Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (594. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
929.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 592593594595596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alimmm78

https://www.youtube.com/watch?v=EuovxquGRFk

bu linkteki ise yetkili servis dışında garanti dışı kalır

hp yi arayıp destek isteyebilirsiniz
    onlar sizi yönlendirir

Bu model değil ama benziyor.

Ankarada resmi servis yok 40-50 günde gelir dedi bir arkadaş
  • etimonster kullanıcısına yanıt
    benim ürünüm garantiye-servise gittiğinde ankaraya gitmişti

1 haftada evden ups ile alıp sorunu çözüp teslim etmişlerdi

3-4 yıl önce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1360 sata3 destekliyor muydu acaba. 1115et almıştım ilk laptopu onda yoktu sanırm ama 1360 daha revize bir modeldi acaba var mı ? SSD alacağımda sata3 desteği varsa kinston savage alacam 400 liraya Nette arıyorum bulamadı sata 2 m 3 mü yazmıyor. Laptopu da açamıyorum hdd öldü sistem bile kopyalayamadım win10 rezerve de patladı gitti anasını satayım
  • Merhaba arkadaşlar dv6 1120et kullanıcısıyım. Geçenlerde içini açtığımda dikkatimi boş olan slot çekti. Msata olabileceğini düşündüm. Slota taktığımda hiç bi şekilde göremedim. 1120et kullanıcısı olupta bilen varmı ? mSata olabilmesi ihtimal mi ? Yabancı forumlarda okuduğumda sata2 msata çalıştığını belirtmişler. Sata3 çalışmıyor diye..

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrestigeMan -- 5 Eylül 2015; 23:34:53 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Sata 3 desteklemiyor maalesef. O yuzden en ucuzundan bir ssd alinabilir

• PrestigeMan kullanıcısına yanıt
    Mini pci express card yuvasi olabilir

• Vay be 2009da almistim eski anilarim aklima geldi:(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

dv6 pavilion 1120et için mSata öneriniz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERKKA35

Vay be 2009da almistim eski anilarim aklima geldi:(

Hocam bende o zamanlar aldım. Şuan msi ge60 kullanıyorum. Kenarda duruyordu. Dedim bir W10 kurayım. Sonra dedim içini bi açayı ne var ne yok toz falan filan dikkatimi çekti öle bi ozamanlar ne anlarım msata bilmem ne :) Peki bilginiz var mı ? O slot msata slotu mudur ? Taktığımda bi türlü sata3 ü görmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrestigeMan

quote:

Hocam bende o zamanlar aldım. Şuan msi ge60 kullanıyorum. Kenarda duruyordu. Dedim bir W10 kurayım. Sonra dedim içini bi açayı ne var ne yok toz falan filan dikkatimi çekti öle bi ozamanlar ne anlarım msata bilmem ne :) Peki bilginiz var mı ? O slot msata slotu mudur ? Taktığımda bi türlü sata3 ü görmedi.

Hocam en son gecen sene duvara firlattim ben onu inan bilgim yok simdi mac kullaniyorum bidaha hayatta windows almam hele hp asla ne sıkıntılar cektik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 5 Eylül 2015; 23:46:30 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam en son gecen sene duvara firlattim ben onu inan bilgim yok simdi mac kullaniyorum bidaha hayatta windows almam hele hp asla ne sıkıntılar cektik

Bilmez miyim:) Kışları içimi ısıtan bi laptop idi tabiki ozamanlar baktığımız zaman zamanında iyi pclerinden :)) ama hala iş yapıyor.

• quote:

sandisk SSDplus 240GB aldım mis gibi oldu

O değilde işlemci değiştiremez miyiz acaba. İçini açtığımda işlemciye bakmak aklıma gelmedi hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 6 Eylül 2015; 0:33:12 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bilmez miyim:) Kışları içimi ısıtan bi laptop idi tabiki ozamanlar baktığımız zaman zamanında iyi pclerinden :)) ama hala iş yapıyor.

• quote:

quote:

dv6 pavilion 1120et için mSata öneriniz var mı ?

Maalesef mSata hakkinda bilgim yok.

Islemci degisir bence ama en fazla p9600 takilir o da cok farketmez.

Bendeki diger makinada i5-2450m var benchmark skoru hp deki P8800 ün 2 kati ama onda bile fark goremiyorum

Sen ssd alarak yapilacak en buyuk asirtmayi yapmissin zaten

• quote:

Islemci degisir bence ama en fazla p9600 takilir o da cok farketmez.

Bendeki diger makinada i5-2450m var benchmark skoru hp deki P8800 ün 2 kati ama onda bile fark goremiyorum

Sen ssd alarak yapilacak en buyuk asirtmayi yapmissin zaten

Vallahi kardeşime de i5 aldık lenovo z5070. Photoshp da raw dönüştürme yaptım arada 20sn falan fark vardı benim core2duo ya göre. Aman aman bir hız farkı yok bazı işlemlerde.

Fakat chrome da olsun başka uygulamalarda olsun pc uçuyor. SSD-HDD var onda da hybrit. Mesela bende SSD olmasına rağmen win10 ondaki kadar hızlı açılmıyor çat diye. Windowssun boot süresi bende biraz daha uzun. 3 - 5 sn kadar.

Ve lenovodaki en sevdiğim şey fan sesi yok arkadaş. Hiç mi fan sesi olmaz bir laptop da ya Allah nazardan saklasın en kasıtırıldığı zamanlarda bile püff diyor sadece. Bizim dv6 uçak gibi mübarek. Bir ara sinirlendim attım çekmecinin içine orada çalıştırdım laptopu. Isıdan kapatmış kendini Buna sessiz fan takılamaz mı acaba araştırıdm ama bulamadım. Fan ufak ve çok hızlı döyüor ses yapıyor. yani bozuk fan sesi değil üfleme sesi deli ediyor.

Peki bu raw dönüştürme işleminin tamamı kaç dk? Oranlıcam da ondan sordum

Bizimki sata 2 olduğu için de boot da geri kalıyor olabilir. Ama dediğin gibi işlemcininde etkisi var tabi.

Çekmece olayı Aynen uçak kalkar gibi ses geliyor. Bir tane fan hızını ayarlama programı var onu kullanıyorum ama sadece kışın. Hızını düşürünce hiç ses olmuyor.

Fan değiştirme olayı kesin vardır da nerden bulcaz..

• quote:

Peki bu raw dönüştürme işleminin tamamı kaç dk? Oranlıcam da ondan sordum

Bizimki sata 2 olduğu için de boot da geri kalıyor olabilir. Ama dediğin gibi işlemcininde etkisi var tabi.

Çekmece olayı Aynen uçak kalkar gibi ses geliyor. Bir tane fan hızını ayarlama programı var onu kullanıyorum ama sadece kışın. Hızını düşürünce hiç ses olmuyor.

Fan değiştirme olayı kesin vardır da nerden bulcaz..

Vallahi 12 raw foto vardı lightroom ile convert ettim test için. o 1dk ya yakın bitirken benimki 1dk 20-25sn yi buldu.

Bana şöyle 1 tane 25mblık raw fotoyu 1sn ye de dönüştüren işlemci lazım

Aslında gene fark varmış 1.3 kat falan

O dediğin olay belki 10 sene sonra
  • lovekrand kullanıcısına yanıt
    Valla ısınıp kaoanmadan oynadıysan helal olsun hepsiburadanın hepimize attığı kazık ısınma sorunundan lanet ettim bu bilgisayardan bende herhangi bir çözümü varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 592593594595596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.