Şimdi Ara

*** HP Pavilion dv6-6b06et ANA KONU *** Tüm DV6 model soruları cevaplanır. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
5
Favori
27.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amon35

quote:

Orijinalden alıntı: soyluozan

Acil yardımınızı bekliyorum...

Arkadaslar selamlar. Bu laptopu bugun nakit sekilde vatandan almayı düşünüyorum(özel kampanya yapmıs ve %25e geliyo nerdeyse). ancak aklımda söyle bir soru işareti var. Pc özelliklerinde turbo boost teknolojisi yazmıyor. ancak bu pc'nin diğer bazı sitelerde turbo boost'a sahip oldugunu gördüm bunun aslı astarı nedir? Eger turbo boost varsa almayı düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum...

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/hp-a3c23ea-dv6-6b05st-core-i7-2670qm-22ghz-6gb-750gb-dvdrw-156-2gb-hd6770m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57815 Paylaş:

gönül rahatlığı ile alabilirsin (aynı modeli kullanıyorum)

kardes aldım bile, eyv saolasın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amon35

quote:

Acil yardımınızı bekliyorum...

Arkadaslar selamlar. Bu laptopu bugun nakit sekilde vatandan almayı düşünüyorum(özel kampanya yapmıs ve %25e geliyo nerdeyse). ancak aklımda söyle bir soru işareti var. Pc özelliklerinde turbo boost teknolojisi yazmıyor. ancak bu pc'nin diğer bazı sitelerde turbo boost'a sahip oldugunu gördüm bunun aslı astarı nedir? Eger turbo boost varsa almayı düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum...

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/hp-a3c23ea-dv6-6b05st-core-i7-2670qm-22ghz-6gb-750gb-dvdrw-156-2gb-hd6770m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57815 Paylaş:

gönül rahatlığı ile alabilirsin (aynı modeli kullanıyorum)

kardes aldım bile, eyv saolasın

hayırlı olsun...

• birşey sormak istiyorum ben 6b06et bilgisayarıma ocz 120 gb SSD almak istiyorum sata 3 desteği var mıdır bu cihazın yada nereden bakabilirim buna
  • Arkadaşlar merhaba ben hp pavılıon dv6-6b06et aldım ve henüz çok yeni alalı 1 hafta felan oluyor.Fakat zaman zaman müzik dinlerken özellikle media player'ın donması ve bazen sanki hopörlerinden cızırtı gibi sesler gelmesi normalmi?Yani sizdede böyle sorunlar oluyormu?Özellikle donma sorunu var
  • arkadaşlar hp dv6 6115st almak istiyorum ama ekranı tutan menteşeleri ve hplerin ısınma sorunları beni meraklandırıyor. siz bayağı övmüşünüz dv6-6b06et arasında ne fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çaylak mimar

Arkadaşlar merhaba ben hp pavılıon dv6-6b06et aldım ve henüz çok yeni alalı 1 hafta felan oluyor.Fakat zaman zaman müzik dinlerken özellikle media player'ın donması ve bazen sanki hopörlerinden cızırtı gibi sesler gelmesi normalmi?Yani sizdede böyle sorunlar oluyormu?Özellikle donma sorunu var

Dostum , media playeri bios güncelleştirmesinden sonra benimkisindede ortadan kalkmıştı , ayrıca ben formatladım makineyi , herkese buradan makineyi formatlamasını tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kklion

arkadaşlar hp dv6 6115st almak istiyorum ama ekranı tutan menteşeleri ve hplerin ısınma sorunları beni meraklandırıyor. siz bayağı övmüşünüz dv6-6b06et arasında ne fark var.

dv6-6b06et benim en fazla kullandıgım notebook ünvanını alıyor diyebilirim , 2670qm işlemci çok yeterli ayrıca hd 6770m halen yeni çıkan notebook grafik çiplerinden daha iyi misal ( gt 635m ) , birde gaming bilgisayarda çıkıyor bu çip , biliyorsunuzki gaming laptoplarda böyle kaba saba , ama hpyi elinize aldıgınız zaman ya da baktıgınız zamn o kalitesini gösteriyor , bence silver olanı aldım , her tarafı metal ve onda beats audioda var :)
  • i5 mi bu mu derken bütün indirimleri kaçırıp gidip n55 n53 yada lenova ya falan kalıcam ona üzülüyorum.

6755G2 de 3dmark testleri çok düşük çıkıyo ama ona rağmen 6770m ve 6750 m den üstün sıralamalarda anlayamıyorum driver sorunundan mı bu 3d puanının düşük çıkışı ??

i5 te bu da aynı fiyat ne yapmak lazım bir üstad bizi sağlamcana bilgilendirse çok yi olcak.

Soruyorum eşe dosta bilgisine güvendğimiz insanlara

''i5 1 çekirden ten hyper treading ile 2 veriyolu üretir 4 çekirdek gibi çalışır 2 asıl 2 yapay ve veriyolu hızı amd den düşüktür. ama turbo boost var 3 ghz yakalayabilyorsun''
    diyorlar ama bütün çekirdekler 3ghz yi yakalabiliyormu aynı anda o önemli 2 asıl ve 2 yapay çekirdek yani aynı anda 3.ghz oluyormu hepsi.

öte yanda bu model var yani a8-3510mx şimdi bunda 4 gerçek çekirdek var 1.8 ghz 4mb cache var ve veriyolu hızı daha iyi ayrıca amd işlemci çalışma prensibi olarak kuzey güney dinlemez direk ram e gider daha performanslı çalışır diyorlar.

ayrıyetten bu makinalardan ettiğin tasarrufla bi ssd taktın mı bunlara çok güzel şeyler olabilir gidip 2 milyar verme i7 ye diyen var..

6755g2 yi biri dese ki al kardeşim çatır çatır Battlefield 3 oynadım saatlerce bi sorun yok ısınma yok için rahat olsun desede koşarak gidip alsak....

Son olarak;

A8-3510mx 6755G2 olan model 1520 TL.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/hp-qh619ea-dv6-6b80st-quad-core-a8-3510mx-1,8ghz-6gb-640gb-dvdrw-1gb-hd6755g2-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57817#allImages

i5-2410 ve 6770m olan model 1522 TL
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/hp-pavilion-dv6-6010st-ll044ea-core-i5-2410m-6gb-750gb-hd6770m-156-win7-home-premium-64bit.aspx?ttype=Properties#pt

İŞİN İÇİNDEN ÇIKABİLEN BİR TECRÜBELİ KARDEŞ YARDIMCI OLSADA RAHATLASAK..
    Şimdiden teşekkürler.

• Ürünü bugün aldım, burada tavsiyelerde bulunan herkese teşekkürler öncelikle. Çok yardımcı bilgiler verilmiş gerçekten.

Şu an bios güncellemesini yükledim, ancak söylediğiniz gibi catalyst için buradan (http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx#1 ) verification tool'u yüklediğimde hata alıyorum. "Bilgisayarınızda uygun olmayan bir donanım/yazılım bulunduğundan AMD Catalyst Mobility yüklenemiyor. Grafik bağdaştırıcınızın bu sürümü desteklenmiyor. Grafik sürücüsü güncelleştirmesi için kütfen dizüstü bilgisayar üreticinize başvurun" yazıyor. Bu sebeple güncelleştirme yapamıyorum, nedeni nedir acaba?

İkinci olarak da, daha önce dv6 6020st ürününü kullanmıştım, değiştirilebilir grafikleri yapılandır dediğimde AMD ve Intel kartlar arasında direk geçiş yapabiliyordum. Bu modelle gelen yazılımda program program seçim yapmak gerekiyor galiba. Doğrudan ekran kartını seçme şansımız yok mu acaba?

Bir de herkes dynamic mode'dan fixed mode'a geçmeyi tavsiye etmiş ama bu modelar arasındaki fark nedir tam olarak? Çok fazla oyun oynamayan birisi olarak gene de fixed mode a mı geçeyim?

Ürün gerçekten çok güzel. Özellikle işlemci performansını göz önünde tutan birisi olarak çok beğendim. Yalnız ekran HD mi değil mi tam anlamadım. Diagonal HD BrightView LED Ekran yazıyor, bu Full HD mi demek yoksa HD Ready gibi yüksek çözünürlüklü manasında mı HD lafı kullanılmış acaba

• Tamam fixed mode olayını çözdüm. Sorduğum diğer şey, kartı manuel seçme olayı fixed mode'muş zaten :D

ama catalyst konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum. yardımcı olabilecek olan var mıydı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monte13 -- 22 Mart 2012; 16:14:22 >
  • Bende Bu Modelin "st" ile biten serisini media markt aldım fixed modda kullanıyorum yani süreki ati ekran kartında gayet performanslı ancak fan çalışmağa başlayınca ciddi ses yapmakta buda normal bana göre sonuçta üzerinde GDDR5 ekran kartı barındırıyor hem fazla güç çekiyor hemde GDDR3'e göre kanal sayısı fazla dert etmiyorum fan sesini zaten Windows puanlarım sırasıyla 7.5/7.6/6.9/6.9/5.9
    Bugün teknobiyotikten 120gb ssd ile laptop'un üzerinde gelen 1TB hdd'yi takmak için (Optik sürücüyü sökeceğim bu durumda yane...) aparat spariş verdim...
    Bakalım nasıl olacak ...
    Bence Cihazın en kötü tarafı kalvye takımı biraz daha iyi olabilirdi çok dandik sanki her an elinde kalacakmış gibi geliyor insanın başka eksisini görmedim şimdilik
    Crysis-2 needfor serisi falan oynadım sorun yok gibi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Staylıon2000

Bende Bu Modelin "st" ile biten serisini media markt aldım fixed modda kullanıyorum yani süreki ati ekran kartında gayet performanslı ancak fan çalışmağa başlayınca ciddi ses yapmakta buda normal bana göre sonuçta üzerinde GDDR5 ekran kartı barındırıyor hem fazla güç çekiyor hemde GDDR3'e göre kanal sayısı fazla dert etmiyorum fan sesini zaten Windows puanlarım sırasıyla 7.5/7.6/6.9/6.9/5.9
    Bugün teknobiyotikten 120gb ssd ile laptop'un üzerinde gelen 1TB hdd'yi takmak için (Optik sürücüyü sökeceğim bu durumda yane...) aparat spariş verdim...
    Bakalım nasıl olacak ...
    Bence Cihazın en kötü tarafı kalvye takımı biraz daha iyi olabilirdi çok dandik sanki her an elinde kalacakmış gibi geliyor insanın başka eksisini görmedim şimdilik
    Crysis-2 needfor serisi falan oynadım sorun yok gibi....

garantiyi etkiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amon35 -- 25 Mart 2012; 18:29:28 >

• Bu İşlemi Servise Yaptırtacağım Zaten O Yüzden Sorun Yok...
  • Merhaba dostlar yakın zaman içinde bir HP DV6 6B05ET aldım. Cihazda " hp dv6 dvb-t tv tuner " diye bir şey dikkatimi çekti ve çözemedim. TV lerden bildiğim kadarıyla yerel yayın çözen tuner olması lazım ama çalıştıramadım. Acaba ek cihaz falan mı bağlamam gerekiyor ? Bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • Hp dv6 6b06st modeli...
    120gb ssd team marka s3 modeli....
     *** HP Pavilion dv6-6b06et ANA KONU *** Tüm DV6 model soruları cevaplanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monte13

Ürünü bugün aldım, burada tavsiyelerde bulunan herkese teşekkürler öncelikle. Çok yardımcı bilgiler verilmiş gerçekten.

Şu an bios güncellemesini yükledim, ancak söylediğiniz gibi catalyst için buradan (http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx#1 ) verification tool'u yüklediğimde hata alıyorum. "Bilgisayarınızda uygun olmayan bir donanım/yazılım bulunduğundan AMD Catalyst Mobility yüklenemiyor. Grafik bağdaştırıcınızın bu sürümü desteklenmiyor. Grafik sürücüsü güncelleştirmesi için kütfen dizüstü bilgisayar üreticinize başvurun" yazıyor. Bu sebeple güncelleştirme yapamıyorum, nedeni nedir acaba?

Bu konuda yardımcı olabilecek var mıydı arkadaşlar? Şimdi hp'nin support sitesinden High Definition grafik sürücüsünü yükledim. Yükleme günlüğü aşağıdaki gibi
    Yüklenecek paketler
    AMD Catalyst Yükleme Yöneticisi
    Son Durum: Başarılı
    Öğe Sürümü: 3.0.838.0
    Boyut: 20 Megabayt
    AMD Ekran Sürücüsü
    Öğe Sürümü: 8.882.2.3000
    Boyut: 90 Megabayt
    Intel Media Components
    Öğe Sürümü: 8.15.10.2476
    Boyut: 60 Megabayt

Yüklediği catalyst sürümü 3.0.838 mi şimdi? ATInin sitesinden de catalyst'in son sürümü hala yüklenemiyor. Önceki mesajda yazdığım hatayı veriyor. Neden olabilir acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Staylıon2000

Hp dv6 6b06st modeli...
    120gb ssd team marka s3 modeli....
     *** HP Pavilion dv6-6b06et ANA KONU *** Tüm DV6 model soruları cevaplanır.

hayırlı olsun..
  • quote:

quote:

Ürünü bugün aldım, burada tavsiyelerde bulunan herkese teşekkürler öncelikle. Çok yardımcı bilgiler verilmiş gerçekten.

Bu konuda yardımcı olabilecek var mıydı arkadaşlar? Şimdi hp'nin support sitesinden High Definition grafik sürücüsünü yükledim. Yükleme günlüğü aşağıdaki gibi
    Yüklenecek paketler
    AMD Catalyst Yükleme Yöneticisi
    Öğe Sürümü: 3.0.838.0
    Boyut: 20 Megabayt
    AMD Ekran Sürücüsü
    Öğe Sürümü: 8.882.2.3000
    Boyut: 90 Megabayt
    Intel Media Components
    Öğe Sürümü: 8.15.10.2476
    Boyut: 60 Megabayt

Yüklediği catalyst sürümü 3.0.838 mi şimdi? ATInin sitesinden de catalyst'in son sürümü hala yüklenemiyor. Önceki mesajda yazdığım hatayı veriyor. Neden olabilir acaba

recovery yaparmısın bilgisayarımdan...

yaptıktan sonra güncel driverları çek

• Beyler ben şimdi BIOS,ekran kartı vs güncellemeleri yaptım ama benim pc'nin işlemci ve ram puanları 0,1 düştü sizce sebebi ne olabilir ?
    İşlemci : 7.4
    Bellek : 7.5
    Grafikler : 6.6
    Oyun Grafikleri : 6.6
    Disk : 5.9
  • Arkadaslar bende Pavilion dv6-6b06et var ama format attım bütün driverlarını indirdim ama Bi 2 driver bulamadım ne olduğunu bilen arkadaşlar yardım ederlerse çok iyi olur..
    SM BUS DENETLEYİCİ
    PCI AYGIRTI
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.