merabalar bende bu laptopun sahibi oldum fakat bazı sorunlarım var ilk olarak müzik veya video açtığımda donma takılma yapması ikinci olarak media playerda bişe açtığımda bi süre media playerın kitlenmesi komut almaması gibi son olarakta usb 3.0 harici hdd yi 3.0 portuna bağlamama rağmen 3.0 a bağlayın uyarısı vermesi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Hayırlı olsun nerden aldınız bırde bendekı gıbı sağ alt kosede ekranda sıkıntı var mı(flue luk acılıs kapanıs ta)
teşekkürler vatandan aldım yaklaşık 2 hafta oldu 2198 ti yanlış hatırlamıyorsam.fluluk demiyelim onada sadece siyah ekranın sağ aşağısında bölgesel ışık yanması gibi bişe var. ama pc özelliklerine göre biraz ağır gibi geldi bana sebebi nortonda olabilir belki ama böle bi makinanın nortondan etkilenmemesi lazım ve beats audio nun yaptığı sistem pek hoşuma gitmedi öncedende hp kullanıodum altec lansing vardı üstünde o daha iyiydi. tabi bunlar benim görüşlerim aynı düşünmeyenler olabilir
ok ekran herkes te aynı ozaman... 2200 tl ye de bu bılgısayar fazla bence
pahalımı diyorsun?
yok cok ucuz demek ıstedım
bıos u guncelledım ekran kartını guncelledım
quote:
Orijinalden alıntı: greenleafffff
quote:
Orijinalden alıntı: amon35
quote:
Ayrıca ürün tüm vatan bilgisayarlarda bitti malesef , 2254 lira ile süper fiyata satılıyordu
tam alıyordum vatan ürünü kaldırdı
Hocam , ürün bitti ellerinde bende dün bostancıya gittim yolda giderken , müsteri temsilcisini aramıştım gitmeyin kalmadı sadece topkapıda 2 tane gözüküyor onlardan biride teşir dedi , bende hemen metrobüse bindim koşa koşa gittim aldım , şimdi windows puanlamasını koyucağım
işlemci : 7,5
Ram : 7,6
Ekran aero: 6,9
3d : 6,9
1 TB harddisk : 5,9
ürünü alıcak arkadşlar dynamic modedan fixed moda getirsinler benim aldığımda 6.6 idi şimdi 6.9 ve benchmark testlerini yapıcağım sanırım yüksek bir skor bekliyorum
dynamic moddan fixed moda nasıl gecırecegım
yardım edecek yok mu
Pc yi ilk açarken .. daha windows başlatılıyor gibi yazı gelmeden önce hemen F10 a basmalısın orda bios menüsü açılıyor ordan yapıcaksın..
quote:
Orijinalden alıntı: Frank08
Pc yi ilk açarken .. daha windows başlatılıyor gibi yazı gelmeden önce hemen F10 a basmalısın orda bios menüsü açılıyor ordan yapıcaksın..
tesekkurler eve gıdınce bi deneyeyım
Ben dynamic mod tan fixed moda almadan önce Ekran aero: puanın 6.6 dıydı ... Fixed moda geçip ekran kartıma güncelleştirme yaptıktan sonra 4.8 e düştü.. Sebebi nedir acaba .. ? Birde fixed mod tayken bilgisayarım çok fazla ses çıkartıp,ısınmaya başlıyor sebebi nedir ?
quote:
Ben dynamic mod tan fixed moda almadan önce Ekran aero: puanın 6.6 dıydı ... Fixed moda geçip ekran kartıma güncelleştirme yaptıktan sonra 4.8 e düştü.. Sebebi nedir acaba .. ? Birde fixed mod tayken bilgisayarım çok fazla ses çıkartıp,ısınmaya başlıyor sebebi nedir ?
bılg ılk aldıgımda 2 tane 6.6 olan degerlendırme bıos guncellemesi ardından ekran kartı guncellemesınden sonra 6.7 oldu fıxed moda gectım tekrar degerlendırme yaptım 6.7 de kaldı bı arkadasın 6.9 olmustu bu 2 deger
Bende niye böyle oldu anlamadım,oyun grafikleri güncellemeden ve fixed mode tan önce daha kötüydü,ekran kartı güncellemesi ve fixed moda geçince daha harika oldu grafiklerim,fakat puan düştü çok ilginç =) ..
kardeşim bende aldım bu bilgisayarı vatandan ve sol tarafta bi ısınma söz konusu altında fan olmasına rağmen bütün arkadaşlarım biz bilgisayarı ilk aldığımızda ısınma olmuyordu diyor ayrıca tek oynadığım oyun pes onuda kastırıyor. pek anlamam bu sorunlardan bilgisayarı daha verimli kullanmam için napıyım vatanı aradım geri vermeyi bile düşündüm bi yardımcı olsan ısınma ve kasma olaylarını
fixed moda nasıl geçiyoruz ben açılışta f11e basınca recevory sayfası falan geliyor orada ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz
Önce bios güncelliştirmesi yapıcaksın.. Ondan sonrada bilgisayar açılırken windows başlatılıyor gibi yazı gelmeden önce f10 a basıcaksın,bios menüsü açılıyor ordan yapıcaksın ..
quote:
Orijinalden alıntı: @evren
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: schwertstar
şu anda 6b06et bilgisayarımdan yazıyorum. bu bilgisayar mükemmelin ötesinde bişey. hp olması bu bilgisayara avantaj katmış. ekranda dediğiniz flu luk win7 home premium olmasından dolayı görsel efekttir. evren arkadaşımızın sıkıntı gibi göstermesinin nedeni bahane bulmasıdır diye zannediyorum :) diğer yönleriyle açıkçası ben bu kadar beklemiyordum. tasarım bütün bilgisarların en ötesinde. bilgisayarın bişeyi bozulsa örneğin bataryası hp support ile bağlanıp bozuk olduğunu anlayıp yeni batarya gönderiyorlar. Hp servis olarak hiç bir zaman gidip bilgisayarcıya vermenizi istemiyor. siz yerinizde durun kargocuyu oraya yolluyorum diyor :) eski bir Hp kullanıcı olarak hp her zaman diğer bilgisayarların üstündedir. diğer bilgisayarlara göre biraz pahalı olabilir ama bunu hakediyor.
bilgisayar elime yeni geçtiği için testleri yapmadım yarın testleri yapıp buraya yazacağım.
dostum hayırlı olsun , biosunu güncelleştirmeyi , ekran kartının yeni driverini yüklemeyi unutma he birde dynamic modedan fixed moda geçirirsen ya sadece hd 6770de ya da sadece intel hd te kalır güç seçeneklerinden power saving seçersen intel yüksek performansı seçersen hd 6770 , böylece daha verimli oluyor , ayrıca başlat bölümünde programlarda hpnin bir sürü programı var cool sense gibi , HP Support Assistant gibi HP SimplePass 2011 onlarada bak derim ben her facebooka girerken parmagımı parmak okuyuca okutuyorum o kendisi şifremi emailimi yazıyor
sayın hocam -bıos guncellestırme -ekran kartıının yenı drıverlerını yukleme -dynamıc moddan fıxed moda gecme konusunda sıra ve ızlememız gerekenlerı anlatırmısın
bırde guc seceneklerındem power savıng mı sececegız yukek performansı mı sececegız tam anlamadım verımlılık ıcın ne yapılması gerektıgını
tesekkurler
Dostum ilk önce hp türkiye destek sitesine gir sana dur linki atıyım ;
sonra oradan bios güncelleştirmesini yap daha sonra oradaki ekran bölümündeki ati radeon grafik sürücüsünü yükle daha sonra ise ati radeon sitesine girip driver bölümüne girip 6600 & 6700 ler için son programıda indir sonrada git biosa fixed mode yap , sonrada pc uçsun
tesekkurler
bıos guncellestırmesı bu degıl mı
HP Dizüstü Bilgisayar Sistem BIOS'u Güncelleştirmesi ► 2011-10-11 , Sürüm:F.02, 4.48M
atinin sitesinden neyi nasıl seçcez yapamadım hp nin sitesinden 2 güncelleştirmeyi de yükledim
quote:
Fixed modeda artık sadece bir gpu işlem görüyor ve oda yüksek performanslı gpu oluyor eğer prize takarsanız ve güç ayarlarından yüksek performansı seçerseniz , sanırım 4.8 yaparken bilgisayar şarjda değildi o yüzden 4.8 oldu , şimdi html 5 gibi browserlarda kullanılan teknolojilerde gpudan yardım aldıkları için sürekli sitelerde gezinirken bile gpunuz kullanılıyor , bu sebeble pc sessiz çalışmıyor , şöyle bir şey öneriririm , tüm driverları silin , windows kendisi zaten hd 6770 tanıcak sonra gidin hpnin sitesinden o driveri indirin , yükleyin sonra gidin amdnin sitesinden 11.11 amd cat. driverini indirin kurun , sonra masaüstüne gelin değiştirebilir grafikleri yapılandıra gelin ve oyun oynamıcaksanız inteli oynucaksanız atiyi seçin , şuan son driverla ( amd 11.11 cat )birlikte 7.0 oldu benim windows puanım...
quote:
Orijinalden alıntı: murad77
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
şu anda 6b06et bilgisayarımdan yazıyorum. bu bilgisayar mükemmelin ötesinde bişey. hp olması bu bilgisayara avantaj katmış. ekranda dediğiniz flu luk win7 home premium olmasından dolayı görsel efekttir. evren arkadaşımızın sıkıntı gibi göstermesinin nedeni bahane bulmasıdır diye zannediyorum :) diğer yönleriyle açıkçası ben bu kadar beklemiyordum. tasarım bütün bilgisarların en ötesinde. bilgisayarın bişeyi bozulsa örneğin bataryası hp support ile bağlanıp bozuk olduğunu anlayıp yeni batarya gönderiyorlar. Hp servis olarak hiç bir zaman gidip bilgisayarcıya vermenizi istemiyor. siz yerinizde durun kargocuyu oraya yolluyorum diyor :) eski bir Hp kullanıcı olarak hp her zaman diğer bilgisayarların üstündedir. diğer bilgisayarlara göre biraz pahalı olabilir ama bunu hakediyor.
bilgisayar elime yeni geçtiği için testleri yapmadım yarın testleri yapıp buraya yazacağım.
dostum hayırlı olsun , biosunu güncelleştirmeyi , ekran kartının yeni driverini yüklemeyi unutma he birde dynamic modedan fixed moda geçirirsen ya sadece hd 6770de ya da sadece intel hd te kalır güç seçeneklerinden power saving seçersen intel yüksek performansı seçersen hd 6770 , böylece daha verimli oluyor , ayrıca başlat bölümünde programlarda hpnin bir sürü programı var cool sense gibi , HP Support Assistant gibi HP SimplePass 2011 onlarada bak derim ben her facebooka girerken parmagımı parmak okuyuca okutuyorum o kendisi şifremi emailimi yazıyor
sayın hocam -bıos guncellestırme -ekran kartıının yenı drıverlerını yukleme -dynamıc moddan fıxed moda gecme konusunda sıra ve ızlememız gerekenlerı anlatırmısın
bırde guc seceneklerındem power savıng mı sececegız yukek performansı mı sececegız tam anlamadım verımlılık ıcın ne yapılması gerektıgını
tesekkurler
sonra oradan bios güncelleştirmesini yap daha sonra oradaki ekran bölümündeki ati radeon grafik sürücüsünü yükle daha sonra ise ati radeon sitesine girip driver bölümüne girip 6600 & 6700 ler için son programıda indir sonrada git biosa fixed mode yap , sonrada pc uçsun
tesekkurler
HP Dizüstü Bilgisayar Sistem BIOS'u Güncelleştirmesi ► 2011-10-11 , Sürüm:F.02, 4.48M
atinin sitesinden neyi nasıl seçcez yapamadım hp nin sitesinden 2 güncelleştirmeyi de yükledim
kardeşim bende aldım bu bilgisayarı vatandan ve sol tarafta bi ısınma söz konusu altında fan olmasına rağmen bütün arkadaşlarım biz bilgisayarı ilk aldığımızda ısınma olmuyordu diyor ayrıca tek oynadığım oyun pes onuda kastırıyor. pek anlamam bu sorunlardan bilgisayarı daha verimli kullanmam için napıyım vatanı aradım geri vermeyi bile düşündüm bi yardımcı olsan ısınma ve kasma olaylarını
Isınma sorunu HP cool sense diye bir program var hpnin kendi programı yazın arama bölümüne çıkar ,orada 3 mode var bu 3 modedan en sessiz mode seçerseniz , turboboost özelligini kapatır ve ısınma sorunu kalkar ve çok sessiz çalışır , ama gider ortadaki mode seçerseniz hem sesli çalışır hemde turbo boost özelligi açık olur ama gider en üsttekini seçerseniz yine turbo boost kapatır ama çok ısınan pcyi sogutmak amacıyla sesli çalışır , ayrıca dedigim gibi fixed mode seçtikten sonra gidipte bu driverları yüklerseniz ben crysis 2 full çözünülükte highta 50 fps ile oynuyorum , ekran çipi birinci sınıfa giren bir ekran çipi pes 2012 değil 15i bile oynatır.
quote:
Bende niye böyle oldu anlamadım,oyun grafikleri güncellemeden ve fixed mode tan önce daha kötüydü,ekran kartı güncellemesi ve fixed moda geçince daha harika oldu grafiklerim,fakat puan düştü çok ilginç =) ..
puanın yeniden prize takılı olduğu zaman dene ve yazdıklarımı oku (:
Greenleafff zaten prize takılıyken yapmıştım bu değerlendirmeyi ..
aksam eve gıdınce son rutusları yapacagım guncellemelerın tesekkurler
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: murad77
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
tesekkurler
tesekkurler