Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6'-GTX960M- (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
13
Favori
48.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam zor falan değil baya baya geliyor o cızırtı sesi 2. Sıfır cihaz diyecemki laptop arızalı öncekide böyleydi rahatsız edici baya :s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SylvanSky

Bugün farketmemle beraber cihazı pil de çalışırken uyku moduna aldığımda bi süre sonra kapanıyor güç düğmesine bastıktan sonra baştan açılıyor ancak prizdeyken böyle bi sorun mevcut değil ne yaptıysam beceremedim tavsiye olan var mı ?

denetim masası -> güç seçenekleri -> dengeli'nin karşısındaki plan ayarlarını değiştir -> gelişmiş güç ayarlarını değiştir'e tıklayın ve resimdeki ayarı yapın. uygula -> tamam diyerek çıkın. emin değilim ama belki faydası olur.

HP PAVILION GAMING15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6'-GTX960M-

• yeni-hesap Y kullanıcısına yanıt
    Bu dahil bir sürü şey denedim olmadı şuan yeni bi güç planı oluşturdum uyku moduna geçirdim bakalım kapanacak mı

• quote:

Orijinalden alıntı: SylvanSky

Hocam zor falan değil baya baya geliyor o cızırtı sesi 2. Sıfır cihaz diyecemki laptop arızalı öncekide böyleydi rahatsız edici baya :s

Sizinkini bilemem ama ben sadece ilk aldığımda dikkat etmiştim hatta önceki sayfalarda mesajımda var bununla ilgili.Şimdi hiç duymuyorum.Birazda kafaya takmakla alakalı hocam devamlı o sese dikkat ediyorsanız rahatsızlık verebilir.

• Ben ısınmadan dem vururken bu sıcaklığı klavye üstünde bariz bir şekilde hissetmemden yakınmıştım.Eninde sonunda da Laptop bozuldu yani durup dururken hiç ekstra işlem yapmiyorken.Ki bende yüksek performansta kullanmıyordum genelde.

• NiFaKa N kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün far cry 4 oynarken pc dondu :(( görev yöneticisi bile açılmadı. Güç düğmesiyle kapatmak zorunda kaldım. İşlemci kullanımını da ℅90'a çıkardım. Bir de oyundan çıkınca, boşta da olsa, anakart uzun süre 53 - 55 derece oluyor. Bu normal mi?

Ram olan yer sağ alt sizde de ısınıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: yeni-hesap

Hocam bugün far cry 4 oynarken pc dondu :(( görev yöneticisi bile açılmadı. Güç düğmesiyle kapatmak zorunda kaldım. İşlemci kullanımını da ℅90'a çıkardım. Bir de oyundan çıkınca, boşta da olsa, anakart uzun süre 53 - 55 derece oluyor. Bu normal mi?

Far Cry 4 hiç oynamadım açıkçası. Donduracak kadar kasılması da ilginç geldi. Bende GTA dan çıktıktan sonra genelde 43-45 derece arasında sabit kalıyor uzun süre. 55 derecelerde kalacak mı tekrar bir gözlemlerim.

@expressimo evet orada ısı var ama el yakacak düzeyde değil hafif, ılık diyebilirim.
    size zahmet bir bakarsanız memnun olurum hocam.
    donma meselesi sanırım işlemci kullanma oranını %85'e düşürmemden kaynaklandı. çünkü daha önce hiç donmamıştı. oyunu gayet akıcı bir şekilde oynarken (30 fps civarı) aniden takıldı ve bir süre beklememe rağmen hiçbir tuş çalışmadı. sonra işlemci kullanımını yüzde doksana yükselttim ve şu ana kadar donma olmadı.
  • quote:

size zahmet bir bakarsanız memnun olurum hocam.
    donma meselesi sanırım işlemci kullanma oranını %85'e düşürmemden kaynaklandı. çünkü daha önce hiç donmamıştı. oyunu gayet akıcı bir şekilde oynarken (30 fps civarı) aniden takıldı ve bir süre beklememe rağmen hiçbir tuş çalışmadı. sonra işlemci kullanımını yüzde doksana yükselttim ve şu ana kadar donma olmadı.

far cry işlemci isteyen bir oyunsa belki dediğiniz gibi işlemci gücünü yükseltmekte fayda vardır. 10 dk gta oynadım çıktım sıcaklık 45 derecelerde.
    termal macun yenileme gibi ekstra bir şey yaptınız mı peki pc'yi aldıktan sonra? ya da ne önerirsiniz, ne yapayım sıcaklığı düşürmek için? güncellemeleri yaptım bios dahil her şey güncel. temiz format attım daha önce. arka planda çalışan her şeyi kıstım. internete bağlanma olasılığı bulunan, sonradan yüklediğim tüm programların internete bağlanmasını engelledim.
  • quote:

termal macun yenileme gibi ekstra bir şey yaptınız mı peki pc'yi aldıktan sonra? ya da ne önerirsiniz, ne yapayım sıcaklığı düşürmek için? güncellemeleri yaptım bios dahil her şey güncel. temiz format attım daha önce. arka planda çalışan her şeyi kıstım. internete bağlanma olasılığı bulunan, sonradan yüklediğim tüm programların internete bağlanmasını engelledim.

Termal macunu yenilemedim ama aklımda var, HP'nin kendi macunu ile alakalı genelde dandik diyorlar. Macun kötü sürüldüyse ya da kuruduysa ısınma yapar baya. Güç tasarrufu modunda mı kullanıyorsunuz? Yüksek performanstaysa 53 dereceden aşağı düşmeyebilir.
    "dengeli" ayarlı..
  • quote:

"dengeli" ayarlı..

güç tasarrufuna alın. sıcaklık düşecektir
    ama o zaman da performansı düşüyor.
  • Ssd almayı düşünüyorum da illaki samsung evo 850 mi almalıyım? Bunun 120 liği hiçbir yerde yok. Sandisk 120gb alsam uyumlu değil mi ve klonlama işlemi olmuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: neyalansoyliyim

Ssd almayı düşünüyorum da illaki samsung evo 850 mi almalıyım? Bunun 120 liği hiçbir yerde yok. Sandisk 120gb alsam uyumlu değil mi ve klonlama işlemi olmuyor mu?

Kolanlamayı kafana takma hatta hiç klonlama direk temiz windows kur orjinal windows un bios kayıtlı oldugu için sıfırdan yüklemede sorun olmuyor hatta daha stabil oluyor. Kurulum bittikten sonrada hp support asistan programını yükle güncellemeleri yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KawaiiHawk

quote:

Orijinalden alıntı: neyalansoyliyim

Ssd almayı düşünüyorum da illaki samsung evo 850 mi almalıyım? Bunun 120 liği hiçbir yerde yok. Sandisk 120gb alsam uyumlu değil mi ve klonlama işlemi olmuyor mu?

Kolanlamayı kafana takma hatta hiç klonlama direk temiz windows kur orjinal windows un bios kayıtlı oldugu için sıfırdan yüklemede sorun olmuyor hatta daha stabil oluyor. Kurulum bittikten sonrada hp support asistan programını yükle güncellemeleri yap.

sandisk de uyumlu değil mi slotu? temiz kurulum yaparsam diğer hdd yi biçimlendirmek en iyisi olacak sanırım? bir de yeri değil yeni konu açmak da istemedim. kız arkadaşımın asus x554lj laptopu var ona da aynı ssd den almak istiyorum uyum sorunu olmaz değil mi? temiz kurulumda da problem olmaz?

• neyalansoyliyim kullanıcısına yanıt
    Ssd girişi varsa vardir yoksa yoktur zaten uyum diye birşey olmaz. Takabiliyorsan temiz kurulum yap geç

• Arkadaşlar ben de kaby lake versiyon var win7 kurmayı istiyorum. Fakat intel hd 630 sorun yaratıyor diye duydum. Çözülebilir mi ?

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.