Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (598. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
929.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 596597598599600
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fanı kapatmayacak şekilde bir kitapla yükseltin ancak öyle kesiliyor ısınma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Selam arkadaslar
    Hp pavillion dv6 1360et bilgisayarimin fanini icini temizleyip macunu yenilemek icin actim
    Simdi kapattim ama
    Fan calismiyor
    Sebebi ne olabilir
    Bozmus muyum?
    Ne yapmaliyim

edit: kablosunu takmamışım
    dandik bir termal macun vardı
    1-2 tldir en fazla

onu sürdüm
    ama şuan ısınma aynı
    bir faydası olmadı

Cihazı ilk aldığınız da da ısınma problemi var mıydı?
  • iyi akşamlar herkes.pavilion dv6 2158et kullanıcısıyım. pc ye ssd aldım 120 gb lık. ama nasıl takabilirim neler yapmam gerekiyor hiç bir fikrim yok.bu arada windows 32 bit kullanıyorum. ssd yi taktıktan sonra 64 bit kurmak istiyorum çünkü ram 6 gb olmasına rağmen 32 bitte 3 gb kullanabiliyorum sadece.ssd yi nasıl takabilirim hangi adımları izlemem gerek yardımcı olabilicek varsa sevinirim.
  • atakanredflag A kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı modeli kullanıyorum. SSD'yi harddiski söktüğün yere aparatsız takabilirsin. Sadece HDD kenarındaki metali söküp SSD'ye vidalarsan yuvaya oturması açısından sana kolaylık sağlamış olur. Onun dışında ekstra bir işlem yok. CD-ROM'u söküp HDD Caddy (Kızak) alarak mevcut HDD'ni de ikincil bir disk olarak kullanabilirsin.
  • hocam aslında buraya kadar olan kısımda sıkıntı yokta bundan sonrası sıkıntılı windows 64 bit filan kurma olayı nasıl olucak eski hdd yi komple silmem ki gerekiyor ne yapmam lazım yardımcı olabilir misin acaba
  • atakanredflag A kullanıcısına yanıt
    Eski hdd ile işiniz yok, bir şey silmeyin. SSD'yi takıp boot menüden birincil sürücüyü cd-rom veya flash bellek (windows yüklemesini nereden yapacaksanız) olarak ayarlarsınız ve standart windows kurulumunu gerçekleştirirsiniz.
  • Hayret üyelerin arasında hiç dv6-6010st serisi kullanan yokmuş. Bu apayrı bir model galiba, gerçi tasarımına bayılıyorum bunun kadar güzel tasarımlı başka bir laptop bulamadığım için elimden çakaramıyorum.

Cihazımı alalı 6 sene oldu, masa üzerinde temiz kullandım, hala performansı ile beni büyülüyor hemen hemen bütün oyunları oynuyorum hala.

Bu hafta artık bir bakım görsün fanını temizleteyim bari diye dışarıda bir servise verdim, pilsiz kendi şarj aletleri ile açınca kısa devre yaptırıp ram slotlarımdan birini iptal ettiler:( Keşke hiç elletmese miydim bilemedim, fanı güzel temiz oldu sessiz oldu ama tek slota kaldık.

Yeni bir HP bakıyorum ama tasarımlarını hala çok beğenemedim, plastik kasalar da bana çok çekici gelmedi gerçi ağırlığını azaltıyor ama bilemedim. Galiba elimdekini bir 3 sene daha kullanacağım bu gidişle.

• Merhaba,

Elimde HP pavilion dv6-6020ET var. 4GB eklettim. Kutusu, cd'leri herşeyi duruyor. Çatlağı ve kırığı yok. Fanı bir kez yetkili serviste değiştirttim. Şimdi satmak istiyorum. Ortalama ne kadar eder yardımcı olur musunuz?
  • Evet gençler 2009/09/17 tarihinden beri pavlion dv6 kullanıcısıyım. Yıllardır performanstan memnundum fakat son 2 aydır cihaz kasmaya başladı. Format çare etmedi. Bilgisayarımı sadece internet için kullanıyorum birde pes oynamak için. Eski halinden biraz daha iyi yani kasmaması ve hızlanması için neler yapabilirim önerileriniz nedir yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?
  • Koskoca mazi gözümde canlandıne bilgisayardı be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 20 Kasım 2016; 18:34:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhabalar umarım hala aktif durumdadır başlık
    arkadaşlar ben pavillion dv6-3010et sahibiyim fakat bigisayarın sıkıntısı şu batarya yı taktığımda sağ tarafta bir güç ledi var bu led sürekli yanıyor bataryayı çıkarıp şarj cihazını taktıpımda cihazın içinden tık tık diye hafif sesler geliyo ve güç ledi sesle aynın aralıkta yanıp sönüyor fakat iki durumda da power tuşuna bastığımda hiç bi hareketlilik olmuyor sıkıntı anakart sanki sizce tamir yapılırmı yoksa değiştirecekmiyiz hangisi daha masraflı olur şimdiden teşekkürler :D
  • Umarım dönüş yapılır.Selam arkadaşlar.Benim hp pavilion dv6 1386 et adlı bir bilgisayarım var.Pc 8.yılına girecek inşallah.Bir sorunum var.Pcde oyun dışında ne yapsam sorunsuz çalışıyor fakat oyun oynarken ekran donuyor ve hoparlörden bırr sesi gelior.O arada numlock ve capslocka bassam da klavyede tepki olmuyor.Bu neyden kaynaklanabilir?Ram bozuk olabilir mi?
  • Isı değerleri boşta 50-55 arası.Oyun oynarkende aida64den baktım çok fazla değil.Neden kaynaklanabilir?
  • İyi günler arkadaşlar.

Pavilion dv6-6b04st kullanıcısıyım, daha öncede Recovery DVD'si oluşturmuştum ama şuan DVD ler deforme olduğundan dolayı çalışmıyor ve bilgisayarı formatlayamıyorum. Acaba aynı modeli kullanan birisinin Recovery dosyası benim bilgisayarıma uyum sağlarmı eğer sağlar ise elinde bu dosya olan varmı yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

HP Pavilion dv6-6b04st
    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-2670 QM CPU @ 2.20GHz
    Ekran Kartı: ATI Radeon (TM) HD 6490M
  • musty_784 M kullanıcısına yanıt
    Uyum sağlamaz. Zaten sıfırdan kurmanızı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

iyi sallamışsın .. nasıl sağlamaz? aynı model de recovrey dvd oluşturulduysa cuk diye oturur ...

fakat arkadaşa tavsiyem buna hiç gerek yok, kur temiz win10 u driverlarını indir hp den kullan.

benim arkadaşla başka model dvd leri olmasına rağmen orj windowsu asla yüklemiyorum.. bir sürü gereksiz uygulamalar var, boşuna bilgisayarı kasıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

quote:

iyi sallamışsın .. nasıl sağlamaz? aynı model de recovrey dvd oluşturulduysa cuk diye oturur ...

fakat arkadaşa tavsiyem buna hiç gerek yok, kur temiz win10 u driverlarını indir hp den kullan.

benim arkadaşla başka model dvd leri olmasına rağmen orj windowsu asla yüklemiyorum.. bir sürü gereksiz uygulamalar var, boşuna bilgisayarı kasıyor..

Bu forumda defalarca tartışıldı defalarca denendi ama sonuç dediğim gibi. Bilip bilmeden sallamışsın diye konuşamazsın.

• quote:

quote:

quote:

Bu forumda defalarca tartışıldı defalarca denendi ama sonuç dediğim gibi. Bilip bilmeden sallamışsın diye konuşamazsın.

kardeşim donanım aynıysa ki aynı model bilgisayarda aynıdır, driverlar yazılımlar cuk diye oturur, hı tabi lisanslama işinde laptopun altındaki lisansı girmek zorundasın, yada crakclersin

fakat illa ki fabrikasyon driver , yazılımları isteyen kişi bu yolla kesin olarak istediğine kavuşur.. lisanslama tarafı işin ayrı tarafı ve çok basit.

hı şöyle deseydin " buna gerek yok kur temiz bir windows10 indir hp den driverlarını al sana cillop gibi laptop" böyle dersen olur, yok aynı model bilgisayarın recovery dvd si olmazmış bilmemne bu karşındaki bilmiyor diye aptal yerine koymaktır,

yada gerçekten sen bilmiyorsundur. bilmeyeni mazur görürüm sallayabilir, fakat karşındakini aptal yerine koyanı sevmem.

çünkü bu heryerde yapılıyor, arabanı tamire götürürsün adam konuyu bilmedğin için seni aptal yerine koyar, bilgisayarını tamire götürürsün aynı şey, bu zihniyet bozukluğunun düzeltilmesi lazım.

sözüm sana değil zihniyeti bozuk olan herkese.

Not: hı şu denebilir, hp aynı modele sahip cihazlardaki recovery dvd lerinin oluşturulduğu cihaz dışında yüklenmesine izin vermiyor? yüklenirken bu durumdan dolayı uyarıyla karşılaşılıyor?

işte bu farklı birşeydir, yani hp özellikle aynı model cihazların dvd lerinin yüklenmesini özellikle engelmemişse bunu olmuyor diye açıklamayazsın.. bu yüzeysel bir açıklama olur..

oluyor fakat hp bu durumu engellemiş.. zira içindeki driverler vs aynı model cihazın tıpa tıp aynısıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 4 Şubat 2017; 20:20:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardeşim donanım aynıysa ki aynı model bilgisayarda aynıdır, driverlar yazılımlar cuk diye oturur, hı tabi lisanslama işinde laptopun altındaki lisansı girmek zorundasın, yada crakclersin

fakat illa ki fabrikasyon driver , yazılımları isteyen kişi bu yolla kesin olarak istediğine kavuşur.. lisanslama tarafı işin ayrı tarafı ve çok basit.

hı şöyle deseydin " buna gerek yok kur temiz bir windows10 indir hp den driverlarını al sana cillop gibi laptop" böyle dersen olur, yok aynı model bilgisayarın recovery dvd si olmazmış bilmemne bu karşındaki bilmiyor diye aptal yerine koymaktır,

yada gerçekten sen bilmiyorsundur. bilmeyeni mazur görürüm sallayabilir, fakat karşındakini aptal yerine koyanı sevmem.

çünkü bu heryerde yapılıyor, arabanı tamire götürürsün adam konuyu bilmedğin için seni aptal yerine koyar, bilgisayarını tamire götürürsün aynı şey, bu zihniyet bozukluğunun düzeltilmesi lazım.

Not: hı şu denebilir, hp aynı modele sahip cihazlardaki recovery dvd lerinin oluşturulduğu cihaz dışında yüklenmesine izin vermiyor? yüklenirken bu durumdan dolayı uyarıyla karşılaşılıyor?

işte bu farklı birşeydir, yani hp özellikle aynı model cihazların dvd lerinin yüklenmesini özellikle engelmemişse bunu olmuyor diye açıklamayazsın.. bu yüzeysel bir açıklama olur..

oluyor fakat hp bu durumu engellemiş.. zira içindeki driverler vs aynı model cihazın tıpa tıp aynısıdır.

Kimseyi aptal yerine koymuyorum. Bu forumdan zamanında kimileri bedava kimileri 83 tl ödeyerek recovery disc satın aldılar. Bi düşün neden para verdiler acaba? Kimse kimsenin cd'sini denemedi mi sanıyorsun?..

Neyse sen nasıl bilmek istiyorsan öyle bil

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kimseyi aptal yerine koymuyorum. Bu forumdan zamanında kimileri bedava kimileri 83 tl ödeyerek recovery disc satın aldılar. Bi düşün neden para verdiler acaba? Kimse kimsenin cd'sini denemedi mi sanıyorsun?..

Neyse sen nasıl bilmek istiyorsan öyle bil

olmuyor.. diye yanıtladığın zaman karşıdaki insanda şöyle bir soru işateri oluşur ? donanımlar aynı neden olmuyor?

laptop üreticileri bunu engelleyebilirler, bunu kasıtlı yaparlar recovery dvd satabilmek için.. fakat asıl cevap oluyordur, ama üreticiler artniyetli ve kasıtlı olarak bunu engellemişlerdir.

böyle cevap verildiğinde tüketicilerin haklı olarak buna çözüm bulma olanakları bile olabilir.. olmuyor dendiğinde esasen donanımları uymadğı gibi anlaşılabilir..

bu şey gibidir ps3 oyunları vardır, orjinal olmadıkça oynayamazsın bunu engellemenin amacı daha fazla para kazanmaktır ama birileri gelir engeli kırarlar sonra ücretsiz internetten indirip oyunu oynarsın.

laptopa orjinal windows un haricinde işletim sisteminin kurulmasının sakıncalı olduğunu düşünenler bile vardır, senin yorumunu okuyunca işte 100 tl bayılıp bu dvd leri satın alabilir.

yanlış anlama o kadar kötü niyetli olmadığın belli, temiz windows kur demişsin. tabi driver sorunu olacak vs.. bunları da hp den indirebilir..

neyse kusura bakma, sende detay vermek istememiş olabilirsin. burada bu firmaların çakallarınıda gördük zamanında, beyfendi yada hanım efendi o olmaz. mutlaka orjinal dvd lerini hp den satın almalısınız filan...

ee insanlar parayı sokakta buluyo tabi.. neyse konu senle ilgili değil tekrar kusura bakma..

• 
Sayfa: önceki 596597598599600
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.