Şimdi Ara

hp yazıcı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar derdim büyük 3 aydır bi çare bulamadım hp photosmart 2575 yazıcı aldım ama ne yaptımsa bilgisayara tanıtamadım usb aygıtı tanınmadı uyarası alıyorum.bu bilgisayara bağlı usb aygıtlarından biri çalışmıyo uyarısı alıyorum var mı bunun bi çözümü yokmu bilen

• USB yeterliliğine sahip cihazlar çalışmalarını sağlayacak elektrik enerjisini de USB portundan sağlarlar. İşletim sistemi ve sürücülerde bir sorun olmadığı halde bazı USB cihazların çalışmaması ya da belirli USB cihazların çalışmamalarının nedeni güç eksikliği olabilir.
  • peki güç eksikliği ise sorun onu nasıl halledeceğiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: dilligaf

USB yeterliliğine sahip cihazlar çalışmalarını sağlayacak elektrik enerjisini de USB portundan sağlarlar. İşletim sistemi ve sürücülerde bir sorun olmadığı halde bazı USB cihazların çalışmaması ya da belirli USB cihazların çalışmamalarının nedeni güç eksikliği olabilir.

bu yazıcı enrjisini usb den almaz kendi güç kaynagı(adaptörü vardı.)
    benimde hp yazıcım var kurulumunda bende sorun yaşıyorum.

yazıcıyı bilgisara bağladıgında usb donanım bulundu baloncu cıkıp sürücü aramayta başladıgı zaman otomatik buldurma yapmadan gözat la cddeki yerini göstererek yüklüyorum.
  • quote:

bu yazıcı enrjisini usb den almaz kendi güç kaynagı(adaptörü vardı.)
    benimde hp yazıcım var kurulumunda bende sorun yaşıyorum.

haklısınız. power supply yetersizliği olabilir diye düşünmüştüm.ama cihazın
    adaptörü var.

quote:

leyl26
    peki güç eksikliği ise sorun onu nasıl halledeceğiz

bu teori battı. cihaz başka bilgisayarda çalışıyor mu ?
  • saygı değer kardesim
    anakartının marka modelini yazabilirmisin çünkü bu ürün USB (USB 2.0 özellikleriyle uyumlu), PictBridge özelliğine sahip yani eğer anakartının usb portları 1.0 yada 1.1 ,ise usb 2.0 pci kart alman gerekir ama önce sen anakartının marka modelini bi yazarsan net olarak söyleye biliriz.

saygılarımla
  • gigabyte GA-8G800
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartınız USB2 destekliyor.burası da anakartınızın destek sayfası (bilmiyorsanız) sık kullanılanlara
    ekleyebilirsiniz. son durumda sorun devam ediyor.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=1622
  • Saygi deger arkadasim;

Anakartiniz usb 2.0 uygumlu bir anakart oldugu dilligaf arkadasimizin vermis oldugu link üzerinden anlasilmaktadir.

Asagida siralanmis maddleri lütfen uygulayiniz.

1. Kasanin öntrafinda usb portlari var ise ve bunlari kullaniyor iseniz kasanin arka tarafinda bulunan portlari deneyiniz
    2. Cok düsük bir ihtimalde olsa yinede ankartinizin üretici firma sitesinden güncel sürücüleri özellikle var ise inf ve usb sürücü updatelerini indirerek kurunuz.
    3. Anakart üzerinde baksa bir usb 2.0 aygit deneyiniz.
    4. anakartinizin bios ayarlarini kontrol ediniz ve usb portlarin enablead olduguna emin olunuz ve ayrica bios updatelerini yapiniz.

- Yukaridaki maddeler sonuç vermez ise prenter baska bir makine üzerinde test ediniz
    - Eger ayni hatayi alir iseniz prenter satici firma ile görüsünüz.

Not: Sahsi deneyimlerimiz neticesinde yasamis oldugunuz sorun prenter’in üretim hatasi dir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 14 Aralık 2006; 2:01:46 >

• slm kardes öncelikle usb kablosunu degıstır.sonra hp yazıcı cd sini tak driverini yukle.yukleme yaparken usb kablosunu takma.cd den yukleme yaparken sana kabloyu tak dıyecek ondan sonra tak.kendı otomatık olarak tanıyacaktır.daha da olmazsa usb yerını değiştir baska yere tak bırde oyle dene kolay gelsin..
  • Usb 2.0 sorunu, biosu güncellemen gerek arkadaşım.
    Dilligaf sorunu tespit etmiş ve çözümü göstermiş.
  • bende tanıtamamıştım
    driver ı yüklerken dikkatli ol.yükleme sırasında sana komut gelene kadar yazıcıyı bilgisayara bağlama.
  • herkese teşekkür ama bütün hepinizin dediklerini uyguladım sadece biosu güncellemedim hiçbir usb girişinde yazıcı çalışmıyo ama fare çalışıyo eski yazıcımda çalışıyor ve bu yazıcım başka bilgisayarda çalışıyor
  • Evet haklısın olabilir. Hp oldumu kurulumda hep sorun çıkıyor. Benimde tanımıyor yazıcıyı eksik dosya var diyor. Zaten bende meraklı olmadığım kurmakta çok uğraşmadım ama yinede insan kullanmak istiyor elindekileri değilmi. Usb nin driweri varmı cd nin içinde baksana bence önce onu kurmayı dene program eksik olabilir.
  • arkaadaşlar yeni usb driverıda yükledim ama hala yazıcıyı taktığımda usb aygıtı tanınamadı baloncuğu çıkıyor.yok şu işin kesin çözümünü bilen bir uzman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.