merhaba arkadaslar . benım HP Pavilion DV7 marka bılgısayarım var tam 5 yılı askındır kullanıyorum. bugune kadar en ufak bı donanımsal arıza vermedı. zaman zaman acar ıcını temızler tozunu alır gerı kapatırdım. turkıyeye gelınce kardesım oyun falan bıraz yoruyodu bılgısayarı ona ragmen ne kasılma nede ısınde vs hıc bır sorun yoktu. Gecenlerde cocuk gene oyun oynarken bılgısayarı getırdı ekran kızıla vurmus. goruntude sorun yok ne ama kızılımsı ekran. yazılımsal falan dedım sıstem gerı yukleme yaptım duzeldı. ondan sonra sorunlar basladı ekran bıos dahıl acılmaz oldu actım ekranın soketını sokup taktım duzeldı ama bı kerelıgıne sonrasında gene aynı sorun acılmaz oldu akabınde dahılı maus ve klavyesıde gıttı onlarda calısmıyor tuttum bıos pılını cıkardım sıfırladım bıos hepsı duzeldı ekranda klavde ve mausda. ama gene bı kerelıgıne klavye maus acıldıkdan bes on dk sonra gıttı gene. ekranın acılmamasıda aynı sekılde. her bıosu sıfırladıgımda duzelıyor ama sona gene bozuluyor. kac zamandır dısk hata verıyodu tarat dıye oda bı basladımı bıtmıyor wındowsun ıcınden zamanlanmıs gorevlerı kapattım bı sure sonra tekrar basladı aynı zamanda laptpda sorunda basladı dıskı tarattım duzeldı ama ekran klavye ve maus sorunlar devam ettı. format atıyım belkı duzelır dıye ama bıosda ekran gelmıyor sıfırlamadıkca yada ekran soketını sokup takmadıkca artı klavye bıosda bazen calısıyor bazen calısmıyor. bıosu gunccellıcem daha once hıc yapmadım gozum kesmıyor. anlayan yada basına gelen arkadaslar vardır belkı ıhtımaller ne olabılır sorun hdd mı yoksa yazılımsalmı acaba. bataryada olmus durumda pırızden cekınde 10-15 dk sonra bıtıyor kapanıyor pc. tahmınce yazılımsalmı yoksa donanımsalmı olabılır sorun?
yokmu arkasaslar bı yol yordam gosterecek
koskoca forumda kendimi yetim gibi hissettim
Diskte hata var mıydı?Şöyle bir durumunuzda var klavye,mause,hdd,ekran soketi, usb ve diğer portlar v.s. anakart üzerindeki soket bağlantıları güney köprüsüne bağlıdır bu sorunlar her defasında nüksediyorsa güney köprüsünde sıkıntı olma durumu söz konusu ve değişmesi gerekir anakarta lehimli olduğundan genelde anakart değişimi ön görülür. En iyisi bir bir bilgisayarcıya baktırın
valla son bi kez daha actim detaylica temizledim teker teker donanimlari takip kontrol ettim bidaha sorun biraz cozuldu gibi bios ekraninda klavye cok rahat calisiyor ekrana geliyor simdi yaptim nasil yaptigimi bende bilmiyorum valla tesadufen oldu herhalde lakin windowsda hala calismiyor klavye bazen olup bazen olmuyo ama sanirim yinede donanimsal saniyorum ne zaman olsa duser bu bilgisayar. bi bilgisayarciye goturmeyi denicem yada servise fazla tuzlu olmazsa yaptiricam. bu bilgisayarin ekran karti bana ne kadar mal olur acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
Diskte hata var mıydı?Şöyle bir durumunuzda var klavye,mause,hdd,ekran soketi, usb ve diğer portlar v.s. anakart üzerindeki soket bağlantıları güney köprüsüne bağlıdır bu sorunlar her defasında nüksediyorsa güney köprüsünde sıkıntı olma durumu söz konusu ve değişmesi gerekir anakarta lehimli olduğundan genelde anakart değişimi ön görülür. En iyisi bir bir bilgisayarcıya baktırın
hd tune ile tarattim harddiski bi tane kirmizi nokta cikti bunu duuzeltmenin bi yolu varmidir yada soruna sebep olabilirmi bide yarin iletken macunu alip ekran karti ve islemcinin macununu yenilicem belki duzelir sicaklik performansda hic sorun yok hdd sicakligi yukde 43 u gecmedi. islemci 50 dolaylarinda. baska ne yapabilirim bilmiyorum ana kart olayina insallah girmez. cvp icin tskler
O bozuk sektördür,hdd'de donmalara takılmalara neden olur eğer başlangıçta olursa hdd içine ulaşamazsın zamanla çoğalabilir.Hdd regeneratör denilen programı indirip bir cd yada belleğe boot edin tıpkı format atar gibi yapın program başlangıçta aktif hale gelir.Bozuk sektörler hdd üzerinde meydana gelen fiziksel sorunlardır bu program sistemin o bölgeyi kapatıp sistemin o yeri görmesini engelleyerek sorunları ortadan kaldırı 1 tane olduğu için onarım yapabilir.Termal macunu çiplerin üzerine ince tabaka halinde yayın çok sürmeyin.
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
tmm bu dediklerini harfiyen uygulicam cok saol
sorun cozuldu su an kullanabiliyorum bilgisayari bi format attim ama sorun devam etti bi bios sifirlamasida yaptim ardindan actim bi daha temizledim netbookun icini (acip kapatmakdan vidalar tutmamaya basladi) duzeldi aygit yoneticisinden butun suruculeri teker teker tekrar kontrol ettim guncel olmayanlari guncelledim simdi tikir tikir calisiyor.bi bios guncellemesi ve hdd nin onarimi kaldi. sanirim sorun bende su anda gun sayiyorum her canim sikildiignda bilgisayari tamamen acip temizleyip bakip tekrar kapatiyordum ama buda bazi somunlarin vidalarin bozulmasina bazilarinin kaybolmasina sebeb oldu kac vida var hic saymadim ama bozuk vidalar ve kaybolanlar vs 5-6 vida eksik oluyor kasada bundan olabilir bekli. pazartesi ankara gidicem yenio batarya alicam netbook icin sadece kasa bulabilirmiyim sizce sadece kasa??
Gitti gidiyor sahibinden gibi sitelere bakın çıkma var mı?
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
baktimda bulamadim malesef :(((((((((((
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme