Şimdi Ara

HP satış sonrası rezilliği Aman dikkat..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hpnin satış sonrası desteği die bişeyin var olduğundan haberi bile yok galiba. adamlara diyorumki kardeşim bu bu laptopu alırken işletim sistemi olsun dvd-rw'ın yazılımı olsun, donanımın sürücüleri olsun, hepsinin parasını da ödemiyormuyum, neden bana bi driver + software dvdsi veya cdsi vermiyosunuz diyorum.adamın verdiği cevap komik diyoki eğer recovery partitionını silerseniz gider. driverleri siteden bulabilirsiniz. eee diyorum nerde işletim sistemi nerde dvd-rw yazılımı sitede onlar yok diyorum cevap saçma bi şekilde biz sorumlu değiliz diyolar.
    arkadaşlar yani siz internet bağlantısı olmayan bi yerde tutupta sistemi baştan kurmak zorunda kalsanız işiniz zor çünkü utility cdsi yok net yok. böyle saçma sapan şey olurmu? sadece dvd-rw yazılımına baktım netten 79$ ile 89$ arası (tam olarak hangi sürümü olduunu bilemediğimden) + KDV fiyatı var.

diyeceğim o ki arkadaşlar DİKKAT edin hp alırken.bende HP pavilion dv5280 var, makina güsel ALLAH var kötü demem . ama sonrası karışık.

• sistemi tekrara yuklerince butun driverler cıkıyoki c: de swsetup diye bişiy war orası eger onun yedegini alırsan hepsi ve daha fazlası orda ama silersen
    tekrar recovery yapman lazım
  • Anlamadığım şey neden CD verilmiyor arkadaşın isyanı ona adam aldı diyelim hiç bilmiyor bu işleri böyle saçma sapan bir şey olamaz.
  • yanında driver vermemeleri çok saçma
  • yapilan aciklamada , orjinal driverlarin firmalar satiş firmalari tarafından kotuye kullanıldıgı,korsanliga yo açtığı seklinde idi.
    tabii yanında cd verilse belki daha rahat olursa ,kerameti 3-4 lira olan bi dvd alip ,40 dakika harcayarak recovey olusturuluyor sonucta.
    cok da onemli bir kayıp gibi gelmiyor bana.
    hatta bazi firmalr direkt dvd yi kendisi verip size,recovry kendileri oluşturuyor.
    abartılacak gibi bir sorun diil
  • Bence de mantıklı bir şikayet değil. Partitation uçuracak kadar bilgili olan birinin bu konuda daha dikkatli olması gerekir. Sonuçta CD kaybolduğunda da HP'a bedava gönder diye baskı yapacaktık o zaman. Bunun sonu yok. En doğrusu recovery için partitation. Tüm ürünlerde fabrika ayarlarına getir diye bir seçenek vardır. Artık notebooklarda da var ve bence önemli. İsteyen swsetup klasörünü yedekler, işine devam eder. Üstelik sadece HP değil bu işi ilk başlatanda IBM sonra Sony gibi notebook üreticileri de aynı işi yapar.

Unutmadan recovery DVD oluşturmakta hepsinde mümkün. Madem partitation kurcalayaksınız DVD oluşturur yedeklersiniz sonra problem çıktığında sorun yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 28 Eylül 2006; 14:40:14 >
  • Bu konu ekte linkini verdiğim başlıkta oldukça tartışıldı.

http://forum.donanimhaber.com/m_9324489/mpage_1/key_//tm.htm#9324489

gyrmann arkadaşım, Hiçbirşey xp cd sinin yerini tutmaz. Örnek HD yi bile bölemiyorsunuz. PC açıldığında oluşturduğunuz kurtarma DVD leri sadece sistemi yeniden kuruyor.
    Adamlar parasını vererek ürünü ve yazılımı alan bizlerle, kopya yazılımdan para kazanan dışardaki adamları aynı kefeye koyuyor.

Arkadaşlar bu konuda hp ye mail atın ve şikayetinizi dile getirin. Emin olun bu hareket karşılığında sessiz kalamayacaklardır.

musteri.hizmetleri@hp.com

Sonuçta bu onların seçimi ama bunu yapan benim bildiğim başka bir firma yok. Sırf bu yüzden notebook almak isteyip te bu forumdan görüş alan birçok arkadaş eminim HP den vazgeçecektir diye düşünüyorum.

• Recovery CDsi Windows CD si yerine bence tutar! Niyetiniz o bilgisayarda kullanmaksa...
    Partitation ise isterseniz çeşitli programlarla ayarlanabilir. 2000 yılından beri windows CD si olmadan tüm notebooklarımı böyle kullanıyorum.
    Çok da memnunum. Driverları tekrar tekrar yüklemekten iyidir!!!

Öte yandan herhangi bir Windows CD notebook altındaki lisans numaralarını girdikten sonra sorunsuzca kullanılabilir.
    Özellikle Türkiye'de yanında orijinal Windows CD vermek istemezse üretici ben haklı görürüm ki 2000 yılında Amerika'dan almıştım ilk recovery partitation kullanan notebookumu markası da COMPAQ'dı...

Şimdi de SONY VAIO kullanıyorum. 1-2 gün önce son derece kısa bir sürede recovery yaptım.
    İşime devam ettim. Windows'un kırk menüsünü geç. Driverları kur. Yanmıştım recovery olmasa idi.
  • recovery nizin basina bisey gelirse,olusturmada hata yada ,bir sorun cikarsa hp zaten size ucretsiz cd yolluyor arkadaşlar.
    comandante nickli arkadaaasa sorabilirsiniz.
    orjinal cd si 2 gunde ucretsiz ulaştı eline
  • Aslında bu konuda da her konuda olduğu gibi ihtiyaçlar ön planda. Bence de recovery çok güzel bir olay. Orta ve düşük seviyede kullanıcılar için çok yararlı. Ancak kişinin ihtiyaçları değişmeye başladığında (Örn: HD yi bölümlemek gibi) firmaların bunlara ayak uydurması gerekli.
    Eğer bu şekilde kopyaya karşı güvenlik işi devreye girecekse; HP notebookların xp cd sini kutunun içine koymaz. İsteyen kişi kimlik fotokopisini ve faturasını faxlar sonra adresine xp nin gönderilmesini ister. Şu anda da şikayet eden herkese xp cd si gönderiyorlar zaten.

Uzun lafın kısası, herkesin kendine göre ihtiyaçları var. Yularıda sx1s60 ve gyrmenn arkadaşlar bu olaydan memnunlar biz değiliz. Bir firmanın tüm müşterilerini memnun edebilmesi elbetteki çok zor. Ancak sorunlara ve ihtiyaçlara alternatif çözümler üretilebilmeli. "Biz böyle yaptık bu böyle olacak" denmemeli.

• quote:

Orjinalden alıntı: sx1s60

Bence de mantıklı bir şikayet değil. Partitation uçuracak kadar bilgili olan birinin bu konuda daha dikkatli olması gerekir. Sonuçta CD kaybolduğunda da HP'a bedava gönder diye baskı yapacaktık o zaman. Bunun sonu yok. En doğrusu recovery için partitation. Tüm ürünlerde fabrika ayarlarına getir diye bir seçenek vardır. Artık notebooklarda da var ve bence önemli. İsteyen swsetup klasörünü yedekler, işine devam eder. Üstelik sadece HP değil bu işi ilk başlatanda IBM sonra Sony gibi notebook üreticileri de aynı işi yapar.

Unutmadan recovery DVD oluşturmakta hepsinde mümkün. Madem partitation kurcalayaksınız DVD oluşturur yedeklersiniz sonra problem çıktığında sorun yaşamazsınız.

kardeşim ben zaten dvdye sistem yedeğimi aldım (kaldıki hiç bir zaman sabit diskteki yedek kesin çözüm değildir gün gelir öyle durumlar karşınıza çıkar ki keşke bu zamazingonun utility cdsi olsa ne iyi olurdu dersin o saman ne demek istediğimi daha iyi anlarsın ) sizin anlamadığınız nokta şu ben bu bilgisayarı aldığımda home edition ve sisteme kurulumu yapılmış olan dvd-rw programı ( 79 veya 89$+ KDV tutarında olan) yüklü geliyor. şimdi kardeşim ben işim gereği artı kişisel tercihim olarak XP Pro kullanıyorum daha dorusu kullanmak istiyorum şimdi bana söylermisin şirketimin bana verdiği lisanslı Xp de dvd-rw yazılımını o aldığım sistem yedeğinden çıkarıp XP ye kuracağım. bide düşünün internetin olmadığı bi yerde iş yapmaya çalışıosunuz eliniz kolunuz bağlı ama bi utiliy cd si olsa elinizde ne kadar işe yarar.

şimdi düşüncelerimi daha iyi ifade edebildim galiba.

• recovery partition yeter diyen arkadaşlar ben size bişi sormak istiyorum. siz şimdi gidip bi tane harici dvd-rw alsanız neler verilir size ve gerekli olanı nedir.
    1- driver
    2- nero , sonic , vs, vs
    bunları vermedilermi ortalık karışır dimi.

konu şu hp bana diyoki kardeşim sen bu makinayı alırken home edition aldın dvd-rwnin yazılımını ancak ve ancak home edition kurulu ise kullanabilirsin istiyorsan git ver 79 veya 89 $ + KDV al programı kullan.

sizce bu ne kadar mantıklı. neymiş korsanı engellemek içinmiş kardeşim şimdi bana vermezlerse o yazılımı bende o yazılımı kaçak kullanmak zorunda kalıcam bi sürü para verdiğim halde zamazingoya.

derdim Windows XP Home editionın cdsi değil istemiyorum da bi işe yaramas bana göre home. diğer yazılımların driverlerin cdsi mutlak suretle verilmeli diorum. ben mahkummuyum home kullanmaya hayret bişi...

uyarı yaptım alacak arkadaşlar için bazı arkadaşlar gereksiz şikayet demiş. burası tükoder veya hp destek değil ki şikayet ediyor sayılayım ben sadece laptop alacak arkadaşlara gözlemlediğim ve bana göre eksiklik ve resillik olarak nitelendirdiğim bi konuda uyarı yaptım.

• gereksiz bir şikayet olmuş sonuçta adamlar lisansını veriyor bize
  • Sadece HP değil çoğu firma vermiyor ki sürücüleri...
  • Acer ve Asus veriyor
  • ben de birsey sorayım benim notebokum acer ben recoveryi dvd ye aldum simdi 3gb kısmı silersem dvd ile sorunsuz kurarm dimi ayrıca acer dada partition degişmiyor degistirip recovery yapınca cok bela birsey oluyor bu arada hd den recovery kurmak dvd den kurmanın zaman olarak bir 3 te 1 i kadar ben icindeki partitionu silmiyorum cunku dediginiz gibi internetsiz ve yanmda dvd siz kalırsam hemen recovery yapaniliyim diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzzz -- 28 Eylül 2006; 16:09:06 >
  • Acer'ın ve Dell'in bazı modellerinde de yok.

Bir diğer konu ise Sony gibi üreticiler kesinlikle kendilerine ait ya da sistemle bundle yazılımların dağıtımını yapmak istemiyor.
    Bu lisanslama yaparken 3. parti firmalarla yaptıkları anlaşmalarda da var. Aksi takdirde bu yazılımlar ayağa düşer. Her ne tür yazılım olursa olsun. Mesela Sony öldürseniz notebookla birlikte gelen yazılımları ayrıca sağlamaz. Çok sertler bu konuda.

Böyle olunca da Sony'nin bu yazılımları kullanıcı tarafından önemseniyor ve artı değer olarak kabul ediliyor.
    Öte yandan mesela Sony D: partitation oluşturmaya da izin veriyor. Üstelik ne kadar büyüklükte olması gerektiğini bile belirliyorsunuz.
    Bu iş zamanla daha da gelişecek ve göreceksiniz kimse CD aramayacak.

Zaten yukarıda bahsedilen istisnai durumlar hariç son kullanıcı recoveryden memnun. Neden olmasın ki? Dakikalar içinde bilgisayarcı geçinen birilerine muhtaç olmadan ilk güne dönmek!!!!! Harika acemi kullanıcılar için....

Ama XP Home yüklü notebooklar bir sorun. Zaten bunun çözümü de yok. PRO yüklü bir ürün tercih etmek ya da lisans var ise upgrade etmekte bir yöntem. Öte yandan bazı özel yazılımları kaybedeceğimizi bilmek şart. Yoksa DVD yazmak için gelen NERO gibi yazılımlar zaten belirli kurallarla yeni satın aldığınız notebookta var. Bu tür retail versiyonları ayağa düşen bu yazılımlara bir de dağıtım da yaparlarsa yanarlar...

Yazılımları ele geçiren hepimize dağıtmaz mı?

• quote:

Böyle olunca da Sony'nin bu yazılımları kullanıcı tarafından önemseniyor ve artı değer olarak kabul ediliyor.
    Öte yandan mesela Sony D: partitation oluşturmaya da izin veriyor. Üstelik ne kadar büyüklükte olması gerektiğini bile belirliyorsunuz.
    Bu iş zamanla daha da gelişecek ve göreceksiniz kimse CD aramayacak.

yeni bir hp kullanıcısı olarak bende aynı dertten muzdaribim. Dizüstü bilgisayara söylenecek laf yok, mükemmel alet.
    Ama partition oluşturma olayını aşamamak büyük dert.Sonuçta tüm sistemi formatlayıp sıfırdan kurulum yaptım ve nlite ile
    sistem cdsi hazırlamam gerekti.Sitesinde verilen sürücülerin hepsinin tüm donanımı tanımamasıda başka bir sorun.
    hevesli olmayan ve sadece bilgisayarı kullanmak için kullanan insanlar için recovery dvdler yeterli, peki ya bizim gibi forumlarda merakla yeni program ve donanımları izleyenler..
    Keşke hpde sony gibi partition oluşturma olayına girse. Lisans parasını ödememe rağmen kaçak xp kullanıyorum mecburen.Çünkü elimde home edition xp yok. şikayette bulunalım bakalım belki windows home edition cdsi alabiliriz.

not: sistemlerine format atacak arkadaşlar mutlaka drivermax v.b. gibi programlarla kurulu gelen sistemdeki sürücüleri yedeklesinler ve
    sw setup klasörünü mutlaka dvye çesinler ayrıca recovery dvdlerinide oluşturmayı unutmayın.

Kolay gelsin

• quote:

Yazılımları ele geçiren hepimize dağıtmaz mı?

hocam arayıpta bulamadığız bir program kaldı mı ?
    ruslar sağolsun :)

Programları korumak için cd vermiyoruz masalına inanmıyorum. (www.avaxhome.ru sitesine bir bakın.)
  • Programlar icin hicbirsey soyliyemem fakat XP cd sini vermemeleri kesinlikle sacmalik ben Xp kurulu olmadan makinayi alip Xp'yi disaridan alsam elimde lisansli bir cd olacakki buda bana ozgurluk saglar.

HP pavilion masa ustu pc aldim ilk defa marka bir makina aliyorum (tercihim herzaman kendim tek tek toplamaktir) sistemi alip evde actim bulundugum yerden oturu makina yabanci dil haliyle anlamadigimdan recovery klasorunu sildim simdi HP ariyorum ben bunu kaybettim ne yapabilirim diyorum bana 80euro verin yenisini verelim diyor. ben kazim ya..

Kimsenin bedelini odedigim mali bana vermemek gibi bir luksu olamaz sonucta ben ona ayri bir urun olarak para odedim.

Unutulmamasi gereken bir konuda arkadaslar satilan bilgisayarin uzerinde sadece profesyonellere satilir ibaresi gordunuzmu ? son kullanici bilgisayari eline ilk defa aliyorda olabilir herturlu hataya acik olmak zorundadir firma.Gereken onlemini kendisi dusunerek alicak size yuklemiycek ve gerekli vermeyi tahaut ettigi programlari size cd olarak vericek bence olmasi gereken bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.