Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6'-GTX960M- (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
13
Favori
48.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki bu sadece gta 4 için mi geçerli, her oyunda yapmam mı gerekecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lights.Out

Peki bu sadece gta 4 için mi geçerli, her oyunda yapmam mı gerekecek?

Undervolt yapmayı mı soruyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turboegea

quote:

Evet. Bir de sıfır bilgisayarda neden böyle şeylere gerek var? Hayal kırıklığına uğruyor insan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Turboegea

quote:

Evet. Bir de sıfır bilgisayarda neden böyle şeylere gerek var? Hayal kırıklığına uğruyor insan.

Undervolt bir kere yapılan ve bios güncellemesine kadar kalıcı olan bir şey. Turbo boost kapatımı da aynı şekilde.

Sıfır bir bilgisayarda böyle sorunların olma sebebi ise firmaların kaliteli üretim yerine donanım eklemeyi seçiyor olması. Bilgisayarın içini açıp bakarsanız bakır ısı borusunun bile sanayideki artık maddelerden yapılmış gibi olduğunu görürsünüz. Fanlarda da hiç ses yalıtımı yok. Orta doğu ve afrika ülkelerinde alım gücü düşük olduğu için adamlar bu şekilde bilgisayar üretip ucuza satmayı seçiyorlar. Avrupa ve Amerikada satılan ürünlerde böyle sorunlar genelde olmuyor. Bu yüzden laptop alırken mutlaka laptobun nerelerde satıldığına bakılmalı.

• Teşekkürler, peki nasıl yapıyorum bu işlemi? Netten biraz baktım ama bu model için değerleri vs nasıl ayarlamak gerekir, elimde kalmasın sonra?
  • quote:

Teşekkürler, peki nasıl yapıyorum bu işlemi? Netten biraz baktım ama bu model için değerleri vs nasıl ayarlamak gerekir, elimde kalmasın sonra?

Intel XTU yu indirip açtıktan sonra advanced tuning altından core voltage offseti düşürüyorsunuz. -0.080V ile başlayabilirsiniz. Voltajı her düşürüşünüzde 10 dk stres testi yapmanız lazım. XTU'daki stres testini kullanabilirsiniz. -0.080V'ta stres testini geçtikten sonra sürekli -0.010V düşürüp stres testi yapıyorsunuz. Ta ki bilgisayar testi geçemeyene veya mavi ekran verene kadar. Bu gerçekleşince bi önceki değere düşürüp sabitliyorsunuz. Ben -0.190V'a kadar düşürdüm. Bu işlem performansı düşürmez ve işlemcinin sıcaklığını düşürüp ömrünü arttırır.

Turbo boostu kapatmak için dehttp://www.geeks3d.com/dl/showd/10060 bu linkteki regedit dosyasını indirip birleştiriyorsunuz. Daha sonra gelişmiş güç seçeneklerinde işlemci performans arttırma modunu kapatıyorsunuz. Performansı %15 kadar düşürür ancak işlemcinin ısısını düşürdüğü için ömrünü arttırır.
     HP PAVILION GAMING15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6'-GTX960M-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metallurgic Infuser -- 16 Temmuz 2017; 14:52:0 >

• Lights.Out kullanıcısına yanıt
    Hocam gece indirimi devam ediyormu bir bilginiz varmı?
  • quasimoto Q kullanıcısına yanıt
    Haftada 3-4 kez oluyor. Her gün kontrol etseniz rahat yakalarsınız.
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler. XTU ile -0,130 a kadar düşürdüm ancak GTA 4 e geri girdiğimde oyunun çok kasmaya başladığını farkettim. Bu arada sonrasında denemedim ama düşürmeden önce Far Cry 4te GTA daki kadar fan gürültüsü ve ısınma olmuyordu. GTA 4 oynamam sorun değil de başka dertlerim de var

1. Görüntü kalitesi aynı aralıktaki asuslardan iyi tamam ama ips den beklediğim bu değildi, renkler cidden cansız görünüyor. Doygunluğu artırarak sorunu çözmeye çalıştım ama bu sefer de suni bi ton oluştu. Facebook un mavisi çok tuhaf görünüyor mesela. Sizdeki ekran ayarlarının ekran görüntüsünü atmanız mümkün mü?

2. Klimalı odada oturup sadece internette gezerken xtu sonrası bile bilgisayarın dizimi yakması. Almadan önce konudaki bütün entryleri okudum ve böyle bir sorun olmadığı yazıyordu. Speedfanda Temp1 47 derece çıkıyor, sıkıntı mı var?

• arkadaşlar, oyunlarda takılma oluyor. aynı sorunu yaşayan var mı?

sen 3400 tl verip laptop al ve oyun oynarken takılsın. olacak şey mi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni-hesap -- 21 Temmuz 2017; 20:20:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni-hesap

arkadaşlar, oyunlarda takılma oluyor. aynı sorunu yaşayan var mı?

Hangi oyunları oynarken takılma yaşıyorsunuz?
  • quote:

Örnek bir oyun ver birde laptopta ss atarsan görelim.
  • quote:

Bilgisayar kaynaklı bir donma olduğuna emin misiniz? optimizasyonu kötü olan oyunları deniyorsanız içinde GTX 1080 olsun farketmez yine takılmalar görürsünüz. Driverlar güncel değilse de aynı şekilde. Bakın ben bu oyunların hiçbirinde donma yaşamıyorum. Probleminizi tanımlarsanız daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiFaKa -- 22 Temmuz 2017; 17:43:14 >

• cevap veren arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. bugün farkettim ki takılma herhangi bir oyunla alakalı değil. çünkü 2005 yapımı NFS most wanted oynarken bile takılmalar oluyor. sanırım bilgisayarın arka planında çalışan bir şey bu duruma sebep oluyor. acaba sebep ne olabilir? yıllar önce 800 tl ye aldığım win 7 yüklü casper bilgisayar bundan daha hızlıydı. mesela outlook.com sitesine girince de yüklenme sorunu yaşıyorum. facebookta anasayfa ya basınca bir süre donup kalıyor sonra ana sayfaya dönüyor.

driverlar, bios her şey güncel. güncellenecek hiçbir şey kalmadı. internete bağlanmaya çalışan program var desek, yüklediğim tüm programların internet bağlantısını hem kendi ayarlarından hem windows güvenlik duvarından engelledim. windows 10 la yüklü gelen mağaza uygulamalarını hep kaldırdım. (one drive hariç onu kaldıramadım) bu ayarlarla ve bu donanımla pc'nin uçması lazım diye düşünürken şu düştüğümüz duruma bakın.

önerisi olan var mı??

• quote:

İlgilendiğiniz için teşekkürler. XTU ile -0,130 a kadar düşürdüm ancak GTA 4 e geri girdiğimde oyunun çok kasmaya başladığını farkettim. Bu arada sonrasında denemedim ama düşürmeden önce Far Cry 4te GTA daki kadar fan gürültüsü ve ısınma olmuyordu. GTA 4 oynamam sorun değil de başka dertlerim de var

1. Görüntü kalitesi aynı aralıktaki asuslardan iyi tamam ama ips den beklediğim bu değildi, renkler cidden cansız görünüyor. Doygunluğu artırarak sorunu çözmeye çalıştım ama bu sefer de suni bi ton oluştu. Facebook un mavisi çok tuhaf görünüyor mesela. Sizdeki ekran ayarlarının ekran görüntüsünü atmanız mümkün mü?

2. Klimalı odada oturup sadece internette gezerken xtu sonrası bile bilgisayarın dizimi yakması. Almadan önce konudaki bütün entryleri okudum ve böyle bir sorun olmadığı yazıyordu. Speedfanda Temp1 47 derece çıkıyor, sıkıntı mı var?

Cevap verseydiniz keşke...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

cevap veren arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. bugün farkettim ki takılma herhangi bir oyunla alakalı değil. çünkü 2005 yapımı NFS most wanted oynarken bile takılmalar oluyor. sanırım bilgisayarın arka planında çalışan bir şey bu duruma sebep oluyor. acaba sebep ne olabilir? yıllar önce 800 tl ye aldığım win 7 yüklü casper bilgisayar bundan daha hızlıydı. mesela outlook.com sitesine girince de yüklenme sorunu yaşıyorum. facebookta anasayfa ya basınca bir süre donup kalıyor sonra ana sayfaya dönüyor.

driverlar, bios her şey güncel. güncellenecek hiçbir şey kalmadı. internete bağlanmaya çalışan program var desek, yüklediğim tüm programların internet bağlantısını hem kendi ayarlarından hem windows güvenlik duvarından engelledim. windows 10 la yüklü gelen mağaza uygulamalarını hep kaldırdım. (one drive hariç onu kaldıramadım) bu ayarlarla ve bu donanımla pc'nin uçması lazım diye düşünürken şu düştüğümüz duruma bakın.

önerisi olan var mı??

Hocam görev yöneticisinden uygulamaların ne kadar kaynak tükettiğine bakar mısınız?

• değerler sürekli değişiyor. ekran görüntüsü aldım ama mesela üstte "disk" yazıyor. %0 olduğu da var, %96 olduğu da. bunun ortalamasını alıp buraya ekleyebileceğim bir seçenek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni-hesap -- 24 Temmuz 2017; 15:53:47 >
  • Bu laptopu almayı düşünüyordum ama çekinmeye başladım. Kullanan arkadaşlar ısınma sorunu var mı ???

Bütçemi aşarak almayı planlıyordum ama soğudum gibi. Yardımcı olabilir misiniz?

• Isınma oluyor hem de ateş gibi oluyor pc. Termal macunları yenile filan dediler bana ama sıfır pc nin içini açmak istemedim açıkçası. Ama ısınma sağ tarafta olduğu için oyunlarda wasd tuşlarını kullanırken rahatsız etmiyor. Ürün çift fanlı ama 2. fanda sıkıntı var. 2. fan neredeyse hiç dönmüyor. En azından benim cihazımda öyle.. Ayrıca, burası çok önemli, 15 inç pc alıyorsanız full hd'yi kesinlikle önermem. Ekran küçük çözünürlük fhd olunca yazılar çok küçülüyor. Gündelik kullanımda gözü yoruyor. Çözünürlüğü ayarlardan düşürünce de kalitede bozulma oluyor. Full hd dışındaki videolarda da çok kötü bir görüntü oluyor. Pc'yi almadan önce bunları bilseydim kesinlikle fhd almazdım. Başka hangi konuda bilgi istiyorsanız yazayım..

• quote:

Isınma oluyor hem de ateş gibi oluyor pc. Termal macunları yenile filan dediler bana ama sıfır pc nin içini açmak istemedim açıkçası. Ama ısınma sağ tarafta olduğu için oyunlarda wasd tuşlarını kullanırken rahatsız etmiyor. Ürün çift fanlı ama 2. fanda sıkıntı var. 2. fan neredeyse hiç dönmüyor. En azından benim cihazımda öyle.. Ayrıca, burası çok önemli, 15 inç pc alıyorsanız full hd'yi kesinlikle önermem. Ekran küçük çözünürlük fhd olunca yazılar çok küçülüyor. Gündelik kullanımda gözü yoruyor. Çözünürlüğü ayarlardan düşürünce de kalitede bozulma oluyor. Full hd dışındaki videolarda da çok kötü bir görüntü oluyor. Pc'yi almadan önce bunları bilseydim kesinlikle fhd almazdım. Başka hangi konuda bilgi istiyorsanız yazayım..

Yazıcagını yazmışın zaten adam koşarak konudan uzaklaşmıştır:))) güzel kardeşim oyunlarda ki ben overwatch oynuyorum öyle aman aman bir ısınma yok elbette bu yaz sıcagında en kral kasa pc bile ısınır.

laptopu günde en az 4 saat kullanıyorum h.içi, haftasonları zaten evde oldugum her dk açık göz yoruyor demişinde ben 50 yaşındayım yakın gözlügü kullanıyorum çogunlukla gözlük takmıyorum laptopta görüntü harika asla göz yorma yok bu ilk full hd laptop alışım tekrar alsam gene full hd alırım.

Bence sen laptopu kucakla bir servise götür burda o kadar kullanıcı var senin kadar yakınanı görmedim. herkes memnun demekki senin canavarda sorun var olabilir kul yapısı göster rahatla.

Şunuda son olarak söyleyim sana ben saatlerce oyun oynarım dersen kesin ve kesin altına çok kaliteli bir sogutucu al bitir işi çözüm çok dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 24 Temmuz 2017; 20:49:5 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.