Şimdi Ara

HP Q2612A Toner Dolum Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Q2612A toner var. Bugün toner tozu aldım. önce toneri temizlemeyle işleme başladım. drum, drumın aldındaki silindir ve manyetik silindiri kolonya ile sildim. manyetik silindiri çıkarırken ucundaki yay çıktı. yayın geri nasıl takıldıgını bilmediğimden (sanırım kırılmış), yayı takmadan silindiri yerine taktım. bıçağı da kolonyalı mendille temizledim.drum ve altındaki silindiri taktım. tıpasından toner tozunu 100g koydum. (toner tozu bu toner markası içinmiş). kapakları vidaladım ve yazıcıdan çıktı almaya başladım. ilk sayfa koyu ve kirliydi.sonraki sayfalar gittikçe açılmaya başladı. sayfanın sağ ve sol kenarlarında boydan boya uzun çizgi çıkmaya başladı. yazılar çok açık çıkıyor. problem nedir, yardımcı olabilcek var mı?

kolonya ile silmiş olmam problemin sebebi olabilir mi?forumlarda alkolle temizledşklerini yazmışlar.ben de kolonya kullanıyim dedim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• bu arada drum 1 saat kadar güneşte kaldı.
  • bozmadan yapılmaz ilk dolum yapılırken bu tip şeylerin olması doğaldır o yüzden moralinizi bozmayın sakın. kolonyayla silmeyin. temizlemek için bunun gibi bir solüsyon alın. her temizleme solüsyonu olmaz.http://www.microer.com.tr/default.asp?q=urun&ID=287 manyetik merdanenin yayı devreyi tamamlıyor eğer yay takılmamışsa devre tamamlanmadığından dolayı baskı düzgün alınamıyor. toner dolum malzemesi satan yerlerde yayı satılır, deforme olan bölümü çıkartın yenisini takın bunu yaparken manyetik merdanenin içindeki mıknatısın başını kırmamaya dikkat edin.http://www.microer.com.tr/default.asp?q=urun&ID=285 toneri doldururken toneri parçalara ayırdığınızda drum kısmının altında atık haznesi vardır orayıda her dolumda boşaltmayı ihmal etmeyin. dolumunu yaptıktan sonra parçaları temizledikten sonra drumun üzerini toz bebek pudrasıyla bir miktar pudralayın bunu yapmadığınız takdirde drum bıçağı kaydırmayabilir ve drum bıçağını kırabilirsiniz. toneri topladığınızda drumun köşesinde yay takılıdır onu mutlaka yerine takın yoksa yine devre tamamlanmaz ve kağıdın bir kısmına hiç baskı yapmaz. kafanıza takılan başka bir soru varsa sorabilirsiniz.

• verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.acemilik haliyle ilk denememde yaşadığım başarısızlık üzerine yılmadan inat ettim.bugün toner tozunu aldığım yere manyetik yayı almaya gittim.bana boş toner verdi.al bütün parçaları senin olsun dedi.çok cuzi bir para karşılığında verdi.hemen alıp eve geldim.bu sefer daha dikkatlice söktüm ve parçalarını temizledim.toneri toplayıp içine tozu koydum.şuan çok güzel çıktı alıyorum.orjinal tonerden bir farkı yok

tekrardan çok teşekkürler
  • hayırlı olsun. dolum yaptıkça eliniz dahada pratikleşecektir.
  • http://www.kartussan.com/urun/hp-q2612a-muadil-toner-hp-12a-toner-hp-2612-toner-hp-1020-toner-hp-m1005mfp-hp-m1319mfp-3015-1_618337.aspx?CatID=36871

çok uygun sıfır ürün dolumla uğraşmanıza gerek yok garantili orjinalle aynı kalitede, 35 tl
  • cool hocam ben ikinci dolumlarda 5-10 baskıda bir çıktılarda sayfada yatay olarak 4 tane paralel siyah şerit oluşuyor neden kaynaklanıyor? nerede eksik yapıyorum yardımcı olur musun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım aynı durumu bende yaşadım sorun drum,merdane,bıçağında olabilir ama ben artık kendim doldurmuyorum çünkü çok toner eskittim bu işler yüzünden bu sitede arkadaşın birinin tavsiyesi üzerine bir link verdi firma linki ilk başlarda güvenmem inanmam ben böyle şeylere ama kaybetcek birşey olmadığından denemeya karar verdim aradım görüştüm toner fiyatı o kadar düşüktüki garantilide aldım hemen bundan sonraki aşamalarda tonerlerimide onlara doldurttum sana da veriyim de kaybedecek birşey yok
    http://www.kartustonerplaza.com/HP-12A-Q2612A-MUADIL-TONER-YENI-ITHAL-HP-1010-1018-1020-1022-3030-3050-3055,PR-6714.html

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

Herkese merhaba,

Elimde Q2612A toner var. Bugün toner tozu aldım. önce toneri temizlemeyle işleme başladım. drum, drumın aldındaki silindir ve manyetik silindiri kolonya ile sildim. manyetik silindiri çıkarırken ucundaki yay çıktı. yayın geri nasıl takıldıgını bilmediğimden (sanırım kırılmış), yayı takmadan silindiri yerine taktım. bıçağı da kolonyalı mendille temizledim.drum ve altındaki silindiri taktım. tıpasından toner tozunu 100g koydum. (toner tozu bu toner markası içinmiş). kapakları vidaladım ve yazıcıdan çıktı almaya başladım. ilk sayfa koyu ve kirliydi.sonraki sayfalar gittikçe açılmaya başladı. sayfanın sağ ve sol kenarlarında boydan boya uzun çizgi çıkmaya başladı. yazılar çok açık çıkıyor. problem nedir, yardımcı olabilcek var mı?

kolonya ile silmiş olmam problemin sebebi olabilir mi?forumlarda alkolle temizledşklerini yazmışlar.ben de kolonya kullanıyim dedim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

silikonun esnekliğini kaybetmiş buyuk ihtimalle bi kontrol et derim biraz konuyu hortlatmıs oldum gerci

• Muadil çok ucuzladı ve dolum eskisi kadar rağbette değil.Dolum yerine muadil daha az uğraştırıcı ve ucuz ve garantileri de var.http://www.teknoreyonum.com/hp-q2612a-1010-1012-1020-1022-3015-3020-3050-3052-3055-canon-crg-703-lbp2900-3000-uni-comp--urun38320.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.