Şimdi Ara

Hristiyanlik uzerine.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 70KARAMANOGLU70

Hristiyanlikta rahip ve rahibeler evlenemiyor. Karsi cinsi arzulamak ve iliskiye girmek insanin temel icgudulerinden. Bu icguduleri insana yerlestiren tanri, bunu neden yasakliyor. Hristiyanlarin tanrisi bunu unuttumu? Yoksa insana zulmetmekmi istiyor? Hristiyanlarin tanrisi bunun sonucunda yillarca cinsel iliski askiyla yanip tutusan rahip ve rahibelerin, gunun birinde genc cocuk hristiyanlari istismar edebilecegini ongoremedimi?

Bunun hikmeti nedir?

Bu konuyla ilgili İncil'in Matta 19. bölümde şu sözler geçer:

" Ben size şunu söyleyeyim, karısını fuhuştan başka bir nedenle boşayıp başkasıyla evlenen, zina etmiş olur. Boşanan kadınla evlenen de zina etmiş olur."
    Öğrenciler İsa'ya, “ Eğer erkekle karısı arasındaki ilişki buysa, hiç evlenmemek daha iyi! ” dediler.
    İsa onlara, “Herkes bu sözü kabul edemez, ancak Tanrı'nın güç verdiği kişiler kabul edebilir” dedi. “Çünkü kimisi doğuştan hadımdır, kimisi insanlar tarafından hadım edilir, kimisi de Göklerin Egemenliği uğruna kendini hadım sayar. Bunu kabul edebilen etsin!” ( Matta 19:9..)

aslına bakarsanız ortada yasak olan bişey yok. Ayetler bunu söylüyor. " kabul edebilen etsin "

• quote:

Hristiyanlikta tanri isa, yahudiler tarafindan carmiha gerilip iskence edilerek katledildi deniyor. Yani insanlar tanriyi katletti deniyor.

Islamda ise; carmiha gerilip katledilen kisi isaya dusmanlik eden ve Allah tarafindan ona benzetilen kisidir. Allah, isa peygamberi goge yukseltmistir. Isanin gelisi mucize gidisi mucize. Babasiz geldi dunyaya, goge yukseltilerek ayrildi dunyadan.

Simdi bu acidan bakarsak, Isaya gerekli saygiyi haddi asmadan gosteren kitle kim?

Sizle bu konuyu daha önce konuşmuştuk. Beden alan Tanrı'nın kendisi, yani ÖZ değildi. Söz, insan olup aramızda yaşadı ( incil - yuhanna 1:14 )

Aslında anlaşılmayacak bişey yok. Tanrı , Mesih'ten önce peygamberler aracılığıyla vaad ettiği Kurtarıcıyı , Kurtuluş Tasarısını gerçekleştirmek üzere bize sağladı ve adına " Kurtarıcı , Oğul ve Rab " dendi. çarmıha gerilen işte bu kurtarıcıydı. Dolayısıyla insanlar Tanrı'nın kendisini değil, O'nun gönderdiğini çarmıha gererek öldürmüşlerdir. O'nun, yani İsa'nın Tanrılığı ise aynı Öz'den çıkıp gelmesine bağlanır. İncil açıkça söyler, Tanrı'yı kimse görmedi, Oğul O'nu tanıttı.
    işte tüm bunlar Teslis ile açıklanır. Bu Sır, Tanrı'nın hem kendisini, hem Sözünü hemde Kudretini anlayanlarda açığa çıkar. anlayamayanlarda ise SIR, sırlığı devam ettirir çnkü kişi O'nu Yürekten değilde öylesine diline dolar. İncil'de konuyla alakalı güzel bir sitem bulunur:

Yazılmış olduğu gibi:

" Doğru kimse yok, tek kişi bile yok. Anlayan kimse yok, Tanrı'yı arayan yok. Hepsi saptı,
    Tümü yararsız oldu. İyilik eden yok, tek kişi bile! Ağızları açık birer mezardır.
    Dilleriyle aldatırlar.Engerek zehiri var dudaklarının altında.Ağızları lanet ve acı sözle doludur.
    Ayakları kan dökmeye seğirtir. Yıkım ve dert var yollarında. Esenlik yolunu da bilmezler."
    " Tanrı korkusu yoktur onlarda." ( İncil - Romalılar 3:10..)

• quote:

Dogustan hristiyanmisin? Yoksa sonradanmi din degistirdin? Eger din degistirdiysen, Islamdan Hristiyanliga gectiysen, bunun nasil ve neden gerceklestigini aciklayabilirmisin?

Ayrica sorularimi tek tek mesaj atarak sordum. Tek mesaj halinde attigimiz zaman arada kayniyor

insanlar doğuşta Tanrı'nın ruhu ile doğarlar. İnanışımıza göre dünyada Tanrı da tektir O'nun isteği de.
    Dünya dinleri ise bambaşka bişeydir. İsa'dan Sonra nerdeyse her 100 yılda bir dünyada yeni yeni dinler oluşturulmuş. önceleri islam derdik, sonra bahanilik türedi, sonraları yeni furkan falan derken bu seferde edip yüksel merkezli başka bir din daha çıkarılmış ortaya. Böyle böyle sayıları 3000leri bulmuş vs.. Tanrı böyle şeylerden hoşnut olmaz karaman kardeşim. dünyaya din gönderdi vs bunlar boş argümanlardır. Tabi sizin bakış açınız brz farklı. son din son peygamber argümanıyla insanları etkilemeye çalışıyorsunuz. ve zaten hem kendi inancınızı hemde sizden öncekileri " din " olarak gördüğünüzden anlaşamıyoruz..
    Tevrat ayrı bir din değildir. Zebur ve İncil'de öyle. Bu 3 kitap birbirini tamamlar. 3'ü tektir ve " Kutsal Kitap " veya " Kitab-ı Mukaddes " olarak bilinir. Toplamı 66 bölümden oluşur. 2 ana bölüme ayrılır. Eski ve Yeni Ahit.
    Tanrı bu kitaplara yerleştirdiği Sözü ile Yaratılıştan geleceğe kdr tüm insanlığa kendisini açıkladı. O başlangıçta ne bir ibadet istemişti nede başka zorunlu şeyler.Sadece kulum beni dinlesin demişti. bu. başka hiiiiçbirşey yoktu. ama ne zamanki dünyaya günah girdi, o zmn Tanrı'nın istekleri biiir bir gelmeye başladı. mesela kurban. yoktu, kurban çıktı.. tüm bunlar günah yüzünden oldu. Günah Tanrı'nın Kutsallığına , Kusursuzluğuna ve Adaletine gölge düşürdüğünden bişekilde onu alt edebilmek için bi dünya yasayı peygamberler aracılığıyla insanlara bildirdi. Tufan koparıp yeryüzünde yaşama son verdi. çnkü günah sürekli işleniyordu.. Sonra ezelden beri varolan tasarısının gerçekleşeceği zaman geldi ve herkesin yerine fidye olacak Oğlu İsa Mesih'i göndererek bu kurtuluşu bizim yerimize sağladı. fidye nedir? bir tutsağın serbest kalabilmesi için ödenen bedeldir.Bu bedel ödendiği taktirde tutsak özgür kılınır. işte bizde İsa Mesih ile günahın esaretinden veya getirmiş olduğu ölümden O'nun kanı sayesinde özgür kılındık arkadaşlar.
    Bakın farkındamısınız değilmisiniz bilmiyorum ama İsa Mesih değerli kanı sayesinde bu dünyanın günahı örtülüyor. Gerçi bunu anlamanızı beklemiyoruz ama Hristiyan inancının Kutsal Metinlerinde günahın bedelinin ölüm olduğu ve kan dökülmeksizin de bağışlama olmayacağı açıkça yazılıdır. Bu yüzden diyoruz ya sakın kişisel ibadetlerinize veya terazi öğretişinize güvenipte Göksel Egemenliğe gireceğinizi düşünmeyin. onlar sizin karşınıza sürekli bela olarak çıkacak. ama ne zamanki Tanrı'nın sizin için sağlamış olduğu kuzuya iman edeceksiniz, işte ozmn tam olarak aklanmış sayılacaksınız arkadaşlar. Bu Hristiyan Temel Öğretisidir

• Cevaplariniz icin tesekkurler.

- Hristiyanlarin laiklige bakisi nedir? Hristiyanlik metinlerinde hayat ve devlet islerine karisan ayetler varmidir?

-Papalik muessesesi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

- Turkler uzerine yapilan onlarca hacli seferlerinin dini motivasyonu nedir, varmidir?

- Kudus Hristiyanlar icin ne ifade ediyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevaplariniz icin tesekkurler.

- Hristiyanlarin laiklige bakisi nedir? Hristiyanlik metinlerinde hayat ve devlet islerine karisan ayetler varmidir?

-Papalik muessesesi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

- Turkler uzerine yapilan onlarca hacli seferlerinin dini motivasyonu nedir, varmidir?

- Kudus Hristiyanlar icin ne ifade ediyor?

Rica ederiz..

- Laiklikle ilgili sorunuza İncil'in Matta 22.bölümde değinilir:

" Sezar'ın Hakkı Sezar'a
    (Mar.12:13-17; Luk.20:20-26)
    Bunun üzerine Ferisiler çıkıp gittiler. İsa'yı, kendi söyleyeceği sözlerle tuzağa düşürmek amacıyla düzen kurdular. Hirodes yanlılarıyla birlikte gönderdikleri kendi öğrencileri İsa'ya gelip, “Öğretmenimiz” dediler, “Senin dürüst biri olduğunu, Tanrı yolunu dürüstçe öğrettiğini, kimseyi kayırmadığını biliyoruz. Çünkü insanlar arasında ayrım yapmazsın. Peki, söyle bize, sence Sezar'a vergi vermek Kutsal Yasa'ya uygun mu, değil mi?” İsa onların kötü niyetlerini bildiğinden, “Ey ikiyüzlüler!” dedi. “Beni neden deniyorsunuz? Vergi öderken kullandığınız parayı gösterin bana!” O'na bir dinar getirdiler. İsa, “Bu resim, bu yazı kimin?” diye sordu.
    “Sezar'ın” dediler. O zaman İsa, “Öyleyse Sezar'ın hakkını Sezar'a, Tanrı'nın hakkını Tanrı'ya verin” dedi.
    Bu sözleri duyunca şaştılar, İsa'yı bırakıp gittiler."

- Papalık:

İncil - Luka 20:45/46 Bütün halk dinlerken İsa öğrencilerine şöyle dedi: “Uzun kaftanlar içinde dolaşmaktan hoşlanan, meydanlarda selamlanmaya, havralarda en seçkin yerlere, şölenlerde başköşelere kurulmaya bayılan din bilginlerinden sakının."

Bu konu elçisel kiliseye bağlı olan katolik kardeşlerimizi ilgilendirir. onların cevap vermesi daha doğru olur bence. Bizler genelde bu konulara pek girmiyoruz. tartışma oluyor çnkü.

- Türkler üzerine yapılan haçlı seferleri olduğu kdr osmanlı imparatorluğunun da dünya üzerinde yapmış olduğu seferler var. bu konuda fanatik hristiyanlar şöyle der: " viyana kapısında ne işin var ? " bence bu soruyu katolik hristiyanlarına sormayın. bazıları brz sert tepki gösteriyor. ancak şunu bilin, Hristiyanlık savaşla değil, sözlü şekilde yayılmıştır. elçilerin müjde yolculuklarını bilirsiniz. anlata anlata, Rabbin Müjdesini duyura duyura yol almışlardı ve herbiri de , yuhanna hariç, o doğal olarak öldü, işkencelere maruz kalıp öldürülmüşlerdi. kimi aslanlara yem edildi, kimi oklarla öldürüldü, kiminin derisi yüzüldü kimi " Rab ile aynı şekilde ölmeye layık değilim " diyerek kendisini çarmıha ters çiviletti vs hepsi bu gerçek uğruna öldüler.

- Kudüs:

Kutsal Kitapta'ki adı Yeruşalim. Kutsal Mekan. Tanrı'nın evi denilebilir. O topraklara gidip dolaşanlar hacı olmuş sayılır ama tabi şart değil. Yeruşalim, Dünyanın sonuna tanıklık edecek tek yerdir. O yerde Rab'bin ayak izleri halen vardır.

Peygamberlik Sözü: Sevinçle coş! Sevinç çığlıkları at, ey Yeruşalim kızı! İşte kralın! O adil kurtarıcı ve alçakgönüllüdür. Eşeğe, evet, sıpaya, Eşek yavrusuna binmiş sana geliyor! ” (Zekeriya 9:9)

Yerine Gelişi: Bu olay, peygamber aracılığıyla bildirilen şu söz yerine gelsin diye oldu:
    “Siyon kızına deyin ki,
    ‘İşte, alçakgönüllü Kralın,
    Eşeğe, evet sıpaya,
    Eşek yavrusuna binmiş
    Sana geliyor.’ ”
    Öğrenciler gidip İsa'nın kendilerine buyurduğu gibi yaptılar. Eşekle sıpayı getirip üzerlerine giysilerini yaydılar, İsa sıpaya bindi. Halkın büyük bir bölümü giysilerini yolun üzerine serdi. Bazıları da ağaçlardan dal kesip yola seriyordu. Önden giden ve arkadan gelen kalabalıklar şöyle bağırıyorlardı:
    “Davut Oğlu'na hozana!
    Rab'bin adıyla gelene övgüler olsun,
    En yücelerde hozana!”
    İsa Yeruşalim'e girdiği zaman bütün kent, “Bu kimdir?” diyerek çalkandı.
    Kalabalıklar, “Bu, Celile'nin Nasıra Kenti'nden Peygamber İsa'dır” diyordu." ( İncil -Matta 21:4..)
     Hristiyanlik uzerine..

• quote:

Orijinalden alıntı: emc2xy

quote:

Orijinalden alıntı: Hristiyan_Turk

Hep merak etmisimdir. Acaba bir ateist budist agnostik deist musluman vs Hristiyanlik hakkinda ne biliyor,
    Onlarin gozunde Hristiyanlik nedir, Hristiyanlara hangi gozle bakiyorlar vs vs.
    Peki ya biz Hristiyanlar?
    Hristiyan olmayanlara nasil bakiyoruz hic merak ettiniz mi?
    Ozellikle musluman arkadaslarla yapmis oldugumuz tartismalarin genelinde her iki inancin aciklari masaya yatirilir. Muslumanin elinde 2 arguman bulunur. Birincisi son din son peygamber iddiasi, ikincisi de Kutsal Kitap olarak tabir ettigimiz Tevrat Zebur ve Incil Kitaplarinin ya iznik konseyinde yada baska zamanlarda tahrif edildigidir. Buna karsin bizimde yorumdan ibaret olan bu iddialara belgeli cevaplar verdigimiz olur. Ve malesef konustukca da ya misyonerlik faaliyeti yapiyoruzdur yada baska seyler. Adini bizler koyamiyoruz, buyrun siz koyun.

Lutuf ve Esenlik sizlerle olsun

Ateistler; hepiniz hakkında yeterli bilgiye sahip merak etmeyin.

Hepimiz hakkında yeterli bilgiye sahip atesit arkadaşlar acaba bu " taş devri insanlarına " bişeyler açıklamak isterler mi? bilgelikleri nerden geliyor? nedir onları bu denli pohpohlayan gerçekler?

( Resim için bağışlayın )
     Hristiyanlik uzerine..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Bir Hristiyan'ın Müslümanlar da dahil olmak üzere ancak daha çok Müslümanlar'ın dışındaki kesimler için ne düşündüğünü ben de merak ediyorum.

" Ülkenizde sizinle birlikte yaşayan bir yabancıya kötü davranmayın. Ona sizden biriymiş gibi davranacak ve onu kendiniz kadar seveceksiniz. Çünkü siz de Mısır'da yabancıydınız. Tanrınız RAB benim." ( Kutsal Kitap - Levililer 19:33..)
  • Rus Başrahibin sözlerine cevap versene?Niye kaçıyosun?Adam diyor ki ;

"Hristiyanlık dünyaya ne verebilir?Votka , uyuşturucu , kumar , fuhuş?
    Şurada bi ıslık çalsam 20 tane hristiyan kadın toplanır.Hristiyanlık hayvanların dini olmuş."

Bunları ben demiyorum.Dünyanın süper gücü Rusya'nın başrahibi Dimitri söylüyor.Hadi cevap ver bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Eğer "azgın ateizm"i "dinlerin başına bela" olarak tanımlarsanız hem İslam hem Hristiyanlık için "ortak bela" olabilir. Ama bu diğer dinlerin birbirine bela olmadığı anlamına gelmiyor. İslamı övmeyen hrıstiyanları gerçek hrıstiyanlara dahil etmemeniz örnek olabilir.

Zamanında hrıstiyan forumlarında teslis inancı ve incille ilgili cevapları okuduğumda her şeyin imana dayalı olduğunu görmüştüm. Akla yatkın herhangi bir dayanakları yoktu. Öyle bir iddiaları da yoktu. Bir daha inceleme gereği de duymadım.

Bu da Hristiyanlığın Sır'rı değerli kardeşim.. Tanrı'nın bilgeliği ile insanın aklını kıyaslamanızda yanlış. ama anlaşılmayacak kdr da üstü kapalı değil. ha üstü şöyle kapalı,
    dünya dinleri Tanrı'nın kimliği konusunda çeşitli bilgiler verir. Hristiyanlık ise Tanrı'nın sandığımız gibi öyle çoook uzaklarda olmadığını Oğul İsa ile açıklar.

" Tanrı eski zamanlarda peygamberler aracılığıyla birçok kez çeşitli yollardan atalarımıza seslendi. Bu son çağda da her şeye mirasçı kıldığı ve aracılığıyla evreni yarattığı kendi Oğlu'yla bize seslenmiştir. Oğul, Tanrı yüceliğinin parıltısı, O'nun varlığının öz görünümüdür.." ( incil - ibraniler 1:1..)

" Mesih İsa'daki düşünce sizde de olsun. Mesih, Tanrı özüne sahip olduğu halde, Tanrı'ya eşitliği sımsıkı sarılacak bir hak saymadı. Ama kul özünü alıp insan benzeyişinde doğarak ululuğunu bir yana bıraktı. İnsan biçimine bürünmüş olarak ölüme, çarmıh üzerinde ölüme bile boyun eğip kendini alçalttı.." ( incil - filipililer 2:5..)

" İsa, “Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim” dedi." ( incil - yuhanna 9:39 )

• halbuki brz önce teşekkür etmiştiniz karamanoğlu. nyse

aynı şeyleri buraya yazacak değiliz. ancak savaş olayında, özellikle de haçlı seferleri konusunda Hristiyanlığın yayılışını islamın yayılışıyla bir tutmanız çok yanlış. o haçlı savaşlarında papanın yetkisini veya otaritesini tanımayan ortodoks rahiplerde katledilmişti. Bunlar Hristiyanlığın değil, dünya savaş tarihinde geçen olaylardı. hatta dünyada düzen bile yoktu. herkes birbirleriyle müttefik olmuş savaş halindeydi. sene 1054
    şimdi bunları nasıl Hristiyanlığa bağlıyorsunuz anlamıyorum.

“Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: Düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin. Bir yanağınıza vurana öbür yanağınızı da çevirin. Abanızı alandan mintanınızı da esirgemeyin. Sizden bir şey dileyen herkese verin, malınızı alandan onu geri istemeyin. İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile kendilerini sevenleri sever. Size iyilik yapanlara iyilik yaparsanız, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile böyle yapar. Geri alacağınızı umduğunuz kişilere ödünç verirseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile verdiklerini geri almak koşuluyla günahkârlara ödünç verirler. Ama siz düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. Alacağınız ödül büyük olacak, Yüceler Yücesi'nin oğulları olacaksınız. Çünkü O, nankör ve kötü kişilere karşı iyi yüreklidir.” (Luka 6:27-35, İncil)

“'Komşunu seveceksin, düşmanından nefret edeceksin' dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin. Öyle ki, göklerdeki Babanız'ın oğulları olasınız. Çünkü O, güneşini hem kötülerin hem iyilerin üzerine doğdurur; yağmurunu hem doğruların hem eğrilerin üzerine yağdırır.” (Matta 5:43-45, İncil)

“İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın.” (Luka 6:31, İncil)

• Hristiyan_Turk kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim şu, inanmaya ikna olmak için en azından en başta sebebe ihtiyaç duyuyorum. Belki bir kere iman ettikten sonra "ya bu incilin bu kısmı niye böyle" diye düşünmem, bir hikmeti vardır derim. Ama en başta bir sebep gerekir hrıstiyan olmak için. İsa'nın mucizeleri gibi. Tabi ben şahit olmalıyım. Siz mesela, neden Hristiyansınız? Doğru olduğunu nasıl biliyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hristiyanlığı Kutsal Kitap üzerinden konuşalım arkadaşlar. bir insan nasılki tüm gün garajda durmakla araba olamıyorsa aynı şekilde kilisede oturmaklada Hristiyan olamaz arkadaşlar. falanca kilisenin papazı şunu dedi, yok işte haçlı seferleri yapıldı vs bunların yeri burası değil. Tamam Hristiyanlık denilince bu ülke insanlarının aklına gelen bunlardır fakat konumuz KUTSAL KİTAP üzerinden Hristiyanlık arkadaşlar.
    Bunun için burdayız zaten. siz ne biliyorsanız onları paylaşacaksınız bizde Kutsal Kitap öğretileri üzerinden yanıt vermeye çalışıcaz. yalnız bunu bize SORU ŞEKLİNDE yöneltmeniz gerekiyor. yorum yaparak değil. Burda YORUMU HRİSTİYAN OLANLAR YAPMALI, olmayanlar değil.
    Anladıysanız buyrun
     Hristiyanlik uzerine..

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Demek istediğim şu, inanmaya ikna olmak için en azından en başta sebebe ihtiyaç duyuyorum. Belki bir kere iman ettikten sonra "ya bu incilin bu kısmı niye böyle" diye düşünmem, bir hikmeti vardır derim. Ama en başta bir sebep gerekir hrıstiyan olmak için. İsa'nın mucizeleri gibi. Tabi ben şahit olmalıyım. Siz mesela, neden Hristiyansınız? Doğru olduğunu nasıl biliyorsunuz?

" İsa adama, “Sizler belirtiler ve harikalar görmedikçe iman etmeyeceksiniz” dedi. ( incil - yuhanna 4:48 )

Hristiyan olabilmeniz için bir kere günahkar olduğunuzu kabul etmeniz gerekir. Bunu da kendi çabalarınızla değil, sadece Tanrı'nın Lütfu ile alt edebileceğinizi bilmeli ve öylece iman etmelisiniz.. Bu sizin için onur kırıcı gibi görünse de Tanrı için son derece sevindirici haber niteliğindedir.

" Ben kötü kişinin ölümünden sevinç duymam, ancak kötü kişinin kötü yollarından dönüp yaşamasından sevinç duyarım. Egemen RAB böyle diyor." ( Kutsal Kitap - Hezekiel 18:23 )

Tanrı aracılığıyla sevinmek ve bereket almak istiyorsanız O'na sığınmalısınız.

" “O benim sığınağım, kalemdir” derim RAB için. " Tanrım'dır, O'na güvenirim.” ( Davut - Zebur Mezmurlar 91:2 )

Tanrı'nın sizi görmesini istiyorsanız yapmanız gereken tek şey şu günahlı doğanızından sıyrılıp kurtulmaktır..Bunu nasıl yapacaksınız?

" İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. Çünkü insan yürekten iman ederek aklanır, imanını ağzıyla açıklayarak kurtulur.Kutsal Yazı, “O'na iman eden utandırılmayacak” diyor. ( İncil - romalılar 10:9..)

==

" Tanrı, günahı bilmeyen Mesih'i bizim için günah sunusu yaptı. Öyle ki, Mesih sayesinde Tanrı'nın doğruluğu olalım." ( incil - 2.korintliler 5:21 )

" Gerçeği bileceksiniz ve Gerçek sizi özgür kılacak " ( yuhanna 8:32 )

işte kilit Söz budur. Gerçeği bilmek.

Esen Kalın

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: ZERO

quote:

Hah sunu bileydin, yaptigin sey misyonerlikten baska bir sey degil.

Sen dinini yayabiliyorsun o niye yayamasın?

Hristiyanlik bir din degildir, her peygamber islam dinine bagli idi. Misyonerlik, islami yok etmek icin hristiyanlarin bu dini uydurarak misyonerlik uzerinden insanlari kandirma cabasidir.

Mesela bu sahis misyonerlik adiyla hristiyanligi yaymaya calisiyor ama her mesajinda Peygamber Efendimize aleyhi salatu ve selam iftira atiyor. Hz. Isa bile bu buyuk peygamberin ummeti olmak icin ne kadar Allaha yalvarmistir.

Kisacasi misyonerlik uydurulan bir dini (hristiyanlik) yayma cabasidir. Neden boyle yapmaktadirlar derseniz tum dertleri islamdir.

İslam da bir din değil. Muhammed'in dağınık arapları bir el altında birleştirmek için yazdığı kitabı referans alıyor.

• quote:

Ayrica belirteyim; benim niyetim kavga falan degil. Allaha hamdolsun dogru yoldayim. Yaraticiya saygiliyim onun gonderdigi elcilere saygiliyim. İslami benimsiyorum.

Actigin konuya uygun mesaj atiyorum. Muslumanlarin hristiyanlik hakkindaki genel elestirilerini dillendiriyorum. Ayrica kingman isimli kisiyi adeta konudan kovman uygun dusmemis. Elestirilere acik olmalisin. Bak bu forumun meshur ateistleri bizi oyle bi elestiriyorki...hic sorma.

merak etmeyin sevgili karamanoğlu savaştan, kavgadan dövüşten yana olmadığımız için konuşabiliyorsunuz.

eleştiri tabikide yapacaksınız. sonuçta Hristiyanların değil, sizlerin görüşlerini merak ediyoruz. Yalnız biz " görüşlerinizi " merak ediyoruz kan damlayan yorumlarınızı değil. tamam?

Birde pc başına geçince görürsün sen demişsiniz. Görelim değerli kardeşim buyrun Kutsal Kitapwww.bursakilisesi.com/kutsalkitap buradan dilediğiniz bölümden dilediğiniz ayetleri kullanabilirsiniz.

Yalnız sadece Tevrata iman eden Musevi'yle değil, Tevrat ve Zebur'la birlikte İncil'e de iman eden Hristiyanla konuştuğunuzu aklınızdan çıkarmayın. Eski Ahit ile Yeni Ahit arasındaki o bağlantıyı kurmaya çalışın. çnkü Eski Ahit üzerinden Tanrı'nın öfkesini içeren ayetlerle geleceksiniz. o ayetlerde bebeklerden başlayıp erkek erkeğe yapılan ilişkilere karışanlara kadar herkesin öldürülmesi gerektiği yazılıdır. özellikle yasa tekrarı ve levililer bölümü bu konularda oldukça şiddetli ifadelerle doludur. ama nedenini açıkladığımızda eminiz ki " Tanrı'ya hak vereceklerde " çıkacaktır aranızda.

Yasanın Tekrarı 20:10 “Bir kente saldırmadan önce, kent halkına barış önerin.."

Bu ayetin devamında film kopuyor.. Kolay gelsin

( 12-8'im anca yarın sabah görüşebiliriz )

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

quote:

quote:

Hristiyanlik bir din degildir, her peygamber islam dinine bagli idi. Misyonerlik, islami yok etmek icin hristiyanlarin bu dini uydurarak misyonerlik uzerinden insanlari kandirma cabasidir.

Mesela bu sahis misyonerlik adiyla hristiyanligi yaymaya calisiyor ama her mesajinda Peygamber Efendimize aleyhi salatu ve selam iftira atiyor. Hz. Isa bile bu buyuk peygamberin ummeti olmak icin ne kadar Allaha yalvarmistir.

Kisacasi misyonerlik uydurulan bir dini (hristiyanlik) yayma cabasidir. Neden boyle yapmaktadirlar derseniz tum dertleri islamdir.

İslam da bir din değil. Muhammed'in dağınık arapları bir el altında birleştirmek için yazdığı kitabı referans alıyor.

Kendisine peygamberlik gelmis. O da insanlari Allahin emri ile islama davet etmistir. Bunun dagilan araplari birlestirmesiyle ne alakasi var ?

Islam vardir, ister inan ister inanma. Elbet gercekleri ogrenecegimiz gun gelecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hep merak etmisimdir. Acaba bir ateist budist agnostik deist musluman vs Hristiyanlik hakkinda ne biliyor,
    Ozellikle musluman arkadaslarla yapmis oldugumuz tartismalarin genelinde her iki inancin aciklari masaya yatirilir. Muslumanin elinde 2 arguman bulunur. Birincisi son din son peygamber iddiasi, ikincisi de Kutsal Kitap olarak tabir ettigimiz Tevrat Zebur ve Incil Kitaplarinin ya iznik konseyinde yada baska zamanlarda tahrif edildigidir. Buna karsin bizimde yorumdan ibaret olan bu iddialara belgeli cevaplar verdigimiz olur. Ve malesef konustukca da ya misyonerlik faaliyeti yapiyoruzdur yada baska seyler. Adini bizler koyamiyoruz, buyrun siz koyun.

Hepimiz hakkında yeterli bilgiye sahip atesit arkadaşlar acaba bu " taş devri insanlarına " bişeyler açıklamak isterler mi? bilgelikleri nerden geliyor? nedir onları bu denli pohpohlayan gerçekler?

Hristiyanlik uzerine..

Bu saldırganca resimle gerçekleri karşılaştırdığımızda durumun pek de öyle olmadığını görüyoruz.

Yabancı ateistler:

Hristiyanlik uzerine..

Yerli ateistler:

Hristiyanlik uzerine..

Ateistlerin düşüncelerine gelirsek; Dünya'nın yaşının 10.000 yıldan az olduğunu iddia eden, evrim gerçeğine karşı dogmatik düşüncelere sarılan, Sümerler'e ait Tufan efsanesini ve mucize safsatalarını gerçekmiş gibi anlatan diğer inanışlara nasıl bakıyorlarsa Hristiyanlık dinine de öyle bakıyorlardır zannediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hristiyanlik uzerine..

Ateist arkadaşların gerçekleri kendi çabaları ile öğreniyorlar. Zekalarımız aynı tek yapmanız gereken zincirlerinizi kırıp, düşünmek.

Gerçi sen Taş Devri'nin hangi döneminde yaşıyorsun bilmiyorum. Evrimin bizim seviyede olmayabilir. En iyisi fazla kasma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kendisine peygamberlik gelmis. O da insanlari Allahin emri ile islama davet etmistir. Bunun dagilan araplari birlestirmesiyle ne alakasi var ?

Islam vardir, ister inan ister inanma. Elbet gercekleri ogrenecegimiz gun gelecektir.

Dağılan araplar değil, dağınık araplar. İslam gelmeden önce kabile halinde yaşıyordu çoğu. Din insanları kontrol etmenin en büyük ve etkili yoludur, Muhammed de akıllı adam kendisini peygamber ilan edip yazdığı kitabı da kutsal kabul ettiriyor, arapları etrafında toplayıp arabistanda devletini kuruyor. Ne demek ne alakası var ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dağılan araplar değil, dağınık araplar. İslam gelmeden önce kabile halinde yaşıyordu çoğu. Din insanları kontrol etmenin en büyük ve etkili yoludur, Muhammed de akıllı adam kendisini peygamber ilan edip yazdığı kitabı da kutsal kabul ettiriyor, arapları etrafında toplayıp arabistanda devletini kuruyor. Ne demek ne alakası var ?

Kimden ogrendin sozde boyle oldugunu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.