Şimdi Ara

laptop su döküldü klavye calismiyor degistirmek cozer mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soda dokuldu arkadaslar tuslar acayip calisiyor backspace basiyorum silmekle birlikte tire atiyor ve e yazıyor neredeyse butun tuslarin ayari kaydi bu sekilde laptopa yeni klavye takimi almak ya da yeni harici klavye takmak sorunu cozer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptopunuza Su Döküldüğünde Klavye Çalışmıyorsa

Laptopa su döküldüğünde klavye çalışmama sorunu, yaygın olarak karşılaşılan bir sorundur. Bu durumda, klavyeyi değiştirmek sorunu çözüp çözmeyeceğini merak edebilirsin.

Klavyeyi Değiştirmek Sorunu Çözer mi?

Klavyeyi değiştirmek, laptop klavyesine su döküldükten sonra çalışmayan tuşlar sorununun çözümünde etkili olabilir. Su hasarı, klavyenin dahili devrelerine zarar verebilir ve tuşların çalışmamasına neden olabilir. Yeni bir klavye, hasarlı devreleri değiştirerek sorunu giderir.

Ancak bazı durumlarda, su hasarı anakart gibi diğer bileşenlere de yayılmış olabilir. Bu durumda, sadece klavyeyi değiştirmek sorunu çözmeyebilir.

Diğer Kontrol Edilmesi Gereken Hususlar

Klavyeyi değiştirmeden önce şu noktaları kontrol etmelisin:

• Suyun Temizlenmesi: Suyu derhal cihazdan temizlemek, daha fazla hasarı önlemek için hayati önem taşır.
    • Tuzlu Su Hasarı: Bilgisayarına tuzlu su dökülürse, hasar daha şiddetli olabilir.
    • Diğer Bileşenler: Klavye dışında, anakart, ekran ve diğer bileşenler de hasar görmüş olabilir.
    • Garanti Durumu: Laptopunun garantisi varsa, yetkili bir servis merkezine başvurmak sorunu ücretsiz olarak çözmene yardımcı olabilir.

Sonuç

Laptop klavyesine su döküldükten sonra çalışmayan tuşlar sorunu yaşıyorsan, klavyeyi değiştirmek sorunu çözebilir. Ancak, suyun diğer bileşenlere de zarar vermiş olabileceğini unutmamak önemlidir. Klavyeyi değiştirmeden önce, yukarıda belirtilen faktörleri kontrol etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sodayı döktükten sonra klavye bozulmuş olabilir. Ama bilgisayarın içine girdiyse eğer, bir süre sonra sana sorun çıkartabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24

Soda dokuldu arkadaslar tuslar acayip calisiyor backspace basiyorum silmekle birlikte tire atiyor ve e yazıyor neredeyse butun tuslarin ayari kaydi bu sekilde laptopa yeni klavye takimi almak ya da yeni harici klavye takmak sorunu cozer mi?

soda döküldüyse kötü. keşke açmasaydınız. ilk olarak pirince yatırın 1-2 gün. tüm su kurusun kalan şeker kalıntılarınıda temizlemek için içini açıp iyice temizlemeniz lazım. dikkat garatntiniz gümler içini açarsanız
  • yeni klavye sorunu kesin çözer

harici klavye takılacaksa üzerindeki klavye çıkarılmalı, içinde kurumamış sıvı olabilir ve bu sıvı zamanla anakarta temas edebilir
    tamamen kuruduktan sonra tekrar takılabilir fakat kablosu boşta olmalı (düğmelere basınca işlem yapmaması için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24

Soda dokuldu arkadaslar tuslar acayip calisiyor backspace basiyorum silmekle birlikte tire atiyor ve e yazıyor neredeyse butun tuslarin ayari kaydi bu sekilde laptopa yeni klavye takimi almak ya da yeni harici klavye takmak sorunu cozer mi?

soda döküldüyse kötü. keşke açmasaydınız. ilk olarak pirince yatırın 1-2 gün. tüm su kurusun kalan şeker kalıntılarınıda temizlemek için içini açıp iyice temizlemeniz lazım. dikkat garatntiniz gümler içini açarsanız

Sade sodaydı içerisinde şeker olduğunu sanmıyorum. USB klavye aldım küçük birtane, laptopun tuş takımının üzerine koydum fazla oynamıyor yerinden şimdilik idare ediyor. Yakında LAPTOP'un klavyesini değiştirip kökten kurtulurum. Yardımlarınız için teşekkürler.

• Daha demin döküldü. Olacak iş değil. Hemen peçete ile emdirdim. Ters çevirdim. Saç kurutma makinesi ile üfledim. Şu an güneşin altına koydum. N’ye basınca dn oluyor j’ye basınca cj oluyor. :(

• arkadaşlar benim klavye laptoptan ayrı. yeşil fişlerini anakarta bağlayıp klavyeyi üstüne tıknaklarından geçiriyorsun o kadar. su laptop kapalıyken döküldü. pc sorunsuz açılıyor ama klavyede bazı tuşlar çalışmıyor. yeşil fişleri değişse düzelir mi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.