanıcı var ve senin düşündüğün bi cihazı almış.direk ona pm at sor onunla muhatap ol birebir kesin sonuca ulaşırsın.
    bende mesela almadan önce yanlış hatırlamıyorsam yazılımcı online,taken21 ve bi iki arkadaşa daha pm attım bilgi aldım ve bu doğrultuda baktımki sorun yok aldım cihazı..ve gerçektende dedikleri gibi ne ısınma var boştayken nede başka bişey.ama ben foruma konu açsaydım bu 1390et yi alayımmı diye sen şamatayı görseydin:DD ne ısınmasını bırakırlardı ne eski sistem oluşunu nede başka bişeyini bu çok bilgili ve ilgili arkdaşlar sağolsunlar her derde dermanlar kendi çaplarında:)
    yeni dv6 serisini düşünüyorsan onların kullanıcılarındanda iyi arkadşlarımız var içlerinde direk pm ile bilgi alabilirsin.ayrıca sayfalarınıda bi incele..
    ben şahsen gezdiğim elektronik mağazalarda falan baktım bu yeni kasalara ısınıyormu diye bazıları sıcaktı elimi koyduğumda bazıları gayet normaldi..şimdi net hatırlayamıyorum ama tahminim ısınanları i7 li olanları olabilir yada i5 in yüksek modelleri..
    seri olarak bende beğendim yeni dv6 ları sen kafana göre sana yetecek bitanesini al çık işinden.i3+3gbram+320gbhdd+5650 konfigürasyonluları 1350 civarına kadar satılıyor.bence gayet yeterli donanım olarak,fiyatta uygun.
    birde dell var yeni model kasası fena değil inceledim şık alüminum oda i3 370m li 5650 li electroworldde 1400 e satılıyordu dell düşünürsen bi bak derim..

• Aynen hocam haklısın bi konu açıyorum her kafadan bi ses çıkıyo , alıcağım laptopu tam olarak belirliyim dediğin gibi kullanan 1-2 kişiye pm atar sorarım daha iyi sonuç alırım. Açılan konularada okuyabildiğim kadar bakıyorum artık :D
    Sağol dostum dell de fena değilmişte kafamda olan bi model değildi , ben bi yarın öbürgün vatan bilgisayara uğrıyım yakından bi inceliyim şu laptopları dizayna göre fln vericem kararımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManJaQ_Blade -- 17 Kasım 2010; 3:49:47 >
  • Bende geçen sene şubat ayında ''dv6-1386et'' serisinden alanlardan biriyim

Size kısaca ürünün artılarını ve eksilerini söyleyecem( affınıza sığınarak) :

++Performans açısından mükemmel diyebilirim (toshiba,acer,dell,compaq ve casper'la kıyaslanmıştır)
    ++grafik özellikleri gerçek çok iyi
    ++Piyasadaki her türlü oyunu kaldırabiliecek kapasitesi var
    ++bu özelliklere sahip bir bilgisayarı bu fiyata almanız mümkün değil gibime geliyor
    ++ Hp destek servisi çok iyi hizmet veriyor (servise gidiş gelişi 1 hafta sürdü )

--Isınma problemi had safhada
    --internet explorer arada hata veriyor (bununn windows7 kaynaklı oldugunu söyleyenler de var)
    --Batarya ve adaptörün bozulması cabası
    --Bu fiyata aldıgınız bir bilgisayarın uçmasını beklersiniz ki uçuyor ama gereğinden fazla ısınıyor ve b da bi yerde canınızın sıkılmasına sebep oluyor

Gelelim Tecrübeye

aşıır ısınmadan kaynaklı bilgisayarım kapanıyordu..servisi aradım gelip aldılar..fan değiştirildi..şu an 24 saat açık kalsa bile ısınmıyor :D
    ve bütün bunlar sadece 1 haftada oluverdi..

Eğer ısınma problemini kafanıza takmayacaksanız kesinlikle alın derim..ama yinede oluşabiliecek maddi kayıplardan sorumlu olmak istemem :)))))

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfettin73

Bende geçen sene şubat ayında ''dv6-1386et'' serisinden alanlardan biriyim

Size kısaca ürünün artılarını ve eksilerini söyleyecem( affınıza sığınarak) :

++Performans açısından mükemmel diyebilirim (toshiba,acer,dell,compaq ve casper'la kıyaslanmıştır)
    ++grafik özellikleri gerçek çok iyi
    ++Piyasadaki her türlü oyunu kaldırabiliecek kapasitesi var
    ++bu özelliklere sahip bir bilgisayarı bu fiyata almanız mümkün değil gibime geliyor
    ++ Hp destek servisi çok iyi hizmet veriyor (servise gidiş gelişi 1 hafta sürdü )

--Isınma problemi had safhada
    --internet explorer arada hata veriyor (bununn windows7 kaynaklı oldugunu söyleyenler de var)
    --Batarya ve adaptörün bozulması cabası
    --Bu fiyata aldıgınız bir bilgisayarın uçmasını beklersiniz ki uçuyor ama gereğinden fazla ısınıyor ve b da bi yerde canınızın sıkılmasına sebep oluyor

Gelelim Tecrübeye

aşıır ısınmadan kaynaklı bilgisayarım kapanıyordu..servisi aradım gelip aldılar..fan değiştirildi..şu an 24 saat açık kalsa bile ısınmıyor :D
    ve bütün bunlar sadece 1 haftada oluverdi..

Eğer ısınma problemini kafanıza takmayacaksanız kesinlikle alın derim..ama yinede oluşabiliecek maddi kayıplardan sorumlu olmak istemem :)))))

1390et var bende de hemen hemen aynı makine tek farkı hdd kapasitesi. ısınma olayı bende de var ama hiçbir zaman kapanacak kadar ısınmadı. max 82 falan gördüm o da son oyunlarda anca. normal kullanımlarda 50-60 arası degisiyor. bu degerlerde ısıyı hissetmiyorsun ama yinede yüksek.

• Konuyu hortlatmışsınız..Eski dv6 serisi ile ilgili mesajlarınıza aşağıda vereceğim ana konu başlığından devam ediniz;

http://forum.donanimhaber.com/m_31541752/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.