Şimdi Ara

hp'ye format attık şimdi recovery çalışmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
15.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hp pavillion 6148eu dizüstüne bi halt yemiş bulunduk vista yükledik sonra da beğenmedik recoveryden tekrar xp'yi kuralım dedik...

ama olmuyor...

f11 tuşu hiç bir işe yaramıyor...

nedir bu işin kurtuluşu???

• Hımm sanırım yanlışlıkla recovery partion ını sildiniz bu yüzden de çalışmıyor tabi ki. Bunun çözüm yolu yok gibi eğer yedek aldıysan dvd den recovery yapmalısın tekrardan.

Eğer yedeklemediysen de ilk önce HP nin web sitesinden sürücüleri indir daha sonrada korsanda olsa bir xp edin ve dizüstünün altındaki seri no yu girerek bu xp yi kur yada vista yı hangisini kullanıyorsan daha önce. Sonrada recovery gibi hızlı kurulum istersen Acronis gibi programlar yedek alırsın böylece sorunun halolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoKuZuNCuKaPI -- 12 Aralık 2007; 0:50:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoKuZuNCuKaPI

Hımm sanırım yanlışlıkla recovery partion ını sildiniz bu yüzden de çalışmıyor tabi ki. Bunun çözüm yolu yok gibi eğer yedek aldıysan dvd den recovery yapmalısın tekrardan.

Eğer yedeklemediysen de ilk önce HP nin web sitesinden sürücüleri indir daha sonrada korsanda olsa bir xp edin ve dizüstünün altındaki seri no yu girerek bu xp yi kur yada vista yı hangisini kullanıyorsan daha önce. Sonrada recovery gibi hızlı kurulum istersen Acronis gibi programlar yedek alırsın böylece sorunun halolur.

recovery aynen duruyor fakat "c"ye format atınca recovery kısmını çalıştıramaz oldum...

acaba diyorum "c"de bulunan ve f11'e basınca recovery kısmını aktif hale getiren bir dosya vardı da biz format atınca o mu gitti?

• bi çözümü yok mu yani bunun???
  • Kesin çözüm değil ama bazı arkadaşlarda işe yaramıştı
    Disk yönetiminden recovery bölümünü "Bölümü etkin bölüm olarak işaretle" olarak seç sistemi yeniden başlat sistem otomatik olarak recovery yaparak başlıcaktır recovery menüsünden gelişmiş seçenekleri seç ve ordan fabrika ayarlarını seçerek kurulumu devam ettir sonrada olumlu veya olumsuz buraya dönüş yap
  • vista yükleyince boot dosyası bozulduğu için çalışmıyor...
    arkadaşın dediği olmazsa birde şunu dene...hp nin vista için recovry yedek alma programını indir ve o programla yedek almayı dene dvd ye....sonrada dvd den başlat...
    aslında en kesin çözüm pardus kurmak...recovry bölümünü silmemeye özen göstererek bir linux versiyonu kur.linux ile GRUB adlı açılış yöneticiside kurulacak ve bilgisayar açılırken tüm bölümleri gösterip hangisini sçmek istiyorsun diye soracak.ordakileri teker teker dene onlardan biri recovry bölümün
  • öneriler için teşekkürler mantıklı görünüyorlar...

deneyince tekrar dönerim buraya...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format atarken aldığım hata
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya win98 açılış cdsini tak fdiski başlat orda etkin bölüm atadan yap. birde bilgisyarda sadece c ve d olacak d bölümü kurtarma bölümü olmalı yoksa hata verir kapanır.başka bölüm varsa sil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: DoKuZuNCuKaPI

Hımm sanırım yanlışlıkla recovery partion ını sildiniz bu yüzden de çalışmıyor tabi ki. Bunun çözüm yolu yok gibi eğer yedek aldıysan dvd den recovery yapmalısın tekrardan.

recovery aynen duruyor fakat "c"ye format atınca recovery kısmını çalıştıramaz oldum...

acaba diyorum "c"de bulunan ve f11'e basınca recovery kısmını aktif hale getiren bir dosya vardı da biz format atınca o mu gitti?

ayni problemle bende cok ugrastim.fdisk ile olacak is degil bosuna ugrasma.pardus live cd si bul birtane.tak calistir.menusunde daha ilk acilldiginda harddiskten boot u sec bi bakarsin ki karsina hp recovery gelir,,,

• quote:

Orjinalden alıntı: DVB

Kesin çözüm değil ama bazı arkadaşlarda işe yaramıştı
    Disk yönetiminden recovery bölümünü "Bölümü etkin bölüm olarak işaretle" olarak seç sistemi yeniden başlat sistem otomatik olarak recovery yaparak başlıcaktır recovery menüsünden gelişmiş seçenekleri seç ve ordan fabrika ayarlarını seçerek kurulumu devam ettir sonrada olumlu veya olumsuz buraya dönüş yap

dostum dedıgın seyı yaptım bende de aynı sorun war dı işe yarıyor yalnıs ben vista kurmustum bolumu etkın yaptıktan sonra
    windows u restart ettıgımde ramdisk miydi neydi ismini tam hatırlamıyorum dıkkat etmedım :)
    ama 3 sanıyelık ısletım sıstemı ıle ramdisk secenegı sundu bana ramdısk i sectım ve recovery basladı aynı sorunu yasayan arkadasların dıkkatıne cok tesskurederım tam zamanında bulmusum konuyu SAYGILAR..

• quote:

Orijinalden alıntı: cerrah.

quote:

Orjinalden alıntı: DVB

dostum dedıgın seyı yaptım bende de aynı sorun war dı işe yarıyor yalnıs ben vista kurmustum bolumu etkın yaptıktan sonra
    windows u restart ettıgımde ramdisk miydi neydi ismini tam hatırlamıyorum dıkkat etmedım :)
    ama 3 sanıyelık ısletım sıstemı ıle ramdisk secenegı sundu bana ramdısk i sectım ve recovery basladı aynı sorunu yasayan arkadasların dıkkatıne cok tesskurederım tam zamanında bulmusum konuyu SAYGILAR..

windows 7 kurmuştum yeniden orjinal vistaya geçemek istediğimde bu işlemi yaptım çalışıyor teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DVB

13 yıl sonra bile işe yarayan bir yorum ..

• quote:

Orijinalden alıntı: abasaran

13 yıl sonra bile işe yarayan bir yorum ..

Alıntıları Göster

Yaşlandığımi hatırlattın çok sağol :D

O zamanlar HP onarım merkezinde çalışıyordum. Her gelen bilgisayar benimmis gibi ozenerek tamir ederdim. Serviste sadece ben işi biten cihazları siler temizler öyle yollardım. 100 lerce bilgisayarı işim olmamasına rağmen temizledim sırf marka değeri artsın diye ama kimse sallamadı bir müşteri memnun kalmıştı onun dışında umursayan olmadı :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzaktan Kumandan kullanıcısına yanıt

Geri dönüş yaparım demişim bir de...

Dönememişim ama, ayıp etmişim(Ne yaptığımı da unuttum gittim zaten)...

Ne çekmiştik bu HP'den... :)

https://forum.donanimhaber.com/laptop-kolay-yoldan-nasil-bozulur-garanti-dahilinde-bozuldu--28859564

Filmin devamında kahramanımız ölmüştü... :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.