Şimdi Ara

HP ProBook Kullanıcılar Kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
10.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ahmet bey Merhaba ;

Bütçeme göre bende HP elitbook yada probook bakıyorum.Oyunla vs işim yok.Photoshop ile ara sıra işlemlerim oluyor o kadar.Siz hangisini önerirsiniz ;

HP Probook 450 G5 Intel Core i5 8250U 8GB 240GB SSD Notebook

NOT : Satıcı ısrarla G6 değil dedi bu model.Googlede araştırmada bu cpu G6 modelinde çıkıyor.Anlamadım.

HP Probook 450/G5/ Intel Core i5 8265U 8GB 256GB SSD WiN 10

Bu kesin değil.Satıcıya ulaşmak baya zor.Tok satıcı

HP EliteBook 840 G3 i7-6600U 8GB/256 SSD 14"/ ÇOK TEMİZ

HP EliteBook 840 G3 i7-6600U 8GB RAM 256GB SSD 14" FHD

HP ProBook 450 G4 i5-7200U 8GB 256GB SSD 15.6" HD W10 PRO

HP Probook 450 G5 i5 8250U 8GB DDR4 500GB HDD 15.6" 14AY GARANTİ

Hangi makinayı önerirsiniz.Çok eskide olsun istemyorum ahmet bey.Fiyatlar baya yüksek.Limitleri zorluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertunc23 -- 27 Mayıs 2020; 0:17:31 >

• Selam
    İlk sıradaki HD ikinci sıradaki fhd
    Birde son sıradadaki var HD ama
    15.6" cihazda HD nasıl olur bilemiyorum. HD olan 15.6" bir cihaza mağazada falan Bi bakmanızı öneririm. Fhd ve HD arasında ben HD olanı tercih ettim pil tüketimi açısından avantaj sağlıyor çünkü. Fiyat olarak uygun fiyat üçüde. Diğer cihazların işlemcisi eski ama kullanacağınız uygulamalar açısından hepsi de işinizi görür. Elite book kullanmadım o nedenle bir şey diyemiyorum ama hepsi de sizin işinizi görecek cihazlar.
    Sizin için en uygun cihaz bunların içinde fp olarakhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-hp-probook-450-g4-i5-7200u-8gb-256gb-ssd-15.6-hd-w10-pro-810265238/detay/
    7 ve 8 nci nesil arasında performans açısından baya fark var ama kullanacağınız uygulamalar bakımından bunu öneririm. İkinci önerim ise ilk sıradaki olur.
    İkinci elin biraz şans işi olduğunu da belirtmek isterim.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetYOL -- 27 Mayıs 2020; 2:0:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• AhmetYOL kullanıcısına yanıt
    Ahmet bey teşekkür ederim.Kafam çok karışık.Yeni nesil işlemcili olan laptoplar 4000 bin liradan başlıyor.Bütçem da çok kısıtlı.Ben sizi dinleyip 2. Elde işlemci serisi olarak en yeni nesil bulmaya çalışayım.Dediğiniz gibi 2. El şans işi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müsaadenizle ben de görüşlerimi belirtmek isterim. probook'lar, HP'nin giriş seviye business laptopları iken elitebook'lar HP'nin üst seviye business laptoplarıdır. arada ne kadar fark var derseniz muhtemelen malzeme kalitesi gibi anakart kalitesi gibi farklılıklar vardır. ama günün sonunda asıl iş işlemcide kalıyor. probook olana gelecek olursak ise 8.nesil işlemciler g6'da kullanıldı diye biliyorum. g5'in farkı ise klavye kısmı komple siyah iken g6'da gri hale getirilmiş olması. fotoğraftaki g5 ama işlemcisi g6 işlemcisi bir anormallik var. diğer ürünlerde ise taşıma kolaylığı, ekran kalitesi, kullanım ömrü vs gibi şeylere odaklanmanız lazım. şu ikisi bence diğerlerinden daha mantıklı bir seçim:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-hp-elitebook-840-g3-i7-6600u-8gb-256-ssd-14-cok-temiz-819917600/detay/https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-hp-elitebook-840-g3-i7-6600u-8gb-ram-256gb-ssd-14-fhd-821537932/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdnanAkıncı -- 27 Mayıs 2020; 17:58:43 >

• AdnanAkıncı kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.Bende ahmet beyin verdiği Sim teknolojideki elitbook ile probook arasında kaldım.Bir diğer fark da intel HD ekran kartında var.Elitbook da 520M paylaşımlı ekran kartı varken probook da 620M bir üstseviye kart var.
    Ben genel olarak evde websitesi tasarımı ile uğraşacağım.Arada çook sıkılırsam windowsun store bulunan oyunlarından da oynarım diyorum.Bu yüzden elitbook ile probook arasında kaldım.

Not: Sizin de verdiğiniz ilk linkdeki arkadaşın satmaya niyeti yok yada birşeyler gizliyor.Keza batarya ve cihaz hakkında bilgiler sordum görmesine rağmen cevap vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertunc23 -- 27 Mayıs 2020; 22:8:30 >
  • Bu gün HP elitbook 840 G3 Full HD i7 6600 aldım.Eski olmasına rağmen yükde bile gram ses gelmiyor ve ısınmıyor.Tam bir mühendislik harikası bence.2020 çıkan 2500 tl civarı satılan pc 5 basar 10 ile katlar düzeyde.

• Hayırlısı olsun. Uzun süre sorunsuz kullanırsınız inşallah.

• Sağolun hocam.Aldığımdan beri firefox kullanırken makine çok ısınıyor sonrada kilitleniyor.Bir türlü çözemedim.İçime kurt düştü.Ayrıca sol altdaki ctrl çalışmıyor ama FN + C basınca kopyalama işlemini yapıyor.

• Fn olayını biostan ayarlayabilirsiniz. Isınma için varsa alt kapağı açıp kompresör uygulayın faydası olacaktır diye düşünüyorum

• Merhaba,
    Bende probook almayı düşünüyorum. İnternette araştırdığımda pek fazla bilgi bulamadım bu konu haricinde Acaba baktığım cihazda kronik bir sıkıntısı varmıdır ? Yada önericeğiniz başka probook modeli önerisi ben aşağıdaki linkteki cihaz kafama yatıyor. Ama önerilerinize açığım yardımlarınızı beklerim... 🙂

• Cihazın bu versiyonunu kullanmadım ama özellik olarak diğer probooklarda olduğu gibi tam bir f/p cihazı. Kronik sorun olacağını sanmam. Uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız inşallah

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba. eşime uzaktan eğitim sürecinde kullanması için bir probook almayı planlıyorum ancak linteki bu ürün hakkında herhangi bir yorum ya da inceleme göremedim. bu kodda ürün sadece bu satıcı da çıkıyor. diğer bulunanlar hep 256 gb ssd'li. acaba ürün orijinal midir? dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden

• salur kazan S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eğer sadece uzaktan eğitim ve günlük işler için kullanacaksanız bence daha ucuz ve daha az performans gerektiren bir ürüne bakılabilir. Linkteki ürün ise gereksiz pahalı, harici ekran kartı olmadığı için de performanslı diyemeyiz. Yani 6000 tl verilmez. Bence illa bu fiyatlar civarına çıkabiliyorsanız ve illa business laptop arıyorsanız macbook air'lere bakabilirsiniz. Yahut uzaktan eğitim için gerekli uygulamaları destekliyorsa ipad pro'lar da gayet kaliteli tercihler. Ama dediğim gibi bunlar sadece lükse çıkabiliyorsanız yönelebileceğiniz ürünler. Benzer fiyat bandında iki ürün linki bırakıyorum. Bunlar size belki bir fikir verebilir. Ama her iki ürün de günlük işler için fazla performanslı ve yüksek fiyatlı. Epey gibi fiyat karşılaştırması yapabileceğiniz sitelerde ürün isimlerini aratıp kendinize uygun filtrelemelerle daha uygun ürün bulabilirsiniz. İyi şekilde araştırmanız lazım.

https://www.epey.com/laptop/hp-probook-450-g7-9tv50ea.html#

epey
    Lenovo C340 81N400H5TX 2'si 1 Arada
    https://www.epey.com/laptop/lenovo-c340-81n400h5tx.html

Lenovo c340 bu yıl ya da geçen yıl çıktı en önemli avantajı dokunmatik olması bir de galiba bazı ürünlerinde kalem de veriyorlar. Laptop dokunmatiği ne kadar hassas bilemem ama iyiyse avantajı çok olur. Son olarak tekrar dediğim gibi oyun oynamayacaksanız performans gerektiren işler yapmayacaksanız çok daha ucuza işinizi görecek laptop bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

• öncelikle cevabınız için çok teşekkürler ederim.

evet ürün biraz pahalı ancak uzun yıllar idare etsin diye böyle bir şey düşünmüştüm. 2008 yılında bir lenovo almıştım geçen yıla kadar kullandım ve hala zar zor bir şeyler yapmaya imkan veriyor.

eşim hafif ve küçük ekranlı bir model istiyor. onlarda da seçenek çok göremedim, gördüklerimde 8000 civarında başlıyordu.

eğer üsttekilerden farklı birkaç ürün tavsiye ederseniz iyice araştırmak isterim ve çok memnun olurum.

@AdnanAkıncı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salur kazan -- 14 Eylül 2020; 21:29:51 >
  • salur kazan S kullanıcısına yanıt
    önceliğiniz hafiflik ve uzun ömürlülük ise hp'nin probook'larında modele göre ekran ve ağırlık bilgisini öğrenebilirsiniz.
    430: 13.3" ekran boyutu ve 1.49 kg
    440: 14" ekran boyutu ve 1.60 kg
    450: 15.6" ekran boyutu ve 2 kg
    illa probooklara bakacaksanız 430 ve 440'lar size hitap ediyor.(şahsen şu an 430 yani 13.3"li kullanıyorum 1.50 kg olmasına rağmen bu bile ağır gelebiliyor)
    iki probook linki bırakacağım 7000 civarındalar eğer black fridayi beklerseniz belki bir tık indirim olabilir. bu arada bunlar da karşılaştırma sitelerinde teknik puana göre yaptığım sıralamada bulduklarım sizin detaylı araştırma yapmanız lazım ancak probookların kolay kolay kronik sorunu olmaz onu da belirteyim.
    epey
    HP ProBook 430 G7 (2D174ES) Notebook
    https://www.epey.com/laptop/hp-probook-430-g7-2d174es.html

epey
    HP ProBook 440 (1B7S7ES) Notebook
    https://www.epey.com/laptop/hp-probook-440-1b7s7es.html

her ikisinde de harici ekran kartı yok ama ram ve işlemci iyiler.
    bunun dışında ben olsam eğer uygulamalar destekliyor olsaydı kesinlikle bir ipad pro alırdım bununla ilgili bir videoyu da bırakıyorum:
    Koray Birandyoutube
    iPad Pro 2020 - Yeni Bilgisayarim 🖥
    https://www.youtube.com/watch?v=EIJhaBDMu4o

ama eğer tabletlere hazır değilseniz macbook airler işinizi sağlam görür. tekrar kolaylıklar dilerim.

• AdnanAkıncı kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim yeniden cevabınız için.

verdiğiniz bilgilerle birlikte araştırıp bir karar vermeye çalışacağım.

iyi günler.
  • Merhaba,
    İps full hd ekran şart
    250 gb ssd 8 gb ram olmali
    4 çekirdekli güçlü bir işlemci cihazdan beklentim
    Eski euro truck simulator 1,age3 gibi oyunları oynarim. Gerisi office internet işleri tavsiyenizi bekliyorum
    Acer swift 3 laptoplarin ses sorunu mevcut
    Lenovo cihazlarin ekran ve kasası çöp
    Umarım bu kriterde bu ikisini buldum :

urun.n11.com
    HP ProBook 450 G7 9HP68EA i5-10210U 8GB 256SSD 15.6" FHD DOS Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-probook-450-g7-9hp68ea-i5-10210u-8gb-256ssd-156-fhd-dos-P457640062

urun.n11.com
    HP 340S 9HR36ES G7 i5 1035G1 8GB 256GB SSD Freedos 14" FHD Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-340s-9hr36es-g7-i5-1035g1-8gb-256gb-ssd-freedos-14-fhd-P433331725

Hangisini tavsiye edersiniz yada başka bir öneriniz var mı?
    480 tl iade ile 5000₺ civarına düşmesi ve orijinal hp çanta ve mouse hediye etmeleri çok cazip kılıyor
    Teşekkür ederim.

• 2 side iyi probook görüntü olarak daha iyi görünüyor

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Hp 450 g7 için hard disk takılacak ama uygun disk kasası bulamadım. Nereden bulabileceğime dair bilgisi olan var mı?

Lazım olan parça bu: https://www.ebay.com/itm/HP-ProBook-430-445-440-450-455-G6-G7-Hard-Drive-Bracket-Caddy-Frame-w-Screws-USA-/303360033615

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.