Marka HP Model Pavilion dv6-3055et Dizüstü Eğlence Bilgisayarı Ürün Kodu WN774EA İşlemci Markası Intel® İşlemci Tipi Core™ i7-720QM İşlemci İşlemci Hızı 1.60 GHz, Max Turbo Frequency 2.8 GHz İşlemci Cache 6 MB L3 önbellek İşlemci FSB (Veri Yolu) Ekran Boyutu 15,6 inç ( 39,6 cm ) Ekran Tipi Yüksek Çözünürlüklü LED HP BrightView Ekran Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768 Ekran Kartı ATI Mobility Radeon™ HD 5650 Ekran Kartı Hafızası 1 GB DDR3 Paylaşımsız olmak üzere 2714 MB'ye kadar toplam grafik belleği HDMI Var Sistem Belleği 4 GB ( 2 x 2048 MB ) DDR3 Max Bellek 8 GB'a kadar DDR3 belleği destekler Disk Kapasitesi 320 GB 7200 Rpm SATA Optik Sürücü SATA optik sürücü: Çift Katman Destekli LightScribe SuperMulti DVD±R/RW Modem yok Ethernet Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN Wireless 802.11 b/g/n Bluetooth Yok FireWire Yok E-Sata Var Usb Portu 3x USB 2.0 bağlantı noktası Video Portu 15 pinli VGA video konnektörü Klavye Tam boyutlu ada tarzında arkadan aydınlatmalı klavye Hoparlör Stereo hoparlörler Kart Okuyucu Secure Digital (SD) kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için beşi bir arada tümleşik Dijital Ortam Okuyucusu Kamera Tümleşik Dijital Mikrofonlu HP TrueVision Web Kamerası (VGA düşük ışık) Parmak İzi Okuyucu Var Touchpad Açma/kapama düğmeli dokunmatik HP clickpad İşletim Sistemi (Yazılım) Windows® 7 Home Premium 64-bit TR/EN Paket İçeriği Notebook,Pil,Adaptör Çanta Yok Boyut (G x D x Y) 24,5 cm (U) x 37,8 cm (G) x 3,17 cm (min. Y) / 3,57 cm (maks. Y) Pil Teknolojisi 6 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil Ağırlık 2,49 kg Garanti Süresi 24 Ay Fiyata 2045 TL ne derseniz
İ7 ler daha eski mi yoksa i/-720Qm mi daha eski anlayamadım. Ancak araştırdığım kadarıyla İ7 4 gerçek 4 sanal yol içeriyor. İ5 e göre daha hızlı diye anladım. Yanlışmıyım?
i7ler geliştirilmeye devam ediyor, ama şu an piyasada olanların çoğu gördüğüm kadarıyla 45nm teknolojisiyle hazırlananlar ve 45watt güç tüketimleri var. Ama mesela i7-620M 32nm ve 35watt tüketiyor, çünkü yeni model. Fakat bizim piyasada henüz göremedim bu modeli.
Yukarıda da söylediğim gibi i7-720QM, i5e göre biraz daha iyi performans verir ama fazla güç tüketir ve daha fazla ısınabilir. Performans farkının uygulamada fark edlir olacağından şüpheliyim. Benim şahsi görüşüm i5 alman yönündedir.