Şimdi Ara

Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
118.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hp dv 6000 kulll derneğinde quickplay kurulumu ile ilgili bilgi mevcut orada HPQDP adlı sürücü nün linkleri var ordan indir 900 mb sonra bilg güvenli modda aç ve bunu kur bilg yenien başlayacak bekle hiç bişey yapma sonra işlem tamamanıp xp açıldıktan sonra QPW yi kur o zaman çalışıo format sırasında c dışında bölüm oluşturma kalsın sonradan quickplayı kurduktan sonra kalan kısmı istediğin bölümü oluşturursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ARİFNİHAT
    ama arkadaslar dv6500 un setupında sata yı kapatma secenegı yok ve hpnin sitesinde dv6500e ait sata driver de yok biz ne yapabiliriz sizce???

bence sen sat o notbook'u acer al dell al asus al toshiba al yada sata desteği açık seçik ve net olan bir hp al:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molekul -- 12 Kasım 2007; 10:27:12 >
  • ARKADASLAR SATA DRIVERLERINI NEDEN BU KADAR SIKINTI EDIYORSUNUZ BU MAKINELERE OZEL BIR SATA DRIVERINE IHTIYACINIZ YOK EN SON CIKAN XP CD'LERINDE MEVCUT SATA DRIVERI ENTEGRE EDILMIS AMA ILLADA BULAMADIM EDEMEDIM DIYORSANIZ NLITE PROGRAMINI INDIRIN GIGABYTE'IN SITESINDEN INTEL VE VIA SATA DRIVERLERINI INDIRIN BUNLARI KULLANDIGINIZ XP CD'SINE ENTEGRE EDIN SORUN COZULUR NLITE HAKKINDA DETAYLI BIRCOK YAZI BULABILIRSINIZ HERSEY ADIM ADIM ANLATIYORLAR KISACA ANLATAYIM XP CDSINI KOMPLE BILGISAYARINIZA KOPYALAYIN SONRA NLUTE PROGRAMINI KURUP CALISTIRIN GIGABYTE'IN SITESINDEN INDIRDIGINIZ SATA DRIVERLERINI ENTEGRE EDIN NLITE KURUN COK BASIT ZATEN GORURSUNUZ DETAYLI ANLATMAYA GEREK YOK YINEDE COZEMEZSENIZ onder_yasar78@hotmail.com 05553200579 TELEFONDA SERVIS VEREMEM AMA ISTANBUL AVRUPA YAKASI ICINDE ISE SERVIS UCRETIMIZ 45 YTL HUNTER COMPUTER
  • ACİL YARDIM...arkadaşlar bayiden HP COMPAQ PRESARİO 6520 ET model laptop satın aldım recovery olayını yapmadan xp pro servis pack 2 yükledim bütün sürücüleri buldum fakat conexant high defination audio driver'ını yükleyemedim bir türlü xp uyumlu sürücüsünü bulamıyorum ayrıca bluthoth un sürücüsüde tabi xp uyumlu olan yok tam 1 haftadır sessiz bir şekilde laptop kullanıyorum servisi aramama rağmen yardımcı olmadılar vistadan başka birşey söylemiyolar yardımcı olursanız sevinirim..şimdiden teşekkürler.
  • selamlar
    XP ekran kartı driverını bulamıyorum dv6500 icin.
    Link de calısmıyor yardımcı olabilir misiniz
  • merhaba arkadaslar bende de hp pv 6520 et var ses,ethernet ve bus driver driverlarını bulamadım varsa atarsanız sevinirim msn adresim yucellaw@hotmail.com tşk ederim isteyenlere bende diğerlerri var ulaştırabilirim
  • banada driver lazim vistadan xp ye donus yaptim driver problemi yasiyorum ethernet driveri ses karti driveri ana kart driveri lazim
    bi yardim edebilcekmisniz
    makina HP pavilion dv 6362 ea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İntercom_ -- 7 Aralık 2007; 17:58:35 >
  • http://www.notebook.gen.tr/viewtopic.php?f=24&t=18&p=27#p27
    arkadaşlar bu sorunu yukarıda link'ni verdiğim adresten anlatılanları uygulayıp halledebilirsiniz
    ben yaptım bütün marka leptapların sata sürücüleri mevcut
    gayet güzel olmuş zaten bunu nlite programı ile xp işletim sisteminin içine entegre ediyoruz
    asaraz21@hotmail.com
  • arkadaşlar benim bilgisayar recovery dvdsini takınca sabit disk bulunamadı hata falan diyor.

nası yapabilirim acaba bunu
  • arkadaşlar aynı sorundan bende şikayetçiyim. şu an sistemimde windows vista kurulu ve bu sata driver meselesi yüzünden xpyi kuramıyorum. sorun laptop windows xp disklerini tanımıyor. bu disk xp cdsi değildir diyor.
    yaptığım işlemler:

- biostan sata native bölümünü iptal ediyorum.
    - windows eth0'nun sürümlerinden
    - ilk başta sorun olarak gösterdiği disk yok uyarılarını bu sefer vermiyor
    - daha sonra ilerlemek isteyince bu xp kopyası değildir diye uyarı alıyorum ve geçerli bir kopya yerleştirmemi istiyor.

2. olarak :
    - hiç müdahale etmeden nlite ile yeni bir kopya oluşturdum ve ia-ahci driverlarını entegre ettim
    - daha sonra sata native ayarını enable şeklinde bıraktım
    - kuruluma geçtiğide disk tanımama hatası vermedi. fakat winxp cdsini yine kabul etmedi.

laptopum dv9097 pavilion
    çift disk var.

recovery partionları sildim ve şu an 2 ana disk var.

bu durumda biliyorum yasak ama ben kopya xp aramıyorum. tamamen orjinal keyim ile aktif edebiceğim bir xp kopyası önerirseniz sevinirim. sonuçta orjinal keyimle kurulumu yapıcam. buradan yardımcı olamasanızda pm'den yardım ederseniz çok minnettar olurum. yada en azında bu sorunu yaşayanlar deneyimlerini paylaşır ve çözüm konusunda yardım ederlerse sevinirim

• Teşekkürler güsel paylaşım fakat bende bi sorun war. notebook HP 530 kullanıyorum

sata sorununu hallettim ve xp yükledim fakat Hp nin sitesindeki driverler işe yaramadı makineden ses cıkmıor wireless calısmıor vs..

Ayrıca bilgisaarı ilk aldığımda hard dic de bir bölüm ayrılmıştı sanırım orası recovery dediğiniz şey.ben orayı sildim.bu bi sorun yaratırmı?

Bide bu driverleri nereden bulabilirim?

Teşekkürler.
  • arkadaşlar hp dv 9630et modeline xp kurabilen var mı? varsa yolunu bize de söylesin valla bıktım artık vistadan maddi manevi ne isterse destek olurum o kadar bıktım artık.tüm denemelerime rağmen olmuyor
  • 1. VİSTA ÜZERİNE XP KURMAK ( RECOVERY CD'Sİ İLE KURULUM YAPMAK ZORUNDA OLANLAR VE VİSTAYI DA KULLANMAK İSTEYENLER İÇİN )

2. VİSTA KURULU GELEN BAZI CİHAZLARIN XP' KURDUGUNUZDA XP DRİVERLERİNİ BULAMIYORSUNUZ SANIRIM YETERİNCE ARASTIRMA YAPMIYORSUNUZ BAZI CİHAZLAR İÇİN ELİMDEN GELDİGİNCE BURADA DRİVER LİNKLERİNİ YAYINLAYACAĞIM

SELAM ARKADAŞLAR ÇOK FAZLA RASTLANILAN BİR KAÇ KONUDA DAHA SİZE YARDIMCI OLAYIM DEDİM

1- VİSTA ÜZERİNE XP KURMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER VİSTA COK GUZEL BİR ÖZELLİK EKLEMİŞ HİÇBİR DİSK BÖLÜMLEME PROGRAMINA İHTİYACINIZ YOK (PARTİTİON MAGİC - ACRONİS TRUE İMAGE -NORTON ) GİBİ BİLGİSAYARIMA SAĞ TUŞLA TIKLAYIP YÖNET DİYORSUNUZ DİSK YÖNETİMİNE GELİP C SÜRÜCÜSÜNE SAĞ TUŞLA TIKLIYORSUNUZ VE BİRİMİ KÜÇÜLT DİYORSUNUZ TAMA DEDİKTEN SONRA DİSKİNİZ HAZIR SONRA BİLGİSAYARI KAPATIP YENİDEN XP CD'Sİ İLE NORMAL BİR ŞEKİLDE YENİ OLUŞTURDUGUNUZ SÜRÜCÜYE KURULUMU YAPIYORSUNUZ KURULUM BİTTİKTEN SONRA SADECE XP AÇILACAK AMA KORKMAYIN YAPMANIZ GEREKEN COK KOLAY ÖNCELİKLE BAŞLAT AYARLAR DENETİM MASASI KLASÖR SEÇENKELERİ GÖRÜNÜMDEN GİZLİ DOSYA VE KLASÖRLERİ GÖSTER DİYECEKSİNİZ ( VİSTA İÇİN ) XP DE YAPACAKSANIZ BU İŞLEMİ ARAÇLAR KLASÖR SEÇENEKLERİ GÖRÜNÜMDEN YAPACAKSINIZ SONRA C SÜRÜCÜSÜNDEKİ BOOT KLASÖRÜNÜ VE BOOTMGR DOSYASINI XP KURDUGUNUZ SÜRÜCÜYE KOPYALAYIN SONRA VERDİĞİM LİNKTEN (http://download.chip.eu/de/VistaBootPRO-3.2_249111.html ) indiriyorsunuz programı çalıştırıp unutmadan netframework yamasını isteyebilir microsoft.com dan indirebilirsiniz programı çalıştırıp windows boot loader ( uninstal legacy boot loader yazan yeri seçip ) aşagıdaki bölümden all drivers sonra en alttan install boot loaderi seciyorsunuz sonra manage os entries'i seçip add new os entry seciyorsunuz boot drive yazan yeri c sürücüsü olarak secip işletim sistemi adını kendiniz biseyler yazın apply updates deyin işlem tamam kapatıp actıgınızda işletim sisteminizi secip hangisine isterseniz girebilirsiniz...............................

2. hp pavillion tx serileri icin driverleri veriyorum

1. (http://rapidshare.com/files/77987174/HP_TX_Series_Laptop_Drivers_for_XP__Part_1_.rar.html )
    2. (http://rapidshare.com/files/77986828/HP_TX_Series_Laptop_Drivers_for_XP__Part_2_.rar.html )
    3.http://rapidshare.com/files/77974810/HP_TX_Series_Laptop_Drivers_for_XP__Part_3_.rar.html )

3 dosyayıda kopyalayın bütün driverler burada denenmiş ve süper calısıyor ben kullanıyorum mükkemmel hızlanıyor cihaz vista 'ya oranla neredeyse yarı yarıya parmak izinden tutun bütün fonksiyonlar full dur

rarları actıgınızda bir coproccesor rarlı dosya daha var onunda sifresi darkgiank.info şimdilik bu kadar diger modelleride yayınlayacagım elimden geldigi kadar

hepiniz allaha emanet olun

ÖNDER YAŞAR ( HUNTER COMPUTER ) BİLGİSAYAR BAKIM SATIŞ TAMİR SERVİSİ

XEON_TR@HOTMAİL.COM
    HUNTER COMPUTER

• BİOSTAN SATAYI İPTAL ETMEYİN QUİCKPLAY YANİ WİNDOWSU BAŞLATMADAN FİLİM İZLEME PROGRAMINI ÇALIŞTARAMAZSINIZ OZAMAN YA SATA DRİVERLERİ GÖMÜLÜ BİR CD BULUN YADA NLİTE PROGRAMI İLE BUNU KENDİNİZ YAPIN COK KOLAY GÖZÜNÜZÜ KORKUTMAYIN OKADAR AAAAAAAAAAA
  • PAVİLLİON CİHAZLARDA COK UZUN SÜRELİ YUKSEK PERFORMAN GEREKTİREN OYUNLARI COK FAZLA OYNAMAYIN BENDEN SOYLEMESİ SOGUTMA SİSTEMİ YETERSİZ AŞIRI BİR ISINMA SEZERSENİZ BACAKLARINIZI YAKACAK KADAR HEMEN KAPATIN DİNLENDİRİN İLK ETAPTA BİR SEY OLMAZ FALAN YADA BİR ŞEY OLMUYOR DİYEBİLİRSİNİZ AMA EKRAN KARTININ İŞLEMCİSİNİ YAKIYOR ACTIGINIZDA 3 DEFA UZUN UZUN BİP SESİ VERİYOR VE SANKİ BİLGİSAYAR ACILIYOR FAKAT GÖRÜNTÜ GELMİYOR GİBİ ABUK SUBUK HATALAR VE ENSONUNDA DOGRU GARANTİYE YOLLAMAK ZORUNDA KALABİLRSİNİZ HA BİR DE UNUTMADAN HP'NİN SERVİSİ HAKKINDA COK ACIMASIZ YAZILAR YAZANLAR VAR BENİMDE BASIMA GELDİ CİHAZIN EKRAN KARTI YANDI SERVİSE YOLLADIM 1 HAFTA İCİNDE ANAKART BATARYA DEGİSTİ VE GELDİ CİHAZDA ÇİZİK DAHİ YOKTU TERTEMİZ HP'YE COK COK COK TESEKKUR EDİYORUM GÖSTERDİKLERİ İLGİ VE TİTİZ İŞÇİLİKLERİ İÇİN
  • slm. değerli hp kullanıcıları ; ben hp 5280 kullanmaktayım ve sata kurulumunu disketsiz aşağıdaki şekilde hallettim. aşağıda verdiğim linkte ingilizce anlatıyor ama ben kısaca özet yapayım.

sata yı biostan disable yaptıktan sonra dilediğiniz yazılımı bilgisayarınıza kuruyorsunuz.gerekli driverları hp nin sitesinden kurduktan sonra( bu önemli orda matrix storage mi nedir ismini tam hatırlayamadım o da önceden yüklü olmalıki hata vermesin )

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-62909.html bu linkten bize gerekli dosyayı indiriyosunuz. bu dosyayı kurduktan sonra c nin içinde

C:\DRIVERS\WIN\IMSM\PREPARE, and install.cmd. buraya iki kere tıklıyosunuz. hemen ardından bilgisayarı yeniden başlatıp biostan satayı enable yapıyosunuz. xp acılınca size yeni donanım bulundu diyecek.hayır a tıklayıp listeden kendiniz. ;yer olarak C:\DRIVERS\WIN\IMSM, burayı gösteriyosunuz. next deyip ....... işlemi tamalayın. ok. okadar.bunu 5 değişik hp ve pavilion ürününde denedim hepsi başarılı. kolay gelsin..

http://forums12.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do;HP-FORUMS-S-WPA-IDX=HVJNFjbDMHxLPYGs1h01jYpDWkn7vTJ8y8TDPj6kWtrJyblG5cTt!-461449791!-1584464578?threadId=1144704&admit=109447627+1200949581893+28353475

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hokayi -- 21 Ocak 2008; 23:15:06 >

• arkadaslar ben yeni Pavilion dv6640et aldım. xp yüklemek için denildiği gibi hp nin internet sitesinde driver bölümüne girdim.fakat driver bölümünde xp için 6-7 tane driver varken,vista için 15-20 tane driver var.bana biraz mantıksız geldi.yani xp kurmak için gerekli driver lar eksik gibi geldi.
    bu konuda bilgisi olan varmı acaba?
    şimdiden teşekkurler
  • Hp PAVILLION DV6000 VISTA YUKLU NOOTBUKA XP YUKLERKEN TAM NTFS TAM FORMAT ATARKEN %78 DE ELEKTRİKLER KESİLDİ.(PİL KULLANMAZKEN).DAHA SONRA ELEKTRİKLER GELDİĞİNDE TEKRAR XP CD SİYLE BOOT ETMEYE ÇALIŞTIĞIMDA (KURULUM İÇİN BİR TUŞA BASIN EKRANINDAN SONRA) SİYAH EKRAN ÇIKIYO VE KİTLENİYOR.LÜTFEN ACİL YARDIM????

• arkadaşlar bende hp pzvilion dv6640et kullanıcısıyım;
    XP 'Yİ KURMAK İSTEYENLER,
    1-notebook.gen.tr sayfasında forum bölümünde hp bölümünde "http://www.notebook.gen.tr/hp-f5/hp-pavilion-dv6600-eglence-dizustu-bilgisayari-serisi-intel-t827.html" lingine girin hepsi mükemmel anlatılıyor...YALNIZ ORADAKİLERİ SATIR SATIR AYNEN YAPIN...
    VİSTA ÜZERİNE KURMAK İSTERSENİZ XP'Yİ,
    2-KESİNLİKLE nlite programını kullanın...

BEN BURDAN KURDUM ŞUANDA SÜPER ÇALIŞIYOR...SADECE PARMAK İZİ HARİÇ ,ODA ÖNEMSİZ BENCE KULLANMIYORUM..KOLAY GELSİN
  • BU NOKTALARI OKUYAMIYANLAR...N O T E B O O K . G E N .T R
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.