Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
929.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HaKaN18

DV6-1146ET sonunda Vatan Bilgisayar stoklarına girmiş gözüküyor, alacak olanlar acele etsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36528

bana biraz pahalı geldi açıkcaı ama işlemci farkı bence o kadar da yoktur bizimkiyle diyeceğim ama belkide züğürt tesellisidir ama bizimde hdd 500 gb canım

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

arkadaşlar güzel bir çanta önerir misiniz. Herşeyini içine alabilecek spor ve güzel görnümlü bişey. 100 lirayı aşmasın ama Birsürü gözü olsun cd dvd falan koyabilecek. Şarj aleti koyabilecek. Çokta bavul gibi olmasın tabi.

Ben bilgisayatrı alırken yanında CASE LOGIC NBP3 sırt çantası da aldım, fiyatı çok da değil 70 lira falan olması lazım, bir tane de teknosada görmüştüm ama bu çanta tam istediğin gibi sanırım, kapasitesi güzel, sportif görünümlü ve içine ıvır zıvır koyulabilecek hoş bir çanta, bir bak istersen

Hatta 60 liraymış teknosada

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125040375&CS_Category=_NOTEBOOK_AKSESUARLARI990&CS_Catalog=_BILGISAYAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrmemo -- 20 Mayıs 2009; 12:50:14 >

• quote:

Sony'nin Amerika sitesinde laptop alırken istenilen işlemci seçilebiliyor.

# Intel® Core™ 2 Duo Processor P8600 (2.40GHz)
    # Intel® Core™ 2 Duo Processor P8700 (2.53GHz) [add $50.00]
    # Intel® Core™ 2 Duo Processor T9550 (2.66GHz) [add $200.00]
    # Intel® Core™ 2 Duo Processor T9800 (2.93GHz) [add $500.00]

P8600 işlemci standart şekilde, ABD'deki farklar bu şekilde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: y@s@r

quote:

DV6-1146ET sonunda Vatan Bilgisayar stoklarına girmiş gözüküyor, alacak olanlar acele etsin.

bana biraz pahalı geldi açıkcaı ama işlemci farkı bence o kadar da yoktur bizimkiyle diyeceğim ama belkide züğürt tesellisidir ama bizimde hdd 500 gb canım

Arkadaşlar, linkte görünen DV6-1146ET'nin ekran kartının DDR2 olduğu Vatan Bilgisayar yetkililerince söylenmiştir..
    Ki bu durumda yine DV6-1115ET daha mantıklı bir seçim gibi görünüyor ?
    Birde bir önceki sayfada soruları yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum..

Muhabbetle

• quote:

Orjinalden alıntı: isimbulamadim

quote:

Orjinalden alıntı: mecker

Peki bu bilgisayarı alınca güncellemelerini nerden bulacağız...Ayrıca test programları olarak hangi programları öneriyorsunuz?z

Güncelleme derken neyi kastettiniz bilmiyorum ama bahsettiğiniz şey yeni Driver lar vb. şeyler ise :

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=3938785&lc=tr&cc=tr&dlc=tr〈=tr&cc=tr&submit=%C2%BB&y=0&x=0

Şahsen ben test programı kullanmam. Sadece o/c denemelerimin ne kadar etki bıraktığını ölçmek için çok nadir kullanırım. O da 3DMard06 olur genelde. 3DMark serileri, genel anlamda grafik kartının kapasitesini ölçmek için kullanılan en yaygın ve en iyi test programıdır diyebiliriz. Physx gibi bir etmen dolayısıyla Nvidia kartlarınının haksız olarak daha fazla puan almasına sebebiyet verse de, dediğim gibi en yaygın test programı olması dolayısıyla size 3DMark06'yı önerebilirim. Genel PC performansı içinse, yine 3DMark'ı yapan firma olan Futuremark'ın başka bir test programı olan PCMark05'i önerebilirim.

Bahsettiğim şey buydu çok saol....
    Ama söyle bir şey var ATI'nin kendi sitesinde driver 60 mb gösterirken burda 117 mb diyor aralarındaki fark ne???
    http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=vista64/common-vista64
    Ayrıca Hp'nin sitedeki driverların hepsini yüklüyormuyuz????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecker -- 20 Mayıs 2009; 12:52:56 >

• Bilader ben Adana'da Carrefour içinde Bimeks'den aldım.ßende çanta vermiyorlar diye biliyordum o yüzden çanta fiyatını sorayım dedim zaten sana çanta verecez dediler öle oldu
    quote:

Orjinalden alıntı: hewalita

like.eternal arkadaşım sen nereden aldın?? ben çanta sordum vermiyorlardı.ben de ona göre alayım:) hayılrı olsun..
    quote:

Orjinalden alıntı: like.eternal

bende bugun dv6 1115et sahibi oldum:) ben peşin 1970 liraya aldım bide hp orjinal çanta hediye ettiler saolsunlar.Sizce iyimi ettik kötümü ettik?

• quote:

Orjinalden alıntı: Anteos

quote:

Orjinalden alıntı: y@s@r

quote:

Arkadaşlar, linkte görünen DV6-1146ET'nin ekran kartının DDR2 olduğu Vatan Bilgisayar yetkililerince söylenmiştir..
    Ki bu durumda yine DV6-1115ET daha mantıklı bir seçim gibi görünüyor ?
    Birde bir önceki sayfada soruları yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum..

Muhabbetle

Hp'nin sitesinde DDR3 görünüyor.Gidip kontrol etmekte fayda var.Ama ben ddr2 olduğuna ihtimal vermiyorum
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3873224-3956828.html

• Kesinlikle katılıyorum, ben de aynı linki gösterecektim.

Tek fark işlemciden ibaret, Vatan Bilgisayar'ın broşüründe de ddr3 belleğe sahip olduğu yazıyordu zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzipir

cellat ses icin ugrasmısın saolasın ben aldıgımdan beri is güc vakit bile bulamadım bgn haberim oldu cözmüsün saol varol

saygılarımla

ne demek rica ederim iyi günlerde kullanman dileğiyle
  • quote:

Kesinlikle katılıyorum, ben de aynı linki gösterecektim.

Tek fark işlemciden ibaret, Vatan Bilgisayar'ın broşüründe de ddr3 belleğe sahip olduğu yazıyordu zaten.

Arkadaşlar sizler kadar uzmanı olmadığım için Vatan Bilgisayarın hem 0 212 444 56 56 numaralı telefonu aradım, hemde stokta görünen ve yaşamakta olduğum şehirde bulunduğu için 0 242 323 46 46 Vatan Bilgisayar Antalya şubesini...
    İki görüşmeden de aldığım cevap DDR2 olduğu yönünde idi...
    Gerisini bilemiyorum..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: isimbulamadim

quote:

Peki bu bilgisayarı alınca güncellemelerini nerden bulacağız...Ayrıca test programları olarak hangi programları öneriyorsunuz?z

Güncelleme derken neyi kastettiniz bilmiyorum ama bahsettiğiniz şey yeni Driver lar vb. şeyler ise :

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=3938785&lc=tr&cc=tr&dlc=tr〈=tr&cc=tr&submit=%C2%BB&y=0&x=0

Şahsen ben test programı kullanmam. Sadece o/c denemelerimin ne kadar etki bıraktığını ölçmek için çok nadir kullanırım. O da 3DMard06 olur genelde. 3DMark serileri, genel anlamda grafik kartının kapasitesini ölçmek için kullanılan en yaygın ve en iyi test programıdır diyebiliriz. Physx gibi bir etmen dolayısıyla Nvidia kartlarınının haksız olarak daha fazla puan almasına sebebiyet verse de, dediğim gibi en yaygın test programı olması dolayısıyla size 3DMark06'yı önerebilirim. Genel PC performansı içinse, yine 3DMark'ı yapan firma olan Futuremark'ın başka bir test programı olan PCMark05'i önerebilirim.

Bahsettiğim şey buydu çok saol....
    Ama söyle bir şey var ATI'nin kendi sitesinde driver 60 mb gösterirken burda 117 mb diyor aralarındaki fark ne???
    http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=vista64/common-vista64
    Ayrıca Hp'nin sitedeki driverların hepsini yüklüyormuyuz????

Başlat'ta Hp klasörünün altında Hp Update var onunla otomatik olarak güncel driverları, yazılımları indirip kurabilirsiniz.
    Bu garip farkın nerden kaynaklandığını bilmiyorum tam olarak ama sürümü de eski sanırım hpnin sitesindeki. Ati'de 9.5 var hp'de 8.563 gibi birşey var

• quote:

Öncelikle herkese merhabalar...

Tam Acer AS6930G ve Acer AS6935G arasında gidip gelirken burdakileri okumamla beraber zannedersem bu makinadan bende alacağım demeye başladığım(Çoğumuzda olan HP antipatisine rağmen)...

Tek sorunum çok yakınen tanıdığım bilgisayarcı arkadaşlarımın ATI 4650 DDR3 bile olsa , Nvidia 9600 GT ve üstü modellerden aldığın performansı alamazsın telkinleri...
    Tabii HP'nin kronik ısınma problemleride kafamı kurcalamıyor değil (Gerçi çoğu arkadaş ısınmanın olmadığından bahsetmiş ama insan gene de teredüt etmiyor değil.)

Bu ik ikonuda (Ekran kartı ve Isınma) detaylı bilgi verecek arakadaş varsa çok memnun olurum.(Özellikle 9600 GT serisini kullanıp daha sonra bu bilgisayarı kullanan varsa yada diğer ihtimalin Acer olduğunu düşünürsek eski Acer kullanıcıları varsa)...

ama büyük ihtimal aranıza katılacağım...
    Şimdiden teşekkürler...

Muhabbetle

EDİT : BİMEKS Antalya şubesi ile yaptığım görüşmede temsilci arkadaşın beyanı aynen şöyledir : 9600 GT ile ATI 4650 DDR3 aynı performansı verir..
    Sizce ?

bimeksteki arakdaşlara bakarsanız 512mb olan bütün ekran kartları aynıdır. oradakilerin bilgilerine pek itibar etmeni önermem. ısınmaya gelirsek makinada 1.5 saat crysis oynadım gamer ayarlarda ve sıcaklık max 88 dereceği gördü ve 85-88 derece arasında sabitlendi önemli olanda daha fazla artmaması sabitlenmesi. bilgisayarın üst yüzeyinde solda hafif bir ısınma oldu çok fazla değil fakat soldaki fan çıkıcı haliyle baya sıcaktı aynı şekilde sol alt kısmıda öle sıcaktı yani sıcaklığı üst yüzeye vermiyor ve sıcaklık değerleri crysis gibi bir oyun için normal.
    ati 4650 ile geforce 9600gt karşılaştırmasına gelirsek. ati 4650 9600gt gddr2 rame sahip karta %47 gibi bariz bir fark atıyor. yine 9600gt ddr3 lü kartada %17 gibi bir fark atıyor ayrıca bu farklar 3dmark06 gibi nvidia geforce kartlara bol puan veren bir test programıyla ortaya çıkıyor. sonuç olarak 4650 her halükarda 9600gt nin tüm versiyonlarından daha iyi bir kart.

• quote:

quote:

Kesinlikle katılıyorum, ben de aynı linki gösterecektim.

Arkadaşlar sizler kadar uzmanı olmadığım için Vatan Bilgisayarın hem 0 212 444 56 56 numaralı telefonu aradım, hemde stokta görünen ve yaşamakta olduğum şehirde bulunduğu için 0 242 323 46 46 Vatan Bilgisayar Antalya şubesini...
    İki görüşmeden de aldığım cevap DDR2 olduğu yönünde idi...
    Gerisini bilemiyorum..

onlar büyük olasılıkla bilgisayarın ramlerinden bahsediyorlardır ddr2 diye yoksa ekran kartının ramı gddr3 dür bence bu seride bildiğim kadarıyla ati gdd2 kullanmadı.

• Uyarılarınız üstüne Antalya Vatan Bilgisayar ile tekrar irtibata geçtim ve ısrarla ekran kartı için sorduğumu söylediğimde ekran kartının DDR3 destekli olduğunu itiraf ettiler :)
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

@ cella@t
    Üstad yarıdmlarınız için çok teşekkür ederim.1115-1146 arasında kaldım şimdi..
    Isınma problemi de yok ise(Ki olmadığını söylüyorsunuz) tercihimiz belli oldu demektir.
    Ben ağırlıkla WoW oynayacağım için zannedersem crysis kadar bir ısınma da yapmaz makina ne dersiniz ?

Teşekkür ve muhabbetle
  • quote:

Uyarılarınız üstüne Antalya Vatan Bilgisayar ile tekrar irtibata geçtim ve ısrarla ekran kartı için sorduğumu söylediğimde ekran kartının DDR3 destekli olduğunu itiraf ettiler :)
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

@ cella@t
    Üstad yarıdmlarınız için çok teşekkür ederim.1115-1146 arasında kaldım şimdi..
    Isınma problemi de yok ise(Ki olmadığını söylüyorsunuz) tercihimiz belli oldu demektir.
    Ben ağırlıkla WoW oynayacağım için zannedersem crysis kadar bir ısınma da yapmaz makina ne dersiniz ?

Teşekkür ve muhabbetle

crysis kadar ısındıracağını sanmam. bende şimdi 1146 yı düşünüyorum bendekini değişime götürücem acaba diyorum iade edip vatandan 1146 mı alsam cebimden aynı para çıkacak bunuda 2180tl ye almıştım 8 taksitle tek fark 5 taksitle ödemek olcak kararsız kaldım.

• Ya şöyle söyliyeyim :
    Ben takribi 1 aydır Notebook araştırıyorum..Tam Acer AS6930G-6935G ikilisinen birinde karar vermişken bu topic belki de alacağım markayı değiştirdi :)

1146 1115'den daha üstün işlemcisi ile bir adım öne çıktı bende...Eğer değiştirme imkanınız olacaksa sizinde 1146 alacağınız yönünde bir hissiyata kapıldım nedense :)

Hayırlısı olsun bakalım...
  • arkadaşlar 1115 ve 1146 konusunda acil bir kıyas bekliyorum..
    ben de vatan müşteri hizmetlerini aradım ama ddr2 dediler baya bekletip bir yere sordular sanırım.ben pek anlamam bu işlerden ama ddr2 ve 3 arasındakı fark ne doğurur acaba???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewalita -- 20 Mayıs 2009; 15:13:29 >
  • Sanki 1146 WorldCard ile 5 Taksit %12 İndirim ile alınırsa daha iyi olur gibi, işlemcisi daha iyi 1115'ten bir de 1115'in harddisk kapasitesi 180 gb daha yüksek.
    Geri özellikler aynı ama işlemciye göre fiyat artmış tek avantajı dediğim seçenek sanırım

Yazlımcı Online'ın gönderdiği dvdlerle format atsam bilgisayara recovery bölümünü geri görünebilir hale getirebilir miyim?
    Yoksa illa fdisk mi yapayım, emin olamadım

bir de 1140 modelini gördüm, sanki çok cazip geldi yeni alacak biri için bana. sadece işlemcisi p8600 2.40 Ghz, hdd 320 gb, 1800-1900 arası diyor vatan, daha ucuza bulunur sanırım.

Ram ddr2 ekran kartı ddr3 arkadaşlar (hpnin sitesi öyle diyor, bizdekiler de öyle sonuçta), performans farklarını cell@t açıklamış birkaç mesaj önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrmemo -- 20 Mayıs 2009; 15:31:14 >
  • http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3873224-3956828.html?jumpid=reg_R1002_TRTR
    linkte 1146et ekran kartı ddr3 gözüküyor.
    bende uzun zamandır arastırma yapıyorum laptop icin. oncelikle masaüstümü laptopmu ona karar veremedim. o yüzden iki taraftan calısıyorum. bana fikir verirmisiniz. laptopmu pcmi?
    laptop dereseniz nende hp. acer , casper veya monster gibi markalar da var. bu hp donanımına yakın farklı markaların ne gibi dezavantajı olur?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.