Şimdi Ara

HP Pavilion DV7-3020ET (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
2
Favori
26.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Wilakress

Konunun en başında da yazmıştık. Numpad in altından gelen hafif cızırtı Harddiskin 7200 RPM olmasından kaynaklanıyor. Açıkçası beni rahatsız edecek derecede gürültü oluşmuyor. Kısa bir süre sonra OCZ Vertex 2 SSD alıcam. Bu ses de o şekilde kaybolmuş olacak :)

Ayrıca ısınma sorunu var diyen arkadaşlar için söylüyorum. i7 820 gt330m 6gb Sony Vaio da kullanıyorum. Her iki makine de haftalarca hiç kapanmadan çalışıyor. Photoshop da saatlerce çalışıyorum bazen oyun oynuyorum ve her her iki makinenin ısınma derecesi birbirine yakın diyebilirim. Bugüne kadar da hiçbir arıza çıkarmadılar, kitlenme vs olmadı. Kısacası bilgisayarı kasacak işlemler uyguladığınızda ısınmayan laptop çok nadir dir diye düşünüyorum.

Bu arada yeri değil ama yakın zamanda Macbook Pro ya geçme düşüncem var. Duruma göre DV7 3020et yi satılığa çıkartabilirim. alalı 7-8 ay civarı oldu net tarihi hatırlamıyorum. problemi yok yalnız recovery si de yok bilerek ve isteyerek sildim. kutusu vs duruyor ve henüz faturası da kesilmedi :) alacak kişi adına da fatura kesilebilir. Almak isteyen olursa bilgisi olsun :)

İlgin için teşekkürler yalnız... Arkadaşım sıkıntıyı anlamadın galiba insanların kafasını karıştırma. senin alacağın mac de kullandığın sony de o bahsettiğin marka modeldeki hdd de bizi ilgilendirmez. sıkıntı hdd değil sıkıntıyı iyi dinle konunun cevabına ona göre devam et sana tavsiyem... Diğer arkadaşlara sesleniyorum sıkıntı surda benim dv7 im garantiye gitti ve hdd si değişti tekrar söylüyorum hdd kaynaklı ufakbi cızırtı problemi değil. tahminim geri montaj sırasında klavye teferruatını sağlam monte edememişler. bahsettiğim cızırtı rahatsız edecek seviyede ve sormak istediğim garantiye göndermeden başka bi yerde veya başka bi şekilde bu klavye kaynaklı veya değil numpad civarı montaj boşluğu sorununu nasıl çözebilirim fikri bilgisi olan varmı?? garantiye göndermek istemiyorum çünkü onu yapıp başka bi yere zarar verebileceklerini düşünüyorum.. cidden önemle rica olunur bu noktada fikri bilgisi olan yardımcı olsun lütfen.. İlgilenenlere teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: yellow_boy

quote:

Orijinalden alıntı: Wilakress

Konunun en başında da yazmıştık. Numpad in altından gelen hafif cızırtı Harddiskin 7200 RPM olmasından kaynaklanıyor. Açıkçası beni rahatsız edecek derecede gürültü oluşmuyor. Kısa bir süre sonra OCZ Vertex 2 SSD alıcam. Bu ses de o şekilde kaybolmuş olacak :)

Ayrıca ısınma sorunu var diyen arkadaşlar için söylüyorum. i7 820 gt330m 6gb Sony Vaio da kullanıyorum. Her iki makine de haftalarca hiç kapanmadan çalışıyor. Photoshop da saatlerce çalışıyorum bazen oyun oynuyorum ve her her iki makinenin ısınma derecesi birbirine yakın diyebilirim. Bugüne kadar da hiçbir arıza çıkarmadılar, kitlenme vs olmadı. Kısacası bilgisayarı kasacak işlemler uyguladığınızda ısınmayan laptop çok nadir dir diye düşünüyorum.

Bu arada yeri değil ama yakın zamanda Macbook Pro ya geçme düşüncem var. Duruma göre DV7 3020et yi satılığa çıkartabilirim. alalı 7-8 ay civarı oldu net tarihi hatırlamıyorum. problemi yok yalnız recovery si de yok bilerek ve isteyerek sildim. kutusu vs duruyor ve henüz faturası da kesilmedi :) alacak kişi adına da fatura kesilebilir. Almak isteyen olursa bilgisi olsun :)

İlgin için teşekkürler yalnız... Arkadaşım sıkıntıyı anlamadın galiba insanların kafasını karıştırma. senin alacağın mac de kullandığın sony de o bahsettiğin marka modeldeki hdd de bizi ilgilendirmez. sıkıntı hdd değil sıkıntıyı iyi dinle konunun cevabına ona göre devam et sana tavsiyem... Diğer arkadaşlara sesleniyorum sıkıntı surda benim dv7 im garantiye gitti ve hdd si değişti tekrar söylüyorum hdd kaynaklı ufakbi cızırtı problemi değil. tahminim geri montaj sırasında klavye teferruatını sağlam monte edememişler. bahsettiğim cızırtı rahatsız edecek seviyede ve sormak istediğim garantiye göndermeden başka bi yerde veya başka bi şekilde bu klavye kaynaklı veya değil numpad civarı montaj boşluğu sorununu nasıl çözebilirim fikri bilgisi olan varmı?? garantiye göndermek istemiyorum çünkü onu yapıp başka bi yere zarar verebileceklerini düşünüyorum.. cidden önemle rica olunur bu noktada fikri bilgisi olan yardımcı olsun lütfen.. İlgilenenlere teşekkürler..

Sakin olalım, saldırganlığa hiç gerek yok.

Son mesajlar arasında ses ve ısı problemlerini soranlar olmuş, bunlarla ilgili cevaplar merak edildiğinden genel birkaç cevap yazdım, araya da "canımın istediği" birkaç cümle ekledim, hepsi bu.

Ola ki yanlış, hatalı bir yazı var ise ortada, uyarılır ve düzeltilir. Bu kadar basit.

Saygılar.

• saldırganlık değildi amacım istemeden kırdıysam kusuruma bakmayın... ciddi manada canım sıkılmış durumda bu olaya ve günlerdir garantiye göndermeden nasıl bu bahsettiğim sıkıntıyı gideririmin cevabını aramaktayım.. tabii bulamamak bu duruma düşürebilir bi insanı takdir edersiniz ki.. bi ümit burda paylaştım derdimi bilgisi fikri olan insanlardan bunları öğrenebilmek ve çözüm bulabilmek için.. tekrar anlaşınız için teşekkürler.. sıkıntıma yardımcı olabilecek fikir verebilecek herkesin cevaplarını bekliyor; herkese simdiden teşekkür ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellow_boy -- 30 Ekim 2010; 20:55:55 >
  • quote:

saldırganlık değildi amacım istemeden kırdıysam kusuruma bakmayın... ciddi manada canım sıkılmış durumda bu olaya ve günlerdir garantiye göndermeden nasıl bu bahsettiğim sıkıntıyı gideririmin cevabını aramaktayım.. tabii bulamamak bu duruma düşürebilir bi insanı takdir edersiniz ki.. bi ümit burda paylaştım derdimi bilgisi fikri olan insanlardan bunları öğrenebilmek ve çözüm bulabilmek için.. tekrar anlaşınız için teşekkürler.. sıkıntıma yardımcı olabilecek fikir verebilecek herkesin cevaplarını bekliyor; herkese simdiden teşekkür ediyorum...

şehirlerde teknik servisten çok daha temiz çalışan insanlar var. bulunduğunuz şehri yazarsanız belki bir öneri gelebilir. tabi bu tür insanlar da ücreti karşılığı veriyor bu hizmeti. rakam ne çıkar bilinmez.

• bulunduğum şehir istanbul tuzla.. kadıköy e kadar uygundur.. mesele şurda ki daha ciddi bi mekanik parça arızasının olması durumuna karşı ileri ki zamanlar için garantinin bozulmamasını da istemekteyim bir yandan. çünkü atıyorum 5-6 ay sonra ekran yada ram yada hdd vs arızası alırsam garanti bozulmadığı takdirde bu parçaları ücretsiz değiştiriyorlar nitekim hdd bu şekilde değişti benim daha önce.. ne olduysa da ondan sonra oldu cızırtı problemiyle ilgili.. hdd değişti garantiden geri geldi kanaatimce parçaları sağlam monte edememe yüzünden bu sefer cızırtı problemi ile geri geldi... garantiye göndermeden ve garanti koşulları bozulmadan nasıl halledebilirim peki? bahsettiğiniz servisler açtığında bozuluyor garanti bildiğim kadarıyla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellow_boy -- 30 Ekim 2010; 21:55:25 >
  • quote:

bulunduğum şehir istanbul tuzla.. kadıköy e kadar uygundur.. mesele şurda ki daha ciddi bi mekanik parça arızasının olması durumuna karşı ileri ki zamanlar için garantinin bozulmamasını da istemekteyim bir yandan. çünkü atıyorum 5-6 ay sonra ekran yada ram yada hdd vs arızası alırsam garanti bozulmadığı takdirde bu parçaları ücretsiz değiştiriyorlar nitekim hdd bu şekilde değişti benim daha önce.. ne olduysa da ondan sonra oldu cızırtı problemiyle ilgili.. hdd değişti garantiden geri geldi kanaatimce parçaları sağlam monte edememe yüzünden bu sefer cızırtı problemi ile geri geldi... garantiye göndermeden ve garanti koşulları bozulmadan nasıl halledebilirim peki? bahsettiğiniz servisler açtığında bozuluyor garanti bildiğim kadarıyla...

Şöyle bir durum var. İlk kez açılıyor olsa idi direk fark ederlerdi açıldığını. Ancak ilk olarak garantide açıldığı için, eğer "vida bölümlerine yeni bandrol yapıştırılmadı ise" ve açan kişi dikkatli açtıktan sonra fark edilmesi mümkün değil.

Ankarada olduğumdan burada bildiğim yerler var ancak İstanbul konusunda pek bilgim yok. Mutlaka İstanbulda bildiği bir yer olan arkadaşlar da çıkacaktır.

Bir de benim aklıma gelen bir konu var. Bir ürün garantiye gidip onarıldıktan sonra eğer ki servise bağlı bir hata oluşursa veya yapılan üründen memnun kalınmaz ise, o ürünün ücretini talep edebilir veya dengi gelen yeni ürünlerle değişimini yaptırabilirsiniz diye biliyorum. Bu konuyu araştırırsanız şuanda satışta olan daha yeni bir ürünle değiştirme imkanınız da olabilir.

• şu an bimeks'te 1,725'e düşmüş. almayı düşünüyorum sormak istediğim birkaç nokta var. kullanıcıları cevap verirse sevinirim.

ram maximum kaç gb'ı destekliyor? 8'e çıkıyor mu? bir de ddr3 ram var mı?
    hdd cızırtısı son sayfalarda geçmiş. rahatsız edecek seviyede mi?
    17 inç olması taşımada sorun yaşatıyormu?
    ısınma sorunu ne durumda?

bir de batarya süresi ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi congrulate -- 7 Kasım 2010; 1:45:07 >
  • arkadaşlar adaptörün bilgisayara bağlanan yerin ucu kırıldı acaba ne yapmam gerekir
  • merhaba arkadaşlar.DV7 3020 ET bilgisayarımı recovery yapıp yüklemeye çalıştığımda 2.dvd %69 da hata veriyor.Dört defa denedim 2.DVD de problem var.muhtemelen yanık.Kendinden farklı Win 7 ultimate 64 bit kurdum.Yazılımları Hp sitesinden indirdim.Hp Yazılımları kurmaya çalıştığımda hata veriyor kurmuyor.Örneğin DVD,foto,kamera vs yazılımlar gibi.HP Advisor Yazılımı ve asistanı kurdum. Multimedya yazılımları kurulmuyor.
  • arkadaşlar dv7 3020et bilgisayarıma hard disk alaçağım dahili acaba uyumlu bir model tavsiye edermisiniz? birde 500 gb yada en fazla ne kadar destekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga68

arkadaşlar dv7 3020et bilgisayarıma hard disk alaçağım dahili acaba uyumlu bir model tavsiye edermisiniz? birde 500 gb yada en fazla ne kadar destekler.

Arkadaşım 2.harddiski takmak için özel bir hdd bağlantı kablosuna ihtiyacın var.
    Ama şöyle diyim o kadar kıymetli bir parça ki kendisi.
    Tam 1 sene aralıksız aradım ve çıkma buldum şansa.
    Zor bir parça bulunması.
    Ama bulunca hakketen 2 hdd li pc oluyor süper.
  • acaba nerde buldunuz yada ismi ne parçanın ona göre arayım.
  • iyi günler...
    arkadaşlar hp 3020 et bilgisayarı aldığımda Recovery (Sistem Kurtarma) DVD'si hazırlamıştım. 4 tane dvd yazdırmıştı. acaba şimdi bu dvd'ler ile nasıl format atacağım. birde bios güncellemiştim acaba bir sorun olur mu?
  • mrb arkadaslar cihaza ssd takmayı dusunuyorum kablo bulmada cok sorun yasarmıyım acaba ? (nerden bulabilirm)
  • arkadaslar benim laptoptaki kendi win7 recovery kısmını sildim cok fazla gereksiz program yukledigi icin. ve kendim yalin win7 home premium 64bit attim ayni kendisinde oldugu gibi.
    suruculeri de sitesinden indirip yukledim ama sorun su

ilk baslarda dokunmatik paneldeki tuslar isiklari ile beraber dokunuınca calisiyodu ama su an iciin sadece isiklari calisiyo ama dokununca calismiyorlar acaba cozumu nedir bilen var mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocknrollopeth

arkadaslar benim laptoptaki kendi win7 recovery kısmını sildim cok fazla gereksiz program yukledigi icin. ve kendim yalin win7 home premium 64bit attim ayni kendisinde oldugu gibi.
    suruculeri de sitesinden indirip yukledim ama sorun su

ilk baslarda dokunmatik paneldeki tuslar isiklari ile beraber dokunuınca calisiyodu ama su an iciin sadece isiklari calisiyo ama dokununca calismiyorlar acaba cozumu nedir bilen var mi ?

Pili çıkar 1 dakika beklet bilgisayardaki statik elektrik gitsin sonra tekrar tak, tuşlar çalışıcaktır.

eğer olmazsa driver sorunudur.
  • quote:

Pili çıkar 1 dakika beklet bilgisayardaki statik elektrik gitsin sonra tekrar tak, tuşlar çalışıcaktır.

eğer olmazsa driver sorunudur.

eyvallah arkadasim cok saol.

pili dedigin gibi cikardim beklettim duzeldi.
  • merhabalar beni dv7 de hdd bad sector yaptı.ne format atılıyor ni bişi..yeni hdd alacam ama hiç bi yerde wd black serisi 7200 devirli bişi bulamadım..seagate almak istemiyorum...7200 wd black serisi satan bi yer varsa söyleyebilirmisiniz.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocknrollopeth

merhabalar beni dv7 de hdd bad sector yaptı.ne format atılıyor ni bişi..yeni hdd alacam ama hiç bi yerde wd black serisi 7200 devirli bişi bulamadım..seagate almak istemiyorum...7200 wd black serisi satan bi yer varsa söyleyebilirmisiniz.......

Dostum garantisi yokmu? Garanti bad sectoru bire bir değiştirir. Seagate 7200 her yerde var. Ama WD bulmak biraz zor. Ayrıca Sana tavsiyem SSD ve yanına 500gb alman o zaman farkı hissedersin :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.