Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6'-GTX960M- (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
13
Favori
48.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok saolun hocam. yurtta kalıyorumda cihazı sökecek alet edavatım yok. pcyi yeni aldım iade süresi var. sizden ricam fanların bir videosunu çekip atar mısınız? içimizin rahat olması açısından.

çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://yadi.sk/d/r3GpGtpQgGGBT

Böyle bir link buldum hp coolsense 1 için. Ama o sitede bir arkadaş programın kendi pc sinde çalışmadığını söylüyor. Yine de denemeye değer. Yarın pc yi açınca ben de deneyeceğim..

• yeni-hesap Y kullanıcısına yanıt
    boşuna denemeyin, windows 7-8 hp bilgisayarda çalışan bir sürüm bu. Win10'a Coolsense 2.0 entegre çalışıyor. Bence de eskisi daha fonksiyonel ama gel gelelim böyle saçma birşey yapmışlar o ayrı bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slymngursoy

çok saolun hocam. yurtta kalıyorumda cihazı sökecek alet edavatım yok. pcyi yeni aldım iade süresi var. sizden ricam fanların bir videosunu çekip atar mısınız? içimizin rahat olması açısından.

çok teşekkürler

Maalesef o kadar zahmete girmek istemiyorum hocam. Her gün yaptığım bir işlem değil. Benim de acaba çalışıyor mu diye içime kurt düştüğü için açmıştım.
    Ancak ingilizceniz varsa size şöyle bir link atabilirim.
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3171760/fan-working.html
    Yanıtlardan birinde speedfan olayını açıklamışlar.

• NiFaKa N kullanıcısına yanıt
    hp coolsense 1.0 -> bu program hp support assistant 6.1.12.1 sürümünde bulunuyor, ayrıca yükleme dosyası yok.
    dün yazdığım linkten bugün programı indirdim, kurdum ve çalıştırdım. yalnız "administrator" olarak oturum açmazsanız hp coolsense'i çalıştıramıyorsunuz. admin olarak oturum açtım ve çalıştı.
    ancak bu da fan hızını göstermiyor. 3 tane ayar var: en soğuk, ısındıkça soğuyan ve en sessiz mod gibi. buna benzer isimleri olan 3 tane ayar var. başka bir bilgi görüntüleyemiyorsunuz. fan 1, fan 2 gibi bir şey de göstermiyor.
    diğer fan ayarlarını seçtiğinizde bir değişiklik oluyor mu peki fanın çalışmasında?

• lonelylord L kullanıcısına yanıt
    pek fark olmuyor ya da ben fark edemedim. "en soğuk" olanı ayarladım ama pc yine sıcaktı. internette baktım da "sessiz mod"dan memnun olanlar var. tabi fan hızını düşürüp sessizliği sağlıyor. onu ayarlamadım zararlı olabilir diye.

şimdi tekrar denedim. en soğuk ayarladım ve sonuç: hüsran..
    watch dogs açtım. sıcaklık 68 dereceyi geçmedi ama fps de 2'yi geçmedi
    ilk defa pc dondu. çözümü güç düğmesine basarak kapatmakta buldum. demek ki coolsense teknolojisi(!) fan hızını artırmıyor, voltajı düşürüyor. kaldırırken de problem. kayıt defterine yazdığı anahtarları silene kadar canım çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni-hesap -- 28 Temmuz 2017; 20:52:19 >
    tamamdır hocam saolasın

hocam bir de ses açıp kapatırken hopörlerden cızırtı gibi bir ses geliyor, müziği kapattığımda dık cık mı öyle bi ses geliyor? sizde böyle bir durum var mıdır acaba?? ses güncellemesinden kaynaklı olabilir mi??

ben öyle bir sorunla karşılaşmadım. bilemiyorum.. bulunduğum ortam çok sessiz olursa harddiskten biraz cızırtı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni-hesap -- 28 Temmuz 2017; 21:59:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni-hesap

ben öyle bir sorunla karşılaşmadım. bilemiyorum.. bulunduğum ortam çok sessiz olursa harddiskten biraz cızırtı geliyor.

Renk ayarını buldunmu? Ben memnunum ama iyi bir ayar varsa bende yapabilirim. Konuda renk ayarı hakkında bilgisi olanda paylaşabilir.
  • renk konusunda sıkıntı yaşamıyorum. o konuyu başka bir arkadaşla konuşmuştun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonelylord

tamamdır hocam saolasın

hocam bir de ses açıp kapatırken hopörlerden cızırtı gibi bir ses geliyor, müziği kapattığımda dık cık mı öyle bi ses geliyor? sizde böyle bir durum var mıdır acaba?? ses güncellemesinden kaynaklı olabilir mi??

İçinde media geçen güncellemeyi yapmamama rağmen o ses benden de geliyor, çok sinir bozucu bir şey ama takmamaya çalışıyorum.

Nasıl bir ses olduğunu anlayamayanlar için de şöyle anlatayım: Eski hoparlörlerde hoparlörü açtığınız zaman başta bi öterdi ya, böyle mikrofona parmakla vurmuş gibi aynı o ses. Tüplü amfi kullanan varsa yine onun açılış sesi gibi.

@lonelylord Ses güncellemesinden yakınan arkadaşlar hoparlörün çınlama yapmasından yakınıyordu, bizim duyduğumuz ses çınlama değil bence?

• Arkadaşlar şarj ederken fişi tam dolunca mı çekiyorsunuz, yüzde seksene gelince mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lights.Out

Arkadaşlar şarj ederken fişi tam dolunca mı çekiyorsunuz, yüzde seksene gelince mi?

Ben çekmiyorum şuan mesela takılı ama yarın açtıgımda şarj takmadan kullanırım yeni nesil pillerde takılı kalsada sorun olmuyormuş
  • Lights.Out kullanıcısına yanıt
    hocam hpnin sitesinden ses driverini indirdim tekrar kurdum düzeldi o sıkıntı. sen de bir dene durumu yaz buraya

Hocam ben daha önceden denediğim için win 10 a entegre çalışmadığını söylemiştim :D Yani kurarsınız programı bir şekilde ama etkin çalışmayacaktı. Yazılımsal bir farklılık var anladığım. Zaten deneyince sizde düzgün çalışmadığını görmüşsünüz :D
  • NiFaKa N kullanıcısına yanıt
    kurmaz olsaydım
  • Benim laptobun yön tuşlarının oldugu kısımda kasanın diger alanlarına gore fazla ısı hissediyorum. Altinda hangi donanım var diye baktim cogunlukla ram var. Daha önce alüminyum asus kullandım. Cihazın plastik olmasından kaynakli olabilir mi? Sizin dikkatinizi cekti mi?

O bölgede işlemci ve ekran kartı olduğu için orası ısınıyor. Sistem boştayken bile o bölge sıcak oluyor. Yaz mevsiminde olduğumuz için midir bilmiyorum ama ısınma sıkıntısı gerçekten var. Ama güzel olan yanı sağ taraf pek kullanılmıyor oyunlarda. Biraz zaman geçsin arka kapağı açıp termal macunları yenileyeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni-hesap -- 29 Temmuz 2017; 23:25:59 >
    İslemci gerektiğinde soğuyor macunluk bi sıkıntı yok bence. Sanırım yalıtım kötü o yüzden fanin sesi de fazla geliyor

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.