Şimdi Ara

Hp victus 15 bilgisayarima su doktum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
52
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 1 hafta once Hp victus i7 bilgisayarıma su döktüm ve hemen kapandı. Teknik servis bugün bana anakartta kisa devre ya da yüksek voltaj olduğunu söyledi ve tamir için 9800 tl gibi bir ücret verdi. Sizce direkt onaylamali miyim yoksa Ankara içinde görülebileceğim başka yerler var mı? Teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Direkt onaylama, her zaman farklı yerlerden ortalama bir fiyat al.

Benimde lenovo bir dizüstü bilgisayarım sorun çıkarmıştı. Kendi garanti servisi ana kart değişecek dedi 10 bin lira masraf çıkardı yıl 2020...

Başka götürdüğüm bir bilgisayarcı ekran kartı çipi yanmış, 400 liraya değişir demişti ve değişti de

• Değişim sonra genel sistemin ve değişen parçanın garantisi devam edecekse başka servis riskine girmezdim.

• Sıvı temaslı cihazlar genelde patlama hazır saatli bomba gibidir. Telefonda olsun notebookta olsun pc vs farketmez. Bunun sebebiyse sıvı anakart ve bileşen üstünde uzun zaman duruyor ve kartın parçanın yapısını da bozuyor. Sallıyorum şuan işlemci yada ekran kartı çipi veya bellek arızalı olsun, tamam ana sorun bu ama belki 3 ay sonra işlemci çevresindeki başka bir parça önceden sıvı temaslıyken ve temizlense bile çalışıyorken artık çalışmayacak ? bunun yani bir garantisi yok. Genelde mesela klavye üstüne dökülünce önce temizlenir kurulanır birkaç tuş basmaz sonra 3 5 ay sonra da o birkaç tuş 6 8 10 15 20 tuşa kadar çıkar ve hiç basmamaya başlar. Yetkili servisi yeni cihaza yada muadili 20 25 bin vs ise tamirine 9800 lira verilir anakartı komple değişir ve aletin garantisi devam eder. Aletin garantisi bitmiş ise şayet 6 ay ekstra yedek parça garantisi olur. Ha belki sorun basittir sallıyorum usb portunda kısadevre vardır açılmıyordur vs bin liralık tamirdir yapılır da 3 ay sonra ? 5 ay sonra ? atıyorum cpu yada gpu yanık dedi A servisi B servisi C servisi vs. min 2 3 binlik iş bu arada, 3 bini verdin 2 ay sonra patladı ne yapacaksın ? yani dediğim gibi değecek bir modelse ve kesin sorun çözülecek anakart değişecekse yaptırt rahat edersin. Ha yok tam tersiyse bir çevre esnaflara sordurabilirsin.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt
    Hocam götürdüğüm servis garanti servsi değil hani şu an bi garanti servisine sormayı düşünüyorum daha g0venilt olur diye ama daha fazla bir ücreti de kaldıramam diye korkuyorum.

• ethemalacali49 E kullanıcısına yanıt

En temizi garanti devamsa kendi servisine verip fiyat alman lazım. Anakartsa bozuk anakart değişir temiz iş olur garantisi de devam eder. Öbür türlü dediğim gibi sağda solda o iş yapılacaksa riskler belli.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam desteğiniz için garanti servisine vereceğim sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.