Şimdi Ara

HP Pavilion TX2000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
13.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hp'nin Pavilion TX2000 serisi (Pavilion TX2040et) Türkiye'de ne zaman satışa sunulacak bir bilgisi olan varmı acaba.
    Mart 2008 diye bir kaç yerde gördüm ama hala satışta hiçbir yerde yok.

• ben tx2030ee yi yurt dısından aldım Türkiyeye biraz zor gelir gibi, çünkü bir kaç can alıcı özellik farkı var tx2000 lerin tx1000 lerden. Eğer elindeki stoğu eritmeden tx2000 leri getirecek olurlarsa tx1000 serisini alan olmaz
  • Çok doğru demişin dostum Mart 2008 de satışta dediler ama yurtdışında mevcut bende dışardan temin etmeye çalışıcam sanırım. PM'den msn adresini verebilirsen bir kaç sorum olucak kabul edersen eğer :)
  • çok özel değilse burdanda sorabilirsin,cihaz yaklaşık 1.5 haftadır elimde vista idi xp kurdum 100% performans aldım denemez
  • turkiyeye cok gelir
    ben amerikadan tx1000 alicaktim TL64islemcili turkiyede hala TL54 islemcili modeli satiliyordu son model olarak...
    tabletler pek satilmadigindan getirilmiyor ayrica gelsede mutis pahalı geliyor...
  • "Msserin" arkadaşım, özel bi durum için değil amacı aştığı için meşgul etmeyelim diye istedim forumu.

O zaman burdan sorayım hem başkalarınada yardımcı oluruz.

1. Ekran Tx1000 gibi biraz soluk mu.
    2. Ekran kartı Geforce 6150'nin performansı nasıl en fazla hangi oyunu destekler (Oyun için almıyorum ama performansı önemli)
    3. Tablet özelliği geliştirilmiş mi? TX1000'e göre acaba. Çizim yapıcam Photoshop'ta ve Grafik çalışıcam ihtiyacı fazlasıyla karşılarmı?
    4. Vista'daki performansı nasıl Dükkana TX1000 gelmişti. Masaüstünü görmemiz uzun sürmüştü.
    5. AMD TL68 işlemci performansı 2 GB Ram ile nasıldır?
    6. Maksimum 4 GB ram takılıyormuş. Gerek varmı buna sizce ve 4 GB takarsak Ekran kartı için bir + 'sı olurmu?

Kusura bakma biraz uzun oldu ama :) Görüpte veya inceleyerek alamıycağım için kafama takılanları sormak istedim.Sende bu ürünün bir kullanıcısı olarak bana vericeğin cevaplar çok önem taşıycak benim için. Şimdiden çok teşekkürler

• 1)evet en önemli fark ekran, tx1000 serilerının ekranı sanki pürüzlü bir jelatin varmışcasına gözükmekte ve parlaklığı güneş ışığı altında soluk kalkmakta, işte en önemli fark bu tx2000 nın ekranı oldukça parlak güneş ışığı altında sorunsuzca kullanılabiliyor. Ama led aydınlatma özellinden olduğunu sanıyorum eski notebooğumdaki neon aydınlatmaya göre biraz daha mavimsilik var gibi. Hımm nasıl diyim sanki eskii notebook biri 6500 kelvin, tx2030 9300 Kelvin.Photoshop vs. ile uğraşıyorsan bu renk sıcaklığını daha iyi anlarsın kanımca.

2)Ben oyun hiç denemedım oyun oynama alışkanlığım yok, ama mesleğim gereği Catia kullanıyorum gayet sorunsuz çok iyi bi başarı sağlıyor. Ama ekran kartının ram olayını tam olarak anlayabılmıs değilim. Shared değilde delicated gibi bi sistem kullanıyor. Biosta 16mb ila 128Mb delicated video memory seceneği var. 16MB yi secince windows ta 128MB olarak görüyor. 64MByi secınce, windowsta 512 olarak görüyor. 128mb yi secincede 760 küsür olarak goruyor. Ama ram dan kaybedılen mıktar 128 olarak gorunmekte. Sanırım kendı uzerındede paylasımsız bı video ram var, ve sistem ramından nekadar paylasırsan onun katları olarak bu paylasımsız video ramı kullanabılıyor.

3)İşte 2. can alıcı fark burada, bu cihazın kalemi stylus değil, Wacom marka basınc hissetme özellikli digitizer. Drawing tabletlerle ilgilenıyorsan Wacomun nasıl bı marka oldugunu bılırsın. Yanlıs hatırlamıyorsam 256 seviye basınc algılayabılıyor. Ve kalemın arka kısmıda aynı sekılde basınc etklı silgi. Aynı zamanda kalemdede bir tane buton yer almakta. Ve kalemı ekrana dokundurmadan imlecı hareket ettırıp yapacagın cızımın nereden baslayacagını görebılıyorsun. Catia için bana cok ama cok uygun geldi. Ama biraz alısmak gerek cunku ekran goruntusu ıle baskı uygulayacagın duyarlı yuzey arasında 2mm lık bı ara var. Yani çok aşırı detay gerektiren bı cızımde sağ gözümü kapatıp çok daha keskin sonuclar alabiliyorum

4)Masa üstünü görmenın uzun sürmesi, Norton internet securitiden kaynaklı ve vistanın gereksiz grafık ara yuzlerı. Nortonu kaldırıp, Nod32 yi kurdum, ve vistanın gereksız grafiklerini iptal ettim, yani win98 gorunumune soktum cok hızlı bır sekılde acılıp , kapanabılıyor. Hız konusunda bi durum daha var onuda 5. sorunda daha net acıklayacagım

5)Benim cihaz tl-60 işlemcili, 2gb ramlı, yaptıgım işlemci performans testlerınde intel t5600 lerle aşşağa yukarı aynı cıkıyor.Yani 5 testin 2 sinde tl-60 daha hızlı, ama sonuclar bırbırıne cok yakın. Ram erişim testlerinde ise T5600 ü uzak ara sollamakta. İntel T serisi işlemcılı notebook kullanmadıgım ıcın bu durum onlardada varmı bılemıyorum ama tl-60 işlemcı adaptore takmadığın surece neyaparsan yap bitürlü max. hız olan 2.0ghz e cıkmıyor.

6) Ben 2gb ram ile windows xp de fazlası ile rahatım, cihaz sanki çok üstün performans vermekten daha cok neyaparsan yap donma ve kitlenme karşıtı bi bicimde tasarlanmıs. Yani ne denersem denıyım cıhaz daha sımdıye kadar cevap vermemezlik yapmadı.

Bunlardan ayrı cihazı benim gibi fabrikaymış şantıyeymıs gibi zor koşullarda kullanmayı düşünüyorsan pek tavsiye etmem, açıkcası eski cihazımdan sonra biraz hassas bialet gibi geldi bana. Cihazın uzaktan kumanda olayına hayran kaldım, tamamen kapalı cıhazı uzaktan kumanda ıle acıp kapatman mumkun. Hemde uzaktan kumandayı Pc card express yuvasında saklayabılecegın bır sekılde tasarlamıslar kaybolma derdı yok. Cihazla birlikte biri 4 cell diyeri 8 cell 2 tane batarya ile gelmekte. 4 cell olan yaklasık 110dakıka kadar gıdıyor, wiriless acı web sayfası msn vs. gibi idle işlerde kullanırken. 8 cell bataryayı bı turlu olcmek nasıp olmadı ama oda aşşağa yukarı 2 katı gıdıyordur. Cihazı bıraz daha hafıfletmek ıcın DVD-RW sını sokup yerine bi kapak takıyorsun. Bu da nerden baksan 350 gram kadar daha hafifletiyor.Ürünle birlikte birde güderi silme bezi cıkıyor. Dış kapak parlak ve benım gıbı sureklı ellerı vıcık vıcık terlı olan bırı ıcın pek hoş değiş tüm parmak izi kımliğim cihaz uzerınde kaldıgı ıcın bu bez baya bı mantıklı geldı bana. Sonuc olarak HP yi bu üründeki tasarım ve özellik bakımından kutluyorum çünkü ilk defa bır cıhaz bana sony vaio kullanıyormuscasına keyıf verdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    13 yıl önce açıldı
    HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)
    14 yıl önce açıldı
    HP Pavilion Dv7-6000st (LC750EA)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun üşenmemiş bu kadar açık ve net yazmışın yazını :)

Çok iyi oldu bu bilgileri paylaşman benimle, netten hiç bu kadar faydalı bilgiye ulaşamamıştım forumda bile bulamadım daha öncede açtım bu konuyu kafama takılıyordu şuanda sadece nerden temin edebileceğime bakıcam sayende :) Fabrika veya Şantiye gibi yerlerde kullanmıcam ofise götürcem arada bir tasarım için genelde evde kalıcak.
    Oyun bende hiç oynamıyorum ama istediğim öyle Geforce un yeni çıkan serilerinden olmasıda değil bu işimizi görürse 6500 kafi tasarımda filan benim için.
    TL68 ini bulabilirsem çok daha iyi olur o zaman sendeki TL60 mış memnunmuşun gerçi ama daha sonra değiştirme yükseltme işine girmiycem Yaparsamda 4 GB ram'e çekerim yeterli. Norton'u hiç kullanmadım Nod32 herzaman işimi gördü...Birde tablet olarak "Wacom" 'a değinmişin çizim tabletlerinde dünyanın en iyisidir bu işi yapmayan bile olsa sağda solda görmüştür duymuştur
    Tekrardan çok teşekkür ediyorum. Tx2030 'unu da güle güle kullan ayrıca ;)

• teşekkürler,yardımcı olduysam ne mutlu bana, bu arada yazmayı unutmuşum emin değilim ama sanırım winxp den kaynaklı olduğunu düşünüuorum, cihazın fanı cok hafıf ve yavaş bi şekilde tamamen boşta bile olsa durmuyor. Kanımca tek fan olduğu için bi yandanda GPU yu soğutmaya çalısıyor. Çünkü sicaklık ölçüm programlarında idle da iken bile winxp de GPU 70 C derecelerde gözükmekte. Ama ne fandan öyle hissedilir bi sıcaklık var nede cıhazın altında. Eski amd 2000 notebooğuma kıyasla gayet serin çalışan bir cihaz. Eski cihazı kucağımda kullanmam mümkün olmuyordu ciddi anlamda rahatsızlık verecek bi ısıya sahipti.
  • Bi donma kilitlenme gibi sorun çıkarmıyorsa problem yoktur o zaman birde söylemişin aleti kullanırken, Görevi sonlandır gibi v.s bi takılma kasılma olmamasıda güzel ayrıca bunlar önemli bilgiler. HP Pavilion diye isim geçtiği zaman forumda milletin tüyleri diken diken oluyor :)) arızadan filan ama bu tamamen farklı bi seri herhalde kimse öyle bi sorun yaşamaz umarım...
  • Umarım öyle olur, bu bugune kadar kullandığım 3. hp notebook um dıyerlerınde batarya dısında hıc bı sorun yasamadım bugune kadar. Ama cıdden formdakı sıkayetlerı okudukca bı yandanda insanın ıcını bı korku bürüyor
  • quote:

Ama cıdden formdakı sıkayetlerı okudukca bı yandanda insanın ıcını bı korku bürüyor

Demişin :)) Ben okudukça kahroluyordum Pavilion TX alıcam diye bişi olurmu büyük bi sorun çıkarırmı anakartla ilgili v.b. diye baya bi düşündüm ama yeni seri dedim belki sorun çıkmaz :) Tipine hastayım zaten ondan birde özelliklerine dokunmatik olması çizim yapabilmesi yoksa Asus'un F9 serisi vardı 12 inclik daha yüksek özellikleri filan...
  • guzel sorular guzel cevaplar sagolun arkadaslar...
    buarada
    yakin bir zamanda casper bir tablet pc cikardi kasa si tx e cok benziyor ama ben begenmedim....
  • Sorular ile cevaplar kafası karışık ve ileride bu ürünü alacak olan arkadaşlara umarım yardımcı olur.
    Ben şahsen aradığım cevapları buldum ama aleti bulamadım daha :)
    Casper içinse bana uzak Allah'a yakın olsun :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2developed

Arkadaşlar merhaba...

Hp'nin Pavilion TX2000 serisi (Pavilion TX2040et) Türkiye'de ne zaman satışa sunulacak bir bilgisi olan varmı acaba.
    Mart 2008 diye bir kaç yerde gördüm ama hala satışta hiçbir yerde yok.

Bu urun gelmeyecek su an için; TR stoklarda tx1350et mevcut(gt899eA) isterseniz..
  • Şuan için gelmiyecek derken kesin gibi söylemişiniz? Ne zaman gelir peki ortalama bişi...

Aslında ilk TX1350 alıcaktım, sonradan HP'nin sayfasında 2040et'yi görünce vazgeçtim birde satışta diye gördüm bekleyim biraz daha demiştim...
    TX2040'ta gelene kadar dünya'da tedavülden kalkar zaten Geforce 6150 kullanıyorlar ekran kartı filan olarak...

Peki TX1350' nasıldır? Yukarıda daha önce sorduğum 6 sorunun cevabı bu ürün içinde geçerli olurmu acaba bir bilginiz varsa sevinirim yardımcı olursanız....
  • TX2040et 1599$+KDV olarak Hp'nin sayfada var.
    Benim bi arkadaş aldı amerikadan çok methetti ben de alsammı diye düşünüyordum gelirken bir tane de kendime getirtcem.
    Kararsızdım ama burayı da okuyunca alıyım artık dedim
    Çok teşekkürler...
  • quote:

TX2040et 1599$+KDV olarak Hp'nin sayfada var.
    Benim bi arkadaş aldı amerikadan çok methetti ben de alsammı diye düşünüyordum gelirken bir tane de kendime getirtcem.
    Kararsızdım ama burayı da okuyunca alıyım artık dedim
    Çok teşekkürler...

Türkiye'ye biraz zor gelicek sanırım arkadaşlarda söylemişler bunu ama...Ben siparişini verdim Amerika'dan gelicek TX2000z AMD TL-68 320 GB HHD. 2 GB RAm'li Mayıs 2'de elimde kısmetse. Bende çok karamsar kalmıştım ama cevaplar sayesinde kararımı verdim artık bekleme modundayım, geldiği zaman bende görüşlerimi belirtirim resimini filanda koymaya çalışırım kısmet olursa

• Horrrtttt :)

Tx2000' iniz geldimi Amerika' dan, memnunmusunuz, biraz bilgi verirseniz çok iyi olur. Bende düşünüyorum almayı, umpc' yi satıp.
  • quote:

Horrrtttt :)

Tx2000' iniz geldimi Amerika' dan, memnunmusunuz, biraz bilgi verirseniz çok iyi olur. Bende düşünüyorum almayı, umpc' yi satıp.

Aslında Hortlamış bi mesaj sayılmaz :) ürün daha bizim memlekette olmadığı için alıcak arkadaşlarada iyi bir bilgi edinme oluyor.

Bana makina 04 Mayıs'ta geldi özellikleri ise;

CPU :AMD Turion X2 TL 68 2.4 Ghz.
    Ram : 2 GB 667 Mhz.
    HHD : 320 GB
    Ekran: Nvidia Geforce 6150

bu şekilde.
    Performans olarak gayet memnunum aletten bi kasılma takılma yaşamadım.
    İşletim sistemi Vista 64bit Home Premium olarak geldi. Bi farkınıda görmedim diğerlerinden
    Hemen Adobe Design Premium yükledim ve çatır çatır açtı makina. Arkasından bi NFS Carbon yükledim burada biraz sorun oldu oda 640 x 480 low değerlerinde oynuyor 800 x 600 yada 1280 x 700 yaptım menuler arasında aşırı bi ağırlaşma oldu oyundada aynı şekilde.Ben oyun için almadığımı söylemiştim ama alıcaklar için ve size bilgi amaçlı belirteyim onuda

Vista 64bit'te programlar yüklediğimdede bi sorun yaşamadım winamp,office 2003 filan açıyor yani birde Rise Of Nation kurmuştum en sevdiğim oyun adamları parmakla hareket ettiriyorsun yada kalem yardımıyla orası çok güzel tıklıyon paşa paşa gidiyorlar
    Dokunmatiğe değinmişken Wacom Kalem'le geliyor ve kalem daha öncede belirtmişti bir arkadaşımız hakkaten 1-2 cm uzaktan başlıyor işlemeye orası çok süper elinize alıp baktığınızda şaşırıyorsunuz ilk önce diğer tx1000 serisinide kullandım, bu 2000 serisi çok çok faklı gerçekten. Kalemin üzerinde birde tuş var onuda ayarlıya biliyorsunuz ben mouse sağ tuş olarak yaptım kalemle pc'yi kullanırken iyi oluyor.Photoshopta çok iyi çalışıyor kalem ince silme yapıcaksanız ters çevirip siliyorsunuz silip ve biraz fazla bastırıp komple silme gibi.Daha önce çizim yapmadıysanız tablet'te grafik olarak ilk başta zor gelebilir ama alışıksanız işiniz ise tasarım filansa alışmanız uzun sürmeyecektir

Bataryasıda ben 8 Cell sipariş vermiştim öylede geldi. Biraz ağırlaştırıyor ve arkadan çirkin bi görünümü oluyor biraz ama performans olarak çok güzel yalan olmasın 4 - 4.5 saat gidiyor film izledim kapadım yarıdaydı daha bi tane daha izletir yani

Birde DVD yazıcısı opsiyonel yani vidalı filan değil altta bi klipsi var ileri tince şak die çıkarıp elinize alabiliyornuz bunuda güzel düşünmüş HP. AMD Turion TL68 dedik ısınma demedik :) ama gerçekten öle bi haşlanma gibi bişi görmedim dizimde kullandım filan öle aşırı ısınmada yok onunda değerlerini yazarım

Şimdilik aklıma gelenler bunlar isterseniz resimlerinide ekleyebilirim tek tek batarya ile sağdan soldan vista puanlarını.Hee vista puanı demişkende son olarak 3.0 veriyor oda ekran kartından 3.0 İşlemci'ye 4.9 HHD. 5.2 baya yüksek bi rakam veriyordu.Başka sormak istediğiniz ve aklınıza takılan sorular olursa memnuniyetle yanıtlarım.
    İyi günler

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.