Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6'-GTX960M- (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
13
Favori
48.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ne zamandan beri kullanıyorsunuz ? Gündelik kullanımda fan hızı nasıl ses çıkıyor mu ? Bilgisayar mühendisliği okuyorum ofiste staj yapıyorum çok yakın oturuyoruz şimdi ki laptopumun fan sesinden utanır oldum kimseden tık ses yokken benim laptopun fanı hızlanıyor CPU kullanımı artınca yeni bilgisayar almayı düşünüyorum bu model de Vatan da 3250 ydi dün gece 1-2 fan sesi yorumundan almadım sizde nasıl acaba fan sesi ?
  • ozgur056 O kullanıcısına yanıt
    Hocam 4. ayına giriyorum standart kullanımda ses duymuyorum rahatsız etmiyor fan. İlk başlarda rahatsız oluyordum HP ile iletişim kurdum arka planda Windows güncelleştirme kurulumundan ötürü ses çıktığını öğrendim.

Kullanım arttıkça haliyle acayip yükseliyor sesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur056

Hocam ne zamandan beri kullanıyorsunuz ? Gündelik kullanımda fan hızı nasıl ses çıkıyor mu ? Bilgisayar mühendisliği okuyorum ofiste staj yapıyorum çok yakın oturuyoruz şimdi ki laptopumun fan sesinden utanır oldum kimseden tık ses yokken benim laptopun fanı hızlanıyor CPU kullanımı artınca yeni bilgisayar almayı düşünüyorum bu model de Vatan da 3250 ydi dün gece 1-2 fan sesi yorumundan almadım sizde nasıl acaba fan sesi ?

Ben bazen korkuyorum cihaz dondu kaldımı,sesi çıkmıyor diye Bu arada hp den onayda geldi para 1 haftaya yatar herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burock76 -- 7 Temmuz 2017; 21:24:53 >

• Hocam sen ne zamandır kullanıyorsun ? Kod yazıyorum uzun n vadede ses çıkarmayan iyi donanım arıyorum bu pc yi çok begendim f/p olaral fakat tek korkum fan sesi

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur056

Hocam sen ne zamandır kullanıyorsun ? Kod yazıyorum uzun n vadede ses çıkarmayan iyi donanım arıyorum bu pc yi çok begendim f/p olaral fakat tek korkum fan sesi

Alalı 1 hafta oldu,yanıltmak istemem aldığımdan beri çok ağır işlerde kullanmadım sadece günlük olaylar(film indirme,internet vs) ama hakikatten bu sırada fan sesi duymadım diyebilirim.Ağır işlerde fan çalışsa bile sesinin çok çıkacağını zannetmiyorum.
  • Cities Skylines oynuyorum oyun CPU ağırlıklı olsa gerek kullanırken fan sesi çok yükseliyor standart kullanımda pek fark edilmez iken yoğun kullanımda mutlaka duyuyorum ve rahatsız edebiliyor. Render yapmadım ama CPU ağırlıklı bir program olduğunu sanıyorum bilgisayar soğutmakta zorlanabilir.

Ben önceden rahatsız etmiyordu çünkü eski oyunlar oynuyordum haliyle PC çok rahat oynatıyordu güncel oyunlara geçince bilgisayarın soğutmaya zorlandığını göreceksiniz.

https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15-UHD-T9Y85AV-Notebook-Review.170406.0.html

Bu laptopa benzer bir alet ısı dağılımı berbat sağ bilek yanıyor maalesef mühendislik hatası var bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 8 Temmuz 2017; 22:37:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Centaurus A

Cities Skylines oynuyorum oyun CPU ağırlıklı olsa gerek kullanırken fan sesi çok yükseliyor standart kullanımda pek fark edilmez iken yoğun kullanımda mutlaka duyuyorum ve rahatsız edebiliyor. Render yapmadım ama CPU ağırlıklı bir program olduğunu sanıyorum bilgisayar soğutmakta zorlanabilir.

Ben önceden rahatsız etmiyordu çünkü eski oyunlar oynuyordum haliyle PC çok rahat oynatıyordu güncel oyunlara geçince bilgisayarın soğutmaya zorlandığını göreceksiniz.

https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15-UHD-T9Y85AV-Notebook-Review.170406.0.html

Bu laptopa benzer bir alet ısı dağılımı berbat sağ bilek yanıyor maalesef tasarım hatası var bence.

Hocam bende bc001nt modeli var. Oyun oynarken işlemci 93 dereceye kadar çıkıyordu. Bilgisayarın macununu yeniledim ve undervolt yaptım ancak pek fark etmedi. En sonunda turbo boost denen saçmalığı kapatayım dedim ve çok olumlu sonuç aldım. Meğersem turbo boost en agresif modda çalışıyormuş. Daha önce 93 dereceyi gördüğüm oyunda en fazla 67 dereceyi gördüm. Hatta ekran kartının sıcaklığı bile 10 derece kadar düştü; sonuçta aynı boruya bağlılar. Performans yönünden de çok bir şey fark etmedi.
    Siz de bi kapatıp deneyebilirsiniz.

• Hocam denemek lazım teşekkür ederim

• Turbo boost otomatikte çalışması gerekmez mi? Demek istiyorum ki gerekmediği sürece devreye girmemesi gerekmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Turbo boost otomatikte çalışması gerekmez mi? Demek istiyorum ki gerekmediği sürece devreye girmemesi gerekmez mi?

Normalde ben de öyle olması gerekiyor diye biliyorum ama benim bilgisayarda hem prize takılıyken hem de pildeyken agresif olmaya ayarlıydı. Sebebini bilmiyorum. Sistemin boştaki sıcaklığı bile 10 derece düştü.

• Evet dostlar ssd takmada yaşadıgım sorunları sonunda hallettim burdan çok yardım istedik tınlayıp cevap veren pek olmadı. Burdan ssd takıcaklara nacizane tavsiyem bir kere hp servisleri parasını versenizde bu işi yapmıyorlarmış bunu servislerden deil hp müşteri hizmetlerinden ögrendim. Aldıgım şişli teknosada bu işi yapmıyor. vatana gitti ücreti karşılıgında böyle bir hizmet varmı dedim onlardada yok. Kasa kullandıgım dönemden kalma bir bilgisayarcı tanıdık vardı ona gittim.

Adam önümde yaptı şöyle diyim arka vidaları söktükten sonra klavye kısmındaki köşelerden plastik bir aparatla bilgisayarcıda bunun için özel bir aparat vardı evde ne olur bilemem ben beceremezdim kesin zarar verirdim o yüzden videolara bakın gözünüz kesiyorsa yapın.

Yazılım kısmına gelince eyer bilginiz yoksa bunuda zor yaparsınız windows kurmayı bilsemde ben yapamazdım. Yapılan işlem şu. Önce eski diskin imajını ssd aldı ben dedimki eski hp kurulumu ssd geçsin bunu yaptıktan sonra cihaz sıfırlama geçti ama belli bir yere geldiginde takılıyordu. Sorun çıktı.
    En sonunda ssd temiz kurulum yaptı.

Orjinal windows keyi bios kayıtlı oldugu için sorunsuz kurduk nettende hp support vs kurup olayı bitirdik işin özeti fazlca bilginiz yoksa boşa strese girmeyin saglam bir bil.cı bulun. Bilgiliyseniz zaten sorun yok. Buraya bunu yazma nedenim benim gibi fazlaca bilgisi olmayana bir yol gösteri olur diye zira 2 gün iyi stres yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 9 Temmuz 2017; 18:44:21 >

• Uzun süre kullanipta menteşe de sıkıntı yaşayan oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: slymngursoy

Uzun süre kullanipta menteşe de sıkıntı yaşayan oldu mu?

Menteşede ne gibi sıkıntı olabilir? gevşeme yapıp sabit durmazmı düşünüyorsunuz? bu hepsinde olabilir valla allah aşkına kendinize dert ettiginiz şeye bak adamlar 3 bin küsurluk laptopa dandik menteşe sistemi yapıcaklar takmayın boş şeyleri kafanıza on numara cihaz.
  • Hocam niye öyle düşünüyorsunuz ki? Adamlar bizi mi düşünecekti? Günümüz firmaları kar kaygısı yüzünden çoğu malzemeden kısıyorlar ve bizim laptopta da var bu. Her laptobun mutlaka olumsuz bir yanı var. Dert etmeyin ben eleştiriyor dahi olsam kullanıyorum cihazımı. Dört dörtlük bir cihaz üretemezler zaten. Bir yerden yapınca bir yerden gidiyor mutlaka :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centaurus A

Hocam niye öyle düşünüyorsunuz ki? Adamlar bizi mi düşünecekti? Günümüz firmaları kar kaygısı yüzünden çoğu malzemeden kısıyorlar ve bizim laptopta da var bu. Her laptobun mutlaka olumsuz bir yanı var. Dert etmeyin ben eleştiriyor dahi olsam kullanıyorum cihazımı. Dört dörtlük bir cihaz üretemezler zaten. Bir yerden yapınca bir yerden gidiyor mutlaka :)

Kısa kısa menteşedenmi kısacaklar:) kısmışlar zaten ssd koymayarak yada ne bilim daha yüksek bir ekran kartı koymayarak, en son dert edilecek yer menteşe benim görüşüm aksine diger model marka plastik menteşelerden daha saglam duruyor. Neyse herkesin zevki .
  • quote:

Orijinalden alıntı: slymngursoy

Uzun süre kullanipta menteşe de sıkıntı yaşayan oldu mu?

Ben 6 aydır kullanıyorum ve menteşelerle ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Ancak genel malzeme kalitesi kötü gibi geldi bana. Hiç sağlam hissettirmiyor.
  • Arkadaşlar biliyorsunuz pek çok oyun F2,F3,F4,F5... tuşlarının kullanımını gerektiriyor.Fakat bu bilgisayarda bu tuşlara basıldığında ekran parlaklığını kısma,arttırma veya ses azaltma,arttırma gibi fonksiyonları yerine getiriyor.Bi bakıma kolaylık sağlıyor denebilir ama oyunda bu tuşları kullanmak için Fn tuşuyla birlikte F tuşlarına basmak zorunda kalıyorum.Bunu değiştirebilme şansım yok mu?Yani ekran veya sesle ilgili ayarları Fn tuşuyla birlikte F tuşlarıyla yapsam onun dışında bu F tuşlarına tek başına bastığımda bu işlevleri yerine getirmese.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beatzz3 -- 11 Temmuz 2017; 17:38:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beatzz3

Arkadaşlar biliyorsunuz pek çok oyun F2,F3,F4,F5... tuşlarının kullanımını gerektiriyor.Fakat bu bilgisayarda bu tuşlara basıldığında ekran parlaklığını kısma,arttırma veya ses azaltma,arttırma gibi fonksiyonları yerine getiriyor.Bi bakıma kolaylık sağlıyor denebilir ama oyunda bu tuşları kullanmak için Fn tuşuyla birlikte F tuşlarına basmak zorunda kalıyorum.Bunu değiştirebilme şansım yok mu?Yani ekran veya sesle ilgili ayarları Fn tuşuyla birlikte F tuşlarıyla yapsam onun dışında bu F tuşlarına tek başına bastığımda bu işlevleri yerine getirmese.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Biosta ayarı var hocam. Açılışta f10'a basarak biosa girebilirsiniz.
  • Biosa girdim fakat hiçbir şey anlayamadım.?Tam olarak nasıl yapıldığını biliyor musunuz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Beatzz3

Biosa girdim fakat hiçbir şey anlayamadım.?Tam olarak nasıl yapıldığını biliyor musunuz acaba?

System configuration altında action keys mode diye bi ayar var. Onu disabled yapmanız lazım.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.