Şimdi Ara

HP Pavilion TX2000 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
13.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tx2550, Word'de ekranın bir köşesine kalemle yazılan harfleri tanıyor mu? Yani ben kalemle ekrandaki bir alana yazı yazarken, program otomatik olarak yazdığım yazıları ariel 11 puntoya çevirebiliyor mu? Tabi aynı şekilde forumlarda da... Bu mümkün mü?

Sorusuna karşılık HP TR'den gelen cevap şu şekilde:

İyi Günler,

Öncelikle bize HP Türkiye Web Sitemizden e-posta ile ulaştığınız için teşekkür ederiz.

Direkt olarak bu tarz bir özelllik bulunmamakla birlikte özellikle word yazılımı için tablet PC desteği hakkında bilgi almak isterseniz Microsoft ile görüşmenizi tavsiye edebilirim.

Hewlett Packard Musteri Hizmetleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 22 Ağustos 2008; 17:21:51 >
  • merhabalar.tx2500z için xp driver nerden bulabilirim.yardımcı olrsanız sevinirim.
  • Tx2500 için toplu bir şekilde driverleri bulabileceğin bir yer şuan yoktur herhalde sanırım.
    HP sitesinde yer vermiyor zaten XP sürücüsüne bir kaç driveri bulabilirsin oda ana sürücüler değil zaten.
    Tx2000 kullanırken baya bi aramıştım bende en son everet ultimate yazılımı ile tek tek bulmuştum ama kurmamıştım xp'yi neden kurmadım XP,nin tablet özelliği yok tablet editionda kurmakta pek aklıma yatmadı vista yı türkçeye çevirdim aynen devam etmiştim TL68 işlemci vardı performansını çok etkilemiyordu.
    Bugun ATI'nin sayfasından driver indirirken HD 3200 ün XP sürücüsü gözüme çarptı ekran için ordan bulabilirsin. Eğer niyetliysen...
    2 nciside ben XP kurucam beni hiç bişi durduramaz dersende XP CD'ni SATA sürücülü yapman lazım. Yoksa windows kur ekranında diski görmeyecek. BIOS'ta SATA - IDE v.s ayarıda yoktu tx2000 de 2500'de de olacağını sanmıyorum onun içinde şurada
    (http://www.n.o.t.e.b.o.o.k.gen.tr/hp-notebook-f5/hp-pavilion-tx2500-xp-kurulumu-t4697.html )
    bir kişi daha değinmiş bu SATA - XP durumuna umarım biraz yardımcı olabilmişimdir

• öncelikle ilgine ve yardımına teşekkür ediyorum.daha önce tx1250 ye sanal xp kurmayı denemiş ve başarmıştım ancak ekran kartının driver larını bulamadığımdan gerekli şekilde kullanamamıştım.(ayrıca vistada sanal xp de kurmuştum yine driver sorunu yüzünden kullanamamıştım).tabi xp yi kuruncada diskteki recovery bölümü kaybolmuştu.xp de çalışmayınca bende tekrar vistaya dönüş yapmaya karara vermiştim ki recovery bölümü yok birde üstüne daha önce oluşturduğum dvd çalışmayınca hepten ortada kalmıştım.zar zor dvd leri başka bir pc de çalıştırıp kopyalayıp yeniden vista yı kurdum.ve de diskteki recovery bölümü tekrar geldi.yani baya uğraştım hp servisinide aradım ancak xp çözümü için driver bulamadım indirdiğim nvidia driverlarının hiçbiri çalışmadı.şimdi de tx2500 için sanal xp kurmayı düşünüyorum yani sadece xp driverları olsa yeter bana.ati nin sayfasından radeon hd3200 driver ını indirdim ve ilk fırsatta deneyeceğim.sorunsuz çalıştırabilirsem buraya yazarım.

• sanal xp oluşturdum ancak maalesef ati nin sayfasındaki driver çalışmadı. bu cihaza xp kurup kullandığını belirten arkadaş driver ları nereden bulduğunu belirtirse ya da bir şekilde bana ulaştırabilirse çok sevinicem.
  • doğrusu bende xp kurmayı planlıyorum ama sanırım cok tantanaı olacak benım tablet hp tx2500z kurarsan buraaya yaz sana ıhtıyacımız olacak
  • Arkadaslar bende tx2510us var ve acilma sorunu yasiyorum yardiminiza ihtiyacim var bilgisayarimi actigim zaman "microsoft corporation"yazan ekranda(loading ekrani) kilitleniyor kaliyor islemci isigi da sonuyor. 5-6 kere kapatip actigimda normal aciliyor. cok ugrastim fakat bir turlu sorunu bulamadim isletim sistemiyle ilgili oldugunu dusunmuyorum cunku sadece hp yazisi ekrana gec geldiginde bu donma oluyor.Normal acildigi zamanlarda power tusuna bastigimda 3-4 sn.de ekrana hp yazisi geliyorsa dondugu zamanlarda ekrana hp yazisi 9-10 snde geliyor. bir de acildigi zamanlarin cogunda dvd surucuyu gormuyor dvd surucuyle bir alakasi olabilirmi? umarim donanimda bir sorun yoktur cunku yurtdisindan aldim makineyi.son olarak belki isinize yarar bir bilgi olur bilgisayarimi bir keresinde power tusundan kapatmak zorunda kaldim ve bu sorun ondan sonra basladi. lutfen yardim edin bugunlerde bilgisayara cok ihtiyacim var bu sorun yuzunden gunde 10-15 kere power tusundan kapatmak zorunda kaliyorum bilgisayari anakartin yanmasindan korkuyorum.simdiden tesekkurler..

• doğrusu bende xp kurmayı planlıyorum ama sanırım cok tantanaı olacak...

Tantana filan değilde :) teknik serviste çalıştığım için geçen gün TX1000 geldi XP kurmuşlar biraz kurcaladım hiç bi anlamı kalmamış makinanın çünkü tablet mablet hiç bişi çalışmıyor kalemi kullanamıyorsunuz uzaktan kumandası çalışmıyordu Quickplay filan yüklü değildi bir kaç sürücüsüde eksikti.Ekranı yatırınca ekranı döndürme olayıda yoktu sürücüler özellikler yüklü değildi ve yanlış kişiler kurduğu için recovery durumuda kaybolmuştu vista'ya çevirdim makinayı tüm sürücülerini yükledim quicplay, parmak izi filan makina kendine gelmişti :) ha vistada biraz ağırdı açılışında filan oda service pack 1 kurmamıştım kurunca açılışı hızlanıyor diyorlar. Call of duty 4 te kurmuştum 640-480 çözünürlükte oynamıştı.Yani eğer tablet özelliğini kaybetmeyi göze alıyorsunuz XP kuruyorsunuz o zaman bence ASUS F9Sg210DV olan ürününü tercihte edebilirsiniz. Özellik olarak biraz daha üstün bi alet 12.1 inch oda ama yok ben XP kurucam diyorsanızda daha önce tx2000 kullanıyordum bende XP niyetine girmiştim sürücülerini bulmuştum wacomun filan ses olsun ekran olsun ama yüklemedim.Vistada gayet iyiydi makina

• C_o_F arkadaşım önemli bilgi veya yedeklerin yok ise F11 ile recovery yapmayı denedin mi sıfırla cihazı bir kere istersen fabrika ayarlarına dön en doğrusu eğer sorun devam ederse donanımsal bir sorun vardır belkide. Birde Ram'in birini çıkar dene 2 si ilede tek tek dene çoğunlukla ram değiştirdiğim için serviste bu gibi sorunla karşılaşıyorum.Olmaz ise başka bir ram ile dene makinayı. Diğer bir önerimde enteresan gibi gelicek ama :) bataryayıda çıkarıp normal prize takılı olarakta makinayı açmayı denersin bunuda görmüştüm bir alette batarya var iken kasıp kalıyordu. Yurtdışından bile almış olsan abd diye tahmin ediyorum giden olursa ver orda servise götürsünler 1 yıl garantisi var ürünün zaten ama inşallah donanımsal bir problem çıkarmaz umarım.
  • arkadaşlar amerikadan tablet aldıracagım hp 2710p mi alsam yoksa pavilion tx2525 mi?
  • Ne amaçla kullanıcağını belirtmemişin ama... HP nin sitesinde bu ürün 1599$ başlangıç fiyatı olarak gözüküyor compaq ürün halen üretiliyormu da bi bilgim yok.Çünkü şuan için TX2500 serisinde başka tablet üretmediğini biliyorum yanlış bilgi veriyorsamda kusura bakmayın.Başlangıç fiyatlı ve AMD Turion(TM) X2 Dual-Core Mobile Processor RM-70 (2.0GHz) işlemcili ürün 899$ a satılıyor.

Sizin belirttiğiniz compaq ürün şu adreste adreste belirtilen özellikleri taşıyor ise ve bu fiyataysa eğer TX2500 serisi daha mantıklı tablet pc olarak HP daha ileri düzeyde şuan mesela toshibanında tableti var hepsiburada.comda filanda bakabilirsin ama 80 gb diskle filan geliyor 3000 lira civarındaydı alet eski bir TX2000 kulllanıcısı olarakta TX2500 serisini öneririm hem ekran kartı HD3200 bu üründe daha iyi işler başarıcaktır TX2500 almak için TX2000 nimi satmıştım ama $ fiyatları tavan yapınca şuanlık vazgeçtim bende kafana takılan başka soru var isede konunun 1 nci sayfasını okumanı tavsiye ederim ürün ile ilgili orada aydınlatıcı bilgilere ulaşacaksındır.

• hepsiburada da dolar kurunu düşürmüşler pavilion lar için tx 2550 de 2111 ytlye düşmüş sizce burdan mı alayım amerikadan mı getirteyim? amerikadan getirtirsem 19 aralık ta falan gelcek.
  • 2111 YTL bana göre çok para TX2000 ni hemen sattığım gibi alsaydım 1400$ a ZM86 işlemcili 320 GB hard diskli 4 GB ramli gelicekti bana $ da o zamanlar 1,28 ytl civarındaydı.Türkiyedeki ürünlerde seçenek sunmuyorlar sadece ZM82 cpu ile geliyor ve performansı hakkında bir bilgimde yok yani ZM86 ile kıyaslandığında bariz bi fark varmıdır yokmudur bişide diemem.Ama ben yine TX2500 alıcam ve ABD'den alıcam biraz daha fazla kÂrım olucak keyfi bişi olabilir ama bari ingilizce klavyesini türkçeye çevirebilirim onlada
  • Arkadaslar suan tabletten yaziyorum. tablet performansini begendim fakat fazla isiniyor.
  • Hayırlı uğurlu olsun dostum makinan iyi günlerde kullanman dileğiyle.İnşallah bir sorun problem yaşamadan mutlu mutlu geçinirsin tabletinle :) öncelikle Isınıyor derken nasıl ısınıyor kaç derece değerleri yazabilirsen kestana pişircek kadarmı bizde bilelim :) öyle çok fena ısıncağını yine tahmin etmiyorum havalandırma yerleride uygun yanlardan çıkışlar filan var ama max. ısıya 70c mesela kaç dakikada , saatte ulaşıyor onlarıda bize bi yazarsan bilgimiz olsun
  • ya aarkadaşlar klavyesinde bir sıkıntı var çalışmıyor ne olabilir acaba. usb klavyeden yazıyorum suan.
  • arkadaşlar 2.2 ile 2.4 işlemcili varsiyonları arasında acaba anakart farkı var mı. şöyle sorayım 2.2 işlemcili aleti 2.4 e anakartı değiştirmeden upgrade edebiliyormuyuz yoksa 2.4 te anakartın değişmesi mi gerekir
  • Merhaba hp pavilion tx2530ee dubai den 900usd ye aldım.ocak 2009.bu tablet laptoptan ayrı bişey çok güzel özellikleri var.
    öncelikle sorum var yardımlarınızı bekliyorum kutudan 2 pil çıktı.nasıl kullanayım.büyük olanı taktım şuan sadece onu kullanıyorum.küçük olanı da arasıra takıp şarj etsem mi 4 ay oldu alalı hiçşarja takmadım.diğer laptoplarımda bir yıldan sonra hep pilleri bitirmiştim.acil cevaplar bekliyorum.

artılar : tablet,kalemi var.klavyeyi ortadan kaldırıyor herşey dokunmatik.ekran dönüp kitap kadar oluyor müthiş bişey.parmak izi okuyucusu var daha kullanmadım.artık işime yetişemiyorum sadece bilgisayar ile işler yapıyor.bilgisayarın özelliklerine vakit ayıramıyorum. uzaktan kumandası tek tuşla bilgisayarı açıyor.daha alışamadım bu kadar teknolojik lükslere. denk geldi çok uygun fiyata aldığım için mutluyum.pdf leri kitap gibi okuyorsun tam safya açıp ekranı dik tutunca.

eksiler : biraz fan sesi var.dell d500 müm var onuda işte kullanıyorum onda bu kadar ses yok.daha sessiz.Vista gereksiz yavaş.ama tablet özellikleri sadece vista da var.katlanmak zorunda kalıyorum.dell d500 te xp pro vista dan hızlı çalışıyor diyebilirim.ısınma yaşamadım.ama ısınma yapıyor hafif.
    birazda kasanın etrafında çok mavi ledler var sanki.iş yaparken gözüm gidiyor.

başka merak ettiğiniz birşey varsa cevap yazınız.

• Arkadaşlar,

Bir haftadır TX2630ET modelini inceliyorum. HP IPAQ 914C kullanıyorum ve böyle bir şeye ihtiyacım olduğu için en yakın bu modeli buldum. Yukarıda yazılanları okuduktan sonra kafamdaki soruların çoğu cevabını bulmuş oldu ama batarya konusunda haka takıldığım yerler var. Mesela hepsiburada sayfasından baktığım zaman kutu içeriğinde 2. batarya olduğu yazmıyor. Ayrıca baktığım modelin özelliklerinde "AMD Turion™X2 ZM-84 2.3 Ghz" yazıyor ama bunun hakkında pek bilgim yok...

En iyisi tüm özelliklerini yazayım...
    # İşlemci AMD Turion™X2 Ultra Çift Çekirdekli Mobil İşlemci ZM-84 2.3 Ghz Düzey 2 önbellek 2 MB
    # Sistem Belleği 3 GB DDR2 (2+1 GB ) 800 MHz Mak. 4 GB
    # Ekran Kartı ATI Radeon™ HD 3200 64MB Grafik Belleği (max. 1470 MB Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği)
    # Ses Kartı 3D Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik Altec Lansing® hoparlörler
    # Modem / Faks 56K
    # Ağ Kartı Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
    # Pcmcia 1 ExpressCard/34 yuvası
    # Sabit Disk Kapasitesi 320 GB 5400 RPM SATA
    # Disket Sürücü Yok
    # Optik Sürücü Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
    # Parmak İzi Okuyucu Tümleşik parmak izi okuyucusu
    # Batarya 4 ve 8-hücreli Lithium-Ion Batarya, 65 W AC Güç Adaptörü
    # Klavye 101 Tuşlu Klavye -- Dokunmatik ekran için tümleşik kalem, Panelde yer alan medya kontrol düğmeleri
    # Ekran 12.1 WXGA (1280 x 800) High Definition BrighView Widescreen Dokunmatik Ekran / Tümleşik Stereo Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam
    # İşletim Sistemi Vista Home Premium İngilizce (32 bit) / Türkçe / İnglizceDil seçeneği
    # Boyutlar 224 x 306 x 31,3 mm / 1,96 kg
    # Geliştirilmiş Portlar 3 x USB 2.0, 1 x VGA Çıkışı, 1 x S-Video TV Çıkışı, 2 x Kulaklık Çıkışı (biri SPDIF çıkışlı), 2 IEEE 1394, 1 RJ11 modem konektörü, 1 RJ45 Ethernet konektörü
    # Kablosuz Haberleşme 802.11a/g/n WLAN, Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi
    # Aksesuarları HP mini uzaktan kumanda
    # Bellek Kart Yuvası 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu
    # Açıklama Microsoft® Works 8, Microsoft® Office Home, Microsoft® Internet Explorer 7.0, Windows Mail, Adobe® Reader 8.0, Windows Media
    # Player, HP Photosmart Essential , Windows Photo Gallery, DVD Play, Windows Movie Maker, Windows için Verisoft Erişim Yöneticisi

HP Pavilion TX2000

• meraba arkadaşlar elimde pavilion tx2100er bulunmaktadır fakat ekranı tamamen paramparca oldugundan tamırı fıyatına eşdeğer çıkmıştır. eminim arıza yaşıyanlar bu ürünün 2.el parçalarını çok zor bulmaktadır. notebook un içindeki butun parcaları satışa çıkarıorum ilgilenen mesaj atsın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.