Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (592. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
929.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam ben ssd taktım cd rom yerine. gayet verimli performans olarak etkisi de büyük. geçmiş sayfalarda ssd takan arkadaşların bilgisayarındaki performansını da görebilirsiniz. ram konusuna gelince bilgisayarınızın ne kadar ram desteklediği önemli benimki maksimum 8 gb destekliyormuş. bence 4 gb dan az olmasın 6 gb dan fazla da olmasın ram performans olarak ne kattı dersen hiç bir ekstra performansı olmadı benim için. bu yüzden 8 gb yaptıktan sonra 4 lük olanın birini sattım.

1350 et pavillion benim. 8 gb tek modul ram desteklemiyor maksimum 4 gb takabilirsiniz.

bilgisayarın geç açılması işlemcinin verimsiz çalışmasından yada güç tasarrufu modunda çalışmasından yada yüksek performans görünsede ince ayarlarla performanslarının değişimini yapmış olmanız da muhtemel. aida 64 programının overclock kısmından dengeli modda değişimi görmeniz bilgisayarınızın düzgün çalıştığının kanıtıdır amatörce.

• quote:

Orijinalden alıntı: II_MeHMeT

hocam ben ssd taktım cd rom yerine. gayet verimli performans olarak etkisi de büyük. geçmiş sayfalarda ssd takan arkadaşların bilgisayarındaki performansını da görebilirsiniz. ram konusuna gelince bilgisayarınızın ne kadar ram desteklediği önemli benimki maksimum 8 gb destekliyormuş. bence 4 gb dan az olmasın 6 gb dan fazla da olmasın ram performans olarak ne kattı dersen hiç bir ekstra performansı olmadı benim için. bu yüzden 8 gb yaptıktan sonra 4 lük olanın birini sattım.

1350 et pavillion benim. 8 gb tek modul ram desteklemiyor maksimum 4 gb takabilirsiniz.

bilgisayarın geç açılması işlemcinin verimsiz çalışmasından yada güç tasarrufu modunda çalışmasından yada yüksek performans görünsede ince ayarlarla performanslarının değişimini yapmış olmanız da muhtemel. aida 64 programının overclock kısmından dengeli modda değişimi görmeniz bilgisayarınızın düzgün çalıştığının kanıtıdır amatörce.

muhtemelen bizdeki de 8 gb destekliyordur en fazla zaten iki slot. bir de sanırım aynı mhz değerdekini almak gerekiyor anakart uyumu açısından. marka olarak bir öneriniz var mı gerçi o mhz eskimiş herhalde bulur muyuz ondan da emin değilim de madem uygun bulabilirsek 1 gb olanı çıkaralım, 4 takalım yerine.

sizin taktığınız ssd hangi marka hocam ve donanım konusunu iyi bilmiyorum üzerindeki disk yerine takamaz mıyız çünkü optik sürücü sanırım kullanıyor kardeşim.

doğrudan işlemciyle ilgili bir ayar yapmadık ama fark etmeden kardeşim yaptıysa bilmiyorum. i3 işlemci için oldukça dandik çalışıyor bence şu an yazdığım netbookdaki atom bile daha iyi çalışıyor.
    bilgisayar çanakkale'de kaldı tabii programla ancak yazın kontrol etmem mümkün olur, okul bittikten sonra eve dönünce inşallah.

katkınız için çok teşekkürler.

bir de bunları aldıktan sonra ortalama bir bilgisayarcı takabilir mi yoksa istanbul avrupada bir önerisi olan varsa bilgisiyarı getirteyim olmazsa.

• feyy F kullanıcısına yanıt
    Ssd yi dogrusu harddisk yerine takmaktir

Harddiski de cd rom yerine takmak doğrudur

Tabi ki kendiniz takabilirsiniz
    Ama ilk once internetten 3-5 video izleyin zor değil
    Ama yavas yavas yapin

Sata 3 destekli olmadigi icin ssdnin en iyisini alsaniz fayda etmez orta bir ssd alabilirsiniz
    Hilevel sp kingston sandisk...
    Harrdisk bolumune konu acarsaniz yardimci olurlar
    Ve uygun fiyat icin sicak firsatlari ssd firsatlarini takip edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    alimmm78 kullanıcının dediklerine aynen katılıyorum. ssd sata 2 desteklediği için sata3 almanız birşey ifade etmiyor. laptop'u ilerde değiştiririm derseniz uygun kullanabilirsiniz. ssd bilgisayarın dosyalarını kopyalamada hız katıyor fakat ssd de dosya saklanmaz yada çok fazla kes yapıştır yapmanız ssd'nin ömrünü yer. bence cd-rom kısmına harddisk takarsanız cd rom kısmı içinde ayrıca aparat alırsanız taşınabilir bir cd-rom elde etmiş olursunuz.

ram olarak 1067 Mhz destekliyor üstünü taksanızda 1067 de çalışacaktır. iki slot var tek modulü benim laptop da 4 gb olarak maksimum kullanılabiliyor. ramlar için şu olsun bu olsun diye bir önerim yok hepsi aynı görevi yapıyor. masaüstündeki gibi değil yani :)

bendeki ssd 120 gb corsair force olması gerek. atomlar ufak makineler olduğu için işlemci de ekran kartı da günlük kullanımlar için o bilgisayarlara çok fazla bu yüzden daha hızlı çalışması normal bence hocam.

son olarak bilgisayar açılırken anakart ayarlarına giriyorsunuzdur. onu varsayılana getirin derim oradan ayarları değiştirmiş olabilirsiniz belki.

bu söylediklerimin hepsini sen çok rahat yapabilirsin. sökeceğin vida sayısı dış kasadan 4 tane. cd-rom kısmına da harddisk koyarım dersen 1 tane daha sökersin. öyle çok zor karışık birşey değil internette komple bilgisayarı söküp taktıkları videolar mevcut hocam :)

bilgisayarcılar senin kadar titiz yapmazlar :) sözüm meclisten dışarı işinde titiz olanlarda vardır. bana daha denk gelmedi :)

• eyvallah o zaman şu finalleri atlatıp gideyim kendim ilgileneceğim. ssd sıcak fırsatları takip edeyim şimdilik bakalım.
    çok teşekkürler arkadaşlar ikinize de.
    sıkıntı yok hocam.
  • mcgyver_212 M kullanıcısına yanıt
    Hocam hem alacağınız fiyatı belirtmemişsiniz hemde 2.el ilanlara yazmamışsınız :)

2.EL ilanlar hardisk bölümü
  • arkadaşlar hp dv6 6020st model bilgisayarımın orjinal recovery si bozuk diye bilgisayarcı format attı ve hiç birşey bırakmadı. şimdi ben orjinal bilgisayarla beraber gelen recovery nasıl bulup kurabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cambaz85 -- 11 Haziran 2015; 13:23:46 >
  • cambaz85 C kullanıcısına yanıt
    hp yi arayıp önceden 80 tl olan dvd den almanız gerekir. bende bilgisayarın altındaki key numarası için uğraşıcam pazartesi günü bakalım
  • Selam beyler bende hp pavilion dv6-7002st var bende ocak ayında taktım ssd harika 5 sny.de açılıyor arkadaşlar 8 gb ram var süper
    benim asıl sorum şu hp orjinal dvd lerini harici dvd-rw ile formatlarsam c ve d sürücüsü zaten gidecek bunu biliyorum benim ası lsorum ssd harici e sürücüsüne formatlar mı benim asıl sorum budur.
  • hasangul01 kullanıcısına yanıt
    fikrimi söylüyorum sadece recovery yapmak istiyorsun anladığım kadarıyla. işletim sistemi muhtemelen ssd ye yüklüdür ona göre anlatıyorum ssd nin dışında diğer harddisklerin takılı ise eğer onları çıkartıp recovery yapmalısın en azından diğer harddisklerin bu işlemde zarar göreceklerse de görmezler. ama her halukarda işletim sisteminin olduğu yere yüklenir recovery. aksini siz istediğiniz şekilde yaparsınız hocam.
  • Teşekkur ederim hocam

• hasangul01 kullanıcısına yanıt
    yardımcı olduysam ne mutlu bana hocam :)
  • Saol hocam yardimci oldunuz teşekkür ederiz

• Arkadaşlar internete bağlanamıyorum hp pavillion dv6 1350 et bilgisayarım var. wireless dokunmatik panelin altındaki flex kabloda hafif bir kırılma var. dün gece çalışmaz oldu. dün gece uyumadan önce internet açıktı kimse de ellemez bilgisayarı. yani o wireless ışığını yönetemiyorum. kapalı olduğunu tahmin ediyorum ama manuel açmak için bir tuş da yok. yazılım olarak aygıt yöneticisinden yapmaya çalıştım olmadı. şu an ağ adaptörü ile bağlanabiliyorum.

kablolu da bağlanamıyorum. wireless kartı düzgün çalışıyor diyor. format atmadan çözmek istiyorum.

yardımcı olabilecek var mı?

en azından aygıt yöneticisindeki boardcom un gelişmiş kısmındaki değerleri cevap olarak yazabilir misiniz?
  • II_MeHMeT kullanıcısına yanıt
    Hocam pc de degilim suan bakamiyorum ama driver i kaldirip geri kurarsaniz belki isik mavi olaraktan yeniden baslar. Cunku driver kurulduktan sonra wi-fi aktif olur diye dusunuyorum. Bi deneyin isterseniz.

• Angelica kullanıcısına yanıt
    hocam ışıklar yanmıyor artık :) dün gece söndü bir daha da yanmadı söktüm taktım gene yanmadı. sildim kurdum olmadı. görev yöneticisini açtım hizmetlerin hepsini aktif etmeye çalıştım. aktif olanlardan sonra gittim restart attım. bios ayarlarını varsayılana getirdim oldu. sabahtan beri zaten denemediğim şey kalmadı. forumlarda okuduğumu yaptım.

yarın format atacaktım :) iyi oldu düzeldiği sağolasın gene de :)
    Ise yaramamis ama rica ederim :)

Bios u iyi dusunmussun gecmis olsun

• Angelica kullanıcısına yanıt
    format atmadan oldu ya ona şükür :)

yedekleme bile işe yaramadı :)
    Demekki format da işe yaramayacakmış. İyi ki boşa zahmete girmedin

• 
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.