Şimdi Ara

Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
118.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşlar bende pavilion 9620et var.Xp kurmak için denilen yöntemleri uyguladım ama olmadı.
    Hatta hp nin sitesinde anlatılanıda uyguladım.
    Bu arada enterasan olan sitede biosa girip satayı disable edin diyor ondan sonra xp cd siyle açın F6 gerisi malumunuz.
    biosa baktığımda ben sata seçeneğinin olmadığını gördüm .acaba kendileri bunu bilmiyor mu ? Anlatımlarda birde resim koymuşlar.
    bir bilen var mı neyin nesidir bu iş.
    Yardımlarınızı bekliyorum vistaya mahkum etmek içinmi bunu yaptılar acaba :)
  • mrb arkadaşlar bende hp pavilion 6570 et notebook var. windows vista premium yüklü. benim web kameramda sorun vaar. ilk aldığımda çalışıyordu. sonra çalışmıyor ancak recovery den tekrar yüklersem çalışıyor. bunu her seferde yüklemek zorunda kalıyorum.garantiye gönderirsem değişime gidebilir mi veya sizi önerdiğiniz bir şey varmı? ne yapmam gerekiyor bilgisayarın özellikleri
    amd x2 2.00 ghz turion tl 60
    nvıdıa ekran kartı 256
  • Selamlar..

Bende laptobumu geçen sene aldım (DV-9087)

Cihazla XP Media Edition olarak geldi.

XP Pro'ya çevirsem bana ne gibi avantajları olur ? Sistemin performansı artacaksa hemen bende yapmak istiyorum bu işlemi
  • Güzel paylaşım kardeşim teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyupozgur

mrb arkadaşlar bende hp pavilion 6570 et notebook var. windows vista premium yüklü. benim web kameramda sorun vaar. ilk aldığımda çalışıyordu. sonra çalışmıyor ancak recovery den tekrar yüklersem çalışıyor. bunu her seferde yüklemek zorunda kalıyorum.garantiye gönderirsem değişime gidebilir mi veya sizi önerdiğiniz bir şey varmı? ne yapmam gerekiyor bilgisayarın özellikleri
    amd x2 2.00 ghz turion tl 60
    nvıdıa ekran kartı 256

http://forum.donanimhaber.com/m_18168615/mpage_1/key_/tm.htm

istersen şuraya bak aynı sorun bendede vardı , ilk önce yüklemeyi yapamamıştım ama sonra hallettim ve kamera sorunum nihayet çözüldü.

• visceroid
    DOSTUM SAGOL UYGULAMA SÜPER SORUNSUZ
    TŞKLERR
  • merhaba
    dizüstü bilgisayarıma paragon partion manager kurdum. tek parça 250 gb harddiski 2 ye bölmek için komut verdim. bilgisayar yeniden başladı ve program işleme başladı. yarım saat sonra bilgisayarıma baktığımda bilgisayar uyku modu gibi bir konumdaydı. bende bilgisayarı yeniden başlattım ve bilgisayar açılmadı, sistem cd sini takın gibi bir uyarı çıkıyordu. kurulum yapmak istediğimde harddisk yok diyor.
    harddiskim tamamen gitmiş midir?

bilgisayarı xp cd si ile başlattığımda ilk mavi ekranda xp yi şimdi kurmak için enter a basınız yazısı çıkıyor. ben entere bastığımda;

"Kur, bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulamadı.
    sabit disklerin açık ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlanması, diskle ilgili donanım yapılandırmasının doğru olmasını sağlayın. Bu işlem üreticinin sağladığı tanılama ya da kur programını çalıştırmayı içerebilir.
    Kur devam edemiyor. kurdan çıkmak için f3 basınız"

gibi bir yazı çıkıyor.

bilgisayarı açtığımda şu yazı çıkıyor;
    interrupted operation: insert the recovery cd or other recovery media and reboot your pc...

verilerim gitmiş midir?

• İlk olarak deneyimlerini açıklamalı olarak yazan arkadaşıma teşekkür ederim. Bu sorunla ilk defa geçenlerde ben de karşılaştım. Bizim sorunumuz yeni alınan Rack Mount IBM sunucuya XP Pro yüklememiz istenmişti. Lisanslı Xp kurulum CD'si bunu yapmanın yolu yok. Sistem kurulumlarında onu yükle sonra bununla güncelle gibi işlemleri yapmayı sevmem, bu nedenle Katılımsız Kurulum CD'si oluşturma yüntemini uygulamayı hem daha kolay, hem de daha uygun buldum. Yeni oluşturduğumuz kurulum CD'Sinin içine sürücüleri kopyalayınca kurulum aşamasında SATA - Raid sürücüler otomatik olarak tanınıp kurulum sorunsuz gerçekleştiriliyor. Bu konulara biraz zaman ayırmak ve biraz döküman okumaktan sıkılmayacak arkadaşlara kesinlikle öneririm.

Sevgi, saygı.....
  • Merhabalar arkadaslar

ya anlayamadigim bisi var...biz bu xp yi direkt sata mata yapmadan yukleyemiyor muyuz? illa bu olayi yapmamiz lazim mi?

yardimci olur musunuz?
  • Yüklersin, biostan hdd'yi pata yaparsın yüklersin...
  • cevabın için teşekkürler

ben dv 6651et modelini aldım...vista yüklü...ancak vistadan memnun değilim...xp yuklemek istiyorum...bu bahsettiginiz adimlari illaki uygulamak zorundamyim?

yani hani onceden yuklerdik ya bootable bi xp cd si alirsin takarsin...bilgisayar tanir...fdiskten islemleri yaparsin olur biter..

bu pata sata ayrimini illa yapmak zorunda miyiz? aralarindaki fark nedir?

cok soru sordum kusura bakma:) vistadan nefret ettim:(
  • Evet illa yapmak zorundasın. Pata , paralel ata; Sata , serial ata demek. Kısaca pata , sata'ya göre daha yavaştır. Pata sorun değilse sadece bios'a girer sata'yı disable edersin ve standart yoldan formatı çeker ve xp pro kurarsın olur biter...
  • kardesım dedıklerını aynen yaptım vıstayı sıldım ama xp yı kurdumç swsetup dosyasını yedeklemıstımç ama ıcınde hpqpdp dosyası yokç drıverları tek tek yuklemek ıstedıgımde vısta ıcın oldugunu soyluyor makına yukleyemıyorumç sorun nedır senceç yardımcı olursan sevınırım bılgısayarım dv6650et
  • onder kardesım asagıda yazdıgım konuda yardımını beklıyorum. sımdıden saol zaten cok yardımcı oldu verdıgın bılgıler.
  • arkadaşlar benim anlamadığım şu INTEL SATA AHCI CONTROLLER DRIVER adlı dosya hp sitesinde böyle bi dosya mı var nasıl bir şey bu ben anlamadım lütfen biri anlatsın....
  • Kısaca olayi size ozetlemeye cali$ayim..

Makine elime geldigi anda Fdisk yaptım tabii recovery falan almadan.. Neyse driverlari bir $ekilde hallettim. DV6148eu model makinam var.. Aralik ayinda makineye format atmi$tim, Xp Home yerine Xp Pro kurdum.. Fakat makine surekli acilis surecinde kendini restartliyor bazen 4 gun acilmiyordu. HP online servisi ile goru$tum iki gun once onlarda OS dosyalarinda bir sorun olabilecegini ve XP yi tekrar kurmamı soylediler..

Dun Xp Pro cdsi ile boot ettim, C surucusune format attim.. Mavi ekranda butun dosyalari yukluyor daha sonra tam kurulum a$amasında takılıp kalıyor.. Bir cikar yol bulamadim. Forumdan okudugum kadari ile SATA ile alakali olabilecegini du$undum e makinede i$letim sistemi olmadigi icin mudahele de edemiyorum.

Sadece bununla kalsa iyi... Pilimi neredeyse hic kullanmadigim halde 15 dakikadan fazla gitmiyor.. Makine cok fazla isiniyor ve Butonlardan ses cikmiyor..

Ama olsun Pavilionumdan memnunum

Forumdan okuduklarım yuzunden servise vermeye korkuyorum acikcasi. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz acaba ?

$imdiden herkese cok te$ekkurler..

• arkadaslar vista dan xp proo ya dönüş yaptım ama bluetoothu kullanamıyorum. aygıt yöneticisinde tanınmayan bir aygıt var "hp integrated module" diye. driver i yükleyemiyorum bluetooth cihazı devre dışı gözüküyor. ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler..
  • slm arkadaşım hp pavilion dv6000 için sata hdd si bulabilirmisin veya web adresini verebilirmisin.ben setup tan sata yı açıp kapatramıyorum bana yardımcı ol! tşekürler.
  • merhabalar üstatlar benim bir hp pavilion dv 6500 model laptobum var ama buna xp yüklemek istiyorum fakat biostya sata ayarı yok nasıl yapabilirim 3 gündür arıyorum ve sizin linkleriniz çalışmıyor lütfen yardım edin yada yardım cı olucak bir link lütfen
  • xp yüklemek için sata driverlarını xp cd sine eklemeniz lazım. bunun icinde yeni bir xp cd hazırlamanız lazım ki aşağıda verdiğim linkte bunun nasıl hazırlandığı yazıyor. kolay gelsin..

http://www.n otebook.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borba -- 27 Nisan 2008; 21:33:12 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.