Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6'-GTX960M- (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
13
Favori
48.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hay bu Windows'a ya. Arkadan izinsiz güncelleme yapıyor. Bütün oyun zevkimin içine ediyor. Zaten AKK doldu bir de bu var. Şimdi güncelleme yüklenmesini mi bekleyeceğim? İzin tuşu da yok ZORUNDASIN YÜKLEMEYE. Açık varmış bana ne açığından yahu. Korsan kullansam bu kadar dertli olmam. Bir daha para falan da vermem zaten böyle işletim sistemine. Zorunda kaldığımda da korsan yüklerim oh be.

Bütün kişisel bilgisayar aşkım bitti ya. Ne fiyatları uygun ne de düzgün bilgisayar ne de güzel işletim sistemi. Mac Linux bu windows çöpünden iyidir. Millet zorunda kalmasa asla kullanmaz.
  • Win 7 kurun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba

Ben de renk ayarlarıyla alakalı bir sıkıntı sezdim.Birkaç film izledim ve renklerin mat,cansız olduğunu fark ettim.Çok önemli bir sorun değil ama yine de benim gibi çok fazla film izleyenlerin gözünden kaçmıyor.Eğer renk ayarlarını düzenlemeyi anlatacak bir arkadaşımız çıkarsa çok müteşekkir olurum.
    Deneme amaçlı size hem bilgisayardan hem de Samsung Galaxy Note 5 telefonumdan aldığım aynı filmin ekran görüntüsünü atıyorum.

HP Notebook ekran görüntüsü-->
     HP PAVILION GAMING15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6'-GTX960M-

Samsung Galaxy Note 5 ekran görüntüsü-->

Gördüğünüz gibi telefondan aldığım ekran görüntüsünde renkler daha canlı ve daha gerçekçi.

• Beatzz3 B kullanıcısına yanıt
    Sağ tik intel grafik ayarları renk ayarlarına gidin ve renklerle oynayın. Bu arada videonun adı ne? Ben de bir ayar çekeyim.

• Note 5 in ekranı Super AMOLED, bilgisayarın ekranı mat IPS LCD :) Öncelikle bu konuya dikkat etmeniz gerekiyor ekranların yapıları farklı :)
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Bu Hobbit filminden bir görüntü(ilk filmi yanlış hatırlamıyorsam)
  • NiFaKa N kullanıcısına yanıt
    Eğer bir yolu yoksa o zaman bu bilgisayarın renk ayarları çok kötü yani
  • Beatzz3 B kullanıcısına yanıt
    Intel graphicsten yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beatzz3

Eğer bir yolu yoksa o zaman bu bilgisayarın renk ayarları çok kötü yani

Bilgisayarın ekranının sizin istediğinize yapabileceği çok birşey yok, Samsung Super Amoled ekranın teknolojisi zaten daha canlı görüntü sunmaya yönelik. Ancak ışık altında da ekran görülmez renkleri dağılır. Mat IPS ekran ise daha rahat bir ekran görüntüsü almaya yönelik bir teknolojisi var. Bence burada telefonun ekranıyla bilgisayarın ekranını kıyaslayarak biraz hatalı düşünüyorsunuz. Başka bir bilgisayarı kullansanız (Dell XPS ve Macbook haricinde) öyle çok süper bir kalite bulabileceğinizi de sanmıyorum. Ama siz yine de araştırın.
    Yorum için teşekkürler.Konu'ya "Bilgisayara bir renk ayarı çekilmesi gerekiyor" diye yorum atanları gördüğüm için, belki yardımcı olabilecek birileri vardır umuduyla bunu paylaştım. Benim de bu konularda pek bir bilgim yok zaten(ekran görüntüsü teknolojileri hakkında).Araştırmaya da devam ediyorum ama maalesef çok kısıtlı bilgilere rastlayabildim.

Onun dışında 2.300 Liralık telefonun ekranının 3.500 liralık bilgisayarın ekranından bu kadar iyi olmasına da şaşırmadım değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beatzz3

Yorum için teşekkürler.Konu'ya "Bilgisayara bir renk ayarı çekilmesi gerekiyor" diye yorum atanları gördüğüm için, belki yardımcı olabilecek birileri vardır umuduyla bunu paylaştım. Benim de bu konularda pek bir bilgim yok zaten(ekran görüntüsü teknolojileri hakkında).Araştırmaya da devam ediyorum ama maalesef çok kısıtlı bilgilere rastlayabildim.

Onun dışında 2.300 Liralık telefonun ekranının 3.500 liralık bilgisayarın ekranından bu kadar iyi olmasına da şaşırmadım değil :)

iPhone ekranını bilgisayar ekranı boyutunda düşünürsek MacBooklar ortaya çıkar örnek vermem gerekirse. Öyle bir bilgisayarın fiyatını da söylememe gerek yok sanırım. :) Fiyat/performans paritesinde incelemek lazım böyle bilgisayarları. Kasa kalitesi, touchpad vs. bazı şeylerden kısıp donanıma ağırlık veriyorlar üreticiler. Hem kasası metal olsun, hem ekran paneli iyi olsun hem performanslı olsun dediğimzde 10 bin lira fiyat çıkar mesela :) Kullanımda ekran size çok problem oluşturmuyorsa dert etmemek gerek kullanım keyfiniz kaçmasın :)

Creators update kullanıyor musunuz ve memnun musuniz? Temiz kurulum şart mıdır ?

• 8.ayımı doldurduğum bilgisayarımın fanından fazladan bi ses gelmeye başladı sürtünme gibi ne olabilir nasıl kurtulurum bu sesten?

• ENGMRKP61 kullanıcısına yanıt
    hocam pcnin icini acip fanlarin uzerindeki tozlari temizleyebilirsin, garantiye bir etkisi olmuyor

• Bugün elime Lenovo'nun IdeaPad 310 özellikleri i7-7500U 8GB 1TB nVidia 920MX 2GB olan modeli geçti. Kulak alışkanlığı olacak ki elimdeki hp'nin sessiz çalıştığını sanıyordum. Bu elime geçen lenovo'yu benim hp ile yanyana koydum ben hayatımda ilk defa bir laptopun bu kadar sessiz çalıştığına şahit oldum fan sesini duymak için dibine girmek zorunda kaldım.

Şimdi acaba ilk aldığımda bu laptop daha mı sessizdi de şimdi mi böyle oldu bilmiyorum. Aşağıda fanspeed ten alınma ekran görüntüsü falan var.

Laptop Dengeli güç modunda çalışıyor aldığım günden beri. Hiç bir şey yapmadığım yani laptop boştayken veya internetti ufak tefek işlerde fan hızı max 2200 oluyor. Oyun oynadığım zaman fan hızı 3000-4000 rpm arası değişiyor. (Güç modu "güç tasarrufu" modundayken de en düşük 2000-2200 rpm)

Arkadaşlar sizde de bu devirlerde mi çalışıyor bu fanlar ? çünkü bende hiç bir zaman 2000 devrin altına düşmedi. Bu arada sesli çalışıyor dediysem fanın hızıyla orantılı bi hava sirkülasyonu sesi mevcut öyle ahım şahım bi ses yok. Elime geçen Lenovonun boştayken fan gürültü sesine 10 üzerinden 1 dersem, bu bendeki 10 üzerinden 5 öyle düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: SylvanSky

Bugün elime Lenovo'nun IdeaPad 310 özellikleri i7-7500U 8GB 1TB nVidia 920MX 2GB olan modeli geçti. Kulak alışkanlığı olacak ki elimdeki hp'nin sessiz çalıştığını sanıyordum. Bu elime geçen lenovo'yu benim hp ile yanyana koydum ben hayatımda ilk defa bir laptopun bu kadar sessiz çalıştığına şahit oldum fan sesini duymak için dibine girmek zorunda kaldım.

Şimdi acaba ilk aldığımda bu laptop daha mı sessizdi de şimdi mi böyle oldu bilmiyorum. Aşağıda fanspeed ten alınma ekran görüntüsü falan var.

Laptop Dengeli güç modunda çalışıyor aldığım günden beri. Hiç bir şey yapmadığım yani laptop boştayken veya internetti ufak tefek işlerde fan hızı max 2200 oluyor. Oyun oynadığım zaman fan hızı 3000-4000 rpm arası değişiyor. (Güç modu "güç tasarrufu" modundayken de en düşük 2000-2200 rpm)

Arkadaşlar sizde de bu devirlerde mi çalışıyor bu fanlar ? çünkü bende hiç bir zaman 2000 devrin altına düşmedi. Bu arada sesli çalışıyor dediysem fanın hızıyla orantılı bi hava sirkülasyonu sesi mevcut öyle ahım şahım bi ses yok. Elime geçen Lenovonun boştayken fan gürültü sesine 10 üzerinden 1 dersem, bu bendeki 10 üzerinden 5 öyle düşünün.

i7-7500U ile i7-6700HQ arasında işlemci gücü ve ısınma oranı arasında dağlar kadar fark var. Birisi 2 çekirdekli diğeri 4 çekirdekli. i7-7500U işlemcili bilgisayarların bazısını fansız bile bulabilirsiniz ısınması o derece düşük :) Ayrıyetten ekran kartı 920MX demişsiniz. 960M ile arasında yine performans ve ısınma derecesi olarak fark var. Şimdi 960M ekran kartını ve 6700HQ işlemciyi soğutma açısından i7-7500U ve 920MX ile kıyaslayamayız. Birisi Orta Klasman oyun bilgisayarı diğeri ise ev-iş kullanıcılarına yönelik bir bilgisayar. Oyun bilgisayarını soğutmak için illaki fan çalışacak yoksa anakartı yanmış bir çöple karşılaşırsınız :) Tabi fan çalışması aşırı düzeyde gürültülü ise o zaman sorgulanabilir. Geçen gün kasadan gelen cızırtı sesi için bile içini açıp kontrol ettim mesela nereden ses geliyor diye :) İşlemcinin yanındaki kondansatörlerden ses geliyormuş içim bir nebze rahat etmişti :D

Speedfan konusuna gelirsek, ben doğru bir ölçüm yaptığını düşünmüyorum. 2. Fan ile 1. fan aynı hızla çalıştığı anda bile 2. fanın değerini çok düşük gösteriyordu.

Cevabınız için teşeklür ederim hocam haklısınız fakat işte o kadar sessiz çalışıyordu ki ulan dedim fan mı koymayı unuttular nedir ? diye sorguladım :)

Bu arada bahsettiğiniz cızırtı mevzusunuda belirtecektim unuttum bu bilgisayar bende ikinci yani şöyle ilk aldığımda yav dedim bu cızırtı nedir bir de kasada açılmalar vardı aldığım günün ertesi sabahı iade ettip başka nedenlerde vardı ama ana sebebi bu cızırtıydı her neyse yenisini sipariş ettiler laptop geldiğinde alıp çalıştırdım aynı o cızırtı duruyordu sessiz ortamda rahatsız edici ancak başka bi olumsuz yönünü görmedim :s

Unutmadan bu win 10 fall creatos güncellemesinden sonra güç planındaki güç tasarrufu ve yüksek performans modu gitti hp önerilen güç modu kaldı ilginç bi şekilde ..

• Bu arada alet hala 3999 gözüküyor. Arada kampanyaya falan girerse ben de düşünüyorum.
  • Alacak arkadaşlara yaklaşık 1 sene oldu memnunum tek eksiği ssd

• benim de alali 7 ay oldu sanirim. ben de memnunum. oyun performansi fena degil. bf1, prey, rainbow6, evil within 2 ve wolfenstein2 gibi bazi oyunlar oynadim. oyun performansı 60 fps için genelde medium ayarlarda oynuyorum. (ayarları high yaparsam 30 fps oluyor) ssd takma işlerinden anlamıyorum anlasam ssd alıcaktım, ama ssd'ye çok ihtiyaç da duymadım, alet anında açılıyo zaten. ssd taksam heralde dugmeye basar basmaz acilacak :) aletten tek sikayetci oldugum sey oyun oynarken fan cok gurultulu calisiyor. bir de windows iki gunde bir zorla otomatik update yapiyordu cildirtmisti. arastirip bunu kapatmayı öğrendim. normalde kapatma seçeneği yok, bazı dosyalarda değişiklik yapmak gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.