Şimdi Ara

Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
118.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: visceroid

Şimdi arkadaşlar Recovery Partitionu olan HP kullanıcıları için yapılması gerekenler neler?

1- Öncelikle Partitionlarınızı istediğiniz gibi kullanmak ve XP PRO kurmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken ilk şey Recovery Partitiondaki bölümü DVD'lere çekerek Recovery Disk oluşturmak.İsterseniz yapmaya da bilirsiniz size kalmış bir şey çünkü HP sitesinden tüm driverları indireceğiz nasıl olsa...
    2- Notebook açılırken Setup'a girip HDD'nin SATA özelliğini disable edin...
    3- SP2'li XP PRO CD'si yardımıyla sisteminizi formatlayın. Bu sırada FDisk menüsü karşınıza geleceği için istediğiniz gibi HDD'nize partitionlar oluşturun..
    4- Temiz bir şekilde XP PRO sisteminize kurun...

Aynen ysptım problem çıkarmadan formatı attım Çok sağolun:)

• Arkadaslar Pavillion dv6700et var elimde fkat;

XP kurdum Ekran kartı , ethernet ,ses bikac driver ini bulamadım.Hp nin kendi sitesinde yok

Yardımcı olabilcek bir arkadas varmı

Uzerinde vista vardı. vista driver larıda elimde.eger vista driver ları uyuyorsa onları kurayım?

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkurler..
  • belki bazı arkadaslar floppy bulamamıslardır dıye floppy e yuklenen surucu dosyalarını r apide upload etttim....umarım işinize yarar...

http://r apidshare.com/files/157063980/HDD.rar

birde arkadasın birisi Birinci IDE kanalını sectıkten sonra 2 secenek cıkıyor hangısını secmelıyım dıye sormus...usttekini (iaahci) sececeksin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manyaqx -- 24 Ekim 2008; 13:55:34 >
  • Bence gzeL bir marka özellikleride yerinde ??
  • arkadaslar şu kolnulara dikkat edin bütün modellerde bios ayarlarında sata acıp kapatma secebegi yok üstelik hp'nin yeni cıkardıgı modellerde bios tamamen xp ile uyumsuz hale getirilmiş kursanız bile mavi ekran hatalarından kurtulamazsınız buna dikkat edecegeniz bir iki önemli nokta var

1. Cihazınız'ın bios ayarlarında sata enable disable secenegi varsa bunu disable yaparak sorununuzu halledebilirsiniz.

2. bu secenek yoksa nlite programını kullanara sata driverlerini cd'ye gömebilirsiniz.

3. Yanlız bunları yapmanıa ragmen mavi ekran yada benzeri sorunlarla karsılasıyorsanız bios surumunuzu daha onceki versiyonlar'la degistirmelisiniz.

4. Sakin kafayla panik yapmadan ugraşın başaracaksınız görürsünüz.

5. Sata driverlerini Disable yaptıgınızda hp'nin quickplay özelliğini kullanamayacaksını ona veda edin

6. Kesinlikle ama kesinlikle c:\altındaki swsetup klasorunu kaybetmeyin bir yere yedek alın kopyalayın icinde hicbiryerde bulamayacagınız yazılımlar var quickplay gibi. ayrıca butun driverler'de o klasorde biliyorsunuz.

hadi kolay gelsin

• arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekürler bende nlite ile sata driverları xp ye yükleyip yeni xp cd si hazırlayarak hp pavillion dv6650et nb a format attım ama tek sorunum var anakart sürücüsü sisteme sp2 veya 3 yüklenmeden yüklenmiyor yani sürücü programı sadece xp sistemde çalışmıyor, sp2 de sistemi çok yavaşlatıyor silmek istiyorum ama sp2 yi silincede sistemden abuk subuk hatalar alıyorum. sp2 yüklemeden sistem daha hızlı çalışır diye düşünüyorum ama emin değilim size sorayım dedim birde ben bu bilgisayara xp yükleyince performansı düştü gibi geldi bana sizdede öyle bir sorun oldu mu acaba?
  • quote:

Dedim ya bioslar farklı olabilir. Neticede ben kendi notebook'um olan DV5280 için yapmıştım. Sata Native diye geçiyor...

işletim sistemi yüklemesi yaparken sata native support enable olacak disable mı????
  • bilgilerini paylaşan tüm arkdşlara selamlar sevgiler.. bende dv6112ea var orjinalinde xp yukluydu ama üzerinde vista capable arması yani vistaya yüseltilebilir logosu oldugu için dayanamadım yükselttim (merak) quıcplay tusları hariç çalışmayan hiçbir özellik yok.. sadece dokunmatik tuşların ilk 2 tanesi yani quıckplay ve dvd yazan tuş çalışmıyor... o sorunudawww.hp.com.tr adresinden iletişime geçerek yardım istedim ve sağolsunlar gerekli yardımı ve program linkini verdiler,şuan sorunsuz çalışıyor..tek sıkıntım performanstan yana,,ürünüm80gb 512 ram,,acaba performansını arttırmak için napabilirim?flashdisc ile readyboost özelliğini kullanıyorum pek faydası yok diyebilirim.

• @mfyasar; ram ini artır.. 512 ram le vista adamı kahreder..
  • neden xp pro dönüşümüzü bu kadar zorlaştırıyolar. adam gibi sistem yapsınlar bizde nlite sata enable disable uğraşmayalım dimi. ben gerçi vistanın herşeyini ksarak kullanınca biraz bişeye benzio ama xp ye dönmeyi bu kadar zorlaştırmanın amacını anlamış değilim.
  • Vista nasıl satacaklar adamlar?
  • quote:

Vista nasıl satacaklar adamlar?

Aynen, pavillion için xp pro ethernet sürücüsü bakıyorum, yok, yok. Şimdi bir de mavi ekranla uğraşıyorum. Peki ben recovery partition'u silsem sorun çözülür mü yoksa yine nlite ile sata gömülü xp yapmam mı gerekir?
  • arkadaşlar ya dv6000 serisinin 6635et modeli Hp laptopun Xp driverları neden yok türkçe ve ingilizce HP sitesinde deli olacağım lütfen yardım..
    Aha linkte burada TIKLA

• quote:

Orjinalden alıntı: BekirHan

arkadaşlar ya dv6000 serisinin 6635et modeli Hp laptopun Xp driverları neden yok türkçe ve ingilizce HP sitesinde deli olacağım lütfen yardım..
    Aha linkte burada TIKLA

Sürücüler BURADA

• Sevgili arkadaşım verdiğin linke önce bir göz atsan...Bu linktede XP sürücüleri sınırlı touchpad felan var sadece iyi bak sonra yorum yap derim...
  • Arkadaşlar ACİL YARDIMM diliyorum....

Elimde Hp EliteBook 8530p (fu616aw) war ve kullandıgım programlar nedeniyle xp döndüm yalnız sata driver problemi yasıyorum ve yukarda anlatılan sekilde bi driver bulamıyorum hp.com da matrix storage programı war bunu parcalayıp içinden driverini alıp flopy le yüklmeyide denedim ama nafile daha sonra bu matrix storage denen exe dosyasınıda yükledim sata olarak gördü ama bazı disk sürücüleri hala "?" olarak görünüyor. ACİLL pleaseee
  • laptopları aldıın yere götürmek en mantıklısıdır donanımsalda olabilir problem.. yazılımı kurcalayarak düzeltemez boşa zaman kaybedersin en iyisi işi bilenine emanet etmek
  • benim biosta sata disable seçeneği yok. yeniden xp kurmak istemiyorum.eski laptopta kullandığım xp media center'ı ghost yapmıştım. o ghostu geria aldım. tabi doğal olarak açılırken mavi ekran verip resetleniyor. eski laptoptaki işlemci ve ram aynı türden.
    Şimdi benim merak ettiğim. bu sata driverini şu anda kurulu olan sisteme yerleştirebilir miyiz. yardımcı sistemlerle bilgisayarı açsam. sürücü dosyalarını kopyalarak ve gerekli inf dosyalarını değiştirerek bu işi halletmek mümkün müdür... yoksa çok mu uçtum.
    şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaslar Hp dv6390ea ya sahibim ne yazikki :(

Format attim ve xp yükledim Genel driverlari dv6196ea ile ayni bunu belirtmek isterim

Fakat sorunum su güc göstergesi ile

aygıt yöneticisinde Sm bus denetleyicisi tanıtamadım birde temel sitem aygıtı diye tanınmamıs driverlar var ne olduklar hakinda bi fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.