Şimdi Ara

HP satış sonrası rezilliği Aman dikkat.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar siz daha cd verip vermemelerini tartışıp durun adamlar bana dioki senin dvd-rw yazılımın veya diğerleri bonus yazılım mış bi kez silersen bi daha kullanazmışız. tabi siz makinam dvd-rw li olsun diye extra 50-100$ daha fazla para verin (kaldıki bu ürünleri harici aldığınızda bunların bütün yazılımları sürücüleri cd halinde veriliyor) ama yazılımını hp size lütfedip bonus olarak veriomuş.

bu düpedüz saçmalık. aksini lütfen iddaa etmeyin.

hp desteğin cvp maili

"Sorunuz tarafimdan anlasilmis ve net olarak cevaplanmistir.

Urun ile beraber gelen bonus yazilimlara sadece olusturacaginiz kurtarma
    diskleri, urun icerisindeki
    sw setup klasoru ve 'D' bolumu ile yapacaginiz geri yukleme ile ulasabilirsiniz.
    Bu islemler disinda
    bonus yazilimlari iceren bir cd HP tarafindan gonderilmez.

HP urunleriyle ilgili sorularinizda yardima hazir oldugumuzu belirtir,
    calismalarinizda basarilar
    dileriz."

bunun manası kardeşim illaki benim sana sattığım home edition kullanacan. kardeşim ben HOME kullanmayacam, mecburmuyum kullanmaya (kanun filan mı var)? bende şirketimin verdiği lisanslı PRO var ama kullanırsam dvd-rwın programını kaçak kullanajam mecburum.

(parasını verdiğimiz ama hp olarak bonus olarak nitelendirilen) BONUS YAZILIMLARIMIZLA mutluluklar dilerim sevgili hp kullanıcı arkadaşlarım..

• arkadaşım swsetup klasörünün içinde sonic yazılımı var bu klasörü cd'ye yazdırıver ne olacak yani. pro ile çalışmıyor mu bu yazılım. her şeyi niye dert ediyoruz anlamadım yani. kurtarma disklerini oluştur swsetup klasörünü de dvd ye yaz orada tüm yazılım ve sürücüler var. illaki orijinal cd niye istiyorsunuz anlamadım hala.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsndnz

arkadaşım swsetup klasörünün içinde sonic yazılımı var bu klasörü cd'ye yazdırıver ne olacak yani. pro ile çalışmıyor mu bu yazılım. her şeyi niye dert ediyoruz anlamadım yani. kurtarma disklerini oluştur swsetup klasörünü de dvd ye yaz orada tüm yazılım ve sürücüler var. illaki orijinal cd niye istiyorsunuz anlamadım hala.

kardeş doru sölüyonda hp destekteki adama derdimi anlatamadım ben adama diyorum ki aldım sistem yedeğini varmı orda diyorum setup adam yok sadece home kurarsan kullanırsın diyo ben nerden bilim setup varmı yokmu adama elli kes sordum adam söylemedi bende başka kullanan bi arkadaşdan örendim az önce. ben şimdi .net 2003, sql server2000, ms office 2003, msdn falan filan bi sürü zamazingo kurdum bi tane cd verdilerdi orda vardir programlar diye meğer (boş lightscribe cd si vermişler) bende bu kadar şeyi tekrar tekrar kurmamak için emin olmadan sistemi geri yüklemeyim diye adama sordum varmı setup diye adam yok dedi çıktı.
    o sebepten mütevellit yırtınıyorum meğer kolayı varmış.

ama olsun ben hala sistemin cdlerini yollamaları taraftarıyım. sonuçta

"bedava mı sandın para verip aldım"

diye bi türkü mü şarkımı neyse ondan var dimi.

neyse yeter bu konu işin özü hp destek elemanı işini bilmio beni kaç gündür deli etti bende sizleri :P

• Eğer swsetup içerisinde bu program varsa HP müşteri hizmetleri bilmiyor mu? da yukarıdaki maili atmış gescape'e. Bende emin değilim orda olduğuna. Eğer varsa zaten yedeklemiştim o klasörü.

Eğer varsa ve HP müşteri hizmetleri bunu bilmediğinden çözüm öneremiyorsa yuh diyorum. Abi her durumda hp nin bir hatası var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CengoCenk

Eğer swsetup içerisinde bu program varsa HP müşteri hizmetleri bilmiyor mu? da yukarıdaki maili atmış gescape'e. Bende emin değilim orda olduğuna. Eğer varsa zaten yedeklemiştim o klasörü.

Eğer varsa ve HP müşteri hizmetleri bunu bilmediğinden çözüm öneremiyorsa yuh diyorum. Abi her durumda hp nin bir hatası var.

ya hajı sorma adam deli etti kaç gündür don lastiği gibi sündürdü babam sündürdü. bakalım bende arkadaştan almaya çalışacam sw setup yedeğini sistemi geri yüklemek nerden baksan yarım günümü yer.

ya baksana cengo eğer sende varsa yedeği ben bulamazsam sen isterim olurmu yollayabilirmisin.?
  • pardon GESCAPE tam okumamışım orayı. İşi bilmeyen servis elememanı olunca böyle sorunlar oluyor işte. Neyse SWSETUP klasörü kurtarma dvd si oluşturunca ortaya çıkıyor. ben inceledim. ms works, sonicdvd (500 mb civarı) klasörleri var oradan kurulabiliyor daha sonra. quickplay de var.
    tabii cdleri verip uğraştırmasalar daha iyi olur ama sonuçta onların elinde adamlar da süründürüyor işte ne yapalım. gülü seven dikenine katlanırmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: gescape

ya hajı sorma adam deli etti kaç gündür don lastiği gibi sündürdü babam sündürdü. bakalım bende arkadaştan almaya çalışacam sw setup yedeğini sistemi geri yüklemek nerden baksan yarım günümü yer.

ya baksana cengo eğer sende varsa yedeği ben bulamazsam sen isterim olurmu yollayabilirmisin.?

Sorun değil dostum. HP mağdurları olarak her zaman desteğe hazırım.
    Lazım olursa haber et. Ya cd ya da upload olayı ile çözeriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CengoCenk

Sorun değil dostum. HP mağdurları olarak her zaman desteğe hazırım.
    Lazım olursa haber et. Ya cd ya da upload olayı ile çözeriz.

eyw. kardeş. saol bakalım bulamazsam sana pm atarım.

quote:

Orjinalden alıntı: hsndnz

pardon GESCAPE tam okumamışım orayı. İşi bilmeyen servis elememanı olunca böyle sorunlar oluyor işte. Neyse SWSETUP klasörü kurtarma dvd si oluşturunca ortaya çıkıyor. ben inceledim. ms works, sonicdvd (500 mb civarı) klasörleri var oradan kurulabiliyor daha sonra. quickplay de var.
    tabii cdleri verip uğraştırmasalar daha iyi olur ama sonuçta onların elinde adamlar da süründürüyor işte ne yapalım. gülü seven dikenine katlanırmış

sorun değil.... dediğin gibi katlanıjas artıkım..

• Yalnız ısrarla belirtiyorum. Bu konu HP'a özel değil. Ben Sony kullanıyorum aynı durum söz konusu. Üstelik sonic gibi programların setuplarını ihtiyacım olmadığı için aramadım ama şimdi baktım göremedim de...

Unutmadan madem bu programlara ulaşmak çok kolay o zaman çoğu zaman kısıtlı, standart lisanslanmamış bu programlara ihtiyaç neden???
    BSA korkusundan değil herhalde...

Bir de hep tartışılan bir konu vardır! Ben bunların parasını ödedim!
    Windows lisansı için doğru olabilir ama yazılımlar için aynı şeyi söyleyebilir miyiz bilmiyorum.
    Zira bonus demelerinin nedeni sanırım bunları size bedava veriyoruz diye ilan ederek harddiske yüklemeleri...

Yani onlara göre bonus programların parasını ödemediniz!

Windows için de zaten isteyene göndermek zorunda oldukları için örnek veriyorum IBM yurtdışındaki ofisinden kargolatırdı.

Bir örnek de HP yazıcılardan USB kablo neden çıkmıyorsa CD, DVD takımı da o yüzden artık noteboklarla gelmiyor olabilir.
    1-2 $ daha kar etmek için..... Havayolu şirketi menüden 1 tane zeytin çıkarmışta milyonlarca dolar kar etmiş yaaaaa.....

• aynı şey dell de de mevcut.. ne yani ben recovery sistemini kullanmak zorunda mıyım? bu bilg benim değilmi? istediğim işletim sistemini yüklemek en doğal hakkım ama bilg ilen işletim sistemini daha sonra yüklemek istersem ne olacak? neden sokaktan cd alıp, kendi şifremle yükleyeyeyim ki? saçma biraz..bende benzer bir başlık açtım : aynı sorun dell 6400 larda da mevcut..

http://forum.donanimhaber.com/m_9570058/tm.htm
  • merhaba arkadaslar bu durumdan sikayetci olanlardan biride benim. ben lap topumu avrupadan aldim ve icinden Xp home cd si ve recovery dvdsi cikti, arkadasimdan benim lap topumu begenerek turkiyeden hp aldi, ancak icinden hic bir yazilim cd si veya dvdsi cikmadi. hdyi partition yapmak istedik ama elimizde herhangi bir cd olmadigi icin boyle bir sey gerceklesmedi. ayrica acer da herhangi bir cd vermio. anlamadigim nokta neden avrupada satilan urunlerde cd ve dvd varken turkiyede kutu iceriginde bulunmuo? ustelik swsetup kisimini dvd ye attiginizda otomatik kurulum gostermio, butun driverlari tek tek kurmaniz gerekio, bu da ayrica bi zaman kaybi tabiiki. dedigim kafami karistiran neden turkiyede kutu iceriginde herhangi bi yazilim bulunmayisi?????????
  • hp'yi home'dan pro'ya çevirme olayı benim başıma da gelmişti..öncelikle cihazımdan çok memnunum bunu belirteyim.3 ay önce cihazı alırken allahtan kaliteli 2 adet philips dvd+ ile yedeğini almıştım.
    ama "swsetup" klasörünün yedeğinin alnıması gerektiğini bilmiyordum.

hp'nin sitesinde bütün sürücüler var dendi bana bimeks mağazasından.onlarda olaydan bi habermiş.xp home'dan pro'ya dikey geçiş yapayım dedim.önce sata olan hdd den dolayı formatı atamadım.çünkü benim amacım hdd'yi 2ye bölmekti.partition magic ile olmadı.çünkü hdd'yi korumalı yapmışler.bios tan pasif hale getirdim.bu sefer hp'nin sitesinde bütün sürücüler yokmuş...başıma gelmeyen kalmadı.birazda notebook ları masaüstüsü mantığıyla bir tuttum.bu forum sayesinde birçok şey öğrendim..

not:hdd'yi hala 2ye bölemedim..çözümü bilen varsa yardım edebilir mi..

• quote:

Orjinalden alıntı: disintegration

hp'yi home'dan pro'ya çevirme olayı benim başıma da gelmişti..öncelikle cihazımdan çok memnunum bunu belirteyim.3 ay önce cihazı alırken allahtan kaliteli 2 adet philips dvd+ ile yedeğini almıştım.
    ama "swsetup" klasörünün yedeğinin alnıması gerektiğini bilmiyordum.

hp'nin sitesinde bütün sürücüler var dendi bana bimeks mağazasından.onlarda olaydan bi habermiş.xp home'dan pro'ya dikey geçiş yapayım dedim.önce sata olan hdd den dolayı formatı atamadım.çünkü benim amacım hdd'yi 2ye bölmekti.partition magic ile olmadı.çünkü hdd'yi korumalı yapmışler.bios tan pasif hale getirdim.bu sefer hp'nin sitesinde bütün sürücüler yokmuş...başıma gelmeyen kalmadı.birazda notebook ları masaüstüsü mantığıyla bir tuttum.bu forum sayesinde birçok şey öğrendim..

not:hdd'yi hala 2ye bölemedim..çözümü bilen varsa yardım edebilir mi..

falla hajı biosta sata native supprotu bi kere disable et veya (sistem ilk hali ile kurulu iken hpnin sitesiden Intel Matrix Storage Manager vede Intel SATA AHCI Controller Driver bunları indir sonra bunlardan biri 3.5 1.44 mb diskete (usb floopy varsa ii olur) sata driverlerini yüklüyo sonra xp pro kurarken F6 ile devam et disketi istiyo gerisi bildiğin gibi yanılmıyosam). onun haricinde sata native supportu disable ederek devam edebiliyosun o zaman istediğin oranda partition yapabiliyosun. ben yaptım.

bide hp türkiye sitesi işe yaramas hp nin ingilizce sitesinde olan maalesef bizim sitemizde olmayan driverler var oraya da bak.

quote:

Orjinalden alıntı: emq53

merhaba arkadaslar bu durumdan sikayetci olanlardan biride benim. ben lap topumu avrupadan aldim ve icinden Xp home cd si ve recovery dvdsi cikti, arkadasimdan benim lap topumu begenerek turkiyeden hp aldi, ancak icinden hic bir yazilim cd si veya dvdsi cikmadi. hdyi partition yapmak istedik ama elimizde herhangi bir cd olmadigi icin boyle bir sey gerceklesmedi. ayrica acer da herhangi bir cd vermio. anlamadigim nokta neden avrupada satilan urunlerde cd ve dvd varken turkiyede kutu iceriginde bulunmuo? ustelik swsetup kisimini dvd ye attiginizda otomatik kurulum gostermio, butun driverlari tek tek kurmaniz gerekio, bu da ayrica bi zaman kaybi tabiiki. dedigim kafami karistiran neden turkiyede kutu iceriginde herhangi bi yazilim bulunmayisi?????????

işte açıkça ortada olay bizden başka ülkelerin tüketicileri böle şeylere müsama göstermiyo o saman da (afedersiniz ama) ..ke ..kee veriyolar cdleri bu kadar basit. biz bide burda yok recovery yeterlimi yok cd gereklimi diye tartışıyoz. hp olarak madem bu kadar çok düşünüyosun müşterilerini kolaylık olsun diye recovery hazırlıyon, kardeşim hem recovery partiton yap hemde cdleri ver sorun kalmasın.

biz bilinçsiz tüketiciyiz hepsi bu kimse gidip aramıo hakkını ( insanlarda haklı türkiyede değilmi ki arabanın ruhsatı içinde iken araban çalınırsa sigorta şirketleri (kasko) zararını ödemiyor ve devlet buna bişi demiyor)
    ben bir iki sene önce aldığım smart book desktop işlemcili notebook (doğan görünümlü şahin gibi bişey) türkiye distiribütorü gözgöre fatura tarihinden itibaren 2 yıl olan garantisini 1,5 yıl sonra bitti dedi. satan adam ne yapacağını şaşırdı ve benim kalan 6 aylık garantiyi kendi cebinden ödedi. işte türkiye.

• satayı falan disable etmenize gerek yok. Sp2 integrated xp pro cdsi ile sorunsuzca sisteme format atabilirsiz.
    Sp2 ile birlikte sata sürücüleri xp proya gömüldü.

Bu belki 10. yazışım bu forumda :D

Kurulu gelen home edition sürücülerini mutlaka drivermax gibi programlarla yedekleyin.
    Yeni kurduğunuz sisteme aktarırsınız , sonrasında ise hpnin sitesinden son sürücüleri indirip kurun.

Swsetup dvdsi ve recovery dvdleri mutlaka oluşturun. Bonus olarak gelen programlar proda da çalışıyor.

Kendi xp pro cdnizi oluşturun. Nlite programı sayesinde sürücüleri kurulumda kurdurabilir ve kurulumda gelen soruları otomatik olarak cevaplayan sistem cdsi oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu programın istediğiniz programları sistem cdsine gömmenize ve otomatik kurulum yapmasına yarayan bir versiyonuda mevcut.
    (Add-on Maker for Nlite 1.24 )

http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=73008

http://www.windocs.org/modules.php?name=OtomatikCD

sitelerini bir inceleyin.

kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.