Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (591. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
929.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hp dv6 1146et maksimum 8gb ram ddr2 ram destekliyormuş.. Üzerinde 2 * 4gb ddr2 800mhz ram var şuanda. Yeni ram alacağım.. anakart uyumluluğu için hp support sayfasına ve birkaç donanım rehberi siteye baktım.. fakat benzer soru soranlara verilen yanıtlar hep " sistemi değiş" :))) Ama ben memnunum sistemden.. Dolayısıyla, bilen bir arkadaş fikir verebilir mi lütfen ? 8gm ram e yükseltmek için nasıl bir model ram alabilirim ? Bu araştırmada ddr2 almam gerektiğini ögrendim.. Fakat mhz farklılığı konusunda net bişi anlayamadım..
  • aida64 ü yükleyip anakart bölümünde etkin saat yazan yer var orada kaç MHZ desteklediğini bulabilirsin. ddr2-3 desteklediğini de bulabilirsin gerçi ramlarını çıkartıp bir baksan onlarda fikir verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: II_MeHMeT

aida64 ü yükleyip anakart bölümünde etkin saat yazan yer var orada kaç MHZ desteklediğini bulabilirsin. ddr2-3 desteklediğini de bulabilirsin gerçi ramlarını çıkartıp bir baksan onlarda fikir verecektir.

Anakart Özellikleri
    Anakart Kimliği <DMI>
    Anakart Adı Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook PC

Veri Yolu (FSB) Özellikleri
    Yol Türü Intel AGTL+
    Yol Genişliği 64 Bit
    Gerçek Saat 267 MHz (QDR)
    Etkin Saat 1066 MHz
    Band Genişliği 8531 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri
    Yol Türü Dual DDR2 SDRAM
    Yol Genişliği 128 Bit
    DRAM:FSB oranı 12:8
    Gerçek Saat 400 MHz (DDR)
    Etkin Saat 800 MHz
    Band Genişliği [ TRIAL VERSION ] MB/s

Çipset Yolu Özellikleri
    Yol Türü Intel Direct Media Interface

• bilgisayarın 1066 MHZ destekliyor fakat bellek yolun 800 MHZ imiş.
    Birde Aida64 ün özet kısmını atsana bilgisayarında 1066 MHZ mı takılı 800 mü görürüz. bence 1066 MHZ bulabilirsen daha iyi olur. 800 zaten zor bulunur herhalde artık
  • quote:

bilgisayarın 1066 MHZ destekliyor fakat bellek yolun 800 MHZ imiş.
    Birde Aida64 ün özet kısmını atsana bilgisayarında 1066 MHZ mı takılı 800 mü görürüz. bence 1066 MHZ bulabilirsen daha iyi olur. 800 zaten zor bulunur herhalde artık

DIMM1: Samsung M4 70T5663QZ3-CF7 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

böyle yazıyor.. Zaten ddr2 de 800 den yüksek bulamadım aratmalarımda..

Yurtiçinde ddr2 4gb tek nodül bulunmuyor galiba.. ebay den almak gerekiyor..

Aslına bakarsan labtop ın değişme vakti geldi.. ama ne HP de ne başka markada bu dizayn ve donanımda zenginliğinde kullanımı rahat labtop yok..

HP e karşı bir sempatim var.. Envy modelinden umutluydum fakat beklentimin altında kaldı maalesef..

Diğer markalarda da ön paneli kullanışlı ve estetik bir tane model göremiyorum..

hp dv6 nın bu kasasını tutup donanımı güncellese piyasayı sallar..

Yine de estetik ve dizayn olarak hp nin yanına yaklaşan marka yok bana göre..

Labtop için birikim yaptım.. Fakat şuanki emektarın eline su dökecek alet yok :)

Dün arkadaşla sohbet ettik.. dedi sen bu makinaya gönül bağı kurmuşsun.. kOpamazsın.. Sen oyun için bir pc kasası topla tv ye de tak.. Ağır oyunları öyle oyna dedi..

Zaten oyun olarak fifa pes nba serileri ve strateji oynuyorum.. Mantıklı geldi söylediği..

• Selamin aleykum

Ben dv 6 1360 et kullaniyorum ssd alaldikm islemci yetmiyor gibi eskiden hdd yavaslatiyordu
    1. Islemciye overlock gibi bir sey yapiliyor mu ?
    2.Ve fan temizligi ve macun isi nasil oluyor
    3.Ben yapabilir miyim?
    4.Kime yaptirmaliyiz? Kolay mi?
    5.Islemcinin oldugu yeri ram degistirmek icin acinca ialemcinin yaninda birsey takmak icin beyaz bir yer vardi orasi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    1. İşlemci dengeli modda kendi overclock yapıyor. ama sürekli yüksek hızda kullanmak istersen belki onunla ilgili program bulabilirsin. işlemciye zarar da verebilirsin.
    2.Bilgisayarın herşeyini söküyorsun bu sayfada vardı fotorafları fan temizliğini kendi yapan arkadaşlarda var sökeceksen mutlaka macunu da sürmelisin.
    3.senin el becerine ve vidaların yerlerini unutmamana bağlı
    4.işinde uzman olmuş kişilere veya çok fazla hp dağıtıp toplamış kişilere yaptırman yararlı olur. söküp birleştirmen 2-3-4 saatini alabilir.
    5. bilgisayarının iç dizaydınını bilmiyorum 1350 et benim ki bilgisayarın işlemcisine en yakın parça wireless kartı, işlemcinin üstünde soğutma ünitesi fan var. bir ucu da ekran kartının üstüne gidiyor. ama işlemci yi görebilmen için epeyce parçayı sökmüş olman lazım.

sökme işleminde yardımcı olabilecek video

• Noldu 1144et için batarya alacak bir yer tespit edebildiniz mi?
  • Arkadaşlar benim HP pavilion dv6 2145et modeli bilgisayarımda yaklaşık 3 haftadır sorun var pek yüzüne bakmadığım için kaldı öyle bi kenarda ama şimdi yurtta olduğumdan elimdeki tek makine bu. Derken soruna geçeyim hemen.

Bilgisayarın fanından ses geliyodu bende bilgisayarcıya gönderttim bunu annemle. Bilgisayarcıda anneyi görmüş tabi kazıklamadan olurmu. Temizlemiş fanı almış 35 tl yi geri gittim ben temizledim çalışmıyosa sorun başkadır dedi gönderdi. Bilgisayarın çekirdek sıcaklığını ölçen bir programla test ettim ve bilgisayar işlemcisi 90C dereceye kadar ısınıp kapanıyor. Açtım içini, fana kadar girdim baktım fan sakat yeni fan sipariş ettim o da bugün geldi taktım yerine bağladım kabloları falan ama bende termal macun denen şeyden yok yinede bağladım ben bunu montaj tamam derken açtım bilgisayarda hala aynı sorun var. Acaba bilgisayarın işlemcisinin sadce bir chrome sekmesi ile 50C den 90C ye fırlayıp kapanması sadece termal macundan kaynaklanıyor olabilir mi ? Başka bir sorun vardır diyosanız ne olabilir ?

Sırf şu sorun için foruma kayıt oldum bundan sonra da bilgilerimi paylaşmayı düşünüyorum insanın bilgi açlığı da böyle bişeymiş işte teşekkürler

• sonsayfa kullanıcısına yanıt
    benzer sorun bende de var. fanı söktün ya fan ile gövdeyi ayırıp temizlemeni öneririm. termal macunsuz fanı takmanı tavsiye etmem işlemciyi yakmana bile neden olabilir.

termal macunun görevi ısıyı iletmektir. işlemciye sürersin o da fanın oradaki metale yapışarak ısıyı en iyi şekilde iletmeye çalışır. eski termal macun kullanılmaz kesinlikle yer yer boşluklar kalır ve bu da ısıyı arttıracaktır. fanı temizleyen kişi termal macunu yenilemiş olması gerekir. fan ses yapıyorsa fanın kanatlarının olduğu gövdeye toz kaçmış olabilir. ben hala fan almayı düşünüyorum :) fanı gövdede bulunan boşluğun orasına bir damla kadar makine yağı damlatmanızı tavsiye ederim. bu fanın biraz daha ömrünü uzatacak kayganlaşmasını sağlıyacaktır.

hala aynı sorun varken ses sorununun ortadan kalkması gerek. kalkmadıysa mutlaka vida arttırmış olmalısınız o bölgede.

chrome sekmesi ile sıcaklık o sıcaklığa birden fırlar. bu chrome ile alakalı değil. bilgisayarda chrome açık değilken de değerlerin 90 C de olması muhtemel diye düşünüyorum.

bende bu sorun için foruma kayıt olmuştum :)

• quote:

benzer sorun bende de var. fanı söktün ya fan ile gövdeyi ayırıp temizlemeni öneririm. termal macunsuz fanı takmanı tavsiye etmem işlemciyi yakmana bile neden olabilir.

termal macunun görevi ısıyı iletmektir. işlemciye sürersin o da fanın oradaki metale yapışarak ısıyı en iyi şekilde iletmeye çalışır. eski termal macun kullanılmaz kesinlikle yer yer boşluklar kalır ve bu da ısıyı arttıracaktır. fanı temizleyen kişi termal macunu yenilemiş olması gerekir. fan ses yapıyorsa fanın kanatlarının olduğu gövdeye toz kaçmış olabilir. ben hala fan almayı düşünüyorum :) fanı gövdede bulunan boşluğun orasına bir damla kadar makine yağı damlatmanızı tavsiye ederim. bu fanın biraz daha ömrünü uzatacak kayganlaşmasını sağlıyacaktır.

hala aynı sorun varken ses sorununun ortadan kalkması gerek. kalkmadıysa mutlaka vida arttırmış olmalısınız o bölgede.

chrome sekmesi ile sıcaklık o sıcaklığa birden fırlar. bu chrome ile alakalı değil. bilgisayarda chrome açık değilken de değerlerin 90 C de olması muhtemel diye düşünüyorum.

bende bu sorun için foruma kayıt olmuştum :)

Dostum yeni bilgisayar aldım ama yaptığım işlemleri sana anlatayım bilgin olsun.

1.Bilgisayarı açtım tamamen fana kadar. Fanı da çıkartınca gördüm ki macun denen şeyden eser yok orda kabuk tutmuş bişeyler var hemen girdim internete fan sipariş ettim 30 tl ye site alfa bilgisayar dı sanırsam.

2.Fan geldi bimeksden termal macun aldım gittim fanı takmaya

3.Montajsız duruyodu makina 2 gündür. Aldım fanı elime sildim önce ardından işlemcinin ekran kartının flaan üstünü sildikten sonra sürdüm macunu.

4.Dedimki bi deniyim açılıyormu sonra gerisini toplarım. Oturttum anakartı kasaya sadece HDD power klavye ve power tuşunu bağladım anakarta bastım açma düğmesine açıldı makine şifre yazma ekranı falan geldi yazdım masaüstünü gördüm sonra kapattım.

5.Kalan parçaları da montaj ettikten sonra bastım açma düşmesine ve bilgisayar açılmadı.Tekrar söküp sadece klavye ve power buttonu ile denedim ama olmadı hala aynı durumdaydı.

6.Açma düğmesinde bastıktan sonra power butonu caps lock bide touchpad üzerindeki ışık yanıp takılıp kalıyor ekrana hiç ışık gitmiyor.
    Ekranda sorun mu var acaba dedim ama arkadaki devasa HP yazısının ışığı yanıyor.

Ben açıkçası hala power girişinde sorun olduğunu düşünüyorum bu makine elektriği alınca orda ışık yanıyordu. şimdi 3 sn yanıyor sonra sönüyor ? burda bişey anlatmaya çalışıyor ama çözemedim. Servis hata tespiti için 100 tl diyor mümkünatı yok oraya veremem ama sanırım bi power girişi alıp onu takıp yine denicem

çalışmayınca ikinci kez söktüğünde vida yerlerinden çıkıp karta zarar veren vidalar var mıydı? ekran kartın ve ekranın ile ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum. power düğmesinin orada ekrana giden bir fiş olması gerek o kabloda sıkıntı var gibi geldi. bilgisayarın solunda fişe takınca yanan ışık bende de yanmıyor. bir kaç haftadır var. fakat bu ışık bilgisayarın gerilimini düzgün düzenlemediğini gösteriyor bence. çünkü o kara kutunun içinden ince tiz sesi geliyor.

işlemci ile ekran kartını silerken çizmediysen sorun yoktur bence.
  • onda bi sorun yoktu önceden sonrada sorun olması da garip zaten soketin zarar görmesi çok zor ''klik'' sesiyle oturuyor oraya. İletken kablolar iyice çukurda kalıyor zaten dokunamıyosun oraya. Zaten tek sorun o olsa ekran çalışmaz ama bilgisayar çalışır olurdu. Ama dediğim gibi caps lock ve touchpad ışığı yanıyor ama takılıp kalıyor. Açılmıyor yani bilgisayar. bir yerde takılıp kalıyor açılırken
    ben ekrana görüntü gelmediğini çalıştığını sandım. hiç açılmıyorsa işlemci yatağına oturmamış olabilir. güç kablosunda sıkıntı olabilir ama bu düşük ihtimal çünkü bilgisayarın bazı lambaları yanıyormuş. ben bilemedim hocam. önce çalışıp sonra çalışmıyorsa mutlaka yanlış yada eksik bağlantı olduğunu düşünüyorum. birşeyin bozuk olduğunu düşünmüyorum. arkadaşımın biri pavillion u söküp toplamıştı fakat vidalar bilgisayarın üst kısmından çıkmıştı. anca böyle bir zarar vermiş olabilirsin belki.

yardımcı olmak isterdim. kolay gelsin hocam
  • arkadaşlar merhaba hp dv6 6030et sahibiyim şu konudaki sorunuma yardımcı olacabilecek bir fikriniz varmı?http://forum.donanimhaber.com/m_103479545/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanaliboy

quote:

bilgisayarın 1066 MHZ destekliyor fakat bellek yolun 800 MHZ imiş.

DIMM1: Samsung M4 70T5663QZ3-CF7 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

böyle yazıyor.. Zaten ddr2 de 800 den yüksek bulamadım aratmalarımda..

Yurtiçinde ddr2 4gb tek nodül bulunmuyor galiba.. ebay den almak gerekiyor..

Aslına bakarsan labtop ın değişme vakti geldi.. ama ne HP de ne başka markada bu dizayn ve donanımda zenginliğinde kullanımı rahat labtop yok..

HP e karşı bir sempatim var.. Envy modelinden umutluydum fakat beklentimin altında kaldı maalesef..

Diğer markalarda da ön paneli kullanışlı ve estetik bir tane model göremiyorum..

hp dv6 nın bu kasasını tutup donanımı güncellese piyasayı sallar..

Yine de estetik ve dizayn olarak hp nin yanına yaklaşan marka yok bana göre..

Labtop için birikim yaptım.. Fakat şuanki emektarın eline su dökecek alet yok :)

Dün arkadaşla sohbet ettik.. dedi sen bu makinaya gönül bağı kurmuşsun.. kOpamazsın.. Sen oyun için bir pc kasası topla tv ye de tak.. Ağır oyunları öyle oyna dedi..

Zaten oyun olarak fifa pes nba serileri ve strateji oynuyorum.. Mantıklı geldi söylediği..

Selam adanalibıy kardeşim bu konuda aynen sana katılıyorum diğer markalarda istediğim şekilde tasarım dizayn yok bide plastik olduğu için hp çok iyi ve malzeme kalitesi metal kasa

• hasangul01 kullanıcısına yanıt
    HP nin tek sorunu var işlemci ve ekran kartını anakartta dağıtsa ısınan parçaları dağıtsa yani bu kadar ısınmayacak. bence kasa olarak mükemmel ama iç yapısı bence hatalı. bir de laptoplarda işlemci değişimini ve ekran kartı değişimini sağlamaları gerek. yoksa bu laptopların sonu bence yakın.
  • arkadaşlar selam hp6115st kullanıyorum. arkadaşlar hp nin sitesine giriyorm driverlerini güncellemek için çok eski driverler mevcut. ben yeni güncellerini nerden bulabilirim. son olarak ekran kartı fifa 15 de kasıyor. bunun için en iyi fps alacağım hangi sürümü tavsiye edersiniz. şimdiden teşekkürler.
  • Slm arkadaşlar hp pavilion dv6-3107et çizim programlarında nasıldır acaba

• Selamlar arkadaşlar,
    kardeşime bir hp almıştık, şimdi geldim bilgisayara yaklaşık 3 dakikada açılıyor, virüs taraması yaptım, gereksiz programları kapattım falan, iki kullanıcı yaptık belki o da etkiliyordur ama üç dakikadan fazla sürmesi bana biraz garip geldi.
    biraz bakındım bilgisayara, modeli 2135et'miş.
    Sistem sağlık raporundan baktığım kadarıyla ram yetersiz diyor, gerçekten öyle. Üzerinde iki yuva ve 1 gb hynix 1067 mhz ve 2 gb samsung 1067 mhz ram var.

Benim düşüncem, bir kere bataryası ölü zaten bence pavilion'un kronik problemi batarya, ram eklemek gerekli muhakkak artık 1 gb olanı çıkarıp varsa 4 gb takmak sanırım biraz rahatlatır ram sıkıntısı açısından, sabit disk yerine de ssd takılabilir belki.
    üçü herhalde bir 500 lirayı bulur, sizce ssd takmaya değer mi, ciddi fark eder mi açılış süresi ve diğer işlemler, hatta uyar mı bilmiyorum da? ikinci olarak da uygun ram hangisidir ve fiyatları nasıldır? performansı artar mı makinenin gerçi artmazsa bile bu haliyle olmuyor o kesin.
    batarya laptop olarak kullanılmaya devam edicekse muhakkak değişmeli o yüzden onunla ilgili bir şey demiyorum bile.

• 
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.