Hp nin belirttiğim model notebook una sahibim iki senedir kullanıyorum. Laptop ın fanını temizlemek için geçenlerde açtım daha sora tamamen toplamayı başardım. Fakat artık bilgisayarım açılışta Xp yi tamamen yükledikten sonra kendini kapıyor. Format atmama rağmen problem geçmedi. Güvenli mod da açtığımdaysa günlerce problem çıkarmadan kullanabiliyorum. Sadece ve sadece bilgisayarım normal olarak açtığımda bu problemi yapıyor. İşin ilginci XP yi tamamen yüklüyor, masaüstünü de yüklüyor tam kullanabilir hale geldikten sonra 1-2 dakika sonra kendini kapıyor. Arada ben kapa komutu vermişim gibi tüm programları kapatarak kapanıyor arada da direk elektriğini kesiyor. Bu problemi neden yapar ne sebep olmuş olabilir bana yardımcı olabilicek birileri var mı ?
Problem senin temizlik işleminden sonra başladığına göre fanın işlemciyi sanki tam soğutamıyor gibi bir izlenim oluştu bende.
tekrar aç makinayı cpunun üstüne macun sür fanı iyice oturt birde öyle dene. kolay gelsin
++1
quote:
Orjinalden alıntı: dragonball
Problem senin temizlik işleminden sonra başladığına göre fanın işlemciyi sanki tam soğutamıyor gibi bir izlenim oluştu bende.
tekrar aç makinayı cpunun üstüne macun sür fanı iyice oturt birde öyle dene. kolay gelsin
Acaba dediğiniz gibi işlemci problemimidir diye safe mod da super pi yi çalıştırdım. Bilgisayar yine de kapanmadı. hala daha XP yi normal açmaya kalkınca kendini kapatıyor. Sonradan aklıma birşey takıldı acaba safe mod işlemcinin ısınmasını engelleyebilecek bir kısıtlaması olup olmadığı hakkında bir bilgim yok. Bilgisi olan var mı ?
Mesajını okudum. Sanırım statik eletriklenme ile oluşmuş bir arıza gibi görünüyor. Ankarada olsaydın yardımcı olmaya çalışırdım. Belkide donanım sorununu çözerdim. Geçmiş olsun.